2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

twcrubeli anneler yardım eder miainiz. 120 gunluk kizim var. Mama+ anne sutu veriyorm.ek gıdaya yogurtla basldik.1 haftadır veriyorm.simdi nasıl yol almalıyım. Meyve sebze pureleribe nasıl ne zaman gecicem. Kafam karisik
Canim kizin 4 aylik sanirim ben 4.5 aylıkken aadece keyve suy verdim o da tadimlik birkac cay kasigi gibi zamanla artti 5.5 aylikta pureye geçtik. 1 haftadirda sebzelere basladim. Gubde 2 ogun veriyorum yogurt meyvelerin tumu meysim sebzeleri veriyoeum. Ama sen simdilik meyve suyu tadimlik ver bence.

Canim ayni bejimnoglumu anlatmissin. Oturamiyor emekleyemiyor ama cok normal daha 6 yi doldurmadilar desteksiz ourmasi bence 7 nin sonu 8 i bulur. Emeklemede bilemiyorum bizimkinin hic niyeti yok gibi

Bende seminere bebegimle gitmeyi dusunuyodum.annemlerin orda alursam semineri gerek kalmayacak..oglumda biberon almiyo.hatta emzikte almiyo.onceden aliyodu 2 aydir almiyo.cok denedim ama olmadu.bizde geceleri memede uyuyoruz gunduzleri sallanarak.yanliz aglayinca kimse susturamiyor benden baska.catlarcasina agliyo.buda cok canimi sikiyo

Canım bana ilk günler meme acımı garmastan pomad geçirdi lansinoh bile o kadr fayda etmedi hatta sürüyordum 3 saat o göğsü emzirmiyordum ki krem emsin diye ve emzirdiğimde acım baya etkili bi şekilde azaltıyordu.. İnşallah faydasını görürsün ..

Canım bana ilk günler meme acımı garmastan pomad geçirdi lansinoh bile o kadr fayda etmedi hatta sürüyordum 3 saat o göğsü emzirmiyordum ki krem emsin diye ve emzirdiğimde acım baya etkili bi şekilde azaltıyordu.. İnşallah faydasını görürsün ..

Ek gidaya geçiş sürecinde neler almak lazım? Liste yapmalıyım kızlar
Ilkini ben yazayim anladigim kadariyla ek gida da en önde giden benim wee nin silikon uçlu kasigini tavsiye ediyorum diger markalarda aldim ama weenin ucu cok yumusak oldugu icin bebeğim cok sevdi sirf kaşık icin yiyo gibi bisey. Yemeklerini pişirmek icin dökme seramik küçük tencere aldim sirf ona kullanicam. Mama tabagi degilde cam kapaklı kase aldim cam en sagliklisi diye. Disarda yedirmek icin bebeddorun ikili-kasikli mama tabagiji aldim kapagi sıkı dokmuyo iki tarafli farkli seyler goturebiliyorum disari. Kasik kısmında guzel kapakta yeri var hijyenik yani. Önlük kullanamadik onluge odaklanip yemedi yavrum. Aklima gelenler bu kadar.

Sağol canim :) Tencerenin resmini alabilir miyim? :) dökme dediğin demir döküm üzeri seramik falan mı? Cam kapakli kase nasil? Tabak gibj mi ? Onu anlamadım

Bizimki de istemiyo sagdim verdim cok üzülüyorum cunku en yararli sey en az bi yil icsin istiyorum
CAnim tolga donduyse her bebek doner tekrar emmeye oyle zorluklar yasadim ki 2 bucuk ay pes etmedim siz de pes etmeyin ama zorlamamak cok onemli ben baslarda zorla veriyordum o yuzden bu kadar uzadi.

