Samsun cokguzel bir sehir.neresinde yasiyorsunuz.bende karaenizliyim amaizmirde yasiyoruzben denizin cok da temiz olmadigini bildigim icin tedirgin oldum iste.gerci benimki su falan yutmadi ama idrar yollarindan falan kapar diye korktum bir deniz suyu ona gore biraz soguktu.
1 aydir neler denemedim ki yatak odasinin perdelerini cekip deniyorum dikkat cekecek bir sey olmasin diye simdi cocuk yatak odasina girerken daha aglamaya basliyor, artik enjektorle beslenirken de agliyor 40 cc sutu zar zor veriyoruz. Mama alsa ona da raziyim ama ona da aynisini yapiyor. Ben hic boyle bir sey gormedim duymadim anne sutu istemeyen cocuk mama sever yer ama yok bizim ki ne istiyor bilmiyorumSessiz ve sakin bir ortamda emzirmeyi denedin mi
Bizimki de arada yapiyo onu. Sabahin korunde kalkiyor. Uykunun en tatli yerinde zart diye kalkmak zorundasin. Diyorum erteleme tusu yokmu bunuuuun 5 dakka daha
bizim de sürekli ne bulsakemiriyobnmkinin dişler erken gelecek galiba eller sürekli ağızda yoksa emziği kemiriyo
canım belki istemediği bi an veriyorsun yarım saat sonra yine dene acıkınca mecbur içer. biz dün dısardaydık cok içmedi ac biliyorum sagdıgım 75 cc süt vardı ama 25 cc içti yarım saat sonra kalan 50 cc verdik acıkmıs bi dikişte bitirdi bazen zorlamamak lazım zorladıkca sogur1 aydir neler denemedim ki yatak odasinin perdelerini cekip deniyorum dikkat cekecek bir sey olmasin diye simdi cocuk yatak odasina girerken daha aglamaya basliyor, artik enjektorle beslenirken de agliyor 40 cc sutu zar zor veriyoruz. Mama alsa ona da raziyim ama ona da aynisini yapiyor. Ben hic boyle bir sey gormedim duymadim anne sutu istemeyen cocuk mama sever yer ama yok bizim ki ne istiyor bilmiyorum
Bir ara oglumda o sekildeydi.emme pozisyonu aldigimuzda agliyo emmek istemiyodu.yalanci memeyi tutturuyodum zorla sallayarak kucagimda ardindanda memeyi veriyodum.odada birak hic kimseyi dikkat cekuci birsey bile dakkatini dagitiyo.simdi uyanmak uzereyken yatarak emziriyorum.biberonda almiyo.1 aydir neler denemedim ki yatak odasinin perdelerini cekip deniyorum dikkat cekecek bir sey olmasin diye simdi cocuk yatak odasina girerken daha aglamaya basliyor, artik enjektorle beslenirken de agliyor 40 cc sutu zar zor veriyoruz. Mama alsa ona da raziyim ama ona da aynisini yapiyor. Ben hic boyle bir sey gormedim duymadim anne sutu istemeyen cocuk mama sever yer ama yok bizim ki ne istiyor bilmiyorum
yüzüstüyken sırtüstü dönme çabaları vardı zaten başını geriye atıyodu sırtına değecek gibi poposunu ittiremiyodu poposunu ittirip altta kalan kolunu kurtarmasına yardm ettim şimdi mesela sabahtan beri kaç kere döndü ama kolu kurtarmada hala zorlanıyo yüzüstüyken sırtüstü dönmeyi de yaklaşık bir aydr yapıyo zatennasıl yardımcı oldunuz,neler yaptınız
canm ben de ilk aldığımda ütüledm hep sonra yapmuyorum zaten ayrı yıkıyorum onunkileri hasta fln da olmadı şimdiye kadar içim rahat etmiyor tabi burda okuyunca ütüleyenleri sen bırakmayı düşünüyosun ben başlamayı:)Benim gibi ütü yapmayı bırakacak varsa yazsın lütfen yoksa vicdan yapıp devam etcem ama bitik Bi haldeyim
cnm dikkat et kendine ya bebeğine senin sağlıklı halin lazm kucak olayını da unuttur bence bizimki birini görünce kucaktan inmiyor bağırıp duruyo oturduklarında yalnızken bir iki bağırıyor dikkatini başka bşyle dağıtıyorum susuyo sezeryan olunca belim kopuyo en fazla 10 dk tutabiliyrum kucaktaKendime hiç bakamıyorum,yemek,temizlik ütü,sürekli kucak isteyen bebek,babamız çok yardımcı olamıyo,rahatsızlığından dolayı,evdeki her iş bende,elimde sağ olsun çıoookkkk dağınık ,bide onun arkasını topla,derken son bir aydır belim ağrıyo,bebeğim kucakta gezinmek istiyor,sabahtan akşama gezindiğimi biliyorum,dün kendi kendime napıyırum ben dedim,işleri azaltıp oğluşumla kaliteli vakit geçirmem gerek diye,gozumede ütüyü kestirdim,oooffff offfffff çooıokkkkkk yorgunummmm çoooookkkkkk
