Canim kizin 4 aylik sanirim ben 4.5 aylıkken aadece keyve suy verdim o da tadimlik birkac cay kasigi gibi zamanla artti 5.5 aylikta pureye geçtik. 1 haftadirda sebzelere basladim. Gubde 2 ogun veriyorum yogurt meyvelerin tumu meysim sebzeleri veriyoeum. Ama sen simdilik meyve suyu tadimlik ver bence.twcrubeli anneler yardım eder miainiz. 120 gunluk kizim var. Mama+ anne sutu veriyorm.ek gıdaya yogurtla basldik.1 haftadır veriyorm.simdi nasıl yol almalıyım. Meyve sebze pureleribe nasıl ne zaman gecicem. Kafam karisik
Inek sutunden yogurt yapilabilir.sut olarak vermeyin bir yasindan once diyolar.inek sütü vermeyin 1 yaşından önce.. diyolar :)
Canim ayni bejimnoglumu anlatmissin. Oturamiyor emekleyemiyor ama cok normal daha 6 yi doldurmadilar desteksiz ourmasi bence 7 nin sonu 8 i bulur. Emeklemede bilemiyorum bizimkinin hic niyeti yok gibiSelam tatlı bebişlerin güzel anneleri :)
Çalışmaya başladığımdan beri çok fazla bakamıyorum foruma, inşallah herkesin keyfi yerindedir. Bizde yeni bişi yok. Sadece son zamanlarda şunu farkettim, hırslandığı zaman tontişim ağzını kocaman açıp kızarıyo böyle öfkeleniyo gibi, ama öyle çığlık atmıyo, normal mi acaba bu. Henüz konuşma belirtisi yok ama arada sesler çıkarmaya devam ediyor, sesli gülüşü de devam ediyor. Bide bizim oğlan daha kendi başına oturamıyor, Dr artık destekli oturtabilirsiniz demişti 3 hafta önceki 5.ay kontrolünde. Mama sandalyesine de oturuyor kemerle bağlıyoruz. Ama koltuğa veya yere oturtunca hemen öne doğru gidiyor. C tipi emzirme yastığı da işe yarıyor, ama biraz öne doğru kaykıltmak gerekiyor onda da öne doğru eğiliyor yoksa. Aktif bi emekleme de yok daha, popoyu yukarı kaldırıyor ama kollarıyla değil de kafa yardımıyla ilerliyor. Kollarını kullanması gerektiğini bilmiyor sanırım daha, bacaklar ve kafayla gidiyor :) Aslında ilk ayından beri maşallah sübhanallah kafayı çok güzel taşıyıp çeviriyor, Dr şaşırmıştı hatta. İlk yüzüstü dönmesini de 3,5 aylıkken yaptı, kol kasları da çalışıyor yani ama oturma veya emekleme yok henüz. Bakalım Dr ne diyecek, 12sinde 6.ay kontrolümüz var.
Bende seminere bebegimle gitmeyi dusunuyodum.annemlerin orda alursam semineri gerek kalmayacak..oglumda biberon almiyo.hatta emzikte almiyo.onceden aliyodu 2 aydir almiyo.cok denedim ama olmadu.bizde geceleri memede uyuyoruz gunduzleri sallanarak.yanliz aglayinca kimse susturamiyor benden baska.catlarcasina agliyo.buda cok canimi sikiyoSeminere ben de kizimla gidicem. Tatil olmasina cok sevindim ben. Kiz kardesim dogum yapacak annem onun yanina gitti. Sonra benim yanima gelip kizima bakacak. En azindan o gelene kadar baska birine vermek zorunfa kalmicam. Zaten zor bir cocuk olcak. Biberon sevmiyo. Emzirmeden uyumuyo. Maalesef ben emzik vermemistim.
Canım bana ilk günler meme acımı garmastan pomad geçirdi lansinoh bile o kadr fayda etmedi hatta sürüyordum 3 saat o göğsü emzirmiyordum ki krem emsin diye ve emzirdiğimde acım baya etkili bi şekilde azaltıyordu.. İnşallah faydasını görürsün ..benim sağ göğsümü birara fena ısırmıştı.o yara hiç geçmiyor şimdi.artık dayanamıyorum.emzirmeden pompa ile çekmeyi düşünüyorum.bu seferde sadece sağ göğsümü emecek,doyarmı ki?Biberon da almıyor.birde yarayı nasıl geçirebilirim?fito,madecassol,lansinol bunlrı kullanıyorum ama sürekli emdiğinden geçmedi.pompada çok acıtıyor...aman kızlar ne zormuş emzirmek.bir sene emzirsem yeter zaten.siz siz olun ısırtmayın sakın.doymaya başlayınca ısırıyorlar..
