Selam kızlar. Baya uzun bir süredir giremedim. Çünkü oğlumuzdan fırsatım olmadı geçtiğimiz pazar doğum yaptım. Bugün bebeğim sekizinci gününde.sata göre 3, doktorun hesaplarına göre iki hafta erken geldi yağızım. Normal ve dikişli bir doğum oldu benimki. Suyum geldi hastaneye gittim ve suni sancıyla doğum yaptım. Doğum hakkındaki fikirlerimi yazmıyım ama bebek sahibi olmak tarif edilemez bir duygu. Son iki gündür daha iyi hissediyorum kendimi. Dikişlerden kalkıp oturmak emzirmek baya bi sorun oldu. Sağlık problemimiz yok şükür ki. Darısı bekleyen herkesin başına inşallah.
Bn bi gecelk kullandm. Pijama takmlrma gerek bile kalmdi. Norml oldgu icin 1 gun kaldk zaten. Pansumn yapilio alttn birkc defa gecelkle o yuzden cok rahat ettm.Çek hastanade bebek için kaç takım kıyafet kullandınız. birde kendin için
Malesef dogumdn sonra cisimi yapamadm. Serumlrdn dolayi olurmus oyle. O da sisirdi beni. Simdi yapiyrm ama odem oldu ellerm ayaklrm.Neden oldu acaba
Eline saglik canim cok guzel gorunuyooben hastane icin birsey hazirlamadim kapi susumu goturecem birkac balon alacam esimde lokum alacak ikram icin, o halde onlari dusunebilirsem tabii
su iç bolbol sürekli wc ye git. eğitimde öyle demişlerdiMalesef dogumdn sonra cisimi yapamadm. Serumlrdn dolayi olurmus oyle. O da sisirdi beni. Simdi yapiyrm ama odem oldu ellerm ayaklrm.
Aktarirsin canimCanım bende biley sormak istiyorum ben 36+0 doğuma giricem geriye kalan 3 yada 4 haftalık kısmı doğum sonrasına aktaraçbiliyormuyum.
ben de pek bişey hazırlamayı düsünmuyodum ama etraftakiler gaza getirdi canım :)) zaten cok seye de gerek yok bence :)
erken dogumun calisabilirr yada calismaz raporuyla ilgisi yok canim ne kadar erken dogurursan o kadar eklenir bende erken dogurdum hepsini dogumsonrasi kullaniyorum simdi32 de çalışamaz raporu aldım ben.öyle olunca eklenmiyormuş öyle dediler bende çok inanmak istemedim
bende hastaneye bişe hazrlamadım inşallah fazla kalmamda hemen cıkarım. sadece doktora ebeler vermek için çikolata alıcam o kadrBencede canim, gecen bi akrabanin bebegi oldu hastanede ziyarete gittim sadece kapida susu vardi iceride hicbirsey yoktu zaten insanin gozu aramiyo bile, minik yavruyu gormek yetiyo
87 degil 187 olcaktiSgk dan alinan dogum parasini alamiyosun ama kendi kurumundan aliyosun cannim 87 tl olmasi lazim dogum belgesi veriyosun insan kaynaklarina sen calismasaydin esin sgk dan alcakti 100 tl.bide agin degiscek ama kac tl artcak onu tam bilmiyorum
devlette 37den sonrası aktarılmıyo zaten. 37den önce doğurursan sonraya aktarır diye biliyorumE
erken dogumun calisabilirr yada calismaz raporuyla ilgisi yok canim ne kadar erken dogurursan o kadar eklenir bende erken dogurdum hepsini dogumsonrasi kullaniyorum simdi
gıtmedım cnm maalesef cunku sonradan agrı yada akıntı olmadıdoktora gitmedinmi başka bişe olmasın
ıyı yapmıssın cnm cantanı hazırlamakla hayırlısı artık bebıslerı beklıyoruz inş yarın bi sorun olmaz cnm :)Hadi bakalim hayirlisi olsun, zamaninda gelsin bebislerimiz. Ben cantayi hazirladim ne olu ne olmaz esimede herseyin yerini tarif ettimyarin kontrolum var bakalim doktor ne diycek nst ye girecem
aynen oyle zaman cabuk gecsın ıstıyor ınsan cok mersk edııyorum bebısımı kıme benzıycek acaba dıye soruyorum kendı kendıme :)Merhaba kızlar herkes iyidir inşallah bizde bugün iyiyiz cok şükür herkes sabırsız sabırsız bebeklerini bekliyor bir an önce gelselerde kavussak yavrucaklara inşallah çok ozlettiler kendilerini
Bebek icin 2 takim koymstm ama 1 tanesi yetti bize. Bez 5 tane faln kullndk. Ama siz fazldn koyun 1 gun kaldk bz o yuzden yedeklre gerek kalmdi3 4 takım koymaya gerek yok yani . gerçi koyarsın ihtiyaç olmaz, koymazsın ihtiyaç olur neyse ortalama 2-3 yeter.
Canim yazdiklarim biraz sacma olmus kusura bakma sen kurumuna basvurcan butun islemler icin dogum paeasini kurumdan alcan sgk dan alinan emzirme yardimi var dogum parasi diyede geciyor onu alamican ssk lilara sgk memurlara kurumu odeme yapiyor o yuzden esin odeme alamicak bide asgari gecim indirimi var agi onun icin yone kurumunda form doldircann yani sgk ile isin yok herseyi kendi kurumunla halletcenMeB de ogretmenim canım. O zaman ben asgari geçim indirimi alıcam. Esimin alacağı bir ücret yok. Bebeğin sağlık Hizm açısından emekli sandığına tabi olması için de sgkya başvuru yapıcam. Bu başvuruyu benim kimliğimle eşim yapabilir mi? Doğum parası zaten alamiyoruz. Doğru anladım di mi
Agi asgari gecim indirimi canimAgin nedir peki?
Senin kokunu duyarak uyumak ister canım. Annelik hem mesakkatli hemde çok güzel bir şey. Benim oğlum gece tuvalete gitsem hissediyor ve uyanıyor. Kızım gelince artık evin içinde huni ile dolaşırimAmin inşallah cümlemizin
Anne olmak zormuş valla öyle deliksiz uykulara hasret kaldım
En uzun uyuduğu 2-3 saat sonra ağlıyo hop fırlıyorum ki ben davul çalsa uyanmazdım ama annelik demek böyle bişey ben bile uyanıyorum duyup
Oyle bisey yok canim o calisman gereken 5 haftanin icinde dogum yaparsan aktarirsin yine ben 32 haftadayken c37, haftaya kadar calisir aldim ama 33 de dogurdum hepsi aktarildi dogumsonrasi 16 hafta kullancamCanim simdi dogumdan once 8hafta iznimiz var bunun 5ini calisirsan aktarir37yoksa aktarilmaz ama son uc hafta yonetmelige gore calismamiZ yasak bu yuzden maddede acik birsekilde dogumun erken olmasi halinde son uc hafta aktarilir tabi mesela 38de yaptin 2hafta aktarilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?