Aynen öyle gelişme hiç yok bi varsa demirpark avm onun da adı değişmiş :) esas67 burda olmuş :)Memleketim diye demiyorum cok güzel dogasi var. Deniz yesil icice. Her ev deniz gorur neredeyse. Sma gel gor ki hala 1900lerin ilk yarisinda ne yailmissa yapilmis. Bana artık terk edilmis geliyor sankizaten komurden dolayı her yer kapkara evlerin ici bile kurum oluyor
bundan sonra yatr bari canm kasları güçlensin bazen huysuzluk ediyo yatmak istemiyo öyle ama sen brz yardımcı ol dönmeye çalışıyoben kizim bebekken yoruluyo rahat edemiyo diye dusunup hic yuzustu yatirmadim. yanlis yapmisim.suan 4.5 aylik yeni yeni ayaklarini agzina getirmeye calisirken sadece yan donuyo. bir de gaz problemimiz var. yuzustu yatsa belki daha kolay olacakti.uyurken hep sirt ustu. uykusu cok hafif zaten. yan yatirinca hemen uyaniyor sirt ustu donmeye calisiyir.bende uyusun diye istedigi gibi yatiriyoru.. bir de kusan bir cocuk.hep tedirginim yani
:) teşekkürler orda daha küçük teyzesi şimdi büyüdü oğluşumEmziğini sevsinler seninnnn maşallah
oğlumun geçen hafta kilosu 8400 g dı sadece anne sütü ama bir haftadr meyve veriyorum şeftali elma muz. muzu ezip sütümü ekliyorum puding kıvamında diğerlerini cam rende alamadığım(hava çook sıcak daha çıkamadım çarşıya) için kaşıkla sıyırıp veriyorum suyu da günlük yarım biberon kadar içiyo nerdeyse özellikle meyve verdikten sonra veriyorum.yoğurt için süt aldrdm anneme mayaladı gidip alam fırsatım olmadı yine sıcaktanKızlar kızım4,5 aylık 10 gün sonra 5 Aylık olacak bu ay mama başladık kilosu 5,800 dü ( 320 gr Alınca ) iki öğün 90 cc içiyor gündüz ve gece beni emiyor ..
1/ kilo alması için yeterli olur mu ? Pirinç unu ARI mama vs vereyim mi ?
2/ yoğurt meyve püresi vermeme gerek var mı ?
3/günde 2 kere filan kaka oluyor ve Sıvı şeklinde arada pütürlüde var .. Bu doyuyor ya da doymuyor anlamı çıkartılır mı ?
4/ su veriyorum ama ne kadar vereceğim ? 3/4 Çay kaşığı az mı ? Yoksa istediği kadar mı verilmeli ..
Üşenmeden okuyan ve cevap verenlere şimdiden teşekkür. .
Benim gittigim doktor hazir gunluk sut olur demisti. Uzun omurlu uht olan olmaz.ya ben yoğurt mayalayamam guvendiğim sutu bulmam zor. pastorıze versem olurmuki.
yok cnm yavas yavas gelişiyo. evet dogası mükemmel ben cok seviyorumben mezun olunca ilk gittiğim gibi kapkara değildi. mis gibi deniz kokusu sakır sakır yagmuru hiçbir yerde göremeyecegin kadar cok çiçek ceşidi yesilden agacı göremeyecegin saklı bi cennet adeta vay be ne anlattımMemleketim diye demiyorum cok güzel dogasi var. Deniz yesil icice. Her ev deniz gorur neredeyse. Sma gel gor ki hala 1900lerin ilk yarisinda ne yailmissa yapilmis. Bana artık terk edilmis geliyor sankizaten komurden dolayı her yer kapkara evlerin ici bile kurum oluyor
bizimki de sırtüstünden yüzüstüne pırt diye döner ama bi haftadır dönüyo yüz üstünden sırtüstüne ama sadece 7 kez döndü uyusuk :) 4 aylıkken dönmüştü yüzüstüne o gün altı kez dönmüştü düşün zor gelio yapmıyo ötekiniBizimkide ayni canim.sirt ustunden yuz ustune kolaylikla donuyo.ama yuzustunden sirt ustune toplasan 3-4 kere donmustur.emeklemeye calisiyo ve azda olsa gidiyoo.sonra yoruluyo ve agliyo:)))
cnm ev yogurdu daha iyi. ben kendimize 3 kilo mayalıyorum bi haftada bitiriyoruz ama cocuga onu veremem nasıl yapcam az az nasıl mayalıycam bilmyorumya ben yoğurt mayalayamam guvendiğim sutu bulmam zor. pastorıze versem olurmuki.