Ben ilk yıkamadan sonra ütülemiştim o kadarBenim gibi ütü yapmayı bırakacak varsa yazsın lütfen yoksa vicdan yapıp devam etcem ama bitik Bi haldeyim
film izlemeyi bırakmadm çok şükür benmki gece uykusuna erken dalıyo izliyorum o uyuyunca ama saç baş bakım olayı bitti tamamen bende deKendime bile zamnayiramiyorum tek cocukla.iki ve daha fazla cocugu olanlar allah kolaylik versin isiniz zor.saclarimi duzlestiremedigim icin surekli toplamak zorunda kaliyorum.yani yika ve cik.sadece nemledirici suruyorum apar topar oda cildim cok kuru oldugu icin..kitap okumayi film izlemeyi cok ozledim birde kahve icmeyii....alisverisede cok ozledim bebekle hicbirsey olmuyoo.doya doya bakinamiyorum bile
uykuya dalmada zorlanıyo emziği kemirmek istiyo gece uyanınca bnmki dün akşam uyutana kadar neler çektik eşimlebizim de sürekli ne bulsakemiriyodün doktora gitmiştim yeni kan damlası için ferra sanol b mi ne oyle bi surup yazdı dün enjektörle verdim gece yine aglayarak uyandı ne olacak böyle anlamadım
Oyun halısı al at üstüne oynasın kucağa aliştırmak çok kotu benimkide alıştı şimdi oyun halısını seviyo Allahtan.Kendime hiç bakamıyorum,yemek,temizlik ütü,sürekli kucak isteyen bebek,babamız çok yardımcı olamıyo,rahatsızlığından dolayı,evdeki her iş bende,elimde sağ olsun çıoookkkk dağınık ,bide onun arkasını topla,derken son bir aydır belim ağrıyo,bebeğim kucakta gezinmek istiyor,sabahtan akşama gezindiğimi biliyorum,dün kendi kendime napıyırum ben dedim,işleri azaltıp oğluşumla kaliteli vakit geçirmem gerek diye,gozumede ütüyü kestirdim,oooffff offfffff çooıokkkkkk yorgunummmm çoooookkkkkk
Kesinlikle evde daha çok bunaldım kıcama sataşıp durdum herkesin yaptığı batar oldu yarın iş başı umarım iyi gelir bana Allah hepimize sağlık versin gerisi olur inşallahEvet bebekten sonra her şey daha zor
Kendine vakit ayırma özellikle
Ama biraz rahat olmakta fayda var ( ben olamasam da )
Yoksa hem biz stres oluyoruz hem bebek sadece bize bağımlı oluyor
Benim 6 ay böyle geçti, eşimle bile durmuyordu
Şimdi işe başladım, annemle duruyor ( gerçi annem bebeklerin dilinden de anlar )
Biraz daha alıştı kızım, babasıyla da kısa süreli de olsa duruyor
Bende rahatlamaya başladım sayılır ( Hoş hem iş hem ev hem çocuğun ne kadar rahatlığı olabilir )
Mesela evet erken uyanmak onu ve kendimizi hazırlayıp anneannesine bırakıp işe koşturmak zor
Ama sonrasında kahvaltılığımı alıp çay eşliğinde masamda yudumlarken buraya bakabiliyorum
İşlerimi yapıyorum kafam dağılıyo
Öğle yemeğine çıkıyorum
Akşam aynı tempoyla dönüp kızımı alıp eve geçiyoruz bu koşturmacalar elbette zor ama idare ediyoruz şükür yemek yoksa kahvaltılık ne güne duruyor
Ama 7/24 sadece bebekle ilgilenmekte insanı köreltiyor, daha sinirli oluyorsun belki ağlamalarından bunalıp
Böylesi benim için daha iyi, çalışmaya alışan bi insan için evde durmakta sıkıntı.
Tabi eskisi kadar rahat olmuyorsun , anne olarak çalışmak daha zor ama en güzeli bu sanırımKesinlikle evde daha çok bunaldım kıcama sataşıp durdum herkesin yaptığı batar oldu yarın iş başı umarım iyi gelir bana Allah hepimize sağlık versin gerisi olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?