- 5 Ağustos 2014
- 2.312
- 1.402
- 178
Bence hiç alakası yok bende afrikalılar gibiymişim 2.5yasuna kadarda emmişim şuanda gayet kilolu ve çabuk hasta olan bi yapın var. Ek gıda olayı bebeğe göre değişir ek gıda obez yapmazki. Ayarında vetceksin herşeyiAblam 14 aya kadar ek gida almayi red etmis. Annem mama vermis anca. Sonra koye gondermis onu, direkt yemege banmis ekmege gecmis. Iki cocuktan sonra kilo 48. Ben yiyorum diye annem 3 ayliktan sonra ek gidaya baslamis. Tek cocuktan sonra kilo 66 selulit bol. Yagli hucreler bebeklikte olusurmus yetiskinlikte yag depolarmis. Ne kadar dogru bilmiyorum ama kilolu olmamin suclusu annem iste diyebiliyorum:)
Sürekli hasta olan bebekler zayıf olur eek gıdayla ilgisi yok yanlış düşünüyorsunCanım bende sordum doktora ek gıdayı benı bı fırcaladı, bu annelerde amma meraklı ek gıda vermeye dıye, cocuk zaten kilolu obez mı olsun ıstıyorsun dıye, annem dıyor eskıden bır yaşına kadar bışey vermezdım ben emerdınız dıyor,
Kilolu bebek olsun dıye cocugun gelecegını perişan atmeyın
Benım kayın valıde gorumcem var 20 yaşında bebekken dayamış pirincı kız lanet okuyor 80 kilo
Boşverın kiloyu hasta olmasın, nerde şişman tombık bı cocuk var ayda bır hasta olup antıbıyotık alıyor
Kesinlikle Katılıyorum her öğün dayarsan pirinç unu mamasını olmaz , gerci benim annem genelde kızkardeşimi öyle besledi Büyüyünce de yogurt pilav maşallah şimdi Zayıf bir kız ama ilerde ne olacağı belli olmaz genlere çekerse benim gibi kilo alırBen
Bence hiç alakası yok bende afrikalılar gibiymişim 2.5yasuna kadarda emmişim şuanda gayet kilolu ve çabuk hasta olan bi yapın var. Ek gıda olayı bebeğe göre değişir ek gıda obez yapmazki. Ayarında vetceksin herşeyi
9eylul hastanesindenki ebeden birkitapcik aldim.ondaki bilgilerde mamadan yogurt yapin diyodu.normal ilitiyosyn ve mayaliyosun.inek sutunden degilde mamadan yapin diyoya ben yoğurt mayalayamam guvendiğim sutu bulmam zor. pastorıze versem olurmuki.
Bence pirinc unu yerine mama versen daha saglikli olur .mamayi arttir.once emzir ardindan mama ver.doymuyorsa icer.veya bir ogun mama bir ogun anne sutu.hem sutunde birikmis olur.su konusunda ise nerde yadiyorsun bilmiyorum ama izmir gibisicak biryerdeysen aldigi kadar su ver.ben veriyorumKızlar kızım4,5 aylık 10 gün sonra 5 Aylık olacak bu ay mama başladık kilosu 5,800 dü ( 320 gr Alınca ) iki öğün 90 cc içiyor gündüz ve gece beni emiyor ..
1/ kilo alması için yeterli olur mu ? Pirinç unu ARI mama vs vereyim mi ?
2/ yoğurt meyve püresi vermeme gerek var mı ?
3/günde 2 kere filan kaka oluyor ve Sıvı şeklinde arada pütürlüde var .. Bu doyuyor ya da doymuyor anlamı çıkartılır mı ?
4/ su veriyorum ama ne kadar vereceğim ? 3/4 Çay kaşığı az mı ? Yoksa istediği kadar mı verilmeli ..
Üşenmeden okuyan ve cevap verenlere şimdiden teşekkür. .
Kızlar kızım4,5 aylık 10 gün sonra 5 Aylık olacak bu ay mama başladık kilosu 5,800 dü ( 320 gr Alınca ) iki öğün 90 cc içiyor gündüz ve gece beni emiyor ..
