2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Ben Bence hiç alakası yok bende afrikalılar gibiymişim 2.5yasuna kadarda emmişim şuanda gayet kilolu ve çabuk hasta olan bi yapın var. Ek gıda olayı bebeğe göre değişir ek gıda obez yapmazki. Ayarında vetceksin herşeyi

Sürekli hasta olan bebekler zayıf olur eek gıdayla ilgisi yok yanlış düşünüyorsun

Kesinlikle Katılıyorum her öğün dayarsan pirinç unu mamasını olmaz , gerci benim annem genelde kızkardeşimi öyle besledi Büyüyünce de yogurt pilav maşallah şimdi Zayıf bir kız ama ilerde ne olacağı belli olmaz genlere çekerse benim gibi kilo alır

Ben bugün işe başladım kızlar, okula yeni başlıyor gibi hissettim kendimi, oğluşumu da çok özledim :/ 5 aydır dokunmadım bilgisayarıma, şifrelerimi unuttuğumdan hesap işleriyle uğraşıyorum hala. Yenilikler, değişenler vs arada da 2 kez süt sağdım, inşallah yeter bundan sonra sütüm bol bol. Bugün için pek ayırmamıştım, sabah evden çıkarken emzirdim 7de, 5:30da evde oluyorum yazın, hemen gidince de emziririm. Anneme de 210ml bırakmıştım, acıkınca azar azar versin diye.

Bebekten bebeğe anneden anneye değişir tabi bu sağım emme işleri. Ama yine de sorayım ben, sizler iş yerinde kaç kez kaç ml sağım yapabiliyorsunuz?
Bebiş ne kadar sıklıkla kaçar ml emiyor biberondan?

ya ben yoğurt mayalayamam guvendiğim sutu bulmam zor. pastorıze versem olurmuki.
9eylul hastanesindenki ebeden birkitapcik aldim.ondaki bilgilerde mamadan yogurt yapin diyodu.normal ilitiyosyn ve mayaliyosun.inek sutunden degilde mamadan yapin diyo

Bence pirinc unu yerine mama versen daha saglikli olur .mamayi arttir.once emzir ardindan mama ver.doymuyorsa icer.veya bir ogun mama bir ogun anne sutu.hem sutunde birikmis olur.su konusunda ise nerde yadiyorsun bilmiyorum ama izmir gibisicak biryerdeysen aldigi kadar su ver.ben veriyorum

Canim benim kiziminda kilo alimi az diye mama onerdi doktor, gunde iki kere mama bir kerede yogurt yada meyve ver dedi yogurdu ve meyve puresini ilk basta 1/3 cay bardagi olcuyle basla iki uc gun bu sekilde yesin daha yemek istiyorsa yavas yavas arttir dedi.
Iki uc gunde bir kaka yapiyorsa doyuyor demekmis benim kizim5-8 gun arasinda yapiyordu ve anlattigin gibiydi, simdi iki gunde bir yapiyo biraz kabizligi var ama.
Suyuda sicaklara gore icebildigi kadar ver dedi cunku mama icince gerekirmis

işe başlayınca bnm de sağmam lazm ama nerde saklıycam okulda buzdolabı yok dışarda bozulur sağmazsam sütüm akar o kdar saat şimdiden onun derdi de sardı beni

Eklentiler

• IMAG0637.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 50
  • IMAG0635.webp
    25 KB · Görüntüleme: 71
Senin bebeğinde mi düşük kilolu doğmuştu ? Maşallah kilosu güZrl

19 mart doğumlu oğlum.bazen yatağında yüzüstü dönmüş buluyorum ,kolu altta kalıyor bazen kurtarabiliyor bzen kurtaramıyor.yüzüstünden sırtüstüne dönemiyor daha.yüzüstü durmayı hiç sevmiyor zaten.sürekli tekme atmayı seviyor,dönmekle falan ilgilenmiyor yani.bence normal canım bir bakmışsın dönecek emin ol.sadece süt ve su veriyorum.bazan meyvaları tattırıyorum o kadar

benimki de öyle sabahın 6 nda bşlıyor şakımaya.kimsede yüz vermiyor herkes uykulu tabi.kendi kendine konuşuyor,mızıldanmya başlayana kadar yarım saat geçiyordur herhalde :))

Canim yanlis anlasilma olmus. Bu ayda bebegin kilosu azsa ek gida verilmesi lazim diye dusunuyorum,gelisimini desteklemek icin, zaten anne sutu ya da mamayla gereken kiloyu alan bebeklerin 4-5 aylarda ek gidaya ihtiyaci yok diye soyluyor cogu doktor. O da sindirim sistemi az gelismis olmasindan dolayi 6. Aya kadar beklenilmesi lazim diye savunuyorlar. Ben ihtiyactan yada tattirmaktan bahsetmedim, lutfen yanlis anlama...

Vay arkadas dogma buyume zonguldak'liyim 33 yasim bitecek. Benden fazla sevmissin su an zong.dayim anamin yaninda :) her gun Fener'e gidip kizimi gezdiriyorum asirlik agaclarin altinda denize karsi

Vaktinden once ek gidaya baslamak obeziteye sebep olabiliyor. Ilk 6 ay sadece anne sutu veya formul sut. Bebegin sindirim sistemi yeterince gelismeden gereksiz ek gida ve zararli olabilir ileride. Zaten ihtiyaci da yok. Ayrica anne sutuyle uzun sure beslenenlerin daha zeki oldugu görülmüş. Ben söylemiyorum bunlari WHO ve UNISEF soyluyor. Hic acelesi yok bence. Zaten omru onlari yemekle gececek. Ayrica ilk yil temel besin anne sutu veya formul suttur. Digerleri zaten tamamlayicidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…