cnm haklsın kucaklanmak hakkı zaten tüm günüm bebeğimin ondan daha önemli hiç bşy olamaz ama sezeryanla doğurunca acaip bi bel ağrısı çekiyorum kucakta tutabileceğim vakit çok sınırlı hem brz da tombik benmki 7800 dü son kontrolde hem görümcem bebeği sürekli kucakladı kendine çook fazla alıştırdı tuvalete bile gidemiyodu ve omurgalarında eğilme olmuştu. ben eylülde işe nasıl başlarım o zman arkamdan ağlarsa gidip sınıfta derse fln yoğunlaşamam kiArkadaslar su an dunyada kizimdan onemli hicbir sey yok benim icin. O nedenle ev isi su bu bir sekilde cozum oluyor. Bu noktalarda eslerin tavri ve destegi cok onemli. Eve bayan aliyoruz. Esim sabahin korunde cikip aksam gelmesine ragmen ki ustune doktorasini bitirmeye çalışıyor, aksamdan kahvaltimi hazırlıyor yiyecek bir seyler hazirliyor. Evet ben de sinema kitap vs özledim ama kizimi hepsibden cok seviyorum. Nasilsa buyudugu zaman bunlari yaparim. Hatta birlikte yaparız. Gece emzirmeyi niye dert ettiniz anlamadim. Bebegin en dogal hakki gece gunduz annesini emmek. Bence emzirmek anne bebek arasindaki en guzel en ozel an. Gece gunduz hic bitsin istemiyorum o an. Kucaga alistirma diye de bir sey olduğuna inanmiyorum. Bence bebek istedigi her sn kucaklanmali. 0-2 yas duygusal ihtiyaclarinu tam karsilarsaniz ileride kendine guvenen size guvenen mutlu empati sahibi duyarlı bagimsiz ... yavrularınız olur. Yok kucaga alistirma, yok gece cok emmedin, yok simartma, yok ayni odada uyuma. Oldu ya bunlar neyin soylemi. El kadar bebeyi hayatimiza uymasi icin egitmeye calisiyoruz( ki biz bunu yapmiuoruz) . Dengeli bir sekilde biz bebeğimize uyuyoruz. Uzun oldu ama gercekten üzülüyorum bu tarz seylere. Yani aklim almiyor aksini
Ise basladiginda bebegine bakacak kişi oncesinde 15-20 gun seninle ve bebeginle vakit gecirmeli. Boylece bebegin senin varliginla o kisiye guvenmeyi ogrenecek. Yoksa aynen dedigin gibi olur. Tabiki kimse annenin yerini tutamaz. Ben hic ise donmek istemiyorum. Ama mecburen. Aglamasa bile aklimiz kalacak onlardacnm haklsın kucaklanmak hakkı zaten tüm günüm bebeğimin ondan daha önemli hiç bşy olamaz ama sezeryanla doğurunca acaip bi bel ağrısı çekiyorum kucakta tutabileceğim vakit çok sınırlı hem brz da tombik benmki 7800 dü son kontrolde hem görümcem bebeği sürekli kucakladı kendine çook fazla alıştırdı tuvalete bile gidemiyodu ve omurgalarında eğilme olmuştu. ben eylülde işe nasıl başlarım o zman arkamdan ağlarsa gidip sınıfta derse fln yoğunlaşamam ki
Benim kızım atopikburda cocugu benimki gibi atopik bi arkadas vardı adını hatırlamıyorum ama ona yazıyorum :)
cnm keremin yumurtaya az bi alerjisi cıkmıstı testte. bu ayın 20sinde tak etti kafama ya ben süt için ve sevdiğim için ha bire antepli tahin helvası yiyordum dogumdan beri. bırakalı dokuz gün oldu öyle hızlı yi olmaya basladı ki massallah. seninkinin de birşeye tepki veriyordur vucudu yediklerini gözden gecir. bizimkinin daha cok susama alerjisi varmıs anlayacagın tabi ünide fındık fıstıga bile bakmıslar kanda en büyük alerjenlerden susama bakmamıslar. yüzü tam gecerse artık yumurtalı seyler yiycem yacikolatayı cok yemezdim ama yasak ya öyle bi canım cekiyor ki anlatamam survivor merve gibi aglıycam artık :)