1/ kilo alması için yeterli olur mu ? Pirinç unu ARI mama vs vereyim mi ?
2/ yoğurt meyve püresi vermeme gerek var mı ?
3/günde 2 kere filan kaka oluyor ve Sıvı şeklinde arada pütürlüde var .. Bu doyuyor ya da doymuyor anlamı çıkartılır mı ?
4/ su veriyorum ama ne kadar vereceğim ? 3/4 Çay kaşığı az mı ? Yoksa istediği kadar mı verilmeli ..
Üşenmeden okuyan ve cevap verenlere şimdiden teşekkür. .
işe başlayınca bnm de sağmam lazm ama nerde saklıycam okulda buzdolabı yok dışarda bozulur sağmazsam sütüm akar o kdar saat şimdiden onun derdi de sardı beniBen bugün işe başladım kızlar, okula yeni başlıyor gibi hissettim kendimi, oğluşumu da çok özledim :/ 5 aydır dokunmadım bilgisayarıma, şifrelerimi unuttuğumdan hesap işleriyle uğraşıyorum hala. Yenilikler, değişenler vs arada da 2 kez süt sağdım, inşallah yeter bundan sonra sütüm bol bol. Bugün için pek ayırmamıştım, sabah evden çıkarken emzirdim 7de, 5:30da evde oluyorum yazın, hemen gidince de emziririm. Anneme de 210ml bırakmıştım, acıkınca azar azar versin diye.
Bebekten bebeğe anneden anneye değişir tabi bu sağım emme işleri. Ama yine de sorayım ben, sizler iş yerinde kaç kez kaç ml sağım yapabiliyorsunuz?
Bebiş ne kadar sıklıkla kaçar ml emiyor biberondan?
Sayfanın fotosunu yollarmsm9eylul hastanesindenki ebeden birkitapcik aldim.ondaki bilgilerde mamadan yogurt yapin diyodu.normal ilitiyosyn ve mayaliyosun.inek sutunden degilde mamadan yapin diyo
Sayfanın fotosunu yollarmsm
Senin bebeğinde mi düşük kilolu doğmuştu ? Maşallah kilosu güZrloğlumun geçen hafta kilosu 8400 g dı sadece anne sütü ama bir haftadr meyve veriyorum şeftali elma muz. muzu ezip sütümü ekliyorum puding kıvamında diğerlerini cam rende alamadığım(hava çook sıcak daha çıkamadım çarşıya) için kaşıkla sıyırıp veriyorum suyu da günlük yarım biberon kadar içiyo nerdeyse özellikle meyve verdikten sonra veriyorum.yoğurt için süt aldrdm anneme mayaladı gidip alam fırsatım olmadı yine sıcaktan
çok yakışmış bebişine,,maşllah ona.ilk deneyime göre gayet başarılı :))bende bunu örebildim oğluma ilk deneyim:)
Eki Görüntüle 1599060
19 mart doğumlu oğlum.bazen yatağında yüzüstü dönmüş buluyorum ,kolu altta kalıyor bazen kurtarabiliyor bzen kurtaramıyor.yüzüstünden sırtüstüne dönemiyor daha.yüzüstü durmayı hiç sevmiyor zaten.sürekli tekme atmayı seviyor,dönmekle falan ilgilenmiyor yani.bence normal canım bir bakmışsın dönecek emin ol.sadece süt ve su veriyorum.bazan meyvaları tattırıyorum o kadarArkadaslar yaa benim oglan sirt üstünde yüz ustune rahat donuyoda. Yuz ustunden donemiyo emeklemeye calisiyo. Normal ki acaba sizinkiler ne durumda. Bide ben meyveler vermeye basladim onveleri suyunu veriyodum simdi cam rendede rendeleyip veriyorum. Buunde yogurt verdim. Meyvelerine pekmez katiyorum kan damlasi kullanmiyorum cünkü. . Bu arada 5 ayi doldurduk biz 5 ay 2 gunluk artık oğlum
