Ben de istiyorum calismani :) mailimi veya whatsup vereyim :)Ben calismami bitireyim sana da gonderirim sen bastirir buzdolabina yapistirirsin. Bu arada kerem esimin de ismi, gercekten de cok iyi kalpli comerttir, adiyla bin yasasin oglusun...
kitapçıkta çorba tarifleride var galiba onlarıda gönderebilir misin sana zahmet9eylul hastanesindenki ebeden birkitapcik aldim.ondaki bilgilerde mamadan yogurt yapin diyodu.normal ilitiyosyn ve mayaliyosun.inek sutunden degilde mamadan yapin diyo
4.5.ayda verilen meyveler yogurtlar corbalar doyumluk degilki.tadimlik.bebek zaten birkac kasiktan fazlasini yemiyo.oyuzden kati gidayla beslenmis felan olmuyo.bir yasina kadar nerdeyse doyurucu olan anne sutu veya mama...ben cok az anne sutu almisim malesefki.ama 53 kiloyum surekli hasta olan biriside degilimdir.genetik faktorlerinde unutulmamasi gerekiyor.Vaktinden once ek gidaya baslamak obeziteye sebep olabiliyor. Ilk 6 ay sadece anne sutu veya formul sut. Bebegin sindirim sistemi yeterince gelismeden gereksiz ek gida ve zararli olabilir ileride. Zaten ihtiyaci da yok. Ayrica anne sutuyle uzun sure beslenenlerin daha zeki oldugu görülmüş. Ben söylemiyorum bunlari WHO ve UNISEF soyluyor. Hic acelesi yok bence. Zaten omru onlari yemekle gececek. Ayrica ilk yil temel besin anne sutu veya formul suttur. Digerleri zaten tamamlayicidir.
mini piknik buzlukları idare eder belki, çanta şeklinde olanları da var araba için, buz doldurursun içini bolca. hemen gidince de dolaba atarsın, ertesi gün onları verirler sen yokken.işe başlayınca bnm de sağmam lazm ama nerde saklıycam okulda buzdolabı yok dışarda bozulur sağmazsam sütüm akar o kdar saat şimdiden onun derdi de sardı beni
Evet, ben de bunlari anlatmaya calistim iste, sagol :) senin kadar guzel kelimelere dokemedim, yabanci oldugumdan olsa gerek :)Vaktinden once ek gidaya baslamak obeziteye sebep olabiliyor. Ilk 6 ay sadece anne sutu veya formul sut. Bebegin sindirim sistemi yeterince gelismeden gereksiz ek gida ve zararli olabilir ileride. Zaten ihtiyaci da yok. Ayrica anne sutuyle uzun sure beslenenlerin daha zeki oldugu görülmüş. Ben söylemiyorum bunlari WHO ve UNISEF soyluyor. Hic acelesi yok bence. Zaten omru onlari yemekle gececek. Ayrica ilk yil temel besin anne sutu veya formul suttur. Digerleri zaten tamamlayicidir.
Tamam, bitirince burdan duyururum isteyenlere paylasirim :)Ben de istiyorum calismani :) mailimi veya whatsup vereyim :)
Zaten 6.aydan sonra tadin basliyor. 4.-4.5 aylarda tadima başlamanin ne geregi var bunu çözemedim bir türlü! Ortada bilimsel gercekler var ustelik :) Nerelisin bu arada?Evet, ben de bunlari anlatmaya calistim iste, sagol :) senin kadar guzel kelimelere dokemedim, yabanci oldugumdan olsa gerek :)
hiçbirbilimsel sonuç yuzde yuz degıldır.bır ay oncesıne kadar tereyeğı kesınlıkle yemeyın dıyoladı şimdı ise amerıkda kı adamlar sağlıklı dedı dıye bızımkılerınde fkrı bıranda değşiverdı.her cocugunda gelişimi farklıdır.gıttığım doc dr verebılırsın dedı..haa başlarsın başlamassın o sana kalmiş senın cocugndur ıstedıgın gıbı beslersın.Zaten 6.aydan sonra tadin basliyor. 4.-4.5 aylarda tadima başlamanin ne geregi var bunu çözemedim bir türlü! Ortada bilimsel gercekler var ustelik :) Nerelisin bu arada?