Canım bana ilk günler meme acımı garmastan pomad geçirdi lansinoh bile o kadr fayda etmedi hatta sürüyordum 3 saat o göğsü emzirmiyordum ki krem emsin diye ve emzirdiğimde acım baya etkili bi şekilde azaltıyordu.. İnşallah faydasını görürsün ..benim sağ göğsümü birara fena ısırmıştı.o yara hiç geçmiyor şimdi.artık dayanamıyorum.emzirmeden pompa ile çekmeyi düşünüyorum.bu seferde sadece sağ göğsümü emecek,doyarmı ki?Biberon da almıyor.birde yarayı nasıl geçirebilirim?fito,madecassol,lansinol bunlrı kullanıyorum ama sürekli emdiğinden geçmedi.pompada çok acıtıyor...aman kızlar ne zormuş emzirmek.bir sene emzirsem yeter zaten.siz siz olun ısırtmayın sakın.doymaya başlayınca ısırıyorlar..
Ilkini ben yazayim anladigim kadariyla ek gida da en önde giden benimEk gidaya geçiş sürecinde neler almak lazım? Liste yapmalıyım kızlar
Sağol canim :) Tencerenin resmini alabilir miyim? :) dökme dediğin demir döküm üzeri seramik falan mı? Cam kapakli kase nasil? Tabak gibj mi ? Onu anlamadımIlkini ben yazayim anladigim kadariyla ek gida da en önde giden benimwee nin silikon uçlu kasigini tavsiye ediyorum diger markalarda aldim ama weenin ucu cok yumusak oldugu icin bebeğim cok sevdi sirf kaşık icin yiyo gibi bisey. Yemeklerini pişirmek icin dökme seramik küçük tencere aldim sirf ona kullanicam. Mama tabagi degilde cam kapaklı kase aldim cam en sagliklisi diye. Disarda yedirmek icin bebeddorun ikili-kasikli mama tabagiji aldim kapagi sıkı dokmuyo iki tarafli farkli seyler goturebiliyorum disari. Kasik kısmında guzel kapakta yeri var hijyenik yani. Önlük kullanamadik onluge odaklanip yemedi yavrum. Aklima gelenler bu kadar.
CAnim tolga donduyse her bebek doner tekrar emmeye oyle zorluklar yasadim ki 2 bucuk ay pes etmedim siz de pes etmeyin ama zorlamamak cok onemli ben baslarda zorla veriyordum o yuzden bu kadar uzadi.Bizimki de istemiyo sagdim verdim cok üzülüyorum cunku en yararli sey en az bi yil icsin istiyorum
Benim bebegimin 8 saat hic emmeden durdugu oluyordu kasikla siringayla verdigimizi kusuyordu biberonu almiyordu tek care zorlamamak uyutup emzirmek. Senin bebegin su an emiyor mu biberona alisma durumu oluyormus o zamanda reddediyormusBenimki hic almiyor canim. Acikinca alir sandim ama ac ac bagirdi memeyi almadi sonra biberona saldirdi.
Amin cnm insallah. Gece iki uc kez soguk salatayla gicirdatti dislerini. Dun alti saat ac kaldi icmiyo en sonunda dayanamadim sagdim verdim. Gece iki kez icti az az sabah sekizde de iyice icti şükür. Ben icmedikce üzüldüm zorladim tabi :) en sonunda pes ettim zorlamiyorum sabah geldi bakalim inşallah gelir. Bugun de ben bi kabak puresi yapim bakim birazcik tattirimCAnim tolga donduyse her bebek doner tekrar emmeye oyle zorluklar yasadim ki 2 bucuk ay pes etmedim siz de pes etmeyin ama zorlamamak cok onemli ben baslarda zorla veriyordum o yuzden bu kadar uzadi.
cok sagolun yoğurt veriuorm bir kaç gündür. Meyver en son diye okudum hep her yerde o yuzden vermiyorm şimdilik. Ama ek gıdadan daha önemli sorunm oldu. Bebeğim emmek istemedi naptiysam. Ağla ağla mahvoldm. Kaşıkla mama istemiyordu 1 ayliktan beri biberon veriyordm mecburen. Allahın cok zormus. Ben cok yoruldm artk. Psikolojim bitmiş durumda. Kendimi yetersiz hissediyorum.oyle böyle beni emiyordu diye seviniuordm. Lütfen dua edinCanim kizin 4 aylik sanirim ben 4.5 aylıkken aadece keyve suy verdim o da tadimlik birkac cay kasigi gibi zamanla artti 5.5 aylikta pureye geçtik. 1 haftadirda sebzelere basladim. Gubde 2 ogun veriyorum yogurt meyvelerin tumu meysim sebzeleri veriyoeum. Ama sen simdilik meyve suyu tadimlik ver bence.
