2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

geçmiş olsun canım, benim de ilk günlerde yara olmuştu ve hafif kanadığı kabuklandığı da oldu ama çok şükür çabuk geçti. başta lansinoh krem almıştım hamileyken, onu sürüyordum her emzirme sonrasında. ama üst komşumuz 2 kızında da zeytinyağ kullanmış, çok iyi gelmiş. onu duyunca kremi bıraktım nasılsa doğal diye zeytinyağına geçtim, kulak çöpüyle sürüyordum emzirdikten sonra. hemencecik geçti, kabular yumuşadı ve kanama vs de olmadı tekrar, emzirmeyi de hiç kesmedim, zaten sadece memebaşını ağzına alırken acıyordu, emerken acımıyordu. hatta alttan 2,5 dikişim vardı dış tarafta, onun acısını bile bastırıyordu bu yaraların acısı. istemsiz olarak karşımda duran eşimin bacağına sağlam tekme atmışlığım da var emzirmeye başlarken. canım yanıyordu ama yağ sürmeye başladıktan sonra acısı da dindi çok şükür. alttaki dikişime de çok iyi geldi zeytinyağ, 10 günde geçiverdi :)

hoşgeldin aramıza,iyiyiz cok sukur,benim kızım 16 mart dogumlu,yogurt,erik suyu,seftali suyu,uzun suyumuz,kabak,patates püresi yedirdim,günde 2 ogun bunlardan ver dedi,mesela bir ogun yogurt,bir ogun meyve suyu,degistirerek ver dedi,1 yada 1,5 cay bardagı kadar,yumurta icin bisey demedi,daha erken degilmi yumurtaya

Kendimiz icin yapacagim tarhana corbasindan kizima da vermek istiyorum. Corbaya tuz atsam olur mu yoksa tuzsuz mu vermen gerekir. Buarada sebze pureleri de tuzsuz veriliyor degil mi? Henuz hic sebze puresi vermedim. Sadece seftali karpuz uzum pekmez azcik azcik.

ben yemek yaparken içine bir tane küçük patates yada havuç atıyorum. yemek pişerken attıgım sebzede haşlanıyor. onu ezip veriyorum. çorbalarda ise baharat ve tuzu en son atıyorum, bebeğe bir kase ayırmak için.

Tuz atma canim bir yaşına kadar tuz ve şeker yasaklar listesinde :)

Kızlar merhaba. .. yarım gün bebisi bakıcıya bırakacağız merak ettiğim ücreti ne kadar vercegimiz
. Konu ile ilgili beni bilgilendirebilir misiniz

sağol cnım.ilk günler banada oldu ama ısırık daha fena.ilk zamanlar sürekli aşındığı için yara oluyor.ısırıkta ise delik açıyorlar.testere gibi dişleri var ilk çıktığında.emzirirken sürekli fena bir acısı oluyor,hep emincede iyileşmiyor maalesef.benimkinin dişleri daha 4 aylık değilken çıkmıştı,şu anda allahtan ısırmıyor.ısırdığı ender zamanlard da hemen parmağımı sokup ayırıyorum.zaten elim hep tetikte :))zeytinyağı bende pek işe yaramadı.ama lanolin,fito krem,madecassol,evicap sırayla sürüyorum :))

kızlar meyve fılelerı kullanananız varmı

ben aldım, memnunum. çekirdeği falan bogazına kaçmıyor. hem daha guvenli çünkü gecen seftali verdim. dişetleri ile koparmış boğazında kaldı parça. file de öyle bir dert yok sadece emiyor suyunu cıkarıyor.

Parol verince birkac saat iyi etkisi gevince yine atesi cikiyo 1 saat once verdim simdi 37.5 larda atesi. Ayy korktum simdi yaa dedigin gibi eklemlere kalbe falan vurursa ayy allah korusun

Canım benim kızımda 6,300 , 60 cm geldi anne sütü ve ili öğün mama veriyorum sadece.. Ek gıda dedim bu ayda böyle devam etsin dedi ama ben yoğurda az az başlıcam .. Dr lar demek ki normal görüyor bu kiloyu .. Bana da küçük geliyor ama gelişimi Güzel deniliyor

doktor bana da gayet iyi diyor. ama insan endişelenmeden edemiyor işte :) ben de en azindan 5,5 ayı beklerim ondan sonra başlarim hayırlısıyla inşaallah.

kızlar boğaz ağrısı için doktora gittim.Augmentin 1000 mg antibiyotik verdi.bir haftadır geçmedi benim boğazlar.ama 1000 mg çok yüksek değil mi?ne yapayım sizce?kullanmasam mı...
Ben kullandım canım geçecek gibi değildi 2 gün sonra kendime geldim boğaz acım gitti öksürük burun akıntım var bi sinezüt de dahil oldu tabi .. Bence kullan Dr bana bunu o kadar net şekilde verdi ki hiç tereddüt etme dedi .. Faydasını gördüm yoksa kızımla bile ilgilenemez hale gelmiştim

Ben suyu az meyveleri koydum icine ondan begenmedi demekki. Elma armut salatalik.seftaliyi cok ezer suyu akar diye rendeleyip kasikla veriyodum ama biz yemek yerken fileyle versem daha iyi olcak galiba. Gozu yediklerimizde.

Merhaba arkadaslar yeni uyeyim yazilarinizi okdum da benimde 28 mart dogumlu bebegim var ve bende cok zor emziriyorm 4 5 saat emmesede ne agliyor ne huysuzlaniyo bununla nasil basa cikicam bilemiyorum tavsiyeniz varsa yardimci olurmusunuz
Uyumak uzereyken yada uyanınca bıan var onu yakalarsan guzel emıyor

Bır yasına kadar tuz seker yok canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…