annem bakacak Allahtan ama onu bile bazen yabancılıyo işe başlamadan bırakcam arada zaten evden çıkmasam da o beni bırakıp gitmiş bilsin tepkisine bakcam alışcak zamanla inşallahIse basladiginda bebegine bakacak kişi oncesinde 15-20 gun seninle ve bebeginle vakit gecirmeli. Boylece bebegin senin varliginla o kisiye guvenmeyi ogrenecek. Yoksa aynen dedigin gibi olur. Tabiki kimse annenin yerini tutamaz. Ben hic ise donmek istemiyorum. Ama mecburen. Aglamasa bile aklimiz kalacak onlarda
Gece tabiki emzirilcek ama 4 defa degil.bir veya ikidir olmasi gereken.aliskanlik haline getirmemesi gerekiyo ve kesuntisiz uyumasida sagligi icin daha onemli.cocuk buyutmekgercekten zor.coksabir gerektiriyo.ama nasil yetistirisek buyutursek karsiligini o sekilde alicazArkadaslar su an dunyada kizimdan onemli hicbir sey yok benim icin. O nedenle ev isi su bu bir sekilde cozum oluyor. Bu noktalarda eslerin tavri ve destegi cok onemli. Eve bayan aliyoruz. Esim sabahin korunde cikip aksam gelmesine ragmen ki ustune doktorasini bitirmeye çalışıyor, aksamdan kahvaltimi hazırlıyor yiyecek bir seyler hazirliyor. Evet ben de sinema kitap vs özledim ama kizimi hepsibden cok seviyorum. Nasilsa buyudugu zaman bunlari yaparim. Hatta birlikte yaparız. Gece emzirmeyi niye dert ettiniz anlamadim. Bebegin en dogal hakki gece gunduz annesini emmek. Bence emzirmek anne bebek arasindaki en guzel en ozel an. Gece gunduz hic bitsin istemiyorum o an. Kucaga alistirma diye de bir sey olduğuna inanmiyorum. Bence bebek istedigi her sn kucaklanmali. 0-2 yas duygusal ihtiyaclarinu tam karsilarsaniz ileride kendine guvenen size guvenen mutlu empati sahibi duyarlı bagimsiz ... yavrularınız olur. Yok kucaga alistirma, yok gece cok emmedin, yok simartma, yok ayni odada uyuma. Oldu ya bunlar neyin soylemi. El kadar bebeyi hayatimiza uymasi icin egitmeye calisiyoruz( ki biz bunu yapmiuoruz) . Dengeli bir sekilde biz bebeğimize uyuyoruz. Uzun oldu ama gercekten üzülüyorum bu tarz seylere. Yani aklim almiyor aksini
Bende sezeryanla dogum yaptim.belim hic agrumiyo ama ayak bileklerim agriyo.gerci oda bir aydir.ozellikle ilk kalkinca acilinca duzeliyo.vitamin eksikliginden olabilirmu acaba.sizdede varmi ayak bilegi agrisi kuzlarcnm haklsın kucaklanmak hakkı zaten tüm günüm bebeğimin ondan daha önemli hiç bşy olamaz ama sezeryanla doğurunca acaip bi bel ağrısı çekiyorum kucakta tutabileceğim vakit çok sınırlı hem brz da tombik benmki 7800 dü son kontrolde hem görümcem bebeği sürekli kucakladı kendine çook fazla alıştırdı tuvalete bile gidemiyodu ve omurgalarında eğilme olmuştu. ben eylülde işe nasıl başlarım o zman arkamdan ağlarsa gidip sınıfta derse fln yoğunlaşamam ki