:)Demi çekmişiz birbirimizi:)
ben de ek gıda ile ilgili bi kitap bulsam mükemmel olacak acıkcası tarif yazmak zor geliyo :)Canlar benim kizim oyle kilolu degil (5. Ay 6950 g)ama doktorumuz sadece anne sutu dedi. Sizin bebislerinizin kilolari masallah cok guzel neden ek gidaya simdiden baslamaya cok heveslisiniz? Bebegin sindirim sistemi bir ay daha gelisse buyuyunce cok faydasi olur bence. Bende birseyler tattiriyorum, kizim da ne versem yiyiyor ama simdilik planli programli ek gidaya baslamamaya karar verdim. Simdilik sadece arastirma yapiyorum. Mesela birinci sirada verilebilen sebze ve meyveleri yaziyorum, tarifler ariyorum, alisveris listeleri vs. ek gida heyevesimi ve heyecanimi simdilik boyle dizginliyorum.
canm işe başlayınca çok aramasın göğsümü diye ben gelene kadar annem yedirir bari alışırsa yoksa annem alıştıracak çocuk zorlanacak şimdi bnm evde olmayacağım saatlerde yediriyorum özellikle alışsın diye zaten az az veriyorum öyle çok değilCanlar benim kizim oyle kilolu degil (5. Ay 6950 g)ama doktorumuz sadece anne sutu dedi. Sizin bebislerinizin kilolari masallah cok guzel neden ek gidaya simdiden baslamaya cok heveslisiniz? Bebegin sindirim sistemi bir ay daha gelisse buyuyunce cok faydasi olur bence. Bende birseyler tattiriyorum, kizim da ne versem yiyiyor ama simdilik planli programli ek gidaya baslamamaya karar verdim. Simdilik sadece arastirma yapiyorum. Mesela birinci sirada verilebilen sebze ve meyveleri yaziyorum, tarifler ariyorum, alisveris listeleri vs. ek gida heyevesimi ve heyecanimi simdilik boyle dizginliyorum.
Canım bende sordum doktora ek gıdayı benı bı fırcaladı, bu annelerde amma meraklı ek gıda vermeye dıye, cocuk zaten kilolu obez mı olsun ıstıyorsun dıye, annem dıyor eskıden bır yaşına kadar bışey vermezdım ben emerdınız dıyor,Canlar benim kizim oyle kilolu degil (5. Ay 6950 g)ama doktorumuz sadece anne sutu dedi. Sizin bebislerinizin kilolari masallah cok guzel neden ek gidaya simdiden baslamaya cok heveslisiniz? Bebegin sindirim sistemi bir ay daha gelisse buyuyunce cok faydasi olur bence. Bende birseyler tattiriyorum, kizim da ne versem yiyiyor ama simdilik planli programli ek gidaya baslamamaya karar verdim. Simdilik sadece arastirma yapiyorum. Mesela birinci sirada verilebilen sebze ve meyveleri yaziyorum, tarifler ariyorum, alisveris listeleri vs. ek gida heyevesimi ve heyecanimi simdilik boyle dizginliyorum.
Ablam 14 aya kadar ek gida almayi red etmis. Annem mama vermis anca. Sonra koye gondermis onu, direkt yemege banmis ekmege gecmis. Iki cocuktan sonra kilo 48. Ben yiyorum diye annem 3 ayliktan sonra ek gidaya baslamis. Tek cocuktan sonra kilo 66 selulit bol. Yagli hucreler bebeklikte olusurmus yetiskinlikte yag depolarmis. Ne kadar dogru bilmiyorum ama kilolu olmamin suclusu annem iste diyebiliyorum:)Canım bende sordum doktora ek gıdayı benı bı fırcaladı, bu annelerde amma meraklı ek gıda vermeye dıye, cocuk zaten kilolu obez mı olsun ıstıyorsun dıye, annem dıyor eskıden bır yaşına kadar bışey vermezdım ben emerdınız dıyor,
Kilolu bebek olsun dıye cocugun gelecegını perişan atmeyın
Benım kayın valıde gorumcem var 20 yaşında bebekken dayamış pirincı kız lanet okuyor 80 kilo
Boşverın kiloyu hasta olmasın, nerde şişman tombık bı cocuk var ayda bır hasta olup antıbıyotık alıyor
Calisan annelerin isi zor tabii canim sen de haklisin. Aciklama yaptigin icin sagol. Ben cocuk icin calismayi biraktim, kizim tup bebek, evde olan annenin rahatliyiyla konustum. Insallah bebegin guzel beslenir saglikli buyur...canm işe başlayınca çok aramasın göğsümü diye ben gelene kadar annem yedirir bari alışırsa yoksa annem alıştıracak çocuk zorlanacak şimdi bnm evde olmayacağım saatlerde yediriyorum özellikle alışsın diye zaten az az veriyorum öyle çok değil
Ben calismami bitireyim sana da gonderirim sen bastirir buzdolabina yapistirirsin. Bu arada kerem esimin de ismi, gercekten de cok iyi kalpli comerttir, adiyla bin yasasin oglusun...ben de ek gıda ile ilgili bi kitap bulsam mükemmel olacak acıkcası tarif yazmak zor geliyo :)
inşallah canm öğretmenim ben 5 yıldan sonra atandm hem de hakkariye şimdi döndüm antalyaya bebeğimin geleceği için çalışmam lazım maalesef kilosu iyi aslında geciktrsem olur ek gıdayı ama dediğim gibi dayanamaz ben işten gelene kadar Allahtan öğlene kadarCalisan annelerin isi zor tabii canim sen de haklisin. Aciklama yaptigin icin sagol. Ben cocuk icin calismayi biraktim, kizim tup bebek, evde olan annenin rahatliyiyla konustum. Insallah bebegin guzel beslenir saglikli buyur...
evet artik biraz daha dikkat etmeye calisiyorum artik.disi gazi derken hep mutlu olacagi sekilde yatirdim ama yanilmidim.bundan sonra yatr bari canm kasları güçlensin bazen huysuzluk ediyo yatmak istemiyo öyle ama sen brz yardımcı ol dönmeye çalışıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?