2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

kizim bugun 5 aylik oldu. goz rengi hala mavi. acaba degisirmi. anne baba kahverengi gozluyuz. anneane dede gorumce falan ela. ama iki tarafta mavi gozluler de var. cok onemi yok en onemlisi saglikli olmasi ama alistik ve degismesini istemiyoruz.

gunaydın kızlar nasılsınzı benim bebiş bu hafta değişik sesler cıkarmaya başladı cok komık :) ayaklarını ağzına alıyor bide kendi çapında dönuyor. dun muz verdim bugun kakası kara bişelerle doluydu. ek gıdaya geçince mamayı azaltcakmıyız mamayla besleyenler doktorunuz bu konuda bişe dedimi. ben 5. ay kontrolune goturmedim bidahaki ay aşısına goturcem

Hic bir bebek diğeri ile kiyaslanamaz burda sürekli karsilastirmalar yapiliyor kimisi üzülüyor buna gerek yok arkadaslar her bebeğin gelişimi kendine özeldir ve gelişim nöbetleşe olur kimi bebek erken konuşurken kimisi erken yürür kimisinin algisi kuvvetli kimisinin fiziksel özelliği bu yüzden bebislerimizi kiyaslamayalim

kızlar sutu sağıp verenler ne alemdesinz spinal sezeryan olanlar sırt ağrınız varmı omuiliğim kırılmış gibi o kadar ağrım varki anlatamam sut sağmakta artık beni cok yoruyor işede başladım bitkin haldeyim . bebişin uykularıda azaldı pilim bitti yani

Gözlerımle severim ömrün kısa bilirim canım tutmak isterse hevesımı yenerım))
Ne coktur çeşitleri, bal özü içtikleri
Karşılaştırınca ne oluyor ki, neden uzulelim, kımse uzulmuyor konuşuluyor sadece, dedıgın gıbı her cocuk farklı bırının bişeyı yapması onun gelişiminin önde oldugunu göstermez kı,
Burdabenım kızdan kuçuk bebekler nerdeyse emekleyecek benım kız bı turlu totosunu oynatamıyor, bunda uzulecek bişey yokki nasıl olsa olacak allahın ıznıyle

Bende spinal anestezi oldum bu aralar cok bel ağrım var sabahları özellikle ondan mı oluyor acaba ben kilolara bağlamıştım ama

Aynen. Bizimki daha bugun ilk defa yuzustu dondü. Sonra da ciyak ciyak bagirdi. :)

ayni ben bende spinalle sexrryan oldum bel agrilari ben de de cok siddetli benim bebis hic emmedi 5.5 aydir sagarak veriyorum sutum yetio genellikle calistigim icin buzlukta yedek de bulunduruyorum her gun 7 kez sagiyorum gunduz 3 saatte bir gece2 kez kalkiyorum cok yorucu ama bebegimin sagligi herseye deger

kızlar dün misafir kabul günümdü. 9 kişilik misafirime ben ve kızkardeşim hizmet ettik. ama nasıl zor geçti anlatamam. çocukta dün çok huysuzdu. sabah evi sil süpür, kek börek yap, misafir ağırla, çocukla uğraşşş.. mahvoldum ya! kan ter içinde kaldım (kan kısmı dogru :) ) regl oldum! bu doğumdan sonraki ikinci reglim. şuan çok ağrım var.. işe gitmedim evdeyim. yarında annem ameliyat olacak boynundaki tümörden ötürü. bu yüzden yarın ve çarşamba izinliydim zaten. bugünde aradım yıllık iznimi kullanıcam bu hafta yokum dedim. kasıklarım fena ağrıyor, üstüne birde dünün yorgunluğunu...

Ben de artık süt sağmaya başladım, çünkü işe geri döndüm. Makineye alıştım sayılır, ama sağım saatlerini henüz düzene koyamadım, iş yerinde duruma göre hareket edebiliyorum ancak. Günde 2-3-4 defa sağdığım oldu şimdiye dek, 2-3 saatte 1 sağım yapmak ideal sanırım. Götürdüğümü ertesi gün verdi annem hep, arta kalan olmadı pek, yani buzlukta stoğumuz yok daha bakalım. Cuma günü sağdığımı da buzluğa koyup Pazar akşamı alt kata indiriyorum, Ptesi veriyor onu da annem. İşten eve gider gitmez de makinenin parçalarını yıkayıp kurutmaya bırakıyorum, sabah çıkarken birleştirip çantaya atıyorum. İş yerindeyken parçala-yıka-kurut yapmak zor oldu, o yüzden sağım sonrası parçalamadan direk buzdolabı poşetinin içine koyup buzdolabına kaldırıyorum. Evde olmak, ya da emzirmek gibisi yok tabi ama yavrularımız için en az 1 yaşına dek dayanacağız, inşallah sütümüz bol olur ve olabildiğince anne sütü verebiliriz.

ya ben de onu soracaktım, regl olan var mı? daha doğrusu düzensizlik yaşayan oldu mu aramızda diye..
Ben bayramdan önce 1 kez oldum, 2-3 gün kadar normal miktarda sürdü. 15 gün geçti tekrar aynı şekilde oldum. Şimdi bi 15 gün daha geçti, yine benzer şekilde oldum. İnternette doğum sonrası 6 aya kadar düzensizlik olması normal diye okudum, hatta emzirenler daha da geç olabilirmiş. Ben düzenli ve sık sık emzirdim, hala da emziriyorum ve sağıyorum işteyken. İşe de zaten yeni başladım. Neden böyle oldu acaba, inşallah normal bişidir bu. 1 ay daha bekleyip, yani 6 ayı tam doldurunca kontrole gideyim diyordum, acaba öne alsam mı?

bu arada geçmiş olsun canım, acil şifalar versin Rabbim. rezene çayı sakinleştiriyor beni, belki deneyebilirsin sen de, bebeğime de bazen veriyorum birkaç çay kaşığı, gece uykusundan önce genelde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…