benimki de öyle sabahın 6 nda bşlıyor şakımaya.kimsede yüz vermiyor herkes uykulu tabi.kendi kendine konuşuyor,mızıldanmya başlayana kadar yarım saat geçiyordur herhalde :))ya kızlar oğlum tatlılıkta tavan yaptı bağırıp duruyo konuşmayı öğrenmemiş papağanlar gibi muhabbet ediyo bnmle bağırarak sabah da uaynmış hiç hareket yok sadce tavana bakıp bağırıyordu :))
Canim yanlis anlasilma olmus. Bu ayda bebegin kilosu azsa ek gida verilmesi lazim diye dusunuyorum,gelisimini desteklemek icin, zaten anne sutu ya da mamayla gereken kiloyu alan bebeklerin 4-5 aylarda ek gidaya ihtiyaci yok diye soyluyor cogu doktor. O da sindirim sistemi az gelismis olmasindan dolayi 6. Aya kadar beklenilmesi lazim diye savunuyorlar. Ben ihtiyactan yada tattirmaktan bahsetmedim, lutfen yanlis anlama...Ben
Bence hiç alakası yok bende afrikalılar gibiymişim 2.5yasuna kadarda emmişim şuanda gayet kilolu ve çabuk hasta olan bi yapın var. Ek gıda olayı bebeğe göre değişir ek gıda obez yapmazki. Ayarında vetceksin herşeyi
Vay arkadas dogma buyume zonguldak'liyim 33 yasim bitecek. Benden fazla sevmissinyok cnm yavas yavas gelişiyo. evet dogası mükemmel ben cok seviyorumben mezun olunca ilk gittiğim gibi kapkara değildi. mis gibi deniz kokusu sakır sakır yagmuru hiçbir yerde göremeyecegin kadar cok çiçek ceşidi yesilden agacı göremeyecegin saklı bi cennet adeta vay be ne anlattım
Vaktinden once ek gidaya baslamak obeziteye sebep olabiliyor. Ilk 6 ay sadece anne sutu veya formul sut. Bebegin sindirim sistemi yeterince gelismeden gereksiz ek gida ve zararli olabilir ileride. Zaten ihtiyaci da yok. Ayrica anne sutuyle uzun sure beslenenlerin daha zeki oldugu görülmüş. Ben söylemiyorum bunlari WHO ve UNISEF soyluyor. Hic acelesi yok bence. Zaten omru onlari yemekle gececek. Ayrica ilk yil temel besin anne sutu veya formul suttur. Digerleri zaten tamamlayicidir.Canim yanlis anlasilma olmus. Bu ayda bebegin kilosu azsa ek gida verilmesi lazim diye dusunuyorum,gelisimini desteklemek icin, zaten anne sutu ya da mamayla gereken kiloyu alan bebeklerin 4-5 aylarda ek gidaya ihtiyaci yok diye soyluyor cogu doktor. O da sindirim sistemi az gelismis olmasindan dolayi 6. Aya kadar beklenilmesi lazim diye savunuyorlar. Ben ihtiyactan yada tattirmaktan bahsetmedim, lutfen yanlis anlama...
Anne sutu aldigi surece bebegin bagisiklik sistemi gucludur. Sadece ek gida alirsa zayif olurSürekli hasta olan bebekler zayıf olur eek gıdayla ilgisi yok yanlış düşünüyorsun
Okulda nerede sagacaksin? Bir de vaktin olacak mi?işe başlayınca bnm de sağmam lazm ama nerde saklıycam okulda buzdolabı yok dışarda bozulur sağmazsam sütüm akar o kdar saat şimdiden onun derdi de sardı beni
Ben de istiyorum calismani :) mailimi veya whatsup vereyim :)Ben calismami bitireyim sana da gonderirim sen bastirir buzdolabina yapistirirsin. Bu arada kerem esimin de ismi, gercekten de cok iyi kalpli comerttir, adiyla bin yasasin oglusun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?