doğum hemşiresi de çok önemli bence canım. ilk doğumdan hemen sonra ben göğsümü sıktığımda gelmiyordu ama hemşire sıkınca bir damla geliyordu. nasıl yaptığını sorduk, özel noktalar varmış :) ve annem bebeği tutturamıyordu o hemşire hemen tutturuyordu. gerçekten deneyimli bir hemşire olması da önemli sanırım. inşallah sorunsuz olur bu süreçler yeni bebişlerde.
Ya senin bu uğraşların çok hoş. Benim hiç kimsem yok burda. Sadece kp ve ailesi. onlar için de bu şeyleri yapacagımı sanmıyorumKapı süsü çok uğraştırır da üşenirsem keçe magnetlerden vazgeçerim belki
Onun yerine süs biberon alıp içine kendim şeker eklerim daha uyguna gelir diyorum
Ama ölçü değişik olabilir
Benimki 50x50cm olması lazım ( mt satan yer bulamadım )
Aynı şeyleri düşündüğümden
Sezeryan diyorum
ya bısey dıyecegım sureklı pıtpıtları mesela genlelde 10-12 arası sureklı 2 gıbı fln yıne baslıyor 4-5 gıbı ara ara nadır pıtpıtlıyor bırde aksam servıste gıderken =) sizlerinde boylemı
Canım bende heray sildigini sandim arkadaş aşırı titiz heralde diye düşündümYok canım ya senede iki kez yazdan çıkarken kıştan çıkarken
o geliyor evet ama tabi doymuyo bebek , hastanede mama vermişlerdi kızıma , birazda kilolu doğmuştu.Ilk agiz denilen bi sivi gelir bildigim kadariyla ben ameliyathaneden cikar cikmaz geldi diye hatirliyorum sutumun
İlk saatlerde acı yokki canım kolunda serum var narkozun etkisi devam ediyor.3-4 saat sonra etki geçiyor ağrı ve yanma başlıyor.Ama o da ayağa kalkana kadar.Ayağa kalkıp yürüdüysen büyük bir aşamayı atlatmış oluyorsun.Hmen doğumdan sonra acının arasında bebeğ nasıl emzirdiniz. Normal olsun sezeryan olsun emzirmek zor olmadı mı. Bir yandan canın acıyor bir yandan bebek aç sezeryanda bebeği kucağına alsan karnın acıyor korkmaya başladım
Ya senin bu uğraşların çok hoş. Benim hiç kimsem yok burda. Sadece kp ve ailesi. onlar için de bu şeyleri yapacagımı sanmıyorum
ama özenmeye başladım :/
Daha ben anlayamadım cnm. Ama heyecanla bekliyorum. Sadece geçen hafta göbeğimin üst tarafında damar atması gibi bişi hissettim, ama çok uzun sürünme bebiş olamaz dedim :)
Bebişimin odası olmayacak şimdilik ama heveslendim valla üç beş tane yapayım bari ben deBende sayıklayıp duruyorum : D sanırsın herşey bitti tek eksik magnet
Hevesin varsa 10 tane al, onlara dağıtırsın bi de bebeğin odasına süs diye koyarsın
Yok canım yan olduğundan görünmüyor resim yüzü ve gövdesi tama çekmeyi başaramadım.Ancak böyle çıkıyor.Bacak arasını da çekmiş ama sanki kapkara bir görüntü belli olmuyorcanım resim cok bulanık ama bebişin bacak arası mı bu kısım
ben normal bekliyordum 39+5 de doğum yaptım kordon dolandı sezeryan olman daha doğru dedi dr ve öyle oldu şimdi normal olsun istiyordum ama dr riskli iç karın zarın yırtılır ne gerek yap sezeryan diyor. sanırım 38 dolunca alacaklar bencede ne kadar dursa iyidir ama bir anda su gelebilir diye çok bekletmiyorlar. bunlar çok iyi günlerimiz ama doğuncada onun kokusu sevgisi hiçbirşeyde yok aşkların en büyüğü. tavsiyem emzirebildiğiniz kadar emzirin sonra çok güzel süt gelecek ben 2 yaşa kadar emzirdim yaralarda olsu ama 1-2 aydan sonra herşeye alışıyor insan yara falanda kalmıyor. allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin annelik içgüdüleriyle herşeyin hakkından gelirizsezaryanla doğuracaksak da ne kadar geç doğursak o kadar kar demek ki...
normald oğum tarihine ne kadar yaklaşırsak süt gelmesi o kadar kolaylaşır belki...
enammm doğunca da başka endişeler bizi bekliyo desenize:)
Aynen canım gerci ben 12. Haftada sormadım bile yanilir diye doktorda bişey söylemedi 17.haftada % 80 kız dedi ama okadar çok şey okudum ki ozaman bile yanilmis olabilirmi diye düşünüyorum artık. Oysaki muayeneye giderjen eger gosterirse kesin belli olur diye gitmiştim.Büyük ihtimalle bu yanılmalar 12.haftada yorum yapmasını beklememizden oluyor.Aslında benim doktorum konuşmak istememişti.Benim baskımla görünmüyor kız olabilir dedi.Kağan Kocatepe nin videolarını izlediğimizde hep 16-17.hafta beklenmeli diyor cinsiyet için.Galiba sabırlı olmak lazım
İlk saatlerde acı yokki canım kolunda serum var narkozun etkisi devam ediyor.3-4 saat sonra etki geçiyor ağrı ve yanma başlıyor.Ama o da ayağa kalkana kadar.Ayağa kalkıp yürüdüysen büyük bir aşamayı atlatmış oluyorsun.
Bebişimin odası olmayacak şimdilik ama heveslendim valla üç beş tane yapayım bari ben de
ben sancı da çektim, sonra sezeryan oldum, yine de çok ağrım olmadı sonrasında. ağrı kesici olduğundan seruma bağlısın zaten pek ağrı hissedilmiyor. az çok ağrım da olsa emzirirdim diye düşünüyorum, bebeğin emmesi ve emmeyi öğrenmesi gerekiyor sonuçta. kuzuyu görünce ağrın en son düşüneceğin şey sanırım :)Hmen doğumdan sonra acının arasında bebeğ nasıl emzirdiniz. Normal olsun sezeryan olsun emzirmek zor olmadı mı. Bir yandan canın acıyor bir yandan bebek aç sezeryanda bebeği kucağına alsan karnın acıyor korkmaya başladım
Banada oluyor özellikle aksamlari uzaniyorum geçiyor normalmis zaten ağırlık oluştuğu için vücut kendini dengelemeye çalışıyorsol kalçamda ağrı oluyor yürürken falan acıyor genelde böyle bişeyi olan var mı?
Herhalde sayıklamadım canım.Olsa eşim söylerdi.Narkoz etkisinde dünya toz pembe görünüyor.Resimlere bakıyorum kafa 1500.Gözümü zor açabilmişim.Etki geçince şöyle bir kendine geliyorsun.Ameliyat önlüğümü çıkarıp pijamalarımı giydim sabah çıkışta.Arabaya bindik.Araba hareket etti.İlk tepkim beni indir yürüyüm eve kadar oldu.Arabanın her hareketini karnımda acı olarak hissettim.Ama ne haftalarca yattım ne bişey.2.gün ayakta geziyodum maşallah.İnşallah 2.side böyle olurNarkozdan uyanırken sayıklayan oldu mu:) Ne söylediniz merak ettim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?