2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Kızlar utu ve temızlık işlerını coktan boşladım ben, cok da aldırmıyorum ilgılenmem gereken ıkı cocugum daha var, tek önemsedıgım onlara ne yedırdıgım ve onlara verebılecegım sevgı, dıgerlerni pek salamıyorum

ben denizin cok da temiz olmadigini bildigim icin tedirgin oldum iste.gerci benimki su falan yutmadi ama idrar yollarindan falan kapar diye korktum bir deniz suyu ona gore biraz soguktu.
Samsun cokguzel bir sehir.neresinde yasiyorsunuz.bende karaenizliyim amaizmirde yasiyoruz

Kendime bile zamnayiramiyorum tek cocukla.iki ve daha fazla cocugu olanlar allah kolaylik versin isiniz zor.saclarimi duzlestiremedigim icin surekli toplamak zorunda kaliyorum.yani yika ve cik.sadece nemledirici suruyorum apar topar oda cildim cok kuru oldugu icin..kitap okumayi film izlemeyi cok ozledim birde kahve icmeyii....alisverisede cok ozledim bebekle hicbirsey olmuyoo.doya doya bakinamiyorum bile

Sessiz ve sakin bir ortamda emzirmeyi denedin mi
1 aydir neler denemedim ki yatak odasinin perdelerini cekip deniyorum dikkat cekecek bir sey olmasin diye simdi cocuk yatak odasina girerken daha aglamaya basliyor, artik enjektorle beslenirken de agliyor 40 cc sutu zar zor veriyoruz. Mama alsa ona da raziyim ama ona da aynisini yapiyor. Ben hic boyle bir sey gormedim duymadim anne sutu istemeyen cocuk mama sever yer ama yok bizim ki ne istiyor bilmiyorum

bnmkinin dişler erken gelecek galiba eller sürekli ağızda yoksa emziği kemiriyo
bizim de sürekli ne bulsakemiriyo dün doktora gitmiştim yeni kan damlası için ferra sanol b mi ne oyle bi surup yazdı dün enjektörle verdim gece yine aglayarak uyandı ne olacak böyle anlamadım

canım belki istemediği bi an veriyorsun yarım saat sonra yine dene acıkınca mecbur içer. biz dün dısardaydık cok içmedi ac biliyorum sagdıgım 75 cc süt vardı ama 25 cc içti yarım saat sonra kalan 50 cc verdik acıkmıs bi dikişte bitirdi bazen zorlamamak lazım zorladıkca sogur

burda cocugu benimki gibi atopik bi arkadas vardı adını hatırlamıyorum ama ona yazıyorum :)
cnm keremin yumurtaya az bi alerjisi cıkmıstı testte. bu ayın 20sinde tak etti kafama ya ben süt için ve sevdiğim için ha bire antepli tahin helvası yiyordum dogumdan beri. bırakalı dokuz gün oldu öyle hızlı yi olmaya basladı ki massallah. seninkinin de birşeye tepki veriyordur vucudu yediklerini gözden gecir. bizimkinin daha cok susama alerjisi varmıs anlayacagın tabi ünide fındık fıstıga bile bakmıslar kanda en büyük alerjenlerden susama bakmamıslar. yüzü tam gecerse artık yumurtalı seyler yiycem ya cikolatayı cok yemezdim ama yasak ya öyle bi canım cekiyor ki anlatamam survivor merve gibi aglıycam artık :)

Bir ara oglumda o sekildeydi.emme pozisyonu aldigimuzda agliyo emmek istemiyodu.yalanci memeyi tutturuyodum zorla sallayarak kucagimda ardindanda memeyi veriyodum.odada birak hic kimseyi dikkat cekuci birsey bile dakkatini dagitiyo.simdi uyanmak uzereyken yatarak emziriyorum.biberonda almiyo.

nasıl yardımcı oldunuz,neler yaptınız
yüzüstüyken sırtüstü dönme çabaları vardı zaten başını geriye atıyodu sırtına değecek gibi poposunu ittiremiyodu poposunu ittirip altta kalan kolunu kurtarmasına yardm ettim şimdi mesela sabahtan beri kaç kere döndü ama kolu kurtarmada hala zorlanıyo yüzüstüyken sırtüstü dönmeyi de yaklaşık bir aydr yapıyo zaten

