- 10 Kasım 2012
- 522
- 145
- 323
Tabiki daha rahat olurr bizler icin.ben bir sure kangurufa kullandim birde yurutec kullanirsam...nebilim korkuyirum iste.bu arada siz subat annesimisiniz.yanlis hatirlamiyorsam 6 aylik olduk dediniz galiba.benimkisi 3 mart dogumlu.az kaldi.Bebeğim erkek. Önceden erkek kız ayırt edilmeden bindirilirmiş. Ben çok hassas davranmıyorum o konuda. Çok mutlu oyun oynuyoruz o binerken. Benim Yanıma koşuyor. Mama sandalyesine de oturuyor. O da benim için rahat oldu. Mutfak işlerim rahat oluyor.
Cidden nasil oyle donuyorlar anlamiyorum bazen tv acik oluyor, oglum oyun halisinda bize donuk oluyor sonra bir bakmissin yan done done caktirmadan gidiyor tv nin karsinaoy oy oy öyleler artık ya ben de çok şaşırıyorum iki dk kafamı çeviriyorum bi bakıyorum hooop halıda ne kdr ilerlemiş ben de uyuyunca yatağımıza yatırıyodum gündüz orası estiği için bgn misafr de vardı seste uyumaz diye yine yatıracaktım annemin arkadaşı sakın dedi göz açıp kapayana kadr düşer napıyosun . yatırtmadılar burdakileri de okuyunca artık yatırmam
Coookkk tesekkur ederim. Bizimkine tek ayak yetmiyo ikisini birsen aliyo agzina. Hele biseyler yedirriken hertarafi batiyoprofil fotonuz çook şekerr
sn hocam temel güvene karşı güvensizlik 0 -2 yaşta oluyor o yüzden daha şimdiden çocuğu yalnızlığa alıştırmak canımı acitiyor bu yüzden bakıcıya birakmak da zedeler diye ücretsiz izin kullanacamBen de kıyamıyorum ama küçük beşiğinde yatamıyordu artık. Büyük de odamıza olmuyor mecbur kaldım ama bunun da sağlıklı OLDUĞUNU düşünüyorum. Rehber öğretmenim ben. Bana Bağımlı değil, beni seven bana güvenen bir çocuk yetiştirmek istiyorum. Beni Arıyor gece bende onu arıyorum ama alışacağız birlikte. 3 YAŞ bence çok bir arkadaş öyle Demiş de.
Ben 3-2 yasina kadar atirmayi dusunmuyorum.esum biraz sesli uyur oksurur felan..egerki bebek uyanmassa sese ayirmiyacagim.sn hocam temel güvene karşı güvensizlik 0 -2 yaşta oluyor o yüzden daha şimdiden çocuğu yalnızlığa alıştırmak canımı acitiyor bu yüzden bakıcıya birakmak da zedeler diye ücretsiz izin kullanacam(
Telsiz çok işe yarıyor, telsiz var. Hemen duyuyorum zaten. O konuda sıkıntı yaşamadık. Gündüz de Odasında yatıyor. Alışacak odasına yatağınaBende sizin gibi ayırmayı düşünüyorum 6 aylıktan sonra ama yatak odamız az uzak duymamam diye korkuyorum bebek telsizi aldınız mı ? Yada nasıl yapıyorsunuz ? Beşiğinde pek rahat degil artık benim kızım da.
Evet Şubat benimki. 15 gün fark ediyor. 10 gün önce hiç süremiyordu şimdi iyi ama.Tabiki daha rahat olurr bizler icin.ben bir sure kangurufa kullandim birde yurutec kullanirsam...nebilim korkuyirum iste.bu arada siz subat annesimisiniz.yanlis hatirlamiyorsam 6 aylik olduk dediniz galiba.benimkisi 3 mart dogumlu.az kaldi.
