- 5 Ağustos 2014
- 2.312
- 1.402
- 178
Sut iznin yokmu neden tangunSende iş bakımından şanslısın
Ben tam gün çalışıyorum
Arkadaslar su an dunyada kizimdan onemli hicbir sey yok benim icin. O nedenle ev isi su bu bir sekilde cozum oluyor. Bu noktalarda eslerin tavri ve destegi cok onemli. Eve bayan aliyoruz. Esim sabahin korunde cikip aksam gelmesine ragmen ki ustune doktorasini bitirmeye çalışıyor, aksamdan kahvaltimi hazırlıyor yiyecek bir seyler hazirliyor. Evet ben de sinema kitap vs özledim ama kizimi hepsibden cok seviyorum. Nasilsa buyudugu zaman bunlari yaparim. Hatta birlikte yaparız. Gece emzirmeyi niye dert ettiniz anlamadim. Bebegin en dogal hakki gece gunduz annesini emmek. Bence emzirmek anne bebek arasindaki en guzel en ozel an. Gece gunduz hic bitsin istemiyorum o an. Kucaga alistirma diye de bir sey olduğuna inanmiyorum. Bence bebek istedigi her sn kucaklanmali. 0-2 yas duygusal ihtiyaclarinu tam karsilarsaniz ileride kendine guvenen size guvenen mutlu empati sahibi duyarlı bagimsiz ... yavrularınız olur. Yok kucaga alistirma, yok gece cok emmedin, yok simartma, yok ayni odada uyuma. Oldu ya bunlar neyin soylemi. El kadar bebeyi hayatimiza uymasi icin egitmeye calisiyoruz( ki biz bunu yapmiuoruz) . Dengeli bir sekilde biz bebeğimize uyuyoruz. Uzun oldu ama gercekten üzülüyorum bu tarz seylere. Yani aklim almiyor aksini
Evet 24 saat cocukla gecmez zaman zaten ınsan kafaİnşallah verirsin
Bence 7/24 bebekle vakit geçirmek insanı köreltir
Arada kısa sürlei de olsa kendine vakit ayırmak şart
Kimisi saçına harcar bu vakti, kimisi sporuna, kimisi kitabına.. Orası tercihe bağlı
Ilerde cocukla cok keyıflı vakıt gecıreceksınız, o zaman zaten istesenızde başka bışey yapmak gelmıyecek ıçınızden, yalnız bır yere gıtsem cocuklarımı arıyorum onlarsız yapamıyorum, bugun 4 kilo barbunya cıkardık oglanlarla cok eglendıler, sonra beraber kek yapıyoruz, mutfagı kım temızlerse temızlesın sonraValla benım ucuncu cocugum elimden gelse ucunu bırden kucaklıyacam ama sıpa oglanlarım artık kucak ıstemıyor,
Ayrıca uc cocugun arasında ben fılm ızlemek için vakıt bulabılıyorsam sızde bulursunuz, gercı bı fılm uc gunde bıtıyor ama olsun, kendınız mutlu olun kı cocugunuzda mutlu olsun
Katiliyorum.Valla benım ucuncu cocugum elimden gelse ucunu bırden kucaklıyacam ama sıpa oglanlarım artık kucak ıstemıyor,
Ayrıca uc cocugun arasında ben fılm ızlemek için vakıt bulabılıyorsam sızde bulursunuz, gercı bı fılm uc gunde bıtıyor ama olsun, kendınız mutlu olun kı cocugunuzda mutlu olsun
Gece 2 kere emiyor uyku arasinda cok sık uyanmiyor bir de oyle olsa cok daha zor olur. Bebegi her kosulda emenler ne buyuk bir nimet oldugunu bilseler. Insallah bizimkilerde duzelir. aylik Kilo alimi nasil bebeginin? bizimki 500 gr almisti 100 gr vermis gecen haftaSuanda yatarak emzirmek dinlenmek icin isimede gelmiyo degil yani.ama kotu tarafi memenin bagimlulik yapmasi.gecede ayni yontemi istemeye baslasdi.hala degismedi malesefki.gece 3-4defa emziriyorum.bir ay oncesine kadar 21.00 dansabah 4kadar nerdeyse uyuyodu.simdi sik sik uyaniyoo.seninki nasil gece
