2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Zaten bu cocuk iş beraber götürenlere hayranım ıkı ay calıştım, ne işe gıdıp yaptığım işten bişey anladım nede eve gelip annelikten
ikisi bir cok zpr ama imkansiz degil ben oglum 2 aylikken baslamak zorunda kaldim ozel sektor oldugu icin ama esim de cokdestek oldu alistik biz de is cikisi oglusuma kavusmanin verdigi haz anlatilmazzz

Kızlar benim kızın boyulnunda kızarıklık oluyordu sudokrem sürüyordu geçen pudra aldım alerji gibi döktü hep keşke kullanmasaydim ya.krem sürekli iyi olmaz diye pudra aldım ama kötü oldu

Bebikler hareketlendikçe düşme vakaları çoğaldı tabi, geçmiş olsun kuzucuklara. Eşimin kuzenin de 20 günlük kızı anakucağından düşmüştü sırt üstü, Dr kemikleri henüz yumuşak olduğundan önemli değil demiş. Allah korusun kafa üzeri düşerse veya kafası darbe alırsa önemliymiş. Rabbim beterinden korusun hepsini.
Bizimki henüz öyle çok yuvarlanıp emeklemiyor ama epeydir poposunu kaldırıp kafasıyla ilerletiyor kendini öne doğru kayınıyor yani, ama kolları kullanmayı akıl edemiyor daha, aslında 3,5 aylıktan beri yüzüstü durabiliyor çok rahat, yani kol kasları güçlü ama henüz onlarla ilerleme yapmıyor . Gece uykusunda da oldukça hareketli, 360 derece dönüyor resmen

Yarın 2 haftayı tamamlamış olacağım işe geri dönüşte, özel sektör olması sebebiyle süt izinlerimi toplu kullandım ve 5.ayımızda işe geri döndüm. Ev kredi borcumuz olmasaydı ücretsiz alabilirdim birazcık da, ama napalım sağlık olsun. Kuzumu özlüyorum ve akşamı zor yapıyorum, henüz daha çok küçük algılayamıyor tabi yokluğumu, ama akşam eve gidince gülücüklerle karşılıyor sıpam, görünüp de saklanırsam mızırdanmaya başlıyor hemen :)

Süt sağanlar ne kadar sürede kaç ml çıkarıyorsunuz? Benimki çok değişken, sanırım yediğime içtiğime yorgunluğuma vs bağlı olarak böyle. Pompaya alıştım ama ne kadar sıklıkla, kaç defa, kaç ml e kadar sağmalıyım henüz oturtamadım. Stok yapacak kadar olmuyor, bıraktıklarım ertesi gün bitiyor, 4ten sonra içirtmiyorum, 5:30-6:00 gibi eve varınca emziriyorum genelde.

Temizliğe ben de takıyorum ama artık olduğu kadar, çok fazla da korumamak lazım. Özellikle yıkarken su ve köpük yutuyor, ellerini yalıyor, fileyi yalıyor ne kadar babasına tuttursam da ellerini. Bide bayramdan bu yana artık çok zor yıkıyoruz babasıyla, kucağımda yıkasam da küvetinde yıkasam da zor oluyor. Çünkü çok hareketli, kafayı kaldırıp kalkmak istiyor, ellerini ağzına götürüyor, ayakları hiçbi zaman durmuyor zaten. Ağlamıyor ya da rahatsız olmuyor aslında hoşuna da gidiyor ama kıpır kıpır. Sizin nası, kolay oluyor mu?

Son düzenleme:
Bir de terlememiz çok arttı, eskiden emerken terlerdi kafası boncuk boncuk. Bayramdan bu yana yattığı yerde çırpınırken, oyuncağını hırslanıp ağzına sokmak istediğinde kafası bulgur bulgur ter oluyor. Normal mi sizce?

İstanbul'dayız. Sadece çıtçıtlı body giydiriyorum bezin üzerine, uyurken de bişi örtmüyorum üzerine. Çorap arasıra. Sizler de böyle mi yapıyosunuz?

Evet canım terliyoruz, ben cocuktan cok terliyorum herkez emzırmekten dıyor, hele gecelerı goğsum ıslak oluyor resmen
Bızde ankaradayız ıkı aydır askılı atlet başka bışey yok, kıyafette yok garıbımın eskılerde kuçuldu zaten

Ben tek yıkıyorum ve cok zorlanıyorum

Kafa terlemelerı d vıtamını eksıklıgınden oluyormuş özellikle hızlı buyuyen bebeklerde olurmuş, ama bence ondan degıldır havalar cok sıcak

Biz banyoda yıkıyoruz babasi tutuyor bende duşla yıkıyor küvete sigmiyo zaten. Bizimki duş aldırmak gibi oluyor hergün yıkamada çalışıyorum . Benim sutumm çok azaldı saniyorum genede . Bu ara çok bitkin hald3yim 9ndan sanırım.

Yani..sil,supur nereye kadar...bagisiklik kazanacaklar her cocuk gibi. Biz ayakkabiyla girmiyoruz zaten kapinin disndan direkt dolaba giriyor ama yine de. Haliyi yalarken yakaladim icim gitti :)))
:))) anamm napcaz yaa bizimkude kesin yalar.agzina sokmadigi birsey kalmadi..

sut sagmayla ilgili yazmak istedim ben ortalama 3 saatte bir 120 veya 150 sagiyorum gece 2 kez 11 de ve 3 te duzenli sagarsan artacaktir her gogusu 10 dk sagiyorum ne kadar cok bosalirsa o kadar sut yapimi artar bir de regl olunca azaliyor biraz her sagimda 100 ml cikio umarim yardimci olabilmisimdir

terleme bizde de asiri bir de antalyanin sicagi eklenince sucuk oluyo yavrum ben sik sik su veriyorum bu yuzden adam su kaybediyo

Gunaydinn.hic acele etmesin vallahi ben cocugu dusurdukten sonra anladim.donmeye baslayinca yerlerinde durmuyolar.ne guzeldi onceden nerde nasil biraktiysan o sekilde oluyolardi.simdi aninda donuyorlar.tutunmaya basladiklarinda napcaz yaa
Evet canım bende akışına bırakmıştım

Ben saymıyorum canım telefonda bir program var o sayıyor :) zaten sürünüp hareket ediyordu sadece dönemiyordu onuda yaptı :)

Sagol canim. Benim esim de bana bagirdi. Sanki bilerek dusurdum bebegi. Sana da gecmis olsun canim.

Sagol canim oluyo iste. Cogu insanin basina geliyo ama uzucu bi durum. Ben zaten pismanim dikkat etmiyon sen bilmem ne anasinada soyledi neden soyluyon hayir o da simdi ne zaman cocukla ilgilensem anan basina elleme aman kolunu yavas tut aman dikkat et dusurme bunaldim iyice cocuk sanki benim deil onun toobe toobe sinir sey!!
neyse canim senim canini sıkmiym nasil bakalim tosunck :)

Kizlar bebegim yataktan dustu.usteluk hic dusmeyecegi bir yerden.yan bir sekulde buldum.okadarda dikkat ederim oysaki.gece cok kotu gecti benim icin .kusucakmi kusmayacakmi vbb.allahtan birsey olmadi.icim parcalandi resmen
hangi yataktan düşüyo bebişleriniz kızlar kendi yatağından düşemez di mi daha yanınızda mı yatıyodu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…