2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Tabiki daha rahat olurr bizler icin.ben bir sure kangurufa kullandim birde yurutec kullanirsam...nebilim korkuyirum iste.bu arada siz subat annesimisiniz.yanlis hatirlamiyorsam 6 aylik olduk dediniz galiba.benimkisi 3 mart dogumlu.az kaldi.

Cidden nasil oyle donuyorlar anlamiyorum bazen tv acik oluyor, oglum oyun halisinda bize donuk oluyor sonra bir bakmissin yan done done caktirmadan gidiyor tv nin karsina

sn hocam temel güvene karşı güvensizlik 0 -2 yaşta oluyor o yüzden daha şimdiden çocuğu yalnızlığa alıştırmak canımı acitiyor bu yüzden bakıcıya birakmak da zedeler diye ücretsiz izin kullanacam (

Ben 3-2 yasina kadar atirmayi dusunmuyorum.esum biraz sesli uyur oksurur felan..egerki bebek uyanmassa sese ayirmiyacagim.

Telsiz çok işe yarıyor, telsiz var. Hemen duyuyorum zaten. O konuda sıkıntı yaşamadık. Gündüz de Odasında yatıyor. Alışacak odasına yatağına

Tabiki daha rahat olurr bizler icin.ben bir sure kangurufa kullandim birde yurutec kullanirsam...nebilim korkuyirum iste.bu arada siz subat annesimisiniz.yanlis hatirlamiyorsam 6 aylik olduk dediniz galiba.benimkisi 3 mart dogumlu.az kaldi.
Evet Şubat benimki. 15 gün fark ediyor. 10 gün önce hiç süremiyordu şimdi iyi ama.

Keşke bende ayrılabilseydim. Dün bakıcısını bulduk, kadının yanında ağlayacaktım. Insanın çocuğunu birine emanet etmesi çok zormuş. 10 gün sonra iş başı napcam bilmiyorum. Benimki emerek uyuyor bide. Şimdi bu 10 günde sallamaya falan alıştırmaya çalışacağım. Ha bir de güven sadece gece yanında olmayla verilmez ki, her şekilde verebiliriz. Düşeceği zaman yanında olmak, ağladığında kucağımıza almak, onu öpmek, sevgi sözcükleri Söylemek hepsi güven verir ona. Yani benim gördüğüm deneyimlediğim bazı Şeyler var ondan dolayı ayrı Odasının olmasının en iyisi OLDUĞUNU düşünüyorum. 2 Yaşından sonra sizden ayrılmazsa ne yapacaksınız?

Dun kizimin 5. Ay kontrolu vardi. Kilo 7.2 boy 67cm.dr ek gidaya baslamana gerek yok bir ay daha anne sutuyle devsm edebilirsin ama istiyosan meyvelerden baslaya dbilirsin dedi.oksurugumuz vardi onun icin de surup verdi.
Dr a soylemedim ama kan damlasi verniyorum ben de. Benim kiz 2 dis cikardi gazi da var.gece uykularimiz mahvoldu.onu da verip huzurunu kacirmaktan korkuyorum

İlk başlarda esnek davranırım bazen yanımızda uyumasina izin veririm bazen ben gider onun odasinda uyurum falan kız çocuğu bizim saplantılı kişilik kötü olur annesi de saplantılı çünkü :)

İlk başlarda esnek davranırım bazen yanımızda uyumasina izin veririm bazen ben gider onun odasinda uyurum falan kız çocuğu bizim saplantılı kişilik kötü olur annesi de saplantılı çünkü :)
:) mesela ben de sabah son uykusunda yanımıza alıyorum. Bize de keyifli oluyor.

En iyisi ilk 2 yil anne ile birlikte ayni odada yatmasi. Ilk 2 yil anne ile bebek arasinda guvenli baglanma olmasi icin bu da onrmli bir kriter. Siz yalniz uyumayi seviyor musunuz? Esiniz olmadan uyumak ister misiniz? Iste bebek de annesinjn sıcaklığı sarilmasi nefes slus verisi istedigi zaman emmesi vs gunduz oldugu kadar gece de annesine igtiyac duyuyor. Soguk bir odada tek basina uyumaya degil. O nedenle biz 2 yil ayni odada uykuyu paylasmayi planliyoruz. Sonrasinda odasina gecer sma istediginde yine yanimiza gelebilir

Ben de sağıma başladığımdan beri farkettim ki 2 saat değil de 3 saatte bir sağmak daha verimli oluyor. Sadece işyerinde sağıyorum, eve gidince de emziriyorum. Gece uykusunda da kımıldayışını duyduğumda uyandırmadan kucağıma alıp emziriyorum 2-3 defa. Acaba evde de mi sağım yapsam ki, mesela her emzirmeden sonra? Sen de hem emzirip hem sağım mı yapıyorsun canım?