Benim gibi ütü yapmayı bırakacak varsa yazsın lütfen yoksa vicdan yapıp devam etcem ama bitik Bi haldeyim
canm ben de ilk aldığımda ütüledm hep sonra yapmuyorum zaten ayrı yıkıyorum onunkileri hasta fln da olmadı şimdiye kadar içim rahat etmiyor tabi burda okuyunca ütüleyenleri sen bırakmayı düşünüyosun ben başlamayı:)

cnm dikkat et kendine ya bebeğine senin sağlıklı halin lazm kucak olayını da unuttur bence bizimki birini görünce kucaktan inmiyor bağırıp duruyo oturduklarında yalnızken bir iki bağırıyor dikkatini başka bşyle dağıtıyorum susuyo sezeryan olunca belim kopuyo en fazla 10 dk tutabiliyrum kucakta

Benim gibi ütü yapmayı bırakacak varsa yazsın lütfen yoksa vicdan yapıp devam etcem ama bitik Bi haldeyim
Ben ilk yıkamadan sonra ütülemiştim o kadar
Onun dışında hiç ütülemedim
Bebekler için hacışakir toz granül matik kullanıyorum, sadece onunkiler için ayrı çalıştırıyorum, makineden mis gibi çıkıyorlar zaten
Balkonda kuruyor, balkon camlarını evde olduğumda açıyorum güneşte iyice mikrop kırar diye.
Kuruyo bi güzel, bence kafi

film izlemeyi bırakmadm çok şükür benmki gece uykusuna erken dalıyo izliyorum o uyuyunca ama saç baş bakım olayı bitti tamamen bende de

bizim de sürekli ne bulsakemiriyo dün doktora gitmiştim yeni kan damlası için ferra sanol b mi ne oyle bi surup yazdı dün enjektörle verdim gece yine aglayarak uyandı ne olacak böyle anlamadım
uykuya dalmada zorlanıyo emziği kemirmek istiyo gece uyanınca bnmki dün akşam uyutana kadar neler çektik eşimle

Evet bebekten sonra her şey daha zor
Kendine vakit ayırma özellikle
Ama biraz rahat olmakta fayda var ( ben olamasam da )
Yoksa hem biz stres oluyoruz hem bebek sadece bize bağımlı oluyor
Benim 6 ay böyle geçti, eşimle bile durmuyordu
Şimdi işe başladım, annemle duruyor ( gerçi annem bebeklerin dilinden de anlar )
Biraz daha alıştı kızım, babasıyla da kısa süreli de olsa duruyor
Bende rahatlamaya başladım sayılır ( Hoş hem iş hem ev hem çocuğun ne kadar rahatlığı olabilir )
Mesela evet erken uyanmak onu ve kendimizi hazırlayıp anneannesine bırakıp işe koşturmak zor
Ama sonrasında kahvaltılığımı alıp çay eşliğinde masamda yudumlarken buraya bakabiliyorum
İşlerimi yapıyorum kafam dağılıyo
Öğle yemeğine çıkıyorum
Akşam aynı tempoyla dönüp kızımı alıp eve geçiyoruz bu koşturmacalar elbette zor ama idare ediyoruz şükür yemek yoksa kahvaltılık ne güne duruyor
Ama 7/24 sadece bebekle ilgilenmekte insanı köreltiyor, daha sinirli oluyorsun belki ağlamalarından bunalıp
Böylesi benim için daha iyi, çalışmaya alışan bi insan için evde durmakta sıkıntı.

Oyun halısı al at üstüne oynasın kucağa aliştırmak çok kotu benimkide alıştı şimdi oyun halısını seviyo Allahtan.

Kesinlikle evde daha çok bunaldım kıcama sataşıp durdum herkesin yaptığı batar oldu yarın iş başı umarım iyi gelir bana Allah hepimize sağlık versin gerisi olur inşallah

Kesinlikle evde daha çok bunaldım kıcama sataşıp durdum herkesin yaptığı batar oldu yarın iş başı umarım iyi gelir bana Allah hepimize sağlık versin gerisi olur inşallah
Tabi eskisi kadar rahat olmuyorsun , anne olarak çalışmak daha zor ama en güzeli bu sanırım
Hem bebek hem çalışmaya alışık bir anne için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…