2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Attila 3 gündür çok huysuz. geceleri uyumak bilmiyor, zar zor uyutuyorum ama defalarca uyanıyor... üstelik kötü rüya görmüş gibi ağlayarak çığlık atarak uyanıyor. diş mi çıkarıyor yavrum?

Selam kizlar bir hafta yoktum tatile gittik geldik cok sukur guzel gecti. Canim ben de henuz olmadim, emziriyorum. 6 haftalik kontrolunde doktorum 6 ay kontrolune gitmemi soyledi. Yarin randevum var bakalim ne diyecek.
Ben de gideyim bari. En azindan kontrol edilmis olurum.

Attila 3 gündür çok huysuz. geceleri uyumak bilmiyor, zar zor uyutuyorum ama defalarca uyanıyor... üstelik kötü rüya görmüş gibi ağlayarak çığlık atarak uyanıyor. diş mi çıkarıyor yavrum?
Canim cogumuzun durumlar ayni sanirim bak ben 1 saate yakindir uyutmaya calisiyorum halbuki onceleri harika bir uykusu vardi geceleri oglumun sadece ses verirdi uyanmadan emer yatardi. Bana da disten diyorlar

Aynennnn benimki de 2 gundur agla agla uyku da bile aglayarak uyaniyo.ilki ckikti o zaman da boyle olmustu

Bizimkiler de ayni cnm. Dun calpolla yatirdim bugun iyi uyudu şükür

Günaydın güzel anneler ve tatlı bebişler :)
Hızlıca bakabildiğim kadarıyla herkes bebişlerin fotolarını paylaşmış, maşallah sübhanallah hepsi çok ama çok tatlı. Rabbim sağlıklı huzurlu mutlu günler versin tüm yavrularımıza, bahtlarını açık etsin, şansları bol olsun, hep gülsünler inşallah. Amin.

Ben de 11 Mart'ta normal doğum yaptım, sonrasında 4 ay hiç adet olmadım. 5.ayda 2 hafta arayla 3 kez kısa süren ve az miktarda kanamam oldu, sanırım regl başlayacak diye düşündüm. Pazar günü de normal regl gibi başladı, aslında ben de düzenli ve sık emzirenlerdenim. 6 Ağustos'ta işe dönüş yaptım, ama günde 3-4 kez sağım yapıyorum ve evdeyken sık sık emziriyorum. Kişiden kişiye değişebilir ve ilk 1 yıl düzene girmeyebilir diye okudum hep. Bir ara ben de kontrole gideceğim.

kızlar bebeklerinize diş hediği yaptınız mı?
O nedir canım, ben bilmiyorum ama diş çıkarınca diş buğdayı diye bişi yapılıyor, onun da ne olduğunu bilmiyorum gerçi tam :)

Siz hangi Dr.a gidiyordunuz canım? Bizimki Kadıköy Şifa Kadıköy Hastanesinde Alper Soysal, çok memnunuz. Su konusunu unuttu sanırım, biz de sormayı unuttuk, size bişi dedi mi su için?
Dün annem çeyrek patates + yarım havuç + yarım kabak + 1 tk pirinç + 1 tk z.yağ + 1 sb su ile yapmış püreyi, maşallah sübhanallah güzel yemiş bu sefer. Tabi önce yine bi suratını tuhaf yapmış ama bu sefer yemiş baya bi ve çıkarmamış tiksinmemiş öyle. Sevindim ben de inşallah güzel olur iştahı eşim ve bana çeker de herşeyi yer sever :)

Günaydın. Kızım yarın altı ayını dolduruyor. Tarhana çorbasını çok seviyor. Bugün değişiklik olsun diye yoğurt çorbası yaptım. Pirinci güzelce haşladım koydum. Çorba pişincede hem robottan hem blendırdan geçirdim ama pirinçler bütün halinde duruyor. Sizin yaptığınız nasıl oluyor az mı haşlamışım. Pirinç püre gibi ezilecek miydi. Ve pirinç kabız yapar mı. Benim bebişim zaten zor kaka yapıyor

O nedir canım, ben bilmiyorum ama diş çıkarınca diş buğdayı diye bişi yapılıyor, onun da ne olduğunu bilmiyorum gerçi tam :)

hahahhaha iş o yapılan diş buğdayına ,diş hediği deniyor :))

Lokal iğnesinin içine sakinleştirici gibi bişi ekliyorlar. o yüzden sakin kalıyor kuzucuklar. biz yaptırdığımızda oğlum 3,5 aylıktı. Biz şanslıydık dr umuz yanına almıştı bizi. Video çekebilmiştim böylelikle. Ben de önüme geçen herkese tavsiye ediyorum erken yaptırmayı.

canım aslında az pütürlü olması iyi diyorlar bebeğin damağını ve çiğnemsini geliştiri diyorlar ama biz anneler nedense püre halini bulamaç şekline getirmeden içimiz rahat etmiyor kabızlık olanyına gelince bu aşamada maalesef kabız oluyor bebişler , pirinç biraz kabız yapar ama içerisine ocaktan tam alacakken zeytin yağı koyup ilk aşamalarda 2-3 kaşık vererek bağırsaklarını alıştırabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…