ilacı bende kullanmıyorum kesinlikle düşüğü önlemiyor zaten olacaksa çocukta bir anormallik vardır ve doğanın dengesi gereği vucut atar. kimyevi dediği gibi. vebal işine gelince ilaç sekterönün diktesi aşı meselesi gibi yaptırmazsan şöyle olur böyle olur yani vicdanına dokunmaya çalışıyor. sektör tuzağına düşmemek ama bilimdende uzaklaşmamak lazım. ben 2 li test falan asla yaptırmayacağım. çünkü onlar oransal şeyler diyorki 10000 de 1 davn sendromlu bebeğin olabilir peki 1 ben olursam? yani enseye bakılır detaylı ultrasyona girilir ama öyle tarama testleri saçmalık para tuzağı
aynen öyle tarama testi sonuçta oransay şeyler yazıyor yani orana nasıl güveniyim. yani aşı çok karmalık zaten yabancı ülkeden geliyo aşı sonrası ölen bebekler var ama devlet mecbur diyor yok bebeği almıyorlar facede böyle aşı yaptırmayanlar var ben yaptırdım şimdi d-vit dahil vermeyi düşünmüyorum. aşı için mahkeme boyutu var bakıyım neler yaşarım ona göre karar verecem. dawn meselesine gelince çok kişiden duydum sakat aman aldır diyip ailenin aldırmaması sonucu sağlıklı doğan ama aldıranda oldu korkuyor insanlar. testler mecburi değil ama para lazım canım yaptır diye ısrar olabilir. şeker yüklemesinide yaptırmadan hepsinden sıyırmak istiyorum bakalım:)Haklisin. Prospektuste de yaziyor. Dusugu onlemez dusecegi varsa dusmesini geciktirir sadece anlamina gelen cumleler.
Aşı meselesinde de cok tanidigim yaptirmak istemedi. Bakanliktan geldiler defalarca. Haklisiniz ama yaptirmak zorundasiniz bizi zorlamayin demisler. Bir asama sonrasi çocuğun aileden alinmasiymis. Mecburen yaptirdilar.
Bu ikili uclu vs. Testler mecburi degil dimi. Allah korusun down sendromu olma ihtimali yuksek deseler ne yapacak ki anne baba. Bu kez de boyle bi hayat yasamasina razi olmayin aldirin cocuga da iskence fln deyip kafa bulandiracaklar. Bilmiyorum ya insanlarin hassasiyetlerine dokunup bundan rant elde etmeye calisan vicdan yoksunlarini anlayamiyorum.
Ben az önce sonucumu aldım geldim risk en düşük aralıkta şükürevet banada çok pahalı geldi o fiyat devletten randevu alamadım eylül ayı henüz açılmamış takipteyim randevu için
aynen öyle tarama testi sonuçta oransay şeyler yazıyor yani orana nasıl güveniyim. yani aşı çok karmalık zaten yabancı ülkeden geliyo aşı sonrası ölen bebekler var ama devlet mecbur diyor yok bebeği almıyorlar facede böyle aşı yaptırmayanlar var ben yaptırdım şimdi d-vit dahil vermeyi düşünmüyorum. aşı için mahkeme boyutu var bakıyım neler yaşarım ona göre karar verecem. dawn meselesine gelince çok kişiden duydum sakat aman aldır diyip ailenin aldırmaması sonucu sağlıklı doğan ama aldıranda oldu korkuyor insanlar. testler mecburi değil ama para lazım canım yaptır diye ısrar olabilir. şeker yüklemesinide yaptırmadan hepsinden sıyırmak istiyorum bakalım:)
Birsey olursa vebali boynuna diyorum tamam inşallah birsey olmayacak diyor. Nasil bu kadar emin olabiliyor bilmiyorum.
Kanamam da esimi destekler nitelikte azaldi ve tekrar kahverengine dondu gibi.
Ense kalinligina normal ultrasonla mi bakiyo, yoksa doppler la mi?
Gözünüz aydın canım cinsiyet için de bir tahmininiz var artık kızım diye sevebilirsin :)
[/QUOT]
canım doktor kesin değil dedi diye kendimi kıza alıştırmak istemiyorum. bi dahaki gidişte erkek çıkarsa şaşırmamk için.
Olsun canım sen vebalı esıne yukleme yıne , cok ısrar etsen dedıgın gıbı alırsında ılacı ıcın nasıl rahat edıyorsa oyle yap dılerım hersey ıyı olur , ben 10 gun boyunca kanama nedenı ıle yattıgım ıcın hassasım bu konuda sadece ve o dehset korkuyu yasadıgım ıcın bılıyorum..dr randevun ne zaman bıdahakı en azından tekrar doktora gıdıp duruma bı baktırabılırsın kanama alanı nerede ımıs onuda ogrenırsın
bende su yerine nerdeyse soda içicem artk içim yanıyo bi o iyi geliyo onu içince kanmış oluyo içim, faydalı olmasına sevindim günde 2 tane içiyorumkızlar günlük içebiliyorsanız sade soda için çok faydası var. birde ceviz hergün tüketin olurmu bu haftalar beyin için ceviz çok faydalı. hazır gıdalardan uzak durun hertürlüsü zararlı. dışardan yemeyin ve yeşil yapraklı sebzelere yönelin marul biber domates tam mevsimi. su için elbette ben biraz tiksindim su dan. oysa aç kalırdımda susuz dayanamazdım.