Ayak tabanlarim ve ayak bileklerim sabah kalkinca benim de cok agriyor ben fazla kilolardan diye dusunuyorumBende sezeryanla dogum yaptim.belim hic agrumiyo ama ayak bileklerim agriyo.gerci oda bir aydir.ozellikle ilk kalkinca acilinca duzeliyo.vitamin eksikliginden olabilirmu acaba.sizdede varmi ayak bilegi agrisi kuzlar
Kızımda da oğlumda da hiç yanımdan ayırmadım.İşe başlıycam oğlum gece emmesini bırakmasın diye yalvarıyorum.Bol bol öperim koklarım sarılırım yavruma.5 aydır evdeyim hiç kucağımdan indirmedim.İş güç umrumda olmaz ama zaten yardımcımda var.Mecbur olmasam 1 dakika yanımdan ayırmam kuzularımıArkadaslar su an dunyada kizimdan onemli hicbir sey yok benim icin. O nedenle ev isi su bu bir sekilde cozum oluyor. Bu noktalarda eslerin tavri ve destegi cok onemli. Eve bayan aliyoruz. Esim sabahin korunde cikip aksam gelmesine ragmen ki ustune doktorasini bitirmeye çalışıyor, aksamdan kahvaltimi hazırlıyor yiyecek bir seyler hazirliyor. Evet ben de sinema kitap vs özledim ama kizimi hepsibden cok seviyorum. Nasilsa buyudugu zaman bunlari yaparim. Hatta birlikte yaparız. Gece emzirmeyi niye dert ettiniz anlamadim. Bebegin en dogal hakki gece gunduz annesini emmek. Bence emzirmek anne bebek arasindaki en guzel en ozel an. Gece gunduz hic bitsin istemiyorum o an. Kucaga alistirma diye de bir sey olduğuna inanmiyorum. Bence bebek istedigi her sn kucaklanmali. 0-2 yas duygusal ihtiyaclarinu tam karsilarsaniz ileride kendine guvenen size guvenen mutlu empati sahibi duyarlı bagimsiz ... yavrularınız olur. Yok kucaga alistirma, yok gece cok emmedin, yok simartma, yok ayni odada uyuma. Oldu ya bunlar neyin soylemi. El kadar bebeyi hayatimiza uymasi icin egitmeye calisiyoruz( ki biz bunu yapmiuoruz) . Dengeli bir sekilde biz bebeğimize uyuyoruz. Uzun oldu ama gercekten üzülüyorum bu tarz seylere. Yani aklim almiyor aksini
benim bakıcım oğlum doğduğundan beri yanında.oğlum tanıdık biriyle kalacağı için çok şanslıyımIse basladiginda bebegine bakacak kişi oncesinde 15-20 gun seninle ve bebeginle vakit gecirmeli. Boylece bebegin senin varliginla o kisiye guvenmeyi ogrenecek. Yoksa aynen dedigin gibi olur. Tabiki kimse annenin yerini tutamaz. Ben hic ise donmek istemiyorum. Ama mecburen. Aglamasa bile aklimiz kalacak onlarda
Oylesin. Masallahbenim bakıcım oğlum doğduğundan beri yanında.oğlum tanıdık biriyle kalacağı için çok şanslıyım
Ise baslayinca daha da kiymetli olacak bence gece emzirmeleri di mi. Ne mutlu sana. Ne guzel. Bu arada bayadir gozukmuyordun buradaKızımda da oğlumda da hiç yanımdan ayırmadım.İşe başlıycam oğlum gece emmesini bırakmasın diye yalvarıyorum.Bol bol öperim koklarım sarılırım yavruma.5 aydır evdeyim hiç kucağımdan indirmedim.İş güç umrumda olmaz ama zaten yardımcımda var.Mecbur olmasam 1 dakika yanımdan ayırmam kuzularımı
Canım yardımcın oldugu icin rahat konuşuyorsun ama inan yanlozken herşey bir yerde birikiyor keşke hep bebeğime ayırabilsem zamanımı ama olmuyorKızımda da oğlumda da hiç yanımdan ayırmadım.İşe başlıycam oğlum gece emmesini bırakmasın diye yalvarıyorum.Bol bol öperim koklarım sarılırım yavruma.5 aydır evdeyim hiç kucağımdan indirmedim.İş güç umrumda olmaz ama zaten yardımcımda var.Mecbur olmasam 1 dakika yanımdan ayırmam kuzularımı
