- 25 Ocak 2013
- 644
- 822
- 303
- 39
6 yıldır evlyiz. Çocuk hiç dusunmedik. Ama şimdi tadını alınca anladım, bu yaşımda 2. Bebeğimi kucağıma alabilirdim. Annem kızımı gece kaldın sen ayparcam şimdi okula gidecektin diye seviyorGenc iz tabi canım ama anne olmak için 30 dan öncesi mantıklı. Şimdi 2 yi doğurmak lazımmış. Gerçi ben evleneli 1.5 sene oldu evlilik yıldönümünde 1 haftalik dogurmustum :)
O ne ki birkaç gün önce okudum teyze almanyada 65 yaşında 4 uz doguRMuş. 13. Mu 17. Mi ne unuttum çocuğu olmuşIyidir iyi abla sakıncası yoksa abla diyebilirmiyim..31 cok degil abla ben bi haber gormustum bi ara bi ciftin cocugu hic olmamisti 53 yasinda kadin anne oldu.. Allahim nelere kadir masallah.. daha gencsin abla tadini cikar..
Tamam ablammBen senden önce. Ablam sayılırim
Benim oglan da ayni baba :) bitek gozlerin cekikligi ben. Ben de diyorum 2.si sart :)Bebislerin artık kime çektiği kesinleşti gibi sizinkiler kime benziyor benim kız tıpkı babası bu durumdan pek hoşnut degilim bu yüzden ıkincisi şart oldu :)
Evet bu aralar bir rağbet var. Maşallah :)Hoşgeldin canim.
Bu arada ber yeni gelen uzun suredir takip ediyorum ama yazmadim diyor. Suan bizi okuyan izleyen mart anneleri sizleri de davet ediyoruz.
Bakalim kac kisi gelicek
Malesef canım ya.hamileyken takip ediodum hatta şeker yüklemesi yaptirma konusunda çok tereddüt etmiştim kismet olmadi.o sıralar annem vefat etti.tlfnla pek isim olmuodu.doğumdan sonra bi ay hiç uyumadim diyebilirim çok gazlı bi bebekti.sonra uyumaya başladı ama sabah ezanından sonra uyurdu oglene kadar.daha 2 aydır yavaş yavaş düzeldi.[/QUOTE]"se__vi, post: 42284884, member: 90540"]Hoşgeldin. Hamilelikten beri ise gercekten geç kalmissin. Daha önce de beklerdik :)
Geçmiş olsun. İyidir inşallah annen.kızlar selam, iyi geceler.. 1 haftadır yoktum, beni özlediniz mi
annem salı günü ameliyat oldu. perşembe taburcu oldu. çok şükür şuan iyi. yıllık iznimden 1 hafta daha kullandım çünkü bebeğe bakacak kimsem yok, annem iyileşene kadar. hastane, gelen ziyaretçiler, çocuk falan derken... yorucu bir haftaydı yani. hatta bi'de kötü bir olay yaşadık; attila yataktan düştüeşim işe gidince çocugu yanıma almış, sol tarafına yastıklardan çin seddi oluşturmuş sağ tarafa da ben yatmıştım. yorgunluktan öyle bir uyumuşim ki; çocugun uyandığını ve hareket ettiğini hissetmemişim. geri geri emekliyor :) pat diye ses geldi, kalktım ki çocuk yerde. kucagıma aldım fazla aglamadı. çocugu soydum heryerine baktım çok şükür biryerinde kızarıklık morarıklık yok. kafasınıda parmağımla yokladım hiç tepki vermedi. zaten annemin yanına hastaneye gidecektik. hemşirelere olayı anlattım. 2-3 saat uyutmayın dedi. keyfi de yerindeydi, içim rahat çok şükür. ama şimdi wc'ye giderken bile çocuğu sandalyesine bağlıyorum
Eşim ikea antikor diyor ama ben emin değilmbi'de bugün ebebeğe gittim, mama sandalyesi bakmaya. fiyatlar kafayı yemişbin küsür liraya mama sandalyesi olur mu ya? en ucuzu 350'den başlıyor. elim boş döndüm, şimdi netten bakınıyorum butikbebe'de kampanya var bitane. muhtemelen oradan alacağım. biraz daha araştırayım. sizde bana yardımcı olun
Benim kiz da çekik gözlü babası gibi :) ikinci şart :)Benim oglan da ayni baba :) bitek gozlerin cekikligi ben. Ben de diyorum 2.si sart :)
kıyamam onlara ya elimde derce ateşini ölçüp duruyorum uykuda yükselirse diye 37.5-38 arası gidip geliyor yaBizimki de bu saatte uyurdu mizmizlaniyoonu yapıyorum yok bunu yapıyorum yok. Kafasini alnini acayip kasiyo bi de burnunu koparcak gibi cekiyo arada da kulaklarini oyuncagin dislik kismini kaybediyor tekrar bulup ona yumuluyo bizimki de mahvoldu ama disten mi bilmiyorum yeter artik disse gelsin . Geceleri de dalmiyo derin saat ucten beri ayaktayim
BuğdayHangisi gluten iceriyor.
