• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

kızlar benimde bebeğimin kalbi durmuş kurtaj olucam salı günü allah sizlere hayırlı bebekler ve doğumlar nasip etsin inşallah

seninde mi canım bende dün oldum kürtaj birşey hiseetmiyorsun stres yapma olur mu.ağrıdaolmadı çok adet sancısı gibi ama arada kasılmalar oluyor.allah sağlıklı bebek nasip etsin hepimize.

hab

hab
habu koca cocuksuz cekilmezdi zaten evladimla mutlu olurum en azindan bi gun beni anladinda gec olacak
Canim ya cok ozur dileyerek bi sey sormak istiyorum sen kocanla severek evlenmedinmi

Canim ya cok ozur dileyerek bi sey sormak istiyorum sen kocanla severek evlenmedinmi
severek evlendim hemde.cok ama insan bi kisiyle ayni evde yasamadan onu gercekden taniyamiyor ben sinir oluyorum ona ama gecen bi tuya gordum askim geri geldi sanki yine paylasamam onu

Merak eden yada ben gibi arkadaşlar vardi. ben bu haftayi zor cikardim açıkçası. Yani beden de bacakta da sorun yok ama pantolon belleri beni mahvetti... batıyordu resmen... canim aciyordu... erken mi bilemiyorum da açıkçası ama doktor normal, oyle pantolonları sakin giyme demisti. E şimdi hava bir soğuk bir sıcak... etek elbise giyince üsüyorum... o yüzden eşimle lcw ye baktik bir pantolon bir eşofman aldik... ilk hamis kıyafetimiz alınmış oldu yani :KK73::KK73:
Pantolon 40 civarında... beli ayarlanabiliyor o yüzden de bacaklar cok Kalinlasmazsa sonuna kadar bile giyilebilir... eşofman da öyle bir seçenek yok maalesef ama eşofman iste her türlü gideri var :KK16: o da 25 tl ydi...
İlgilenen arkadaşlara duyurulur:KK31::KK31:

Şeker yüklemesini konusunda benim de kafam karışmıştı Karatay ın yorumuyla.

Ancak doktorum kesinlikle gerekli olduğunu söyledi, özellikle ileri yaş / ailede şeker öyküsü / fazla kilo varsa. Bu konuda Karatay dan çok şikayetçi.

Evde parmak ucu kanıyla ölçülen şeker değerlerini yeterli değil, ötesini değerlendirmek durumundalar. İlerleyen haftalarda anne vücudu eskisi kadar insulin üretemiyor. Şeker yükleme değerlerine göre, ya diet/egzersiz ya da daha ileri durumlar için insulin iğnesi veriliyor.

Zaten yüklemede verilen şeker 1 porsiyon baklavaya eşdeğermiş. Yani hamilelik boyunca şekere karbonhidrata dikkat edildikten sonra bir kerelik yüklemenin zararı olacağını sanmıyorum.

Gebelik şekeri hem anne hem bebek için riskli. İşin uzmanı kadın doğum-ve endokrinoloji uzmanlarına güvenmek lazım.

seninde mi canım bende dün oldum kürtaj birşey hiseetmiyorsun stres yapma olur mu.ağrıdaolmadı çok adet sancısı gibi ama arada kasılmalar oluyor.allah sağlıklı bebek nasip etsin hepimize.
ben daha kürtaj olmadım salı günü dedi doktor sen genel anestezimi yoksa lokal anesteziylemi oldun

Şeker yüklemesini konusunda benim de kafam karışmıştı Karatay ın yorumuyla.

Ancak doktorum kesinlikle gerekli olduğunu söyledi, özellikle ileri yaş / ailede şeker öyküsü / fazla kilo varsa. Bu konuda Karatay dan çok şikayetçi.

Evde parmak ucu kanıyla ölçülen şeker değerlerini yeterli değil, ötesini değerlendirmek durumundalar. İlerleyen haftalarda anne vücudu eskisi kadar insulin üretemiyor. Şeker yükleme değerlerine göre, ya diet/egzersiz ya da daha ileri durumlar için insulin iğnesi veriliyor.

Zaten yüklemede verilen şeker 1 porsiyon baklavaya eşdeğermiş. Yani hamilelik boyunca şekere karbonhidrata dikkat edildikten sonra bir kerelik yüklemenin zararı olacağını sanmıyorum.

Gebelik şekeri hem anne hem bebek için riskli. İşin uzmanı kadın doğum-ve endokrinoloji uzmanlarına güvenmek lazım.