canm 35 haftalık doğdu oğlum 3.180 g dı doğduğundaSenin bebeğinde mi düşük kilolu doğmuştu ? Maşallah kilosu güZrl
teşekkür edrz teyzesi:)çok yakışmış bebişine,,maşllah ona.ilk deneyime göre gayet başarılı :))
uykusunu alınca dünya tatlısı di mi ben öptükçe kahkaha atıyo çınar ben de öpmeye doyamıyorumbenimki de öyle sabahın 6 nda bşlıyor şakımaya.kimsede yüz vermiyor herkes uykulu tabi.kendi kendine konuşuyor,mızıldanmya başlayana kadar yarım saat geçiyordur herhalde :))
onlar da ayrı problemler zaten uzun teneffüste ya da boş ders olursa o arada sağarım diye düşünüyorum nerde sağacağıma gelrse okul açılınca bulcam bi yolunu bnm sütüm allaha şükür çok ve oğlum brz emmezse hemen akıyoOkulda nerede sagacaksin? Bir de vaktin olacak mi?
Bu sayfayı okumayip sona gecmisim baska bi arkadas da alinti yapmis senden. Ya kerem yazmis bana olmasi lazim diyorum giris yapmadan okuyunca kaciriyordum az kalsin yanitini :) cok tesekkurler cnm. Hepimizin yavrusu bin yaşasın insallah meleklerimizBen calismami bitireyim sana da gonderirim sen bastirir buzdolabina yapistirirsin. Bu arada kerem esimin de ismi, gercekten de cok iyi kalpli comerttir, adiyla bin yasasin oglusun...
iyiymiş bu ben hemen edineyim bi tane nereden alabilirm büyük marketlerde var mıdırmini piknik buzlukları idare eder belki, çanta şeklinde olanları da var araba için, buz doldurursun içini bolca. hemen gidince de dolaba atarsın, ertesi gün onları verirler sen yokken.
oo bi de fenerde mi oturuyorsunuz. biz de eşimle cok cıkardık ordan deniz mükemmel görünüyo yürüyerek cıkardık zayıflıgımı ona da borcluydumVay arkadas dogma buyume zonguldak'liyim 33 yasim bitecek. Benden fazla sevmissinsu an zong.dayim anamin yaninda :) her gun Fener'e gidip kizimi gezdiriyorum asirlik agaclarin altinda denize karsi
ya benim bebiş toplu ama ek gıdayla değil ki sadece anne sütüyle. anne sütüyle de öyle olursa yandıkBebeklik çağında yag hucresi artisi oluyor evet. O nedenle bebekken sisman olanlarin ileride de sisman olma riski fazlaymis. Bir de hamilelikte yag hucresi sayisi artiyormus.
bizim arkadaşin bebğide tombık sadece anne sutu alıyo.sankı sadece mamayla beslenmiş.ben hem mam hemde anne sutu verıyorum ama onunkı kadar tombik değil..birçok şey genetik sanırımya benim bebiş toplu ama ek gıdayla değil ki sadece anne sütüyle. anne sütüyle de öyle olursa yandık
gecen asagı indik komsular ta dogumda görmüştü. diyor ki iyi bakmıssın bizim gelininki küçücük :) cok sükür sütüm iyi geliyo sık sık da emziriyorum bi gün az içse sütte hemen azalma oluyobizim arkadaşin bebğide tombık sadece anne sutu alıyo.sankı sadece mamayla beslenmiş.ben hem mam hemde anne sutu verıyorum ama onunkı kadar tombik değil..birçok şey genetik sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?