2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Bizde dede demeye basladik:)))

Benim Miray kizim da oyle dolasir butun yatagi. Ama ustunu kalin ortunce sadece yuzustu-yan donuyor. Derin uykuda daha az donuyorlar galiba. Gunduz uykusunda da fazla donmez, 40 dakikalik uykulari var, seslere uyanmaz. Insallah Atilla cabuk atlatir, kizimin ilk gun sumukleri su gibiydi dilinin ucuyla yalayip duruyordu :)))

richard ferber yöntemi, çocuğun psikolojisini bozuyor ve cocugun anne babaya karsı güvenini zedeliyor diye biliyorum..
Ferber yontemi nasilmis? Ben ilk aylarda ugrastim, simdi tek basina uyuyor. Bazen direnince ayakta sallayayim deniyorum hiiic hosuna gitmiyor. Birkac gune annem gelecek kismetse, ayakta sallanmadigini gorunce bozdun sen bu cocugu diyecek :)))

hahahahah maşallahhhh atillayaa :) bu böyle giderse ilk atilla evlenir kuzuş herşeyin ilkini o yapıyor gibi geldi

Kizlar merhaba minik yavrulariniza sebzeleri nasil yediriyorsunuz yardimci olur musunuz, ben güncel anneden bir tarifle basladim dun akşam, ilk kasikta midesi bulandi, ikinci kasikta midesindeki her şeyi cikardi, o kadar üzüldüm ki nasil bir tarifle deneyeyim sizce? Ben kabak ve patatesi buharda pişirip içine biraz da z.yagi katmistim

kızlar ek gıdaya geçtikten sonra sadece oğluş için kullanmayı planladığım gereçler aldım, araştırmaya da başladım. mesela sermaik bıçak seti, bambu ve cam kesme tahtası, cam küçük saklama kabı, seramik kaplı minik tava ve tencere aldım.
bir de ileride daha çok çeşit ve miktarda yiyeceği için, pratik ve sağlıklı olduğunu duyduğum buharlı pişirici bakıyorum şu sıralar. siz kullanıyor musunuz?

canım bizim de ilk gün dediğin gibi tiksindi resmen, hatta videosu var, gerçi geciktim biraz o ilk anlardaki halini kaçırdım çekmek için. ben de çok üzülmüştüm ama çok şükür 2.gün daha iyiydik, alışacaklar zamanla inşallah. ilk gün yarım patates, yarım havuç, 1 tk pirinç, 1tk z.yağ ve 1 sb su ile hazırladık. 2.gün de patatesin miktarını azaltıp yarım labak ekledik. 2.gün için teyzemi arayıp öneri aldık, uzun yıllardır bebek bakıcılığı yapıyor da eskişehirde :) sağolsun çoğu konuda yardımcı oluyor tecrübeleriyle.

ahahah yok yok bizimki öyle akışkan değil :)))

Ferber yontemi nasilmis? Ben ilk aylarda ugrastim, simdi tek basina uyuyor. Bazen direnince ayakta sallayayim deniyorum hiiic hosuna gitmiyor. Birkac gune annem gelecek kismetse, ayakta sallanmadigini gorunce bozdun sen bu cocugu diyecek :)))

çocuğu aynı saatte yatagında bırakıp çıkıyorsun. çocuk ağlasa bile odaya girmiyorsun. eger susmayacak gibi olursa odaya giriyorsun ama kucak yok. ışığı açmadan uzaktan sevgi sözleri söyleyerek yada hafif basını oksayarak sakinleştirmeye calısıyorsun ama en fazla 2-3 dakika. sonra odadan cıkıyorsun . cocuk aglaya aglaya uyuyor. ilk geceler zor oluyor ama zamanla cocuk daha az ağlayarak ve sonrasında hiç ağlamayarak aynı saatte kendi kendine uyumaya baslıyor. sonuc süper ama alıştırma sürecinde cocuk fazla yalnız kalıyor. anne babayı göremeyince güven zedeleniyor. ben doğum öncesi eğitimde öğrenmiştim bunu da. hiç denemedim ama zaten ağlamasına dayanamam

ben sadece sebze meyvelerin vitamini kaçmasın diye bambu bıçak ve cam rende kullanıyorum.
bi'de almanya'da annelerin çok kullandığı mama kaplarından sipariş ettim. burada benzer ürün bulamadım. babylove marka kaplardan aldım, dışarı çıkarken kullanmak için. katı ve sıvı yada toz mama koyabiliyorsun.
şunun gibi;

Allah daha guzel gelismelerini de yasatsin cnm :) biz emekliyoruz oturuyoruz ve bi yerden tutulunca ayakta duruyoruz. Yeni yeni tutup kalkmaya calisiyo bugun uyaninca yatağa yanima aldim beni tuta tuta kalkti oturdu :) darisi butun bebislerimize. Ayyy kelek elinden oraya buraya gidiyo o da pesinden gidiyo zavallim :) emeklediginden beri cok az donuyo eskiden döne döne tum odayi turlardi simdi nadir dönüyo

Maşallah canim senin yavruna, darisi Eymen'e inşallah. Bugün 2. Kez tekrar denedim sonuç ayni, sadece yediklerini cikarmadi şükür ☺sen hepsini ayni anda mi pisiriyorsun, ben buharda yapiyorum, bir de senin gibi deneyeyim ☺☺

Hoşgeldin Attilanin Annesi bakiyorum ev hanimi olunca cok aktif oldun :) bizim düğün var bakıyorum ama cok giris yapmıyorum o yuzden siteye

hahaha aynen! ben çalışıyorken çocuga annem bakıyordu. şimdi "madem artık evdesin, bana müsade" deyip kaçtı gitti ev işleri ve çocuk resmen artık bende!

Ise baslayinca hic zamn bulamiyorum resmen tele bakmaya bile....siznasil bukadar zamn bulabiliyorsunuz..burayi bile geriden takip edebiliyorum ((

ben çalışıyorken de işim tasarım olduğu için zamanımın çoğu nette geçiyordu. twitter, instagram, face, pinterest vs.. bütün günüm bu sitelerde geçiyor zaten :) şimdi pazartesi'den beri ev hanımıyım, gene netteyim gene netteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…