• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

Günaydın sevgili anneler.

Çok uykusuz bir halde işe geldim. Dün işten eve bir gittim ki benim 27 aylık kızım ateşler içinde yanıyor. Ateşini şurup ve duş ile hiç düşüremeyince acilin yolunu tuttuk, doktor boğazı enfeksiyon kapmış dedi (yüzmeye gidiyor, sanırım oradan oldu diye düşündüm), başka bir ateş düşürücü yazdı ve eve geldik. Bugün de döküntürleri başladı. 6. hastalık diye bir hastalık var, çocuğunuz olunca çoğunuz bir şekilde öğreneceksiniz, yüksek ateş ve döküntü ile ortaya çıkıyor. Sanırım onu oldu, bugün kendi doktorumuza gideceğim. Bakalım. İşte de çoook işim vari hemen toparlayıp çıkmam lazım.

Neyse işte, benden böyle. Herkese çook güzel bir gün dilerim.
Canım geçmiş olsun, bana 6.hastalık gibi gelmedi, 6.hastalıkta ateş ilaçlarla bile inmiyor çok yüksek inatçı ateş oluyor ve 3 gün sürüyor, 3 günün sonunda döküntüleri başlıyor. Kızımda yaşadık, ateşi kontrol altında tuttuktan sonra tehlikesi yok, antibiyotik verdiyse doktor o da döküntü yapmış olabilir

Günaydın. Ben ilk başlarda her gün 1 tane yiyordum ama artık yiyemiyorum tiksindim ve bi daha ağzıma koyamadım süt ve yoğurt da aynı şekilde maalesef :KK43: Keşke yiyebilsek ama dediğin gibi :KK43:

Müdürün ne dedi canım ben daha söylemedim haftaya izne çıkıyorum dönüşte söylemeyi düşünüyorum inşallah

Günaydın.Çok çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun canım inşallah ateşi düşer bugün rahat edersiniz. Sana da Allah sabır versin uykusuzken çalışmak ne kadar zor iyi anlıyorum

Canım dün arkadaşlar yeme dediler bende endişelendim rahim kaslarını kasıyormuş sanırım hiç duymamıştım ben aksine netten çok faydalı diye okudum ama dr sormak lazım içime kurt düştü şimdi o_O
günaydınn cnmmm :) maalesef bende süt yoğurt yumurta yiyemiyorum ama buna çok üzülüyorum bebek için değil kendim için neden dersen bebek alması gereken calsiyumu alıyo sen dışardan almazsan senden alıyo yani kemiklerinde dişlerinden gidiyo maalesef :( en canlı örneğiyim ben geçen sene yine aynı şekilde süt yoğurt yumurta yemedim yiyemedim ama bebeğim haftasına göre gayet kilosu yerinde doğdu :( ağzımda çürüğü olmayan ben şimdi ağzımda diş kalmadı hepsi çürük o yüzden çok önemli calsiyum kızlar ben en çok dişlerim için üzülüyorum :(

Neden kafana takıyorsun, doktorun normal dedeiyse normaldir. Kendini burdaki kimse ile kıyaslama, herkesin yapısı farklı. Evham insanın başına hiç olmayacak şeyleri getirir. Sakin ol, herşey yolunda gider merak etme. Benim 5. haftada 3mm gibi birşeydi. Belki içini rahatlatir
rahatlatir
:):):):):):):KK43:

Canim cok tesekkur ederim haklisin tabi.. dr da icime sinmemisti tabi boyle atip tutuyorum o yüzden ama cok dusunmemek lazim :) sagol :KK15:

Çok uykusuz bir halde işe geldim. Dün işten eve bir gittim ki benim 27 aylık kızım ateşler içinde yanıyor. Ateşini şurup ve duş ile hiç düşüremeyince acilin yolunu tuttuk, doktor boğazı enfeksiyon kapmış dedi (yüzmeye gidiyor, sanırım oradan oldu diye düşündüm), başka bir ateş düşürücü yazdı ve eve geldik. Bugün de döküntürleri başladı. 6. hastalık diye bir hastalık var, çocuğunuz olunca çoğunuz bir şekilde öğreneceksiniz, yüksek ateş ve döküntü ile ortaya çıkıyor. Sanırım onu oldu, bugün kendi doktorumuza gideceğim. Bakalım. İşte de çoook işim vari hemen toparlayıp çıkmam lazım.

