Ben, ben! Ne zaman bulusuyoruz? :)
Hoşgeldin :))Merhaba kızlar ben sayfayı hamileliğimin ilk günlerinden beri takip ediyorum.hep üye olmak istedim ama anca kısmet oldu.burdan çok güzel bilgiler edindim yeri geldi rahatladım.bende mart annesi olacakken 37+2de 19 şubatta bir erkek bebek annesi oldum.kuzum 1 hafta kuvezde kaldı.şimdi çok şükür sağlıklı. Benide baranıza alırsanız sevinirim.ayrıca birde 8,5 yaşında bir kızım var.oğlumuda çok bekledik.
Keşke İstanbul'da olsaydım buluşup tanışmak çok isterdim mutlaka yapın derimbiliyorsunuz ben artık çalışmıyorum. her an emrinize amadeyiiiim :)))
Keşke İstanbul'da olsaydım buluşup tanışmak çok isterdim mutlaka yapın derim
Sizde de dis cikma belirtileri oldu mu? Bazi bebeklerde hemen cikiyormus.
İyiki yazmissin canim aynı durum bizdede vardı bende doktora goturmeyi düşünüyordum yarın.yazdıklarını okuyunca Vazgeçtim ıhlamur yapıp icircem.
sağol canım size de geçmiş olsun. evet evet bildiğimiz ıhlamur, ama hazır bitki çaylarını 1 yaşa kadar tavsiye etmiyorlar. aktardan almak gerekiyor. ben suyu kaynatıyorum, sonrasında göz kararı ıhlamur + elma kabuğu + 1 tane çubuk tarçın koyuyorum. maşallah güzel içiyor 10cc falan açken verince 20cc içti bıraktı, arkasına da emziriyorum hemen. bol bol emzir dedi dr da. burun tıkalı olursa fizyolojik serum damlat veya anne sütü damlatın dedi. şunu da deneyebilirsin, bi yerde okumuştum. çaydanlıkta su kaynatıp içine biraz nane yağı damlatıp bebeğin odasına koymak da burnu açarmış.Birsey sormak istiyorum ihlamur derken bizim yaptigimiz bitki cayi olandan bahsediyoruz dimj onu verebilirz yani bizimkide rahatsiz hiriltisi var burnunda oksurukde var prospan kullanioruz.ama burnunu bir turlu duzeltemedim.gecmis olsun bebise.
maşallah bizimki de yoğurdu güzel yiyor, babası da çok sever :) kahvaltıda çorbanın yanında bile yer hattaBizim doktorumuz sut olmaz dedi ama yogurt ve tereyagi serbest. Yogurdu cok guzel yiyiyor kizim.
Su yogurt isini ben cok denedim kizlar ama tutmadı tutturamadim:)mayalamaya firina mi koyuyorsunuz bana biri tarif yazsa:)valla ne cok sey ister oldum sizdende:)2012de uye olmustm hu siteye ama en aktif kullandigim zaman 2015:))maşallah bizimki de yoğurdu güzel yiyor, babası da çok sever :) kahvaltıda çorbanın yanında bile yer hatta
sanırım evde mayalanmış yoğurdun tadı biraz daha süte benziyor, ondan seviyor olabilir bazı bebişler. sen nası mayalıyorsun canım evde, ben yeni başladım da 2 günde 1 mayalanabilir demişti dr. yarım litrelik cam şişelerdeki günlük süt ile sabah çıkmadan veya gece yatarken mayalıyorum. 2-3 gün yediriyorum onu, zaten 3-4 küçük cam kapakalı çıkıyor ondan. hergün yeni kaptan yedirip kalanı kendim yiyorum :) en son artanı da mayalık kullanıyorum. sütü ısıtırken de parmağımı sokarak anlayabiliyorum ancak
Teşekkür ederim canim.damla veriyorum her emzirmede once ama ise yaramior gibi gelior anne sutunu deneyecegm bakalim gunduzleri cok yokta geceleri kuzum tikanior ama söylediklerin icin saol emin ol denemeye basladim tavsiyeye ihtiyacim var:)sagolsağol canım size de geçmiş olsun. evet evet bildiğimiz ıhlamur, ama hazır bitki çaylarını 1 yaşa kadar tavsiye etmiyorlar. aktardan almak gerekiyor. ben suyu kaynatıyorum, sonrasında göz kararı ıhlamur + elma kabuğu + 1 tane çubuk tarçın koyuyorum. maşallah güzel içiyor 10cc falan açken verince 20cc içti bıraktı, arkasına da emziriyorum hemen. bol bol emzir dedi dr da. burun tıkalı olursa fizyolojik serum damlat veya anne sütü damlatın dedi. şunu da deneyebilirsin, bi yerde okumuştum. çaydanlıkta su kaynatıp içine biraz nane yağı damlatıp bebeğin odasına koymak da burnu açarmış.
