2015 Nisan Anneleri

Günaydınlar :) musmutlu pazarlar bebiş ve babişle :)
IMG_14252611975730.webp

Herkese iyi geceler. Bugün aktara badem yağı almak için gittim. Bana ne için kullanacağımı sordu anlattım acı badem yağı almalısınız dedi.Küçük bir şişe aldım.Bugün ilk kez banyodan sonra kullandım. Bunu kullanma sıklığı nedir acaba? Haftada bir yeterli mi? Bir de bizim günde ne kadar su içmemiz gerekiyor arkadaşlar? Ben kendi adıma endişeliyim biraz sayıyorum en zorlamış halimle 7 bardak suyu hiç geçemedim süt ve çay da içiyorum gün içinde bir bardak.Ama sanırım onlar su kadar etkili değilmiş.Arkadaşım günde 4 litre içtiğini söylüyor o da hamile ama ben 6-7 bardak anca.Bunun bir ölçüsü var mı? Su çok mu önemli?
tup bebek dr.um iki litre kendin bir litre cocuklar icin dedi bana ama imkansiz . Bu dr.uma da su icemiyorum 1.5 2 litre ancak dedim uygun sorun yok dedi ama bazen o bile olmuyor dun 1 litre ictim bir de benim iki tane :(

Arkadaşlar günaydın...
Guzel ve upuzun bitmeyen guzel bir pazar olsun insallah...
Ben şok içindeyim şu an. Çünkü hayatımda ilk kez uçuk cikti dudağımda... bunca zaman hic olmamışken niye olduğunu bile anlamış degilim...
Bu uçuk için doğal yöntemler vardır illa... bana fikir verir misiniz? ne yapmam lazim?
guzel dileklerin icin tesekkurler
canim gecmis olsun. Vucud direncin dustugu icin cikmistir. Bagisiklik sistemimiz zayifliyor. Ucugu gecirmek bisey degil debagisikligini guclendirmen lazim. Zarari yoksa bol sogan ye sarimsak ye. Zenc efil filan da cok iyiymis ama hic kullanabildigim biseybdegil. Bol meyve portakal kivi filan. Bir de cok abartmadan nar suyu harika. Sizin haftalar baya ilerlemis bir de ben gelebilsem simrilik mide bulantisindsn hic bisey yiyemiyorum. Bu arada dudagina surecegin icin ucuk kremleri bisey yapmaz heralde. Eczaciya kullanabilecegin bisey sorarasan verir bence

Benim de uçukla ilgili hiç fikrim yok, bende de hiç çıkmadı sanırım ama enteresandır, arpacık nedir bilmezdim ben de de iki defa arpacık çıktı bu süreçte...
Bir de çenemde kücük küçük sivilceler çıkıyor sürekli :(

Herkese günaydın:) dün doktora gideceğimi yazmıştım burada. Cinsiyetimiz belli oldu, cadı bir kız geliyor Allahın izniyle:)
Arkadaşlar günaydın...
Guzel ve upuzun bitmeyen guzel bir pazar olsun insallah...
Ben şok içindeyim şu an. Çünkü hayatımda ilk kez uçuk cikti dudağımda... bunca zaman hic olmamışken niye olduğunu bile anlamış degilim...
Bu uçuk için doğal yöntemler vardır illa... bana fikir verir misiniz? ne yapmam lazim?
canım bende 2 hafta içinde 2. Uçuk çıktı, dün doktoruma sordum uçuğun bebeğe bi zararı olmaz, bünyen zayıf düşmüştür ondandır dedi. Bende eskiden beridir çıkar zaten.
Benim de moralim dün çok bozuldu bu arada. Dün muayeneden sonra doktor dedi ki senin rahim ağzın kısa, bu nedenle 6 aydan sonra erken doğum riskin var dedi. 3 hafta sonra tekrar bakıcam, dikiş atmam gerekebilir dedi, çok üzüldüm. Böyle bir şeyi duyan yaşayan var mı?ayrıca öncesinde 2 ayrı doktora gitmiştim hiç biri beni bu konuda uyarmadı. Bu doktor tecrübeli biri gerçekten farketti.dün eşimle ikimiz de tekrar anladık ki iyi ve tecrübeli bir doktor çok önemli...

Arkadaşlar ben 17+3 teyim. bende afp-mom bakıldı yüksek risk çıktı :( nasıl moralim bozuk anlatamam. hemen perinatoloji uzmanına gittik. detaylı ultrason bakıldı afp ile ilgili bir risk olmadığı söylendi. afp yüksekliği bel açıklığı ile ilgliymiş. doktor öyle bi sorun yok dedi. ama bebeğimde 10 günlük gelişme geriliği varmış. bacak boyu kısaymış. 3 gündür moralim çok bozuk deli gibi ağlıyorum :( aranızda böyle bi sorun yaşayan var mı?