Keşke bende ayrılabilseydim. Dün bakıcısını bulduk, kadının yanında ağlayacaktım. Insanın çocuğunu birine emanet etmesi çok zormuş. 10 gün sonra iş başı napcam bilmiyorum. Benimki emerek uyuyor bide. Şimdi bu 10 günde sallamaya falan alıştırmaya çalışacağım. Ha bir de güven sadece gece yanında olmayla verilmez ki, her şekilde verebiliriz. Düşeceği zaman yanında olmak, ağladığında kucağımıza almak, onu öpmek, sevgi sözcükleri Söylemek hepsi güven verir ona. Yani benim gördüğüm deneyimlediğim bazı Şeyler var ondan dolayı ayrı Odasının olmasının en iyisi OLDUĞUNU düşünüyorum. 2 Yaşından sonra sizden ayrılmazsa ne yapacaksınız?sn hocam temel güvene karşı güvensizlik 0 -2 yaşta oluyor o yüzden daha şimdiden çocuğu yalnızlığa alıştırmak canımı acitiyor bu yüzden bakıcıya birakmak da zedeler diye ücretsiz izin kullanacam(
İlk başlarda esnek davranırım bazen yanımızda uyumasina izin veririm bazen ben gider onun odasinda uyurum falan kız çocuğu bizim saplantılı kişilik kötü olur annesi de saplantılı çünkü :)Keşke bende ayrılabilseydim. Dün bakıcısını bulduk, kadının yanında ağlayacaktım. Insanın çocuğunu birine emanet etmesi çok zormuş. 10 gün sonra iş başı napcam bilmiyorum. Benimki emerek uyuyor bide. Şimdi bu 10 günde sallamaya falan alıştırmaya çalışacağım. Ha bir de güven sadece gece yanında olmayla verilmez ki, her şekilde verebiliriz. Düşeceği zaman yanında olmak, ağladığında kucağımıza almak, onu öpmek, sevgi sözcükleri Söylemek hepsi güven verir ona. Yani benim gördüğüm deneyimlediğim bazı Şeyler var ondan dolayı ayrı Odasının olmasının en iyisi OLDUĞUNU düşünüyorum. 2 Yaşından sonra sizden ayrılmazsa ne yapacaksınız?
:) mesela ben de sabah son uykusunda yanımıza alıyorum. Bize de keyifli oluyor.İlk başlarda esnek davranırım bazen yanımızda uyumasina izin veririm bazen ben gider onun odasinda uyurum falan kız çocuğu bizim saplantılı kişilik kötü olur annesi de saplantılı çünkü :)
Ben de sağıma başladığımdan beri farkettim ki 2 saat değil de 3 saatte bir sağmak daha verimli oluyor. Sadece işyerinde sağıyorum, eve gidince de emziriyorum. Gece uykusunda da kımıldayışını duyduğumda uyandırmadan kucağıma alıp emziriyorum 2-3 defa. Acaba evde de mi sağım yapsam ki, mesela her emzirmeden sonra? Sen de hem emzirip hem sağım mı yapıyorsun canım?sut sagmayla ilgili yazmak istedim ben ortalama 3 saatte bir 120 veya 150 sagiyorum gece 2 kez 11 de ve 3 te duzenli sagarsan artacaktir her gogusu 10 dk sagiyorum ne kadar cok bosalirsa o kadar sut yapimi artar bir de regl olunca azaliyor biraz her sagimda 100 ml cikio umarim yardimci olabilmisimdir
hangi uygulama canım bahsettiğin? bebek gelişimiyle ilgili bilgiler de varsa kullanayım ben de takip etmesi iyi oluyor öyle şeyleriBen saymıyorum canım telefonda bir program var o sayıyor :) zaten sürünüp hareket ediyordu sadece dönemiyordu onuda yaptı :)
benim oglum beni hic emmedi cok ugrastik ama olmadi o yuzden ben dogdugundan beri sagip veriyorum ama emzirdikten sonra da sagarsan sutunun artacagini dusunuyorum sonucta beyne sut lazim mesaji iletilecek ki sut olsun benim bebegim gece hic uyanmiyor bende fazla sutu dondoroyorum dpgdugundan beri ogle ilk zamanlar uykuda verirdim biberonu doktor artik gerek yok dedi sizin bebek biberonla kac ml ne siklikla iciyo?Ben de sağıma başladığımdan beri farkettim ki 2 saat değil de 3 saatte bir sağmak daha verimli oluyor. Sadece işyerinde sağıyorum, eve gidince de emziriyorum. Gece uykusunda da kımıldayışını duyduğumda uyandırmadan kucağıma alıp emziriyorum 2-3 defa. Acaba evde de mi sağım yapsam ki, mesela her emzirmeden sonra? Sen de hem emzirip hem sağım mı yapıyorsun canım?