Bizimki de doyunca ya da dikkati dağılıp emmek istemeyince arada ısırıyo damaklarıyla, acıtıyor baya bi. Ama ben yine de zorluyorum ki ısırsana istemediğini anlamamış gibi yapıyorum, başka türlü ifade etmeli bunu, ne bileyim kafasını çevirebilir ısrar ağzını yumabilir. Onları da yapıyor artık biraz biraz.benim sağ göğsümü birara fena ısırmıştı.o yara hiç geçmiyor şimdi.artık dayanamıyorum.emzirmeden pompa ile çekmeyi düşünüyorum.bu seferde sadece sağ göğsümü emecek,doyarmı ki?Biberon da almıyor.birde yarayı nasıl geçirebilirim?fito,madecassol,lansinol bunlrı kullanıyorum ama sürekli emdiğinden geçmedi.pompada çok acıtıyor...aman kızlar ne zormuş emzirmek.bir sene emzirsem yeter zaten.siz siz olun ısırtmayın sakın.doymaya başlayınca ısırıyorlar..
Bazı bebişler emeklemeden yürüyormuş, ben öyle yapmışım mesela, 10 aylıkken yürümüşüm. Eşim de erken yürümüş, eğer bize çekerse emeklemeden yürür belki de :) Sağlıklı olsunlar da bazı şeyler geç olsun güç olmasın diyorum ben hep.Canim ayni bejimnoglumu anlatmissin. Oturamiyor emekleyemiyor ama cok normal daha 6 yi doldurmadilar desteksiz ourmasi bence 7 nin sonu 8 i bulur. Emeklemede bilemiyorum bizimkinin hic niyeti yok gibi
Ilkini ben yazayim anladigim kadariyla ek gida da en önde giden benimwee nin silikon uçlu kasigini tavsiye ediyorum diger markalarda aldim ama weenin ucu cok yumusak oldugu icin bebeğim cok sevdi sirf kaşık icin yiyo gibi bisey. Yemeklerini pişirmek icin dökme seramik küçük tencere aldim sirf ona kullanicam. Mama tabagi degilde cam kapaklı kase aldim cam en sagliklisi diye. Disarda yedirmek icin bebeddorun ikili-kasikli mama tabagiji aldim kapagi sıkı dokmuyo iki tarafli farkli seyler goturebiliyorum disari. Kasik kısmında guzel kapakta yeri var hijyenik yani. Önlük kullanamadik onluge odaklanip yemedi yavrum. Aklima gelenler bu kadar.
Galiba donem donem butun bebeklerde emmeme sorunu oluyor.bizdede oldu yalanci memeyle kandirip mememi veriyodum .sonra uyurken ve uyanirken almaya basladi sadece.ama hic pes etmedim.zorlamadimda.simdi hersey noemal.bende mama ve anne sutu verdim ogluma dogdugun beri.ilkgunden itibaren biberon verdim .biberonu almiyo artik.Cok sa
cok sagolun yoğurt veriuorm bir kaç gündür. Meyver en son diye okudum hep her yerde o yuzden vermiyorm şimdilik. Ama ek gıdadan daha önemli sorunm oldu. Bebeğim emmek istemedi naptiysam. Ağla ağla mahvoldm. Kaşıkla mama istemiyordu 1 ayliktan beri biberon veriyordm mecburen. Allahın cok zormus. Ben cok yoruldm artk. Psikolojim bitmiş durumda. Kendimi yetersiz hissediyorum.oyle böyle beni emiyordu diye seviniuordm. Lütfen dua edin
saol cnm iyileşti çok şükür ama emmeyi bıraktı bi türlü almıyor kafayı yicem en sonm dün akşam emzirdm gece sağdm brz onu emiyo biberonla yoksa göğsümü görür görmez çığlığı basıyo kızlar sizinkiler ne durumda emmeye başladılar mıCanim cok coooookk gecmis olsun yaa kiyamam ben cinara.binss hemenceceik iyilesir.
neler yaptın sağıp verdn mi cnm biberonla biberona alışırsa beni almaz diye korkuyorum hiç böyle yapmamıştı bnmki yaa arada almadığı oluırdu ama çok acıkınca emerdi sonunda şimdi hiç emmiyoCAnim tolga donduyse her bebek doner tekrar emmeye oyle zorluklar yasadim ki 2 bucuk ay pes etmedim siz de pes etmeyin ama zorlamamak cok onemli ben baslarda zorla veriyordum o yuzden bu kadar uzadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?