2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Maşallah canım.Bende kollarından tutup yürütme denemeleri yapıyorum.Emeklemesini dört gözle bekliyorum.Çok tatlı oluyorlar çünkü.

Evet canim oyaziyi bende okudum ama surekli sallamakta kotu. Sallamadan uymiyo artik oyle olduki gece bile surekli sallanmak istiyo uyku kalmadi bende. O yuzden bu yontemi denemeyr karar verdim bakalim bir hafta nasil gececek

umarım iyi olur canım, haklısın sallamak dahada zararlı aslında

Gercekken normal mii. Benimle dogum yapan çoğu arkadaşm o kadar rahat ki. Üzülüyorm niye diye. Başka çocuk düşünme fikrinden uzaklastm. Eşimle muhabbet edemez olduk. Umarım geçer düzelir artk.
seni anlıyorum canım aynı şeyleri bende düşünmüştüm.benim uykusuzluk tan gözlerim yanardi arkadaşlarım bütün gece uyuduğunu ssöylerdi.nerde yanlış yapıyorum derdim.ama her bebek farklı.kesinlikle kizma kiyaslama. Ben şahsen alistim az uyumaya:)

Foto ekle bakim merak ettim :)

Kizlar merhaba yardiminiza ihtiyacim var kizim artik zivanadan cikti. Azcik emiyor sonra beni birden birakip aglamaya basliyor. Emerek uyuyan cocuk simdi sallamayla zor uyuyo. Yoruldum artik. Sallarken emzirirken hep beni itiyo neden boyle cok uzuluyorum. Sallamaya alismasini istemiyorum. Belkide alisti bile... uyku egitimini bende denedim ama basaramadim. Vazgectim.. kizim hickira hickira aglarken oyle birakamadim.
Simdi ne yapcam bilmiyorum. Buyudukce huylari degisiyo. Emmek istemiyoya asil o na cok uzuluyorum...

Ağlayarak çekiliyorsa sütün az olduğu aklıma geliyor ama bilemiyorum canım. Emzirdikten sonra yoğurt meyve bişe teklif et bakalım yiyecek mi?

Ağlayarak çekiliyorsa sütün az olduğu aklıma geliyor ama bilemiyorum canım. Emzirdikten sonra yoğurt meyve bişe teklif et bakalım yiyecek mi?

Bilemiyorum ki sutum var gibi sıktıgimda geliyor. Emerken birden birakiyor. Vermeye calisinca yay gibi geriliyor. Inatlasiyor. Yogurt mayaliyorm kizima ayri ama yemiyor. Hangi meyveyle karistirsam yer acaba.

Benimki bazen emerken ağlamaya başlıyor çünkü şarıl şarıl aksın istiyor.Ama süt yürümesi için bir süre çekmesi gerekiyor ya işte bazen acele ediyor.Süt yürümeye başlayınca emmeye devam ediyor.Her zaman yapmıyor ama.Aklıma başka birşey gelmiyor.Tabi belkide dişleri rahatsız ediyordur.

Gercekken normal mii. Benimle dogum yapan çoğu arkadaşm o kadar rahat ki. Üzülüyorm niye diye. Başka çocuk düşünme fikrinden uzaklastm. Eşimle muhabbet edemez olduk. Umarım geçer düzelir artk.
Canım benim düşüncelerimi yazmışsın kısmen. Bizim oğlan da 6 aylık, gece uykusuna çok geç ve zor dalıyor, ama maşallah daldıktan sonra öyle fazla uyanmıyor, 3-4 kez kalkıyorum emzirmeye, geri uyuyor hemen. Uzun süreli uyumuyor bizimki de, gündüz uykusu da yok denecek kadar az, 1-2 defa 30-45dk falan belki o da. İşe geri döndüm ben 1 ay önce, annem bakıyor gündüzleri ve haliyle çok yoruluyor, bez bağlaması banyo ettirmesi giydirmesi oyalaması gerçekten zorlaştı tabi artık kıpır kıpırlar. Akşam eve gidince yatana dek, genelde 12ye kadar onunla ilgileniyorum hep, banyosu emzirmesi bezi oyalama vs derken hiçbişeye zaman kalmıyor tabi. Rabbim sağlık versin, böyle böyle büyüyecekler inşallah :)

Ben de okudum ve uyku eğitimi zaten kafamı meşgul ediyordu sorularla, çok istekli değildim buna, nasılsa daha çok şey değişecek büyüdükçe :)

Evet canim oyaziyi bende okudum ama surekli sallamakta kotu. Sallamadan uymiyo artik oyle olduki gece bile surekli sallanmak istiyo uyku kalmadi bende. O yuzden bu yontemi denemeyr karar verdim bakalim bir hafta nasil gececek
bizimkini gazlı dönemlerde ayakta sallıyorduk, çoğunluk uyuyordu. Ama 3,5 aylıkken sırt üzeriyken yüzüstü dönmeyi bi öğrendi, daha da istemedi ayakta sallanmayı, yan yatırıp pışpışlayınca da uyurdu ama 2 türlüsünde de dönüdönüverdi hep. Kanguruda, omuzda uyuduğu da oluyor şimdi. Ama genelde emerken dalıyor, tabi uykusu varsa.

Aynen, önce bi süre uyarma yapıyor sonra çekiyor. Elektrikli pompalar da öyle çalışıyormuş, işe başlayınca daha doğrusu pompa kullanmaya başlayınca dikkat eder oldum emişine :)

Bilemiyorum ki sutum var gibi sıktıgimda geliyor. Emerken birden birakiyor. Vermeye calisinca yay gibi geriliyor. Inatlasiyor. Yogurt mayaliyorm kizima ayri ama yemiyor. Hangi meyveyle karistirsam yer acaba.
bizimki de 4 aylıkken inat ediyordu resmen, dediğin gibi yay şeklinde geriye doğru çektiriyordu kendini. Ama sonra geçiyor o, ben ısrarla yumuşak davranıp kafasını okşayarak sessizce konuşarak emmesini istiyordum, ikna ediyordum bi yerde. bi dönem olurmuş öyle emmeyi reddetme, dişten de olabilir tabi. yoğurdu da pek sevmiyormuş bebişler, pekmez damlatılabilir veya şeftali armut elma karıştırılabilir belki.

6 ay civarı bebeklerin memeyi reddettikleri bir dönem olurmuş diye okumuştum. Benimkininde ilgisi çok çabuk dağılıyor. Memeyle oynuyor. Ama ağlıyorsa acaba süt mü az geliyor. Dönem dönem süt azalıp artıyor benim. Yada sütün fışkırarak geliyorsada rahatsız oluyordur. Gece uyumuyorsa mama vermeyi bir dene belki büyüdüğü için karnı sade sütle doymuyordur. Ağızda pamukcuk pamukcuk diş çıkarma bunlarda hep ağlayarak memeyi bırakma nedeni olabilirmiş

Bugün 6. Aylık olduk .. Ölçümlerimiz.
Kilo 6,850
Boy 62
Baş 41

Minyonuz,, küçüğüz . Miniğiz. Ufak tefeğiz, ama gelişimimiz güzel :)
Slmlar biz minyon 2015 mart bebek anneleri diye bulussak mi?insan anne olunca saglikli olsun diyorda yine bi ici burkulmuyor degil.Bir sorum olacakti Ari mamanin kilosuna faydasi oldu mu sence ne kadar zamandir kullaniyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…