evet canm ayaklarımın tamamı özellikle ilk kalktığımda bilekler bikaç arkadaşla konuştum sezeryanla yapan onlarda da varmışBende sezeryanla dogum yaptim.belim hic agrumiyo ama ayak bileklerim agriyo.gerci oda bir aydir.ozellikle ilk kalkinca acilinca duzeliyo.vitamin eksikliginden olabilirmu acaba.sizdede varmi ayak bilegi agrisi kuzlar
Beb bebegimle mutluyum. O buyudukce zaten aktivitelerime zaman ayiririm. Her seyin bir zamani var. Su an tam zamanli annelik yapmak öncelikli benim icin. 3-4 defa da uyanabilir gece. Onlar daha bebek. Bir ihtiyaci olmasa zaten 3- 4 defa uyanmaz.Gece tabiki emzirilcek ama 4 defa degil.bir veya ikidir olmasi gereken.aliskanlik haline getirmemesi gerekiyo ve kesuntisiz uyumasida sagligi icin daha onemli.cocuk buyutmekgercekten zor.coksabir gerektiriyo.ama nasil yetistirisek buyutursek karsiligini o sekilde alicaz
Sinema filim vb aktivitelereden uzak durmamak gerekiyor.mutlu hissetmeliyizki mutluluk sacalim
Cok sanslisin ki bebegini tanimadigjn birine birakmaz zorunda kalmayacaksinannem bakacak Allahtan ama onu bile bazen yabancılıyo işe başlamadan bırakcam arada zaten evden çıkmasam da o beni bırakıp gitmiş bilsin tepkisine bakcam alışcak zamanla inşallah
evet çok şükür bütün arkadaşlarım öyle diyo zaten okulda geneli ailesinden uzakta bakıcı bulmak özellikle güvenilir birini bulmak çok zorCok sanslisin ki bebegini tanimadigjn birine birakmaz zorunda kalmayacaksin
ya hamilelikte zaten bi dağıttık brz toparlayınca gidip hemen saçımı kestirip boyattım ama kilolar var bebek bakımı var kendine vakit kalmıyo giydiklerm olmuyo olanlar yakışmıyor şimdi diyete başladm ve devam ettrcem diyet dediğim sütümü etkilemeden yediğim abur cuburu kestm iki gündür bakalım verebilecek miyim bir de yürüyorum yürüyebildiğim kadarHerkes bebeğiyle mutludur ama uyku da her insanın ihtiyacı
Anne ve bebeğinde ayrı ayrı ihtiyacı
1-2 kez olması makul 4 ve fazla olunca tam yeni dalmışken ağlamayla uyanmak zor oluyor hele de çalışırken
Yoksa kimse uyusun bi daha hiç kalkmasın bende uyur dinlenirim sonra da film izlerim diye düşünmüyordur
Sadece uyku da değil ağlama nöbetleri de insanı strese sokuyo, bebek bu tabi ağlar ama genel hali ağlamaklı ve huzursuzsa insna ne yapacağını şaşırıyor
Benim kızım biraz zor, şükür yine de Allah nasip etti annelikten pişman değilim ama daha uslu bebeklere de özeniyor tabi ki insan
Tek ihtiyaç ta film değil, kişisel bakım veya kafa dağıtmak ta her insan için önemli olmalı
İnşallah verirsinya hamilelikte zaten bi dağıttık brz toparlayınca gidip hemen saçımı kestirip boyattım ama kilolar var bebek bakımı var kendine vakit kalmıyo giydiklerm olmuyo olanlar yakışmıyor şimdi diyete başladm ve devam ettrcem diyet dediğim sütümü etkilemeden yediğim abur cuburu kestm iki gündür bakalım verebilecek miyim bir de yürüyorum yürüyebildiğim kadar