Bu konuda şu açıklamayı okumanızı tavsiye ederim:
http://www.medikalakademi.com.tr/tjod-canan-karatay-tekzip-gebe-seker-yukleme-testi/

Bu arada benim doktorum da kadın ve dünya şekeri bir kız annesi. Ki kadın-erkek doktor ayrımına karşıyım :)

Bebeğini kaybeden arkadaşları çok üzülerek okudum, sabırlar dilerim :( daha mutlu sağlıklı günleri çabuk gelir inşallah

Bu konuda şu açıklamayı okumanızı tavsiye ederim:
http://www.medikalakademi.com.tr/tjod-canan-karatay-tekzip-gebe-seker-yukleme-testi/

Bu arada benim doktorum da kadın ve dünya şekeri bir kız annesi. Ki kadın-erkek doktor ayrımına karşıyım :)

Bebeğini kaybeden arkadaşları çok üzülerek okudum, sabırlar dilerim :KK43: daha mutlu sağlıklı günleri çabuk gelir inşallah

Bu faydalı oldu tesekkurler...
Açıkçası elbette o hanımefendi de doktor ancak, hersey bu kadar kolay değildir diye düşünüyordum. ki öyleymiş de... Yani doktor istiyorsa bir bildiği olmali elbette degil mi

benim şekerim normalden duşuktur yani 70 çıkmıştı testte :\ doktor bir yorum yapmamıştı ama birde tok halimdeydim garip yani
benim de düşük çıktı canım, kendi drum bişey demedi aynen, açken vermiştim ben, sen nasıl tok verdin, aç vermek gerekmiyor mu?

benim de düşük çıktı canım, kendi drum bişey demedi aynen, açken vermiştim ben, sen nasıl tok verdin, aç vermek gerekmiyor mu?
hamileliği oğrendiğimde keseyi hormek için doktora gittiğimde hemen kan ve idrar testi alıp yapmışlardı birsuru test canm orada şekeri olçmuşlerdi ama tabiki açken verilir normalde bende öyle biliyorum yani

öncelikle hepimizin bebişleri hayırlı olsun + maşallah :)
benm de şekerim aksine yüksek çıkmıştı dr um geceden yiyip yattıysan ya da sindirimi zor et vs yediysen birçok etken olabilir deyip birkaç kez farklı zamanlarda tekrarlamıştı testi tekrarlamakta fayda olabilir

kızlar mide bulantılarınız nasıl ben 8. haftaya başlıyorum ve iki gündür sıkıntılı. canım bir şey istiyor pişiriyorum sonra yiyemiyorum. bir şey yersem de karnım kocaman şişiyor gaz sancı yeni bir sıkıntı. önce ne güzel sağlıklı şeyler yiyordum şimdi ne yesem kar diyorum. yemekler hep çöpe gidiyor :/ eskiden 3 gün aynı yemeği yiyebilirdim. ne kadar sürecek bu?

8. haftada yanılmıyorsam bende de bulantı olmuştu limon kokla baya fayda ediyor biraz uzaklaş dışarı falan çık yemek kendn yapma mümkünse bu zamanları atlatacaksın bunu düşün canım geçiyor merak etme bir de eğer çok rahatsızsan bulantı hapı var dr una danış bu ilacı uygun bulursa dr un kullanıp rahat edersin ama idare edebiliyorsan ilaçsız atlatırsın Allah hepimize kolaylıklar versin :) sağ sağlıklı alalım bebişleri kucaklarımıza ;)

İyi pazarlar kızlar bir şey kafamı karıştırdı bilen arkadaşlar varsa çok sevinirim benim bel fıtıgım var bir kaç kişi senin doğumun sezeryan olur dedi var mı ki bunun aslı :KK43:
Bnm görümcemin var canim ama masallah 3.500 kilo cocuk dogurdu 10gun once olur ins illa sezeryan diye bisey yoj

8. haftada yanılmıyorsam bende de bulantı olmuştu limon kokla baya fayda ediyor biraz uzaklaş dışarı falan çık yemek kendn yapma mümkünse bu zamanları atlatacaksın bunu düşün canım geçiyor merak etme bir de eğer çok rahatsızsan bulantı hapı var dr una danış bu ilacı uygun bulursa dr un kullanıp rahat edersin ama idare edebiliyorsan ilaçsız atlatırsın Allah hepimize kolaylıklar versin :) sağ sağlıklı alalım bebişleri kucaklarımıza :KK66:
limonu deneyeyim teşekkürler, az önce sipariş verdik eşim " yemek geldiğinde artık canım istemiyor demezsin değil mi" dedi. bu haftaya kadar az tiksinmem vardı şimdi arttı. 8. haftadan sonra azaldı mı sizin?

Teşekkürler canım ben normal istiyordum üzüldüm şimdi randevuma da iki hafta var daha inşallah normal doğum olur. Rabbim hepimizin yavrusunu bağışlasın sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin
Canım tabii insan o duyguyu yaşamak istiyor ama fıtığın olmasa bile son dakikaya kdr normal denip sezeryana dönen çok oluyor. Sonuç güZel olsun inşallah. Benim için hiç farkmetnez mesela bebeğim sağlıklı doğsun bende sağlıklı olayımda yeter ;)

limonu deneyeyim teşekkürler, az önce sipariş verdik eşim " yemek geldiğinde artık canım istemiyor demezsin değil mi" dedi. bu haftaya kadar az tiksinmem vardı şimdi arttı. 8. haftadan sonra azaldı mı sizin?
benm baya azaldı arada geliyor sonra gidiyor reflü gibi bir mide yanması ekşimesine döndü bu aralar o da azaldı gibi sık yiyorum fazla aç kalmamaya çalışıyoum az az ama sık sık yiyorum bunun faydası oldu bana inşallah işe yarar ben de int te görmüştüm limon koklamayı ;) hatta sonrasında yiyedebilirsin...

Back
X