Canim istersen yap bebegine sutun aci gelmiyosa yapabilirsin..Ben normalde pul biber yemeklerde yiyorum bunun icinde nasil bir sıkıntı olusturur sute
ya düşer gibi oldu ama gerildim iyice 37.7 şimdi ölçtüm uyuyo bi de derin derin doktor sadece ilaç verdi gönderdi onu da içirdm zaten nette okudum 38 e kadr normalmiş hatta bağışıklığı güçleniyomuş ama anneler gerilir fln yazıyodu harbiden gerldm ilk defa yükseliyor ateşiÇok geçmiş olsun. Nasıl dusurdunuz ateşini? Dişler gözüküyor mu?
Ee masallah yani ..O ne ki birkaç gün önce okudum teyze almanyada 65 yaşında 4 uz doguRMuş. 13. Mu 17. Mi ne unuttum çocuğu olmuş
Bizde saat yok diyip saat başı yazmam tuhaf kaçmasın. Tahmini öyle :) yoksa inan saate bakmıyorum emzirirken. İçgüdüsel tamamen.Kızlarrrr sabahtan beri Yaren ile savaş içindeyim .. Meme savaşı !!!!! Gündüz beni çok emmek istemiyor ancak uyku sersemliği ile alırsa o anda kaptırabilirsem yok almadı diğer uyku saatine kadar almıyor 1 aydır iki öğün mama veriyordum biberon ile ondan olabilir mi !!??yoksa huy mu değiştirmiyor bunu söylemek istemiyorum ama beni bırakma sinyalleri mi bunlar .. Gece uykulu olduğu için meme ağzından düşene kadr tutuyor .. Mama yapmadım uyanık olduğunda ara ara teklif ediyorum nasıl direniyor .. Almıyor uyumaya Yakın az biraz emdi .. Tok mu acaba ben mi zorluyorum ...
Şimdi size sorularım şu
1/ mama ve anne sütü verenler bunu nasıl yapıyorsunuz ..
2/ ne kadar sürede aç bırakıp emiyor ya da mama veriyorsunuz ?
3- 16 Mart doğumluyuz biz daha yoğurda meyve pürelerine başlamadık geç mi kalıyoruz .. Sadece su veriyorum
4/ bebekleriniz ne kadar süre uyanık kalıyor ...
5- sallanma delisi kuzuma nasıl uyku eğitimi verecem ben !!!
Daha bu sorular çoğalır gider bende ..
Yorum tavsiye .. Düşünce görüşlerinizi bekliyorum saygılar :)
söylediklerinin hepsine katılıyorum sadece ek gıdaya erken başladm anneme bırakmadan brz alışsın ben okuldayken çok ağlamasın diye bu arada dişi görünüyo mu diye sordun üst ve alt damağı kabarmış ama görünürde bşy yok cnm doktor sol üstte çıkacak gibi dediBizde emmek için saat yok. Uyandığında hemen emziriyorum. Onun dışında saat başı meme teklif ediyorum.
Genelde 2-3 saat uyanık kalıyor.
Uyku eğitimi aglatmadan zor. Ben aglatma yanlısı asla değilim. Benimki de emzikle uyuyor. Emzigi alıp uyutmaya çalışsam çok ağlar. O nedenle düşünmüyorum. Varsın huzurlu uyusun. Bundan yola çıkarsam sallanmak istiyorsa sallardım. Sonuçta kafasını sarsmadan bütün olarak hafifçe salliyorsan sorun yok bence. Yeterki mışıl mışıl uyusun.
Bazı bebekler biberon a alışıp memeyi birakiyormus. Biberon kullaniyorsan yavaş akış kullanmalisin. Ama ben olsam enjektörle verirdim. Peki mamaya neden başlama ihtiyacı duymustun?
Bizim 5 ay bitti. Sadece anne sütü. Bir endişem yok. Zaten ilk 6 ay sadece anne sutu diyor uzmanlar. Bebeğinin gelişimi iyiyse neden ek gidaya şimdiden geçmek istiyorsun? 6.ay bitince başlarız yavaştan inşallah
çok geçmiş olsun annene de atillaya da cnmkızlar selam, iyi geceler.. 1 haftadır yoktum, beni özlediniz mi
annem salı günü ameliyat oldu. perşembe taburcu oldu. çok şükür şuan iyi. yıllık iznimden 1 hafta daha kullandım çünkü bebeğe bakacak kimsem yok, annem iyileşene kadar. hastane, gelen ziyaretçiler, çocuk falan derken... yorucu bir haftaydı yani. hatta bi'de kötü bir olay yaşadık; attila yataktan düştüeşim işe gidince çocugu yanıma almış, sol tarafına yastıklardan çin seddi oluşturmuş sağ tarafa da ben yatmıştım. yorgunluktan öyle bir uyumuşim ki; çocugun uyandığını ve hareket ettiğini hissetmemişim. geri geri emekliyor :) pat diye ses geldi, kalktım ki çocuk yerde. kucagıma aldım fazla aglamadı. çocugu soydum heryerine baktım çok şükür biryerinde kızarıklık morarıklık yok. kafasınıda parmağımla yokladım hiç tepki vermedi. zaten annemin yanına hastaneye gidecektik. hemşirelere olayı anlattım. 2-3 saat uyutmayın dedi. keyfi de yerindeydi, içim rahat çok şükür. ama şimdi wc'ye giderken bile çocuğu sandalyesine bağlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?