Cnm ayakta uyutmak cok sakincali. Cunku beyinleri bizimki gibi degil hareketi cok fazla oluyo ya tüm beden sallanacak ya da sallamayacaksincnm bnm de belim kopardı kucakta uyumaya alışmıştı brz ağldı ama ayakta sallamaya alıştırdm en azndan belim ağrımıyo
Cnm biz susami farkettik tahin helvasini kestim mükemmel bir şekilde iyi olmaya basladi artik kasima istegi yok bi test yaptirsan iyi olur aslinda ama hemen kizarmiyorsa alerjisi düşük dozdadir. Sorun yumurta ise veya sutse hayatindan çok sey cikariyorsun makarna yumurta çikolata gofret biskuvi soslar. Hele sut varsa tereyagina kadar gidiyo hayatindan iste yediklerini kaydet kayda deger olanlari test yaptir. Alerji yapanlar mesela yumurta aki inek sütü susam findik fistik vb. En guzeli test yaptirmanBenim kızım atopikben daha neye tam olarak alerjisi var çözemedim ..sen makarna çikolata süt yumurta yemiyordun ben yumurta yiyince hemen olmuyor sanki 2 gün sonra kızarıyor ya ü yumurta aklıma geliyor sonra onu iki gün önce yedim diyorum .. Bulmadım yani ben .. Susamı hiç farketmedim bayramda kahvaltıda simit yemiştik aslında biraz oldu kremini kullanınca geçiyor . Tabi güzel bir uyku çekincede... Fındık Fıstık yemiyorum çikolata sen demiştin o zaman yememeye başladım ( çok tatlıya düşkün biri de Değilim aslında ) inşallah yaşı ilerledikçe geçer kreme Bağımlı olmayız ...
ona dikkat ediyorum zaten canm ya çok hafif bi şeklide tüm bedenini sallıyorum başka türlü uyumuyo şu an emerek uyuyakalıyor ya daCnm ayakta uyutmak cok sakincali. Cunku beyinleri bizimki gibi degil hareketi cok fazla oluyo ya tüm beden sallanacak ya da sallamayacaksin
Cnm sorun gaziysa biz topuguna aci elma yagi surduk. Bir yerde okumustum nar cekirdegi yagi bebegi sakinlestirirmisHerkes bebeğiyle mutludur ama uyku da her insanın ihtiyacı
Anne ve bebeğinde ayrı ayrı ihtiyacı
1-2 kez olması makul 4 ve fazla olunca tam yeni dalmışken ağlamayla uyanmak zor oluyor hele de çalışırken
Yoksa kimse uyusun bi daha hiç kalkmasın bende uyur dinlenirim sonra da film izlerim diye düşünmüyordur
Sadece uyku da değil ağlama nöbetleri de insanı strese sokuyo, bebek bu tabi ağlar ama genel hali ağlamaklı ve huzursuzsa insna ne yapacağını şaşırıyor
Benim kızım biraz zor, şükür yine de Allah nasip etti annelikten pişman değilim ama daha uslu bebeklere de özeniyor tabi ki insan
Tek ihtiyaç ta film değil, kişisel bakım veya kafa dağıtmak ta her insan için önemli olmalı
Evet önemli olan tum bedenini sallamakona dikkat ediyorum zaten canm ya çok hafif bi şeklide tüm bedenini sallıyorum başka türlü uyumuyo şu an emerek uyuyakalıyor ya da
Cnm sorun gaziysa biz topuguna aci elma yagi surduk. Bir yerde okumustum nar cekirdegi yagi bebegi sakinlestirirmis
Önemli değil cnm ne demek bildigini paylasmazsan ne diye biliyorsunGazı da çok oldu
Şidmi daha az gibi ama genelde huysuz bi bebek maalesef
Gaz çıkarıp kendi gaz sesine ağlayan bi bebek
Ama aklımda bulunsun acı elma yağı da , sağ ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?