Ben saymıyorum canım telefonda bir program var o sayıyor :) zaten sürünüp hareket ediyordu sadece dönemiyordu onuda yaptı :)
hangi uygulama canım bahsettiğin? bebek gelişimiyle ilgili bilgiler de varsa kullanayım ben de takip etmesi iyi oluyor öyle şeyleri

Bebeğin yatağını ayırmayla ilgili ben de düşüncelerimi ve mevcuttaki şartlarımı paylaşmak istedim. Gece beslenmeleri, özellikle gece emzirmeleri devam ettiği sürece ayırmak istemiyorum ben odaları. Aynı odayı paylaşmak hem daha kolay hem de aramızdaki bağ için daha uygun geliyor bana, o bensiz ben onsuz rahat uyuyamam gibi. Şuan oturduğumuz ev 2+1, küçük odada tek kişilik baza var, annem orada kalıyor. İlk aylar beşiği vardı yatakodamızda, sonra park yatak aldık, odamız baya geniş olunca rahatlıkla sığdı şükür. Ama nasipse oğluş tam 1,5 yaşındayken kendi evimize taşınacağız, 3+1 olacak orası. O zaman odaları ayırmayı düşünebilirim, gece beslenmeleri de bitmiş olur o zamana dek sanırım. Uzmanların söylemleri de farklı farklı, ama en erken 6-8 ay arası diyorlar. En geç diye hatırlamıyorum var mı bir bilgi ama 2 yaş olabilir.

benim oglum beni hic emmedi cok ugrastik ama olmadi o yuzden ben dogdugundan beri sagip veriyorum ama emzirdikten sonra da sagarsan sutunun artacagini dusunuyorum sonucta beyne sut lazim mesaji iletilecek ki sut olsun benim bebegim gece hic uyanmiyor bende fazla sutu dondoroyorum dpgdugundan beri ogle ilk zamanlar uykuda verirdim biberonu doktor artik gerek yok dedi sizin bebek biberonla kac ml ne siklikla iciyo?

Kızlar Nasılsıniz benim kız günde 3 kere bazen 4 kere kaka yapar oldu. Sizin nasıl çok sıvı yapıyo ishal gibi ama degil. Armut muz falan verdim ondan mı acaba. Sütüm çok az yaa 30cc bile çıkmıyor çok yersek de kilo oluyor napıyım Ben

Bende senin gibiyim ama benim Sütüm çok az mama verdim takviye. Gecede mama veriyorum sağmak çok zor bebis durmuyor sağarkn gece rahat saniyorum ama bu ara çok yorgunum günde 3 kere falan sagiyorum

En gec diye bir sey ben de duymadim. Ama bu uzman denilenlerin bir cogu aslinda bebegi degil, anne babanin konforunu dusunuyor. Okuduğum bir kitap onlara bebek egiticileri demiş ve onlar icin söyle diyor: bebek eğitimcileri bebekleri hayvanlari egitir gibi egitmeye çalışır! Daha ne olsun. Ayrica anne baba bebeğe uymasi gerektigi halde; bebegi anne babanin yaşamına uydurmaya çalışırlar diyor. Ben bu konuda bebegim icin en iyisi neyse onu istiyorum. Gece beslenmeleri sen emzirdigin surece devam eder. O nedenle sana kalmış. Ama gece emzirmezsen de sütün zamanla biter

Evdeyken saatte 1 falan vermeye çalışıyorum gündüzleri, gece de 3-4 saatte 1e denk geliyor genelde. İşteyken de annem ayarlıyor, uyursa uykudan sonra veriyormuş, 90ml bi verip yetmediğinde biraz daha ılıtıyormuş. Ziyan olmasın diye de azar azar ılıtıp veriyormuş. 15 gün oldum işe başlayalı, şimdiye dek max 125ml içmiş tek seferde. 4'e kadar bıraktıklarım bitiyor, sonra da akşam 6 gibi evde oluyorum emziriyorum zaten. Sabah da genelde 6:30 gibi emziriyorum biraz. Ne sıklıkla ne kadar içiyor net bilmiyorum ama dün bıraktığım sütler bugün bitiyor, kalan olursa şimdiye dek 20ml kaldı 1 defa, ertesi gün önce onu içiriyor. Bugüne dek değişkendi hep sağımlarım, bıraktıklarım. Ama sanırım 450ml falan yetiyor, 3 saatte bi 150şer ml sağabilirsem çok iyi. En iyisi ben evde de sağım yapayım, her emzirme sonrası özellikle gece. İnşallah artsın eksilmesin taşsın dökülmesin sütlerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…