Arkadaşlar ben 17+3 teyim. bende afp-mom bakıldı yüksek risk çıktı :KK43: nasıl moralim bozuk anlatamam. hemen perinatoloji uzmanına gittik. detaylı ultrason bakıldı afp ile ilgili bir risk olmadığı söylendi. afp yüksekliği bel açıklığı ile ilgliymiş. doktor öyle bi sorun yok dedi. ama bebeğimde 10 günlük gelişme geriliği varmış. bacak boyu kısaymış. 3 gündür moralim çok bozuk deli gibi ağlıyorum :KK43: aranızda böyle bi sorun yaşayan var mı?
ben daha girmedim detayllı usgye, erken girmişsin sanki, 21. haftada filan tekrar girsen canım, belki başka bir dr.da? on gün çok da uzun bir süre değil belki de yanılmıştır, sen gönlünü ferah tut canım...

ben daha girmedim detayllı usgye, erken girmişsin sanki, 21. haftada filan tekrar girsen canım, belki başka bir dr.da? on gün çok da uzun bir süre değil belki de yanılmıştır, sen gönlünü ferah tut canım...

afp yüksek çıkınca doktorum perinatoloji uzmanın a yönlendirdi acil. r,sk 1/15 çıkmıştı çünkü ama şükür ki afp ile ilgili sıkıntı yok. 2 li testim düşük risk çıkmıştı , afp yüksek çıkınca stres olduk hemen doktora koştuk. yani anlamadığım bi test yaptırdık sonuçla bakılan doğru değil. demekki 2 lide 3lüde 4 lüde ne bakarlarsa baksınla sadece tarama testi doğruluğuna güvenmek saçma. kaç gündür araştrıyorum.

20. haftada baska bir profesore muayne olucam detyalı yaptırıcam inş. sorun çıkmaz. bu arada acaba beslenmeyle alakalı neler yapsam bilemedim. doktorda hiç birşey söylemedi. beslenmeyle ilgili yok diye. doktorunda her dediğine inanamıyorum artık.
bana dua edin :(

afp yüksek çıkınca doktorum perinatoloji uzmanın a yönlendirdi acil. r,sk 1/15 çıkmıştı çünkü ama şükür ki afp ile ilgili sıkıntı yok. 2 li testim düşük risk çıkmıştı , afp yüksek çıkınca stres olduk hemen doktora koştuk. yani anlamadığım bi test yaptırdık sonuçla bakılan doğru değil. demekki 2 lide 3lüde 4 lüde ne bakarlarsa baksınla sadece tarama testi doğruluğuna güvenmek saçma. kaç gündür araştrıyorum.

20. haftada baska bir profesore muayne olucam detyalı yaptırıcam inş. sorun çıkmaz. bu arada acaba beslenmeyle alakalı neler yapsam bilemedim. doktorda hiç birşey söylemedi. beslenmeyle ilgili yok diye. doktorunda her dediğine inanamıyorum artık.
bana dua edin :KK43:
inşallah tekrar yaptırınca bi sorun çıkmaz, herşey yoluna girer tekrardan, Rabbim yüzünü güldürsün canım benim...

Sağol canım ya 8 bardak yeterliyse 1 bardak için daha zorlayabilirim kendimi. Zaten 6-7 bardakla bile eskisinin 3 katı lavaboya gitmek zorunda kalıyorum 4 litre içersem tuvalette yaşarım sanırım :) Badem yağı daha yoğun o zaman haftada 2 yeterli olur sanırım
Bence de yeterli olur canim ya ;) badem yagi baya yoğun zaten

Canim kendini öyle yipratip birakma.. Daha ben bile detauliya gitmedim bence erken teşhis koymuş doktorun.. Başka bir tanesine de görün..

Günaydın
Vücut direnci düşmüş olabilir kuzum. Tez zamanda geçer inşallah netten baktım ama herkes ayrı bişey söylemiş. Yanlış bilgi vermek istemiyorum :) 4-5 güne geçer zaten sıkıntı etme kuzum

tup bebek dr.um iki litre kendin bir litre cocuklar icin dedi bana ama imkansiz . Bu dr.uma da su icemiyorum 1.5 2 litre ancak dedim uygun sorun yok dedi ama bazen o bile olmuyor dun 1 litre ictim bir de benim iki tane :KK43:

guzel dileklerin icin tesekkurler
canim gecmis olsun. Vucud direncin dustugu icin cikmistir. Bagisiklik sistemimiz zayifliyor. Ucugu gecirmek bisey degil debagisikligini guclendirmen lazim. Zarari yoksa bol sogan ye sarimsak ye. Zenc efil filan da cok iyiymis ama hic kullanabildigim biseybdegil. Bol meyve portakal kivi filan. Bir de cok abartmadan nar suyu harika. Sizin haftalar baya ilerlemis bir de ben gelebilsem simrilik mide bulantisindsn hic bisey yiyemiyorum. Bu arada dudagina surecegin icin ucuk kremleri bisey yapmaz heralde. Eczaciya kullanabilecegin bisey sorarasan verir bence