B
Benimki hic almiyor canim. Acikinca alir sandim ama ac ac bagirdi memeyi almadi sonra biberona saldirdi.
Benim bebegimin 8 saat hic emmeden durdugu oluyordu kasikla siringayla verdigimizi kusuyordu biberonu almiyordu tek care zorlamamak uyutup emzirmek. Senin bebegin su an emiyor mu biberona alisma durumu oluyormus o zamanda reddediyormus

CAnim tolga donduyse her bebek doner tekrar emmeye oyle zorluklar yasadim ki 2 bucuk ay pes etmedim siz de pes etmeyin ama zorlamamak cok onemli ben baslarda zorla veriyordum o yuzden bu kadar uzadi.
Amin cnm insallah. Gece iki uc kez soguk salatayla gicirdatti dislerini. Dun alti saat ac kaldi icmiyo en sonunda dayanamadim sagdim verdim. Gece iki kez icti az az sabah sekizde de iyice icti şükür. Ben icmedikce üzüldüm zorladim tabi :) en sonunda pes ettim zorlamiyorum sabah geldi bakalim inşallah gelir. Bugun de ben bi kabak puresi yapim bakim birazcik tattirim

Cok sa
cok sagolun yoğurt veriuorm bir kaç gündür. Meyver en son diye okudum hep her yerde o yuzden vermiyorm şimdilik. Ama ek gıdadan daha önemli sorunm oldu. Bebeğim emmek istemedi naptiysam. Ağla ağla mahvoldm. Kaşıkla mama istemiyordu 1 ayliktan beri biberon veriyordm mecburen. Allahın cok zormus. Ben cok yoruldm artk. Psikolojim bitmiş durumda. Kendimi yetersiz hissediyorum.oyle böyle beni emiyordu diye seviniuordm. Lütfen dua edin

Bizimki de doyunca ya da dikkati dağılıp emmek istemeyince arada ısırıyo damaklarıyla, acıtıyor baya bi. Ama ben yine de zorluyorum ki ısırsana istemediğini anlamamış gibi yapıyorum, başka türlü ifade etmeli bunu, ne bileyim kafasını çevirebilir ısrar ağzını yumabilir. Onları da yapıyor artık biraz biraz.

Canim ayni bejimnoglumu anlatmissin. Oturamiyor emekleyemiyor ama cok normal daha 6 yi doldurmadilar desteksiz ourmasi bence 7 nin sonu 8 i bulur. Emeklemede bilemiyorum bizimkinin hic niyeti yok gibi
Bazı bebişler emeklemeden yürüyormuş, ben öyle yapmışım mesela, 10 aylıkken yürümüşüm. Eşim de erken yürümüş, eğer bize çekerse emeklemeden yürür belki de :) Sağlıklı olsunlar da bazı şeyler geç olsun güç olmasın diyorum ben hep.

Ek gıdaya başlamadan gerekli alışverişi yavaştan yapmak lazım. Çalışmaya başlayınca zaman daha değerli oldu benim için. Bir de son internet alışverişimde olumsuz şeyler yaşadım, hem de ebebek ten! İnstagram'da da gönderilerine yorum yazdım, çok kızdım çünkü. Ama napalım başka yerden de olsa online sipariş edeceğiz yine mecbur ihtiyaç oldukça gitmek daha zor ve zaman istiyor. Canım sen nereden almıştın bahsettiklerini? Biz de liste yapalım :)

Galiba donem donem butun bebeklerde emmeme sorunu oluyor.bizdede oldu yalanci memeyle kandirip mememi veriyodum .sonra uyurken ve uyanirken almaya basladi sadece.ama hic pes etmedim.zorlamadimda.simdi hersey noemal.bende mama ve anne sutu verdim ogluma dogdugun beri.ilkgunden itibaren biberon verdim .biberonu almiyo artik.

Benim kız da uyumadi bu gece üstünü ortmuyurum kalin pijamayla uyutuyorum ama genede usuyo sanki uyku tulumlarında daha gelmemiş sezonda gelir dediler. Hasta etmesem iyidir

Canim cok coooookk gecmis olsun yaa kiyamam ben cinara.binss hemenceceik iyilesir.
saol cnm iyileşti çok şükür ama emmeyi bıraktı bi türlü almıyor kafayı yicem en sonm dün akşam emzirdm gece sağdm brz onu emiyo biberonla yoksa göğsümü görür görmez çığlığı basıyo kızlar sizinkiler ne durumda emmeye başladılar mı

neler yaptın sağıp verdn mi cnm biberonla biberona alışırsa beni almaz diye korkuyorum hiç böyle yapmamıştı bnmki yaa arada almadığı oluırdu ama çok acıkınca emerdi sonunda şimdi hiç emmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…