maşallah sübhanallah, nasıl da dikiliyor öyle :) emeklemeden yürümüşüm ben 10 aylıkken sıyırmışım böyle, eşim de erken yürümüş. bizimkinde daha emekleme de yok, köprü kuruyor ve totoyu öne arkaya yaylanıyor o vaziyette :) tek başına dikilir mi denemedik ama destek olduğumuzda ayakları üzerine basmayı oturmaktan daha çok seviyor, zıpzıp zıplıyor hatta öylesi hoşuna gidiyor :)Eki Görüntüle 1631767 KEL KIZIM BENİMMMMM :)
susamda anneye en çok süt yapan yiyecekler arasındaEvet cnm bugun yine agladim onu oyle gorunce iki uc saat etkisinden kurtulamadim. Armut muz deneyecektim ya olursa diyorum. Ciddi boyutta olunca fena. Bugun sadece cenesi oldu bi de burun alti azicik. Ama hastanede cok fena olmustu yumurta aki ve susam en tehlikeli kerem icin
Uzun kollu olsun istiyorum ben kdz. Ereğli deyim...elbise olsa içine badi ve kilotlu Çorap lazım... Kot pantolon bluz şeklinde var Aklımda bilmşyorum öyle güzel bişi bulabilir miyim ..geçen haftadan beri bebek görmeye gelenler var hediyeler genelde elbise ama 1/2 YAŞ aralığı hep :₺)
O nedir ?
haaa diş hediği dediğiniz şey diş buğdağıymış demekkkben böyle şeyler ben yapmam. ama yaparsam da olmadık şeylere yaparım :) herkes bebeğinin 1. ayını kutlar mesela ben 100. gününü kutladım ilk dişine yapmam ama belki "bebeğimin tüm dişleri çıktı" partisi yaparım ahahahaha.. zaten bence öyle yapılmalı.. çevreye "acılarımız bitti artık tüm işler çıktı" mesajı verilmeli
Herkes kiz zannediyo bu tatli kizin adi ne diyo abdullah diyorum sok oluyolar :)ya ben bunların hepsini yerim , maşallah bu erkek mi? ama çok ayıp unutmayın bizim gibi saçları olmayan bebeklere sahip olan anneler de var
Ay keşke daha önce söyleseydin böyle yapabilirdim ya. Fikir Hoşuma gitti ama bizim dişler çıkalı 2 ay oluyor. Attila'nın annesinin dediği gibi tüm dişler çıkınca yapayım barihaa ben bu kadar yaparmıyım bilmyorum zaten burda doğru dürüst kimsemiz de yokama ben şöyle birşey yapacağım küçük kavanozlara buğdayı ve nohutu haşlayıp koyacağım tülle süsleyip komuşlara dağıtacağım :)
Eki Görüntüle 1632499 Eki Görüntüle 1632499 benim sipam da bu ama el hareketini sonradan farkettim agliyordu bende maymunluk yapip gececek filan diyordum ona istinaen bir mesaj var gibi
Sagol cnmoyy kolay gelsin zor günler
hahahah mantıklı aslında ama, bizdede benzeri olduğu için,doktor sitesinden aldığım ayrıntıları yazayım , Diş hediğinin yapılmasıyla ilgili şöyle de bir inanış vardır; eğer aileler, çocukları için diş hediği yapmazlarsa çocuğun dişleri çok zor çıkarmış. Diş hediği ne kadar çok dağıtılır ve yenirse bebeğin o kadar sağlıklı ve güzel dişlere ağrı çekmeden sahip olacağına inanılır.dualar ile çocuğun başına hedik dökülür. Sonra çocuğun başında kalan hediklerden yedi adedi nazarlık olarak bir ipe dizilir. Çocuk erkekse boynuna, kızsa saçlarına takılır. Burada ise amaç çocuğun dişlerinin düzgün ve sıralı olmasıdır,
Çocuğun başından alınan bu hedikler daha sonra açık bir yere kuşların yemesi için bırakılır ki, ileride çocuk büyüdüğünde tabiata faydalı biri olsun.