Coook gecmis olsun canim.. insallah cabucak iyilesir prenses..

ben karabasana inanmıyorum canım, hic korkutma kendini, o durumun da tıbbi bir açıklaması vardı ama ismini unuttum, uyku ile ilgili birşeydi...

Kaslar ve vucut uykuda oluyor ama bilinc uyaniyor. O yuzden uyanamiyor gibi oluyoruz.. sikinti yok kizlar dua okuyun, sakin olun :KK15:

Canım geçmiş olsun, bana 6.hastalık gibi gelmedi, 6.hastalıkta ateş ilaçlarla bile inmiyor çok yüksek inatçı ateş oluyor ve 3 gün sürüyor, 3 günün sonunda döküntüleri başlıyor. Kızımda yaşadık, ateşi kontrol altında tuttuktan sonra tehlikesi yok, antibiyotik verdiyse doktor o da döküntü yapmış olabilir

İlgin ve açıklamaların için çok teşekkürler, bizim ateş de çok inatçı, nerdeyse hiç düşüremiyoruz ama haklısın galiba 6. hastalık 2-3 gün ateşin sonunda döküntü yapıyordu. Şimdi bir iki arkadaşımdan el ayak hastalığı diye birşey duydum ona çok benziyor belirtileri. Doktor antibiyotik vermedi, onun için döküntü ona bağlı olamaz. Bugün doktora gidince çıkacak bakalım ortaya ne olduğu.

[QUOTE herdem84 post: 36675163, member: 322239"]arkadaşlar aranızda kan sulandırıcı kullanan var mı?[/QUOTE]
Ben kullaniyorum tatlım hhem de hic bisi sormadan direk yazdi:KK51:

kan sulandırıcı iğne 10 gündür bende kullanıyorum. ilk etapta endişelenmiştim ama plesanta içine girmiyormuş yani bebişlerimize zararı yok. Sağlığımız için kullanacağız. Sağlıklı anne sağlıklı bebişler...

vay beee sabah dedim ki doktora gidiyorum dedim çok heyecanlıyım dedim kimse de sormadı ya bu kadar saat ne oldu ne yaptın diye teşekkür ederim (bize arada kızan bir arkadaşımız vardı ya, onun sitayla yaptım) :KK48: kızmadım yani rahat olun.
İş yerinde bir oda arkadaşım var ve direk bilgisayarımı görüyor. O sebeple işteyken burlara giremiyorum malesef :KK43: Ben de ilk defa gittim bugün doktora. Bir sürü kan testi istedi, hcgyi de bir daha istedi bakalım kaç çıkacak. keseyi vajinal muayne ile görürüz istersen bakalım dedi. Ben yok bakmayalım dedim ya la :) inanamıyorum kendime :KK48: neyse bir hafta sonra sonuçlarınla gel hem bebeği de görürüz dedi ki o noktada bir garip hissettim işte. gerçekten hamile olduğumu o an farkettim galiba (yani bir doktor tarafından bebeğin kelimesinin kullanılması ile ) neyse benden bu kadar şimdilik sonuçları bekliyorum.

Bu arada benim ferritinim çok düşüktü 2 aydır ilaç kullanıyodum. onu söyleyince hemen kesmemi söyledi. ilk haftalarda uygun değilmiş. kullananlar varsa duyurulur :KK71:

Çok komik.