hangi uygulama canım bahsettiğin? bebek gelişimiyle ilgili bilgiler de varsa kullanayım ben de takip etmesi iyi oluyor öyle şeyleri
Tatilde hic cekilmez valla. Allah sabir versin canim :)
Bende senin gibiyim ama benim Sütüm çok az mama verdim takviye. Gecede mama veriyorum sağmak çok zor bebis durmuyor sağarkn gece rahat saniyorum ama bu ara çok yorgunum günde 3 kere falan sagiyorumbenim oglum beni hic emmedi cok ugrastik ama olmadi o yuzden ben dogdugundan beri sagip veriyorum ama emzirdikten sonra da sagarsan sutunun artacagini dusunuyorum sonucta beyne sut lazim mesaji iletilecek ki sut olsun benim bebegim gece hic uyanmiyor bende fazla sutu dondoroyorum dpgdugundan beri ogle ilk zamanlar uykuda verirdim biberonu doktor artik gerek yok dedi sizin bebek biberonla kac ml ne siklikla iciyo?
En gec diye bir sey ben de duymadim. Ama bu uzman denilenlerin bir cogu aslinda bebegi degil, anne babanin konforunu dusunuyor. Okuduğum bir kitap onlara bebek egiticileri demiş ve onlar icin söyle diyor: bebek eğitimcileri bebekleri hayvanlari egitir gibi egitmeye çalışır! Daha ne olsun. Ayrica anne baba bebeğe uymasi gerektigi halde; bebegi anne babanin yaşamına uydurmaya çalışırlar diyor. Ben bu konuda bebegim icin en iyisi neyse onu istiyorum. Gece beslenmeleri sen emzirdigin surece devam eder. O nedenle sana kalmış. Ama gece emzirmezsen de sütün zamanla biterBebeğin yatağını ayırmayla ilgili ben de düşüncelerimi ve mevcuttaki şartlarımı paylaşmak istedim. Gece beslenmeleri, özellikle gece emzirmeleri devam ettiği sürece ayırmak istemiyorum ben odaları. Aynı odayı paylaşmak hem daha kolay hem de aramızdaki bağ için daha uygun geliyor bana, o bensiz ben onsuz rahat uyuyamam gibi. Şuan oturduğumuz ev 2+1, küçük odada tek kişilik baza var, annem orada kalıyor. İlk aylar beşiği vardı yatakodamızda, sonra park yatak aldık, odamız baya geniş olunca rahatlıkla sığdı şükür. Ama nasipse oğluş tam 1,5 yaşındayken kendi evimize taşınacağız, 3+1 olacak orası. O zaman odaları ayırmayı düşünebilirim, gece beslenmeleri de bitmiş olur o zamana dek sanırım. Uzmanların söylemleri de farklı farklı, ama en erken 6-8 ay arası diyorlar. En geç diye hatırlamıyorum var mı bir bilgi ama 2 yaş olabilir.
benim oglum beni hic emmedi cok ugrastik ama olmadi o yuzden ben dogdugundan beri sagip veriyorum ama emzirdikten sonra da sagarsan sutunun artacagini dusunuyorum sonucta beyne sut lazim mesaji iletilecek ki sut olsun benim bebegim gece hic uyanmiyor bende fazla sutu dondoroyorum dpgdugundan beri ogle ilk zamanlar uykuda verirdim biberonu doktor artik gerek yok dedi sizin bebek biberonla kac ml ne siklikla iciyo?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?