2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Haklisin. Ama paylasim yapan da bunun sınırıni nasil belirleyecek. Ornegin benim cocugum yurumeye baslayinca sevincimi burdaki arkadaslarla paylasmak isterim. Cocugu henuz yurumeyen anneler uzulecek diye bundan neden mahrum kalayim. Ayrica daha 5 aylik bebisler icin dönmüyor boyu şu kilosu şu diye üzulmeye hayiflanmaya hiç lüzum yok. Stres yapip da bebeklerimizi etkilemeyelim bence.

aman yahu etrafınıza bir bakın hangi insan birbirinin aynı biri şişman biri zayıf biri kısa uzun bazısı çok zeki bazısı az ... saymakla bitmez herkes kendi bebeğini yazsın ama aralarında 2 gün fark var die herşeyi aynı zamanda yapacak diye bişi yok benim bebiş geç dönmeyi öğrendi şimdi sürekli dönüo hatta kendini ittirmeye başladı kimisi erken dönüo ittirmio kimisi dönüo ama çok az önemli bikaç bişi var genel şeyler onlar bile illa ilk 6 ayda olacak demio doktorlar bazı çocuk yaşına gelene kadar yapar dio bu yüzden can sıkmaya gerek yok güzel güzel paylaşalım kıyasta olabilir ama sınırı önemli kalp kırmaya değmezzzz...

Kızlar 110 gunluk kizim var. Kafayı yedirecek bana. Sallayarak uyutuyordm.4 gündür mahvetti beni . 1 saat salladigim oluyor.ilk başta koydugumda uykusu olsada elleri ayakları durmuyor yarı kundak yapoyorm.ona ragmen zor duruyot. Tam dalacak bas bas ağlıyor.o agliyo ben agliyorm.aç değil altı temiz. Bu kzn derdi ne olabilir.en son aglamasi durmazsa göğsüme aliyorm uyuyo orda. Emzik almiyo bir türlü . Nasıl uyutmaliyim. Kendi kendine uyumuy

belli ki annesinin kokusunu istio uyanık kaldığı zamanlar bol bol sarılın ona minnaklar bizi ellerinde oynatıo

Arkadaslar uzun zamandir ben de giremedim, biraz okudum yazdiklarinizi.
Kızım 5 ay 5 günlük oldu :) büyüyor işte yavaş yavaş, ama huy değişmedi :)
Bebeklerimizin karşılaştırılmalarından söz edilmiş, evet paylaşmak güzel ama karşılaştırmak bendede yanlış. Bu bebeklerin motor gelişimine bağlı gün ve ayına değil. Benim Yeğenim benim kızımdan 5 hafta büyük! benim kızım daha hareketli, sanki ondan daha büyük her konuda. Onlar da diyor bizim ki tembel diye, ben de hayır değişir o diyorum hep. Geçen bir bebek gördüm, nerdeyse kızım kadar görüntü olarak, emekliyor du, dişleri çıkmıştı.. sordum annesine ne kadar kaç kilo diye? 6 ay ve 14 kilo dedi şaşırdım, ama maşallah dedim geçti gitti. Takılı kalmamak lazım..
Burda yazılanlara bakarsam benim Çoktan ek gıdaya geçmem lazım, ben doktorumu dinliyorum, ve tam 5 aylıkken ilk Kaşık mamAsını yedi! Zorlamıyorum yavaştan alıyorum, çünkü kakasını güzel yapıyor

Bız daha bı kaşık su içemedık, verdığım su pürrr dışarı,

Şurda guzel guzel yazıyoruz, kımmış bu uzulen ben anlamadım, kılosu 2 gr az, boyu 2 cm az, 3 gun gec döndu dıye uzulecek olan varsa uzulsun yav, insanlar ne acılar cekıyor bızım bebeklerımız gıbı olupta kaç ameliyat gecıren var asıl onlar uzulmesın
Ikız ogullarım var ıkısının arasında daglar kadar fark var bırı eşşwek gıbı yer hıc kılo almaz, bır tanesı kokulara cok duyarlı bırı şarkılara, sen ol da karşılaştırma ne olmuş kı,
O zaman hıç bışey konuşmayalım burda bırılerı uyduruk meselelerden uzulecek dıye,
Hepınızden yaşlıyım kızdırmayın benı

Bişey olmaz canım uzulme öyle buyuyecekler

Aynen,

Yaa gercekten sikunti yapan arkadaslar varmi.sizlerinde belirttigi gibi her bebegin gelisimi farkli da niye bu sikinti yapilsinki.ama paylasimda bulunmak guzel.ben sahsen merak ediyorum sizlerin bebeklerinizi hersekilde.er yada gec hepsi donecek emekleyecek yuruyecek insallah....
Ya birsey sormak istiyoeum kizlar.demir damlasi kullananlar bebeginizin kakasi koyu yesil mi

Bu kadar basit seylere uzulenler var demekki allahım daha buyuk dert ler vermesın,
Bende merak edıyorum valla yazın sız hepsını okurum ben,
Bız kullanmıyoruz damla ama oluyormuş doktor demıştı korkma dıye

Konu takibimi iptal edinve bebegimin buyuyusuyle ilgili birsey de yazmama gerek kalmaz hepinize hayirli buyutmeler. En azindan kimse ne yapmam gerektigini soylemez ustelik her seferinde her bebegin gelisiminin farkli oldugunu ben yazdigim halde
Caninizi sıkmayin lutfen boyle seylerle o arkadasta direkt senin icin soylememistir genel bir paylasimda bulunmustur ben keremcigi de burdaki bebekleri de taniyor gibi cok seviyorum

Ben üzülüyorum çünkü bebegimin tsh degeri yüksek bu da gelisim geriliği demek anlatabiliyor muyum illa da yazmak mi lazim paylasanlarin da bu tür olasiliklari düşünmesi lazım bencillik yapmayın lütfen bu konuya cevap yazmayin ve benim icin bu konu kapandi vesselam

inşallah bşy olmamıştr cnm geçmiş olsun

bnmki de bazen aç olduğu halde emzirmek için göğsümü açtığımda canı yanmış gibi bağırıp geri atıyo kendini ve dişleri çıkıyo ne bulursa kemiriyor ateşini ölçtüğümde ateşi olmuyo ama kafası fena yanıyo bazen öyle olunca bi çay kaşığı calpol veriyorum uyuya kalıyo o nöbetlerimiz brz azaldı ama iki hafta önce fln fenaydı

evet cnm ama kabız yapıyo diye 2 güne bir vermeye başladım muz fln yediriyorum onun da etkisiyle mi bu kadr kabız oldu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…