bende yattım canım ilacıda biraz aldım sonra bıraktım dayanamadım zaten ilac olunca alerjimmi var nedir? neyse gittim dr a kanama alanı çok azdı yeni kanama olursa gel yoksa 1 ay sonra gel dedi leke sürdü sürdü bitti ilaç yarısına bile gelmedi. ilk gebeliğimde kanama oldu ertesi gün düşük ikinci gebelikte leke bile olmadan sağlıklı bir oğlum bu üç ve kanama ile devam eden gebelik. tabi ben düştü diye bekledim şükür devam ediyor. hakkımızda hayırlısı seninde kesilmiş ama hep dikkat etmekliyiz unutma biraz hassasız. oğlumda ip atlardım şimdi herşeyi düşünerek yapmam gerekiyor.Olsun canım sen vebalı esıne yukleme yıne , cok ısrar etsen dedıgın gıbı alırsında ılacı ıcın nasıl rahat edıyorsa oyle yap dılerım hersey ıyı olur , ben 10 gun boyunca kanama nedenı ıle yattıgım ıcın hassasım bu konuda sadece ve o dehset korkuyu yasadıgım ıcın bılıyorum..dr randevun ne zaman bıdahakı en azından tekrar doktora gıdıp duruma bı baktırabılırsın kanama alanı nerede ımıs onuda ogrenırsın
aynen öyle tarama testi sonuçta oransay şeyler yazıyor yani orana nasıl güveniyim. yani aşı çok karmalık zaten yabancı ülkeden geliyo aşı sonrası ölen bebekler var ama devlet mecbur diyor yok bebeği almıyorlar facede böyle aşı yaptırmayanlar var ben yaptırdım şimdi d-vit dahil vermeyi düşünmüyorum. aşı için mahkeme boyutu var bakıyım neler yaşarım ona göre karar verecem. dawn meselesine gelince çok kişiden duydum sakat aman aldır diyip ailenin aldırmaması sonucu sağlıklı doğan ama aldıranda oldu korkuyor insanlar. testler mecburi değil ama para lazım canım yaptır diye ısrar olabilir. şeker yüklemesinide yaptırmadan hepsinden sıyırmak istiyorum bakalım:)
Gözün aydın darısı bizim sonuçlarımıza inşallahBen az önce sonucumu aldım geldim risk en düşük aralıkta şükür
Darısı başınıza hepinizin
doğal olduğu için 1-2 içmenin sakıncası yok minerallerini alırsın afiyet olsun.bende su yerine nerdeyse soda içicem artk içim yanıyo bi o iyi geliyo onu içince kanmış oluyo içim, faydalı olmasına sevindim günde 2 tane içiyorum
ben bebek olduktan sonrakilere aşılara vurgu yaptım aslında. bunla ilgili derin araştırmalara girmek lazım mesele çok karışık. gebelikte vurulan tetanoz var ama onun zararı hakkında araştırma yapmadım fırsatı olan bir baksın ben yaptırmayacağım işyerinde zorunlu yapılmıştı zaten.ne asısından bahsedıyorsunuz kızlar ne asısı vuruyorlar ?
Gözün aydın darısı bizim sonuçlarımıza inşallah
zaten kaçmak mümkün değil benim cep numaram var arada arar sorar bende kaçmaya çalışıyorum:) özele gittiğim için henüz aramadı. kayıt ve bebek doğduktan 3 yaşına kadar aşısı ve takibi yapılıyor. yaptırmazsan mahkemede sürünüyorsun.Beni sabah kayıtlı olduğum sağlık ocagindan aradılar genel bilgilerimi aldılar sağlık bakanlığı sisteminde hamile girunuyorsunuz doğru mu die sordular dedim evet size bildircektim zaten ama su anda tatildeyim dedim bizde yaptırmaniz gereken aşılar var dönüşte kan idrar test sonuçlarıyla gelin 14. Haftada asiniz var dediler sistem olarak takip edilmek hoşuma gitti üreme Sağlığı açısından ama burdaki bikaç arkadasinda dediği gibi devlete ve yaptırımlarına guvenemiyorum
2li iyi çıkınca 3 lü şartmı canım? sanki 2li tarama yeterli gibi bişeyler duymuştumAmin inşallah cümlemize
3 lü testte 16-18 hafta aralığında yapılacak dedi doktor
Bende bi ara artık 4 lü çıkmış 3 lü yapmadan 4 lüye geçiliyo diye duydum ama2li iyi çıkınca 3 lü şartmı canım? sanki 2li tarama yeterli gibi bişeyler duymuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?