2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Hoşgeldin :))

İyiki yazmissin canim aynı durum bizdede vardı bende doktora goturmeyi düşünüyordum yarın.yazdıklarını okuyunca Vazgeçtim ıhlamur yapıp icircem.

götürme canım, dün de aradım sordum tekrar doktora. çünkü dün gece öksürükten uyandı yavrum bikaç kez sonrasında tekrar emerek uyudu tabi, ama aklım takıldı sorayım dedim. dr yine genel durumunda kötüleşme olursa, yani ateş, öksürükten hiç uyuyamama, iştahsızlık, halsizlik vb şeyler varsa gelebilirsiniz dedi. çok şükür bu gecemiz rahat geçti, dün gündüz de saydıklarım yokmuş, öksürük de kalmadı, inşallah tekrarlamaz. bizimki çok terliyor, vücudu değil ama kafası hep ıslak, siliyoruz havlu bezleriyle hep. hareketten terliyo bide vücudu da soğuk oluyor genelde, ev sıcak üstünü de bize göre daha kapalı giydiriyoruz ama işte hareketten yel yaptıkça soğuyor sanırım. dikkat etmek lazım elimizden geldiğince. yavrularımız önce Allah'a sonra da sürekli yanında olan anne baba anane babane bakıcıya emanet. sağlıkla büyütelim inşallah hepimiz.

Birsey sormak istiyorum ihlamur derken bizim yaptigimiz bitki cayi olandan bahsediyoruz dimj onu verebilirz yani bizimkide rahatsiz hiriltisi var burnunda oksurukde var prospan kullanioruz.ama burnunu bir turlu duzeltemedim.gecmis olsun bebise.
sağol canım size de geçmiş olsun. evet evet bildiğimiz ıhlamur, ama hazır bitki çaylarını 1 yaşa kadar tavsiye etmiyorlar. aktardan almak gerekiyor. ben suyu kaynatıyorum, sonrasında göz kararı ıhlamur + elma kabuğu + 1 tane çubuk tarçın koyuyorum. maşallah güzel içiyor 10cc falan açken verince 20cc içti bıraktı, arkasına da emziriyorum hemen. bol bol emzir dedi dr da. burun tıkalı olursa fizyolojik serum damlat veya anne sütü damlatın dedi. şunu da deneyebilirsin, bi yerde okumuştum. çaydanlıkta su kaynatıp içine biraz nane yağı damlatıp bebeğin odasına koymak da burnu açarmış.

Bizim doktorumuz sut olmaz dedi ama yogurt ve tereyagi serbest. Yogurdu cok guzel yiyiyor kizim.
maşallah bizimki de yoğurdu güzel yiyor, babası da çok sever :) kahvaltıda çorbanın yanında bile yer hatta
sanırım evde mayalanmış yoğurdun tadı biraz daha süte benziyor, ondan seviyor olabilir bazı bebişler. sen nası mayalıyorsun canım evde, ben yeni başladım da 2 günde 1 mayalanabilir demişti dr. yarım litrelik cam şişelerdeki günlük süt ile sabah çıkmadan veya gece yatarken mayalıyorum. 2-3 gün yediriyorum onu, zaten 3-4 küçük cam kapakalı çıkıyor ondan. hergün yeni kaptan yedirip kalanı kendim yiyorum :) en son artanı da mayalık kullanıyorum. sütü ısıtırken de parmağımı sokarak anlayabiliyorum ancak

Su yogurt isini ben cok denedim kizlar ama tutmadı tutturamadim:)mayalamaya firina mi koyuyorsunuz bana biri tarif yazsa:)valla ne cok sey ister oldum sizdende:)2012de uye olmustm hu siteye ama en aktif kullandigim zaman 2015:))

Teşekkür ederim canim.damla veriyorum her emzirmede once ama ise yaramior gibi gelior anne sutunu deneyecegm bakalim gunduzleri cok yokta geceleri kuzum tikanior ama söylediklerin icin saol emin ol denemeye basladim tavsiyeye ihtiyacim var:)sagol

Su yogurt isini ben cok denedim kizlar ama tutmadı tutturamadim:)mayalamaya firina mi koyuyorsunuz bana biri tarif yazsa:)valla ne cok sey ister oldum sizdende:)2012de uye olmustm hu siteye ama en aktif kullandigim zaman 2015:))
canım ben de yeni başladım, tarif annemden :) zaten benim vaktim olmayınca annem ve kv yapacak evde artık. ben sütü ocakta ısıtıyorum ve parmağımın dayanabileceği sıcaklığa gelince başka bir kapta mayamı karıştırıyorum güzelce. sonra onu ısıttığım süte döküyorum ve tekrar hafif karıştırıyorum. sonra da hemen kaplara pay ediyorum, kapaklarını kapatıyorum. kapları taburenin üzerindeki minderde bırakıyorum, fırına falan sokmuyorum. üzerlerine de sofra bezi örtüyorum ve mayalanmaya bırakıyorum. 4 saatte anca kendine gelmeye başlıyo, anlıyosun zaten bakınca görünüşünden. sonra da bakıyorum elimde kabın dışından baya bi soğumaya yakın, buzdolabına kaldırıyorum.

kızlar bu arada bebişlerinizi nasıl giydiriyorsunuz bu havalarda evde ve dışarda? ben kendim bile şaşırıyorum nası giyineceğimi, dikkat etmek lazım tam hastalık havası bu geçişler.
ben şimdilik içine yarım kol veya kolsuz çıtçıtlı body, altına uzun pijama ve çorap veya çoraptolon, üzerine de uzun kollu pijama giydiriyorum evdeyken. bazen de yelek geçiriyorum sırtına.

Mevsim geçişlerini atlatmak gerçekten çok önemli bende hemen hemen aynı şekil giydiriyorum cnm

Ben zaten calismiyorum :) evimin hanimiyim desem yalan olur ev isleri bazen kaliyor. Kizimin emrindeyim :)
Ev işi dediğimiz zaten nankör kıymet bilmeyen şeyler onlarla zaman harcarken bebislerimizi kaçırıyoruz"Bir uzman demistiki sadece bizim ülkemizde işten arta kalan zamanda bebekle ilgileniliyor oysa olmadı gereken bebekten arta kalan da iş yapmaktir"onun için benim kendi fikrim.olduğu kadar...Bebeği olanın işi olmaz

Bend
Bende kapağı kapatmadan peçete koyuyorum sulanmasini engelliyor cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…