Çok geçmiş olsun

[QUOTE herdem84 post: 36675163, member: 322239"]arkadaşlar aranızda kan sulandırıcı kullanan var mı?
Ben kullaniyorum tatlım hhem de hic bisi sormadan direk yazdi:KK51:[/QUOTE]
Ben kullanıyorum canım ama benim kalıtsal pıhtılaşma rahatsızlığım var iki kere de pıhtı attı geçmişte o yüzden.

canım benim boş gebeliğin nedeni yok ancak kürtaj da alınan parçalar incelendi normal gebelik bulgusu çıktı. Bir sağlıklı gebeliğim de var ya 3 kayiptan az olunca devlet karsilamiyormus Dr da gerek duymadı. Ama gebe kalmak istediğin ay adetin le birlikte folbiol ve coraspin başla dedi. Ben hala devam ediyorum ama o Dr um beni haftaya perşembe gorcek bakalım ilacı bırak ya da devam mı der bilmiyorum. 3 nisanda kürtaj oldum 1 ay sonra mayısta adete gördüm. O ay olmasın dedi dr ben de temmuzda hamile kalmışım. Inan ki doğru düzgün çabam olmamıstır ama çok dua ettim.
canım boş gebelikte yolk kesesi oluşmuş muydu sende ben henüz kal atışı için gitmedim randevuma 6 gün var sadece yolk kesesini gördük geçen hafta.her yerde yolk kesesi varsa boş gebelik ihtimali kalkar diyor ama nette okuduğum zaman bazı kadınlar yolk vardı bebek yoktu falan demişler aklım karıştı

Merhaba arkadaşlar bende 5-6 haftalık hamileyim rabbim hepimize sağlığımızla sagliklariyla evlatlarimizi kucagimiza almamizi nasip etsin inşallah. .. birdahaki muayenem 1 ay sonra testler istedi sizden neler istendi yazabilirmisiniz.
Tsh hemogram 4 5 tane daha test adı vardı bugün yaptirdim.

Merhaba arkadaşlar bende 5-6 haftalık hamileyim rabbim hepimize sağlığımızla sagliklariyla evlatlarimizi kucagimiza almamizi nasip etsin inşallah. .. birdahaki muayenem 1 ay sonra testler istedi sizden neler istendi yazabilirmisiniz.
Tsh hemogram 4 5 tane daha test adı vardı bugün yaptirdim.
hayırlı olsun allahım tamamına erdirsinnn :) herkesten aynı tahliller isteniyor cnm ben idrarda vermiştim birde hepatite falan bakıyolar tsh hemogram vs ok

canım boş gebelikte yolk kesesi oluşmuş muydu sende ben henüz kal atışı için gitmedim randevuma 6 gün var sadece yolk kesesini gördük geçen hafta.her yerde yolk kesesi varsa boş gebelik ihtimali kalkar diyor ama nette okuduğum zaman bazı kadınlar yolk vardı bebek yoktu falan demişler aklım karıştı
Canim senin hcg artislarin nasildi benim basta ikiye katlayarak gidiyordu sonra yavaslamis doktor % 60 artis olmasi ueterli dedi hafta buyudukce yavaslar zaten dedi bilgin var mi cok panikledim benim 20 sinde 1555 di 27 sinde 6800 cikti bebegi gorduk kalp atisini duymadik henuz

İlgin ve açıklamaların için çok teşekkürler, bizim ateş de çok inatçı, nerdeyse hiç düşüremiyoruz ama haklısın galiba 6. hastalık 2-3 gün ateşin sonunda döküntü yapıyordu. Şimdi bir iki arkadaşımdan el ayak hastalığı diye birşey duydum ona çok benziyor belirtileri. Doktor antibiyotik vermedi, onun için döküntü ona bağlı olamaz. Bugün doktora gidince çıkacak bakalım ortaya ne olduğu.
Kıyamam yaa, çok da küçük, tez vakitte ağrısız sızısız iyileşir inşallah

Herkese hayirli cumalar şimdi. Kesemi gördüm sağlıklı dedi doktorum haftasiyla uyumluyuz:) on.gun sonra kalp atışı duyulacakmis :) tüy kadar birşey yaa

Back
X