2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canm ben kavun yiyorum 1 saat içinde bütün barsaklar finiş :) yani kavundan diye düşünüyorum normalde o kadar çalıştırmazdı ama hamile olunca dokunuyo gibi hemen çalıştırıyo. bi yönden iyi kabızlık çekmedim hiç ama karın ağrısı oluyo biraz . form çayı içme bence gece yatmadan önce erik ye üstüne sıcak su iç yat sabaha bişe kalmaz

bebek alışverişinde en lazım olanlar çıtçıtlılar,ikili pijamalar,tulumlar kesinlikle.alıntı yapamadım bir arkadaşımız da demiş siz 0-3 ayı alın diye.kesinlikle katılıyor gelen hediyeler genelde 6 ay üzeri bedende oluyor.ilk başta görmeye gelen de cok oluyor siz yenidoğan boy dahil 0-3 alırsanız hem evde hem gelen giden oldukça rahat edersiniz.çok sık üstleri değişiyor.bir de daha öncede yazmıştım markaya göre beden cok fark ediyor.o yüzden ben yenidoğan,0-1 ve 0-3 olarak aldım.oğlumda alma alma hediye geliyor dediler hiç o boy gelmedi ve doğuda ilçede çalışıyorduk gidip alamadık bebek doğunca da.benim cok içimde kalmıştı.şimdi genel olarak ilk üç ayı tamamladım sonrası geliyor zaten siz de bebeğin gelişime göre alıyorsunuz.bir de mevlütte gelen bazılarında değişim kartı vardı onları ben genelde bir yaş sonralarıyla hep değiştirdim.​

ben ilk bebeğimde çok çekmiştim kabızlıktan afedersiniz resmen ağlıyordum tuvalette.bu bebişte şimdilik bişey yok bakalım ama hamilelikte genelde oluyor.doktorum bi ilaç vermişti bağırsak düzenleyici o çok iyi gelmişti.

kızlar konu keceden açılmış, ben de kece işlerini çok severim, evimin dış kapısına da keçe kapı süsü yaptım. kızımda da bu kapı süsünü yapmıştım. biraz uğraştırıyor ama zevkli, çitini de babası yapmıştı :) ama bebek şekeri yapma fikri gözümde büyümüştü, onu hazır almıştım. elimde hala kece var bunda ne yaparım yapar mıyım bilmiyorum :)

Eklentiler

• FO,2336,22,kiz-bebek-kapi-susu-bahar-coskusu-kece-kapi-susleri-diger.webp
    3,3 KB · Görüntüleme: 65

evet ben de ilaç kullanmıştım, duphalac sanırım. iyi geliyor gerçekten.

kızlar instagramda var ben genelse emzik şeklinde sabunları sordum en ucuzu 3.5 tl'ydi

ne bilim canm 100 tane gider gibi geldi bana nikah şekerinemi bağladım olayı yoksa
evet adet fiyatları yüksek ben doğumda 50 hazırlamıştım mevlüdü annemlere istanbula gidince yaptım 50 de orda kullandık.ilk 50 yi kendim yapmıştım ikinciyi hazır almıştım.evde de cok ucuza gelmiyor bence.keçe yapmayı bilenler daha ucuza mal ederler ancak tül lavanta kese tarzı seyler cok tutuyor.bu sefer kendim yapmayı düşünmüyorum.selince tasarım diye aratırsanız orda yaptırmayı planlıyorum.hem işçiliği güzel hem ürünlerinden daha önce de yaptırdım

bunları yapıp satanlar varmıdır acaba? zaten işyerinde yoğunum bide evde bunları yapmakla uraşamam gibi geliyor. zevkli olur ama benim için çok zor
yapıp satan siteler var ama tanesi 5-6 tl eminim el emeğini çıksan bir tanesi 1-2 tl ye malolur.Kendimiz yapsak çok iyi kardayız.

saçmalama form çayı falan içme sinameki falan var onda, hamilelikte çok tüketmek iyi değil.

-Çay, kahve ve bitki çayları nasıl tüketilmeli?
Açık içilmek şartıyla gün içinde birkaç bardak çay içilebilir. Kahveyi özellikle ilk 12 haftada önermiyoruz. Sonrasında arada kafeinsiz içilebilir.
Bitki çaylarından elma, nane-limon, ıhlamur, zencefil, tarçın tercih edilebilir. Özellikle bulantıların yoğun olduğu ilk aylarda tarçın, elma, limon ve zencefil birlikte kaynatılıp içilebilir. Form çayları gibi karışık bitki çaylarını önermiyoruz. Karışık bitki çaylarının içinde anne adayına zararı olabilecek bitkiler olabilir. Ada çayı ise rahimde kasılmalara yol açtığı, kanı sulandırıp kanamaya neden olduğu için gebelere önerilmiyor.

canım form çayı içme istersen, benim doktorum tüketilmeyecek şeyler arasında saymıştı onu... kayısının yiyormuşun incir felanda ye istersen :)

bence çok şirin olmalarına rağmen tuluma pek gerek yok, alt üst takımlar en iyisi. aldığım tulumlar benim kız ince uzun olduğundan hiç hoş durmamıştı. hiç giydiremediğim tulumlar oldu. ama hediye çok geliyor, 2 yaşına kadar hediyelikler idare etti bizi :)

teşekkür ederim.internetten aldım bugün haftaya gelir herhalde.hepimizin bebekleri inşallah sağlıkla gelir yeni cicilerini giyerler.

bu arada kızlar ınt bıle normal magazalara gore pahalı ınt ucuz dıe almayın ımkanınız varsa avmlerın ıcındekı bebek magazalarını degılde normal bebek dukkanlarını gezın daha ucuza guzel seyler var

bi de dantel koymasak basit kalır mı?
çıktısını alıyorum denycem boş olduğumda bakalım sen de denersen paylaş

Ben dantel koymam yerine alternatif aksesuar düşünüyorum
Kendim denemiştim ama kalıpsız aklımdan yaptım diye biraz uyduruk oldu
Banimkiler böyleydi

Ne güzel
Bende mutfak kapı süsü ve keçeden çerçeve yapmıştım buzdolabı magneti şeklinde :)

benim oğlum tosbikti tulumla cok rahat oluyordu içini dolduruyordu.şimdi de çokluk tulum almışım.ama bir gerçek var ki tulumlar kısa süre giyiliyor ikili takımlar daha uzun süre giydiriliyor.tulum bacaklardan gerince giydirilemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…