Büyük ihtimal Öyledir canım ya pişiği ya da bir ağrısı yoksa. Ben Dişi için taze soğan veriyorum. Hem Acısını alıyormuş hem kolay çıkmasını sağlıyormuşkızlar oğlumun başı alev alıyo ama ateşi yok akşam olunca 8 de uyurdu 2 gündür ağlaya ağlaya yorulup uyuyo şurup veriyorum bi çay kaşığı kadar calpol öyle dalıyo uykuya ememiyor alıp alıp yüzüme bakıp ağlıyo bildiğin acıyo der gibi bakıyo içim gidiyo dişten midir bu durum yaşayan var mı gün içinde de emziği kemiriyor ağzından düşünce içli içli ağlıyo
yakakent guzel kucuk bir ilce. en guzeli maalesef temiz olmasa da denizimiz var :)Samsun cokguzel bir sehir.neresinde yasiyorsunuz.bende karaenizliyim amaizmirde yasiyoruz
Bu dediklerinin aynısını bugün yaşadık sıcaklığı az emmesi içli içli ağlaması dişliğini kemirmesi calpol hepsi ... Zor uyuttu. 12 buçukta. Şuanda ylne sallıyorum uyanacak ve yine öyle ağlayacak diye endişeleniyorumkızlar oğlumun başı alev alıyo ama ateşi yok akşam olunca 8 de uyurdu 2 gündür ağlaya ağlaya yorulup uyuyo şurup veriyorum bi çay kaşığı kadar calpol öyle dalıyo uykuya ememiyor alıp alıp yüzüme bakıp ağlıyo bildiğin acıyo der gibi bakıyo içim gidiyo dişten midir bu durum yaşayan var mı gün içinde de emziği kemiriyor ağzından düşünce içli içli ağlıyo
Bunun sezaryanla degilde emzirmekle alakali oldugunu dusunuyodumbirde vucudun alusik olmadigi fazla kilolar.evet canm ayaklarımın tamamı özellikle ilk kalktığımda bilekler bikaç arkadaşla konuştum sezeryanla yapan onlarda da varmış
Vallahi benim bebegim sicaktan ve yerdegisikliginden dolayi uyaniyor galuba..tabiki oncelik onlar.ben 24saat ilgileniyorum.babamuz cok zamn ayiramiyor malesefku.ve insan gercekten bunaliyor bazen.Beb bebegimle mutluyum. O buyudukce zaten aktivitelerime zaman ayiririm. Her seyin bir zamani var. Su an tam zamanli annelik yapmak öncelikli benim icin. 3-4 defa da uyanabilir gece. Onlar daha bebek. Bir ihtiyaci olmasa zaten 3- 4 defa uyanmaz.
Hakklisin canim.kesinlikle insan kendine zamn ayirmali.kisa surelide olsa.ayrica buyudukce zorlasiyormus is.herkez ayni seyi soyluyo.artik okula basladiklari zamn biseyler icin zamn buluruz.cevremde bana yardimci olacak kimse yok.tatiller disinda.herseyi kendim yapiyorum dolayisyla bitiyorsun artik.boyle bir anne nakadar yararli olabilirse artik..Herkes bebeğiyle mutludur ama uyku da her insanın ihtiyacı
Anne ve bebeğinde ayrı ayrı ihtiyacı
1-2 kez olması makul 4 ve fazla olunca tam yeni dalmışken ağlamayla uyanmak zor oluyor hele de çalışırken
Yoksa kimse uyusun bi daha hiç kalkmasın bende uyur dinlenirim sonra da film izlerim diye düşünmüyordur
Sadece uyku da değil ağlama nöbetleri de insanı strese sokuyo, bebek bu tabi ağlar ama genel hali ağlamaklı ve huzursuzsa insna ne yapacağını şaşırıyor
Benim kızım biraz zor, şükür yine de Allah nasip etti annelikten pişman değilim ama daha uslu bebeklere de özeniyor tabi ki insan
Tek ihtiyaç ta film değil, kişisel bakım veya kafa dağıtmak ta her insan için önemli olmalı
4 aylik olana kadar iyiydi.sonra 200grm verdi.mamayabasladim gunde iki defa.bilemiyorum ama zor duzelir benimkusiGece 2 kere emiyor uyku arasinda cok sık uyanmiyor bir de oyle olsa cok daha zor olur. Bebegi her kosulda emenler ne buyuk bir nimet oldugunu bilseler. Insallah bizimkilerde duzelir. aylik Kilo alimi nasil bebeginin? bizimki 500 gr almisti 100 gr vermis gecen hafta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?