2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

şuda var ailesinde davn sendromul yada başka bir sıkıntılı çocuğu olan varsa risk altındadır ve yaptırmalıdır. kesin tanı konmaz aminoentez lazım o bile sakat kesin dedikleri halde sağlıklı doğan bebekler oluyor. yani tıp yanılabilir. tarama testini düşünenler 2 li değilde 3 lü falan yaptırın bari paranızı 1 kere verin hepsi aynı birine 1 test daha ekliyorlar o kadar. ama detaylı ult şart. dr eline beynine kalbine herşeyine bakıyor ama onun için daha çok var.

Haklisin. Prospektuste de yaziyor. Dusugu onlemez dusecegi varsa dusmesini geciktirir sadece anlamina gelen cumleler.

Aşı meselesinde de cok tanidigim yaptirmak istemedi. Bakanliktan geldiler defalarca. Haklisiniz ama yaptirmak zorundasiniz bizi zorlamayin demisler. Bir asama sonrasi çocuğun aileden alinmasiymis. Mecburen yaptirdilar.

Bu ikili uclu vs. Testler mecburi degil dimi. Allah korusun down sendromu olma ihtimali yuksek deseler ne yapacak ki anne baba. Bu kez de boyle bi hayat yasamasina razi olmayin aldirin cocuga da iskence fln deyip kafa bulandiracaklar. Bilmiyorum ya insanlarin hassasiyetlerine dokunup bundan rant elde etmeye calisan vicdan yoksunlarini anlayamiyorum.

aynen öyle tarama testi sonuçta oransay şeyler yazıyor yani orana nasıl güveniyim. yani aşı çok karmalık zaten yabancı ülkeden geliyo aşı sonrası ölen bebekler var ama devlet mecbur diyor yok bebeği almıyorlar facede böyle aşı yaptırmayanlar var ben yaptırdım şimdi d-vit dahil vermeyi düşünmüyorum. aşı için mahkeme boyutu var bakıyım neler yaşarım ona göre karar verecem. dawn meselesine gelince çok kişiden duydum sakat aman aldır diyip ailenin aldırmaması sonucu sağlıklı doğan ama aldıranda oldu korkuyor insanlar. testler mecburi değil ama para lazım canım yaptır diye ısrar olabilir. şeker yüklemesinide yaptırmadan hepsinden sıyırmak istiyorum bakalım:)

kızlar günlük içebiliyorsanız sade soda için çok faydası var. birde ceviz hergün tüketin olurmu bu haftalar beyin için ceviz çok faydalı. hazır gıdalardan uzak durun hertürlüsü zararlı. dışardan yemeyin ve yeşil yapraklı sebzelere yönelin marul biber domates tam mevsimi. su için elbette ben biraz tiksindim su dan. oysa aç kalırdımda susuz dayanamazdım.

Ooo bide seker yuklemesi var. Canan karatay bas bas bagiriyordu gecenlerde yaptirmayin zehirliyosunuz bebeginizi diye. Hayirlisi bakalim ya Allah pisman olacağımız keske diyeceğimiz seyler yaptirmasin bize

Birsey olursa vebali boynuna diyorum tamam inşallah birsey olmayacak diyor. Nasil bu kadar emin olabiliyor bilmiyorum.

Kanamam da esimi destekler nitelikte azaldi ve tekrar kahverengine dondu gibi.

Olsun canım sen vebalı esıne yukleme yıne , cok ısrar etsen dedıgın gıbı alırsında ılacı ıcın nasıl rahat edıyorsa oyle yap dılerım hersey ıyı olur , ben 10 gun boyunca kanama nedenı ıle yattıgım ıcın hassasım bu konuda sadece ve o dehset korkuyu yasadıgım ıcın bılıyorum..dr randevun ne zaman bıdahakı en azından tekrar doktora gıdıp duruma bı baktırabılırsın kanama alanı nerede ımıs onuda ogrenırsın

Ense kalinligina normal ultrasonla mi bakiyo, yoksa doppler la mi?

canım normal muayene olduğumuz ultrason ile bakıyor doktor

Seni cok iyi anlıyorum emin olabilirsin canim.
Randevum dündu ama carsamba aksami baska bir hastanenin aciline gittigimde sadece kese gorundugunden doktor istersen bi hafta bekle oyle git demişti. Simdi önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum. Simdi sata gore 7+2yim. Insallah haftaya kadar bebek tutunur ve gorebilirim duyabilirim onu.

bende su yerine nerdeyse soda içicem artk içim yanıyo bi o iyi geliyo onu içince kanmış oluyo içim, faydalı olmasına sevindim günde 2 tane içiyorum

bende yattım canım ilacıda biraz aldım sonra bıraktım dayanamadım zaten ilac olunca alerjimmi var nedir? neyse gittim dr a kanama alanı çok azdı yeni kanama olursa gel yoksa 1 ay sonra gel dedi leke sürdü sürdü bitti ilaç yarısına bile gelmedi. ilk gebeliğimde kanama oldu ertesi gün düşük ikinci gebelikte leke bile olmadan sağlıklı bir oğlum bu üç ve kanama ile devam eden gebelik. tabi ben düştü diye bekledim şükür devam ediyor. hakkımızda hayırlısı seninde kesilmiş ama hep dikkat etmekliyiz unutma biraz hassasız. oğlumda ip atlardım şimdi herşeyi düşünerek yapmam gerekiyor.

ne asısından bahsedıyorsunuz kızlar ne asısı vuruyorlar ?

Beni sabah kayıtlı olduğum sağlık ocagindan aradılar genel bilgilerimi aldılar sağlık bakanlığı sisteminde hamile girunuyorsunuz doğru mu die sordular dedim evet size bildircektim zaten ama su anda tatildeyim dedim bizde yaptırmaniz gereken aşılar var dönüşte kan idrar test sonuçlarıyla gelin 14. Haftada asiniz var dediler sistem olarak takip edilmek hoşuma gitti üreme Sağlığı açısından ama burdaki bikaç arkadasinda dediği gibi devlete ve yaptırımlarına guvenemiyorum

bende su yerine nerdeyse soda içicem artk içim yanıyo bi o iyi geliyo onu içince kanmış oluyo içim, faydalı olmasına sevindim günde 2 tane içiyorum
doğal olduğu için 1-2 içmenin sakıncası yok minerallerini alırsın afiyet olsun.

ne asısından bahsedıyorsunuz kızlar ne asısı vuruyorlar ?
ben bebek olduktan sonrakilere aşılara vurgu yaptım aslında. bunla ilgili derin araştırmalara girmek lazım mesele çok karışık. gebelikte vurulan tetanoz var ama onun zararı hakkında araştırma yapmadım fırsatı olan bir baksın ben yaptırmayacağım işyerinde zorunlu yapılmıştı zaten.

zaten kaçmak mümkün değil benim cep numaram var arada arar sorar bende kaçmaya çalışıyorum:) özele gittiğim için henüz aramadı. kayıt ve bebek doğduktan 3 yaşına kadar aşısı ve takibi yapılıyor. yaptırmazsan mahkemede sürünüyorsun.

2li iyi çıkınca 3 lü şartmı canım? sanki 2li tarama yeterli gibi bişeyler duymuştum
Bende bi ara artık 4 lü çıkmış 3 lü yapmadan 4 lüye geçiliyo diye duydum ama
Sonucun çok iyi demesine rağmen 3 lüyü de 16-18 haftada gel yapalım dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…