2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Aynen öyle gelişme hiç yok bi varsa demirpark avm onun da adı değişmiş :) esas67 burda olmuş :)

Kızlar kızım4,5 aylık 10 gün sonra 5 Aylık olacak bu ay mama başladık kilosu 5,800 dü ( 320 gr Alınca ) iki öğün 90 cc içiyor gündüz ve gece beni emiyor ..
1/ kilo alması için yeterli olur mu ? Pirinç unu ARI mama vs vereyim mi ?
2/ yoğurt meyve püresi vermeme gerek var mı ?
3/günde 2 kere filan kaka oluyor ve Sıvı şeklinde arada pütürlüde var .. Bu doyuyor ya da doymuyor anlamı çıkartılır mı ?
4/ su veriyorum ama ne kadar vereceğim ? 3/4 Çay kaşığı az mı ? Yoksa istediği kadar mı verilmeli ..
Üşenmeden okuyan ve cevap verenlere şimdiden teşekkür. .

bundan sonra yatr bari canm kasları güçlensin bazen huysuzluk ediyo yatmak istemiyo öyle ama sen brz yardımcı ol dönmeye çalışıyo

oğlumun geçen hafta kilosu 8400 g dı sadece anne sütü ama bir haftadr meyve veriyorum şeftali elma muz. muzu ezip sütümü ekliyorum puding kıvamında diğerlerini cam rende alamadığım(hava çook sıcak daha çıkamadım çarşıya) için kaşıkla sıyırıp veriyorum suyu da günlük yarım biberon kadar içiyo nerdeyse özellikle meyve verdikten sonra veriyorum.yoğurt için süt aldrdm anneme mayaladı gidip alam fırsatım olmadı yine sıcaktan

Canlar benim kizim oyle kilolu degil (5. Ay 6950 g)ama doktorumuz sadece anne sutu dedi. Sizin bebislerinizin kilolari masallah cok guzel neden ek gidaya simdiden baslamaya cok heveslisiniz? Bebegin sindirim sistemi bir ay daha gelisse buyuyunce cok faydasi olur bence. Bende birseyler tattiriyorum, kizim da ne versem yiyiyor ama simdilik planli programli ek gidaya baslamamaya karar verdim. Simdilik sadece arastirma yapiyorum. Mesela birinci sirada verilebilen sebze ve meyveleri yaziyorum, tarifler ariyorum, alisveris listeleri vs. ek gida heyevesimi ve heyecanimi simdilik boyle dizginliyorum.

yok cnm yavas yavas gelişiyo. evet dogası mükemmel ben cok seviyorumben mezun olunca ilk gittiğim gibi kapkara değildi. mis gibi deniz kokusu sakır sakır yagmuru hiçbir yerde göremeyecegin kadar cok çiçek ceşidi yesilden agacı göremeyecegin saklı bi cennet adeta vay be ne anlattım

Bizimkide ayni canim.sirt ustunden yuz ustune kolaylikla donuyo.ama yuzustunden sirt ustune toplasan 3-4 kere donmustur.emeklemeye calisiyo ve azda olsa gidiyoo.sonra yoruluyo ve agliyo:)))
bizimki de sırtüstünden yüzüstüne pırt diye döner ama bi haftadır dönüyo yüz üstünden sırtüstüne ama sadece 7 kez döndü uyusuk :) 4 aylıkken dönmüştü yüzüstüne o gün altı kez dönmüştü düşün zor gelio yapmıyo ötekini

ben de ek gıda ile ilgili bi kitap bulsam mükemmel olacak acıkcası tarif yazmak zor geliyo :)

canm işe başlayınca çok aramasın göğsümü diye ben gelene kadar annem yedirir bari alışırsa yoksa annem alıştıracak çocuk zorlanacak şimdi bnm evde olmayacağım saatlerde yediriyorum özellikle alışsın diye zaten az az veriyorum öyle çok değil

Canım bende sordum doktora ek gıdayı benı bı fırcaladı, bu annelerde amma meraklı ek gıda vermeye dıye, cocuk zaten kilolu obez mı olsun ıstıyorsun dıye, annem dıyor eskıden bır yaşına kadar bışey vermezdım ben emerdınız dıyor,
Kilolu bebek olsun dıye cocugun gelecegını perişan atmeyın
Benım kayın valıde gorumcem var 20 yaşında bebekken dayamış pirincı kız lanet okuyor 80 kilo
Boşverın kiloyu hasta olmasın, nerde şişman tombık bı cocuk var ayda bır hasta olup antıbıyotık alıyor

Ablam 14 aya kadar ek gida almayi red etmis. Annem mama vermis anca. Sonra koye gondermis onu, direkt yemege banmis ekmege gecmis. Iki cocuktan sonra kilo 48. Ben yiyorum diye annem 3 ayliktan sonra ek gidaya baslamis. Tek cocuktan sonra kilo 66 selulit bol. Yagli hucreler bebeklikte olusurmus yetiskinlikte yag depolarmis. Ne kadar dogru bilmiyorum ama kilolu olmamin suclusu annem iste diyebiliyorum:)

Calisan annelerin isi zor tabii canim sen de haklisin. Aciklama yaptigin icin sagol. Ben cocuk icin calismayi biraktim, kizim tup bebek, evde olan annenin rahatliyiyla konustum. Insallah bebegin guzel beslenir saglikli buyur...

Calisan annelerin isi zor tabii canim sen de haklisin. Aciklama yaptigin icin sagol. Ben cocuk icin calismayi biraktim, kizim tup bebek, evde olan annenin rahatliyiyla konustum. Insallah bebegin guzel beslenir saglikli buyur...
inşallah canm öğretmenim ben 5 yıldan sonra atandm hem de hakkariye şimdi döndüm antalyaya bebeğimin geleceği için çalışmam lazım maalesef kilosu iyi aslında geciktrsem olur ek gıdayı ama dediğim gibi dayanamaz ben işten gelene kadar Allahtan öğlene kadar

ya kızlar oğlum tatlılıkta tavan yaptı bağırıp duruyo konuşmayı öğrenmemiş papağanlar gibi muhabbet ediyo bnmle bağırarak sabah da uaynmış hiç hareket yok sadce tavana bakıp bağırıyordu :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…