canım ben de yeni başladım, tarif annemden :) zaten benim vaktim olmayınca annem ve kv yapacak evde artık. ben sütü ocakta ısıtıyorum ve parmağımın dayanabileceği sıcaklığa gelince başka bir kapta mayamı karıştırıyorum güzelce. sonra onu ısıttığım süte döküyorum ve tekrar hafif karıştırıyorum. sonra da hemen kaplara pay ediyorum, kapaklarını kapatıyorum. kapları taburenin üzerindeki minderde bırakıyorum, fırına falan sokmuyorum. üzerlerine de sofra bezi örtüyorum ve mayalanmaya bırakıyorum. 4 saatte anca kendine gelmeye başlıyo, anlıyosun zaten bakınca görünüşünden. sonra da bakıyorum elimde kabın dışından baya bi soğumaya yakın, buzdolabına kaldırıyorum.Su yogurt isini ben cok denedim kizlar ama tutmadı tutturamadim:)mayalamaya firina mi koyuyorsunuz bana biri tarif yazsa:)valla ne cok sey ister oldum sizdende:)2012de uye olmustm hu siteye ama en aktif kullandigim zaman 2015:))
Ben zaten calismiyorum :) evimin hanimiyim desem yalan olur ev isleri bazen kaliyor. Kizimin emrindeyim :)biliyorsunuz ben artık çalışmıyorum. her an emrinize amadeyiiiim :)))
Aaaa hayırlı dişleri olsunnKiziminda disi ciktiii
BENDE ALICAM BENDE SALINCAKLI DÜŞÜNÜYORUMMKizlar mama sandalyesi alicam ama karar veremedim salincakli mama sandalyesimi iyi yoksa normal olan mi.fikir verirseniz sevinirim
Aaaa hayırlı dişleri olsunn
Mevsim geçişlerini atlatmak gerçekten çok önemli bende hemen hemen aynı şekil giydiriyorum cnmkızlar bu arada bebişlerinizi nasıl giydiriyorsunuz bu havalarda evde ve dışarda? ben kendim bile şaşırıyorum nası giyineceğimi, dikkat etmek lazım tam hastalık havası bu geçişler.
ben şimdilik içine yarım kol veya kolsuz çıtçıtlı body, altına uzun pijama ve çorap veya çoraptolon, üzerine de uzun kollu pijama giydiriyorum evdeyken. bazen de yelek geçiriyorum sırtına.
Ev işi dediğimiz zaten nankör kıymet bilmeyen şeyler onlarla zaman harcarken bebislerimizi kaçırıyoruz"Bir uzman demistiki sadece bizim ülkemizde işten arta kalan zamanda bebekle ilgileniliyor oysa olmadı gereken bebekten arta kalan da iş yapmaktir"onun için benim kendi fikrim.olduğu kadar...Bebeği olanın işi olmazBen zaten calismiyorum :) evimin hanimiyim desem yalan olur ev isleri bazen kaliyor. Kizimin emrindeyim :)
Bende kapağı kapatmadan peçete koyuyorum sulanmasini engelliyor cnmcanım ben de yeni başladım, tarif annemden :) zaten benim vaktim olmayınca annem ve kv yapacak evde artık. ben sütü ocakta ısıtıyorum ve parmağımın dayanabileceği sıcaklığa gelince başka bir kapta mayamı karıştırıyorum güzelce. sonra onu ısıttığım süte döküyorum ve tekrar hafif karıştırıyorum. sonra da hemen kaplara pay ediyorum, kapaklarını kapatıyorum. kapları taburenin üzerindeki minderde bırakıyorum, fırına falan sokmuyorum. üzerlerine de sofra bezi örtüyorum ve mayalanmaya bırakıyorum. 4 saatte anca kendine gelmeye başlıyo, anlıyosun zaten bakınca görünüşünden. sonra da bakıyorum elimde kabın dışından baya bi soğumaya yakın, buzdolabına kaldırıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?