Benim de uçukla ilgili hiç fikrim yok, bende de hiç çıkmadı sanırım ama enteresandır, arpacık nedir bilmezdim ben de de iki defa arpacık çıktı bu süreçte...
Bir de çenemde kücük küçük sivilceler çıkıyor sürekli :KK43:

Herkese günaydın:) dün doktora gideceğimi yazmıştım burada. Cinsiyetimiz belli oldu, cadı bir kız geliyor Allahın izniyle:)

canım bende 2 hafta içinde 2. Uçuk çıktı, dün doktoruma sordum uçuğun bebeğe bi zararı olmaz, bünyen zayıf düşmüştür ondandır dedi. Bende eskiden beridir çıkar zaten.
Benim de moralim dün çok bozuldu bu arada. Dün muayeneden sonra doktor dedi ki senin rahim ağzın kısa, bu nedenle 6 aydan sonra erken doğum riskin var dedi. 3 hafta sonra tekrar bakıcam, dikiş atmam gerekebilir dedi, çok üzüldüm. Böyle bir şeyi duyan yaşayan var mı?ayrıca öncesinde 2 ayrı doktora gitmiştim hiç biri beni bu konuda uyarmadı. Bu doktor tecrübeli biri gerçekten farketti.dün eşimle ikimiz de tekrar anladık ki iyi ve tecrübeli bir doktor çok önemli...

Valla normalde de direnci düşük biriyim ama hiç uçuk çıkmamıştı... aslında hamilelikten dolayı gayet de iyi besleniyorum ama neyse biraz daha dikkat edeceğiz demek ki... çook teşekkürler hepinize kizlar sagolun...
fiona16 fiona16 canim doktora güven cok önemli kesinlikle... bir de bir arkadas daha benzerini yaşamıştı sanki...böyle birsey duydum yani. ama önemli olan dedigin gibi farkedilmesi ve gerekenin yapılması... insallah sıkıntısız olur önemli olan da o...

Valla normalde de direnci düşük biriyim ama hiç uçuk çıkmamıştı... aslında hamilelikten dolayı gayet de iyi besleniyorum ama neyse biraz daha dikkat edeceğiz demek ki... çook teşekkürler hepinize kizlar sagolun...
fiona16 fiona16 canim doktora güven cok önemli kesinlikle... bir de bir arkadas daha benzerini yaşamıştı sanki...böyle birsey duydum yani. ama önemli olan dedigin gibi farkedilmesi ve gerekenin yapılması... insallah sıkıntısız olur önemli olan da o...
valla çok korkuyorum internetten baktık.. Genel anestezi ya da belden uyuşturarak yapıyorlarmış. Rahim ağzını bir iple sıkıştırıyorlarmış. Bildiğin operasyon geçiricem hamileyken. İnsan ya bebeğe bişey olursa diyor, korkuyor:(

Canım benim Allah tez zamanda korkularını giderip yüzünü güldürsün inşallah. Başka bir doktorun da görmesi çok iyi olur. Mesela bende çok tehlikeli olan amniyotik bant sendromu teşhis edilmişti. Haftalarca ağladım. Ama sonra başka bir doktorda anlaşıldı ki böyle bir şey yokmuş. Demem o ki doktorlar yanılabiliyor. Allah'ın izniyle sende de bir sorun çıkmaz inşallah. Dualarım seninle

valla çok korkuyorum internetten baktık.. Genel anestezi ya da belden uyuşturarak yapıyorlarmış. Rahim ağzını bir iple sıkıştırıyorlarmış. Bildiğin operasyon geçiricem hamileyken. İnsan ya bebeğe bişey olursa diyor, korkuyor:KK43:

Bitanem korkma sakın. Eğer böyle bir durum varsa teşhis edilmesi büyük şans. O ameliyatın bebeğe hiçbir zararı yok, aksine faydası var. Bu durumu anlaşılamayıp bebeğini kaybeden çok insan var. O yüzden çok şükür ki doktorun fark etmiş. Ama naçizane tavsiyem deneyimli bir başka doktora da görün derim. Çünkü bir arkadaşıma da böyle denmişti ama gittiği bir başka doktor bu teşhisi nasıl koyabilmişler aklım almıyor rahim ağzın gayet normal demişti. Rabbim acil şifa versin inşallah

Back
X