Daha sonra çocuğun önüne makas, ayna, altın ve ekmek konur. Çocuk bu nesnelerden birini seçer. Çocuğun bunlardan birini eline almasına göre ilerde çocuğun nasıl bir insan olacağı konusunda yorum yapılır. Makas ve tarak, meslek erbabı olmayı; ayna süse meraklı olmayı; para ticareti ve zenginliği, kalem okur-yazar olacağı; ekmek ailesi için bereketli olacağı, hayatı boyunca bolluk içinde yaşayacağı gibi anlamlar taşır.
Törenin sonlarına doğru gelen misafirler, çocuk için yanlarında getirdikleri çeşitli hediyeleri sunarlar. Çocuğun dişini ilk gören kişi çocuk için büyük bir hediye almak zorundadır. Evdeki misafirlerden sonra artan hedik aynı şekilde süslenerek komşulara dağıtılır. Bu ikramı alanlar ise hedik getirilen tabağı yıkamadan yine çocuk için tabak içine hediye koyarak geri verirler. Öyle inanılır ki tabak yıkanırsa çocuğun dişleri çürük olurmuş. Böylelikle diş hediği merasimi tamamlanmış olur.
:) ne kadar doğru bilmiyorum yapanlarda ağrı çekiyor yapmayanlarda :)
Sagol cnmallah kolaylık versin canm
geçmiş olsun cnm
oyy maşallah o ne tatlı ceket o ne şeker bakış hem çok güzel oturmuş maşallah
Hg :) gelişmelerden haberdar etSelam kizlar bir hafta yoktum tatile gittik geldik cok sukur guzel gecti. Canim ben de henuz olmadim, emziriyorum. 6 haftalik kontrolunde doktorum 6 ay kontrolune gitmemi soyledi. Yarin randevum var bakalim ne diyecek.
Tamam elbise alacam :) bakalım nasıl bişi bulacam :) lcw da bişi yok diyorlar dün gelen misafirler ordan almış hediyegenelde öyle oluyor , gelen herkes büyük getiriyor, bide ben adanalıyım aslen, oraya gittiğimizde herkes kısa kollu almış ama hep o ay'ı kışa geliyornapim alttan falan giydirebildiklerimi giydiririm artık :) en çokta anneme üzüldüm anneannesinin kuzusu yazılı bir takım yaptırmış ama yazlık bildiğin büyük giyemeyecek ama sırf gönlü olsun diye giydirdim foto çekip yolladım arkadan falan tutturdum komik oldu ama fotoda belli olmuyor , yaa sizin kız değil mi? kot pantolon olmasın yaa elbise olsun nolurr
ayyy çok tatlılarrr , kot elbiseye bayıldım pembe kemerli olanTamam elbise alacam :) bakalım nasıl bişi bulacam :) lcw da bişi yok diyorlar dün gelen misafirler ordan almış hediye
Işte bunlar BÜYÜKLER :)Eki Görüntüle 1632528 Eki Görüntüle 1632529 Eki Görüntüle 1632530
ayakta güzel duruyor ama benimkinde de emeklemeye dair bişey yok :) hatta yüz üstü yatmayı hiç sevmiyor çığlığı basıyor ama sırt üstü ilerliyor :) yürütece bindirdik dün bayag ilerliyo :)maşallah sübhanallah, nasıl da dikiliyor öyle :) emeklemeden yürümüşüm ben 10 aylıkken sıyırmışım böyle, eşim de erken yürümüş. bizimkinde daha emekleme de yok, köprü kuruyor ve totoyu öne arkaya yaylanıyor o vaziyette :) tek başına dikilir mi denemedik ama destek olduğumuzda ayakları üzerine basmayı oturmaktan daha çok seviyor, zıpzıp zıplıyor hatta öylesi hoşuna gidiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?