Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bebekler bizden besleniyor canım, onu hic takmıyorum, kiloyu da takmıyorum, onu da hamileliğin ilerleyen dönemlerinde alıcam zaten, tecrübeyle sabit ama tek dileğim şu sıkıntılı zamanların bir an önce geçmesi.... Allah hepimize kolaylık versin canımalırız insallah canım bende öyle 3 kilo vermişim gebelik öncesine göre.bebegimi besleyemiyorum diye uzulmeye basladımbişey yiyesim gelmiyor artık mecbur yiyecegim kussamda bulantımda olsa yiyecegim
ben rahatım aslında ama eşim rahat değill, o da rahat olsa süper olacakkBebek mide bulanıtılarından etkilenmiyormuş. Doğal herkes de olan şeyden neden etkilensin ? tek sen bundan morelini bozma rahat ol yeter. Zamanla azalacak inşallah
sabah sabah güldüm arkadaşım ya benzetmeye zaten bizde doğum yapınca kalk dananı emzir(espirisine) diyorlar inek tabiri uygun düştü
![]()
Hahahaha benzetme super yaa hiç gülecegim yoktu ilahi![]()
Bende de var nefes darlığı ciğerlerim kalbim dolaşıma solunuma yetmiyor sanki 2 adım atayım nefes nefese kalıyorumgunaydin anneler nasilsiniz benim gobegim sis bide geceleri nefes darligimm var bu durum beni korkutuyor acaba diyorum bu kadar rahatlik kotuye isaretmi erkende doktora gitmek istemiyorum gittimmi cinsiyet ile ilgili birseyler duyim diyorum en son gideli 16 gun oluyor iki hafta daha sabredim diyorum 13 haftamda ikili test yaptirmayi dusunuyorum sizce ne yapmaliyim
bebekler bizden besleniyor canım, onu hic takmıyorum, kiloyu da takmıyorum, onu da hamileliğin ilerleyen dönemlerinde alıcam zaten, tecrübeyle sabit ama tek dileğim şu sıkıntılı zamanların bir an önce geçmesi.... Allah hepimize kolaylık versin canım
Günaydın tüm tatlı anniş ve bebişlerine
bel ağrısı olan var mı kızlar benim nerdeyse ilk aylardan beri birdenbire belimin tam ortasına iğne gibi saplanan bir ağrı oluyor adım atarken özellikle beni mahvediyor, adım atamayacak duruma geliyorumsizde de böyle bir şey oldu mu hiç?
Esim de beni videoya cekmis. agzim hep kullaklarimda cikmisim. Deli gibi :-DAynen canim:) harika bir duyguymus bende gorunce istem disi kahkaha attim doktorla esim suratima bakakaldi ama napim hic ole beklemiyordum. Gulduler bana:) dun gordum bende 10. Haftamdayim. Sirtustu yatmis uyuyordu kalbide kut kut kiyamam) allahim saglikli bir sekilde kucagimiza almayi nasip eder insallh. Hersey harikada su bulantilar olmasa dun serum takildim cunku artik dayanamiyorum
bulanti hapi verdi doktorum umarim ise yarar... senin nasil canim??
O stres var zaten canim bnm velilerim ogretmen arkdsla ayni sitede ve ins hamile falan olmaz demisler beddua gibi valla:)bu veliler her seye karışmasalar olmaz :)belli oldugundan degildir de canım zarf atmışlardır ya da öğretmenlerden bilen varsa kesin üst sınıflardada çocugu olan vardır vs bi çıtlatma söz konusudur:)veliler arasındaki bu bilgi akışı sosyal medyada yok valla:)tabi ikinci sınıflarsa hoca ne zaman izin alacak streside baslar yakında...
Bn de hapa karsiyim canim cok mecbur kalmadikca sebze meyve balik vs besinlerle beslenmek daha iyi ama vucudun ihtiyavi fazlaysa mecbur kullancaz 1 ay sonra tekrar tahlil isterler heralde bn oyle almayi dusunuyorum 1 ay once gittigim dr bana sormadan verdi halsizligine iyi gelir diye elevit diye bi vitamin domuz jelatini var diye kullanmadim tahlile gore bakcam bi dahakineGunaydin kizlar,
Dun doktorumla şu vitamine gerek var mi yok mu onu konustuk. Doktorun esi eczaciymis. Onlar da bu konuda sık sık istisare yaparmis.. karikoca dengeli beslenerek vitamine gerek olmadigi konusunda hem fikir. Peki neden doktorlar daha ilk baslarda vermek istiyo diye sordum. Depolarimiz bosalmadan doldurmak istiyolarmis. Bir de Tr de kadinlar beslenmeyi bilmiyo varsa yoksa pirinc pilavi ve meyve yiyolar dedi. Pirinc pilavi direkt karbonhidrat ve hicbir faydasi yok gebelik sekerini ortaya cikariyor. Meyve de sadece meyve sekeri ve vitamin destegi.. kaliteli protein ve calsiyum almayi pek umursamiyormusuz. Ozellikle kirmizi et bakliyat bulgur pilavi yogurt peynir sutu ozellikle beslenmemizde bulundurmaliymisiz. Doktoruma hak verdim. Cogu zaman dikkat etmiyoruz yediklerimize. Bir de sunu dedi. Birsey aklina takilinca yapmadan once bizim dogamizda var mi yok mu onu sor kendine. Eger varsa yap dedi. Mesela pirinc bize ait bi kultur degil. Ama bulgur 15000 yildir bu topraklarda var. Mesela cinsellik dogal bi olgudur dediyani ben sormadan soylemis oldu bi sakincasi yokmus.
Yani bu vitamin konusu kafami acayip kurcaliyo. Karacigerimi gereksiz yormak istemiyorum . Vitaminin neyden yapildigini bilmiyorum. Ustune bi de kabiz yapiyo beni. Diyorum ki dengeli beslenmeye calissam da arada tahlillerle durumumu kontrol mu etsem acaba.
Sizlerin ve doktorlarinizin fikirleri neler merak ediyorum canlarim :)
Esim de beni videoya cekmis. agzim hep kullaklarimda cikmisim. Deli gibi :-D
Canim durumuna cok uzuldum gercekten.. bizim ailede genetik aslinda ananem teyzem annem ablam hepsi mahvoldular..ablami surekli hastanelere tasidik.. ilk 3 ayda 6 kilo verdi. Amaa ben onlar gibi olmadim. Yani en basindan beri.. hepsi cok dogurgan cikti. Ben tupbebek icin bile 3 yil bekledim. Cok sukur tuttu. Bende hafif bulanti oldu 8.haftada o kadar. Rabbim oncesinde cektirdi simdi rahatim sukur. Insallah boyle de devam eder. Sık disini 1 hafta sonra bicak gibi kesilecek bulantilar. 12. Haftada kalmiyormus dr dedi) Allah yardimcin olsun Canim
Ilk hamileliğimde dr. vermisti bana ondan, bu sefer başka verdiler...11 . Haftaya kdr bulantim bile yokken 11.haftadan sonra kusmalar basladi. Cok fenayim kilo verdim. Eczaneden metapid diye bi ilac aldim. Mide bulantısı hspi kullanan varsa metapid kullanan varmi baska markami.