• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

Bizim uzmanlik alanimiz olmayan, ayni sekilde Karatay in da uzmanlik alani olmayan bir konuda kesin karar verip doktora karsi cikmak dogru gelmiyor bana.:KK43:

Eskiden ultrason da yokmus kan idrar tahlilleri de , hatta hastanede dogum da.. Ama simdi varken bunlardan faydalanmiyor muyuz ?

Risklerden bahsediyorsak, gebelik sekeri etkili sekilde kontrol altina alinmadiginda bebekte ne gibi zararlari oluyor onlari da degerlendirmenizi oneririm. Bebekte anomali , ani ölüm, gec akciğer olgunlaşmasi, fetal distres(bebekte oksijen azlığı) , iri dogum gibi riskler sozkonusu..

Insulin kullanmayi gerektiren bir durumumuz varsa, bu testi yaptirmadan nasil ogrenecegiz ?

Olusan endiseyi nliyorum , Karatay in yorumu basta benim de kafami karistirdi. Fakat su an icim rahat, zaamani gelince yaptiracagim.

Tabi ki bunlar cok kisisel kararlar, farklilik gosterebilir. Fakat bence her konuda karsit gorusleri ayri ayri degerlendirip, oyle karar vermek lazim. :KK52:

Deneylere gelince, eskiden yapilan deneyler sayesinde su anki ilaclardan faydalaniyoruz. Ve emin olun, gunumuzde kimse sizi haberiniz olmadan - hele hamile halinizle - herhangi bir deneyde kullanamaz. Bu konuda cok sıkı kurallar var. Izin almadan deney ve arastirma yapip da, piyasaya herhangi bir ilac-tedavi surme sanslari yok. Her ilacin-tedavinin somut kanitlara dayanan verileri olmasi sart, bunu habersiz deneklerle yapamazlar.

( Bu arada seker yuklemesinde bir porsiyon tatli degerinde seker yukleniyor. Yani ekmek, hamur isi ya da tatli yiyorsak zaten ayni sey, surekli az ya da cok seker aliyoruz. Karatay normal beslenmede de sekerin tamamen kesilmesini oneriyor, meyve dahi kisitli oneriyor. )

arkadasim sen ne yapiyorsan yaptir ben tv . izlemiyorum kim ne demis takip etmiyorum seker hastasi ve unsilin kullaniyorsan zaten doktor sana ona gore yol cizer benim esim tarafinda seker hastasi var benim ailemde yok kan degerlerimizde iyi cok sukur ben seker yuklemesi yapmak istemiyorum benim kararim beni bu konudada kimse etkilemedi ayrica ben ilaclara karsiyim ultrasyon guzel birsey ama zararlida dis ulkelerde 3 den fazlasi yasak olan yerde var daha dun hastaneden 4 ayri ilac aldim birak hepsini kullanmayi bu gun kan ilaci beni maf etti icinde ne koyd j klari belli degil yemek yiyemedim midem oturdu bulandi ayakda duracak halim kalmadi ama ben bu ilaclarsiz boyle degilom folik asitde bana dokundu ben ilac kullanmadan rahatim cok sukur mide bulantim olmuyor ve tum islerimize kosturuyoruz benim annemde hastane ile baglanti olmadi ama ben oyle bi baktiki bende saglik sorunu hic olmuyor esimden kalin kemiklerim var dogal beslenmeden yanayim bebek icin baska ne yapabilirs j n yemek yiyop dikkat etmekden baska ki sana ben karisiyormuyum yada birinize yaptirmayinmi dedim ben kendim yaptirmicam dedim ben hastane ultrasyon sadece seviyorum ama oda zarar yani birtek onu orda hareket k i gormek insani asiyi istemedimi dedi cunku bir cok bebek asidam 10 dakkika sonra öldu ustelik haberlerde cikti bu yuzden deney olmiyayim dedim sen istedini yaptir kardas biz medeni ulkedeyiz benim istemem seni hic kapsamaz hele sana dert hic olamaz bebegini dusun bence sen benjm kararlarim seni hic ama hic baglamaz

Gözün aydin canim çok çok sevindim hep boyle devam etsin insllh tatlim bnde kan ve idrar testi yaptirmistim gecen hafta dun Dr vakti sadece troid yuksek cikti enfeksiyon olsa söylerdi demi bende sormak aklima gelmedi taki burada okuyana dek :)

canım benim insallah cümlemizin güzel devam etsin.canım onada bakmıstır enfeksiyon olsa mutlaka ilaç yazardı onun için sonucunu keske alsaydın kagıdını.ama yokturdur olsa mutlaka tedavi ederdi.bol bol su iç enfeksiyonun en güzel ilacı su.ablamda hamileyken idrar yolu enfeksiyonu olmus doktor demiş ilaçmı yazayım sumu içeceksin demiş bol su içmiş gecmiş benimde gebeliğimin ilk haftalarında vardı bi toz verdi suda içtim sadece 1 içimlikti ve sonrada bol su içtim gecti suan acaba varmıdır diye baktırttım.

kizlar dun devletten sonra hastane gittim ozel hastane bebegim hareket ediyo babasi gordu eve gelince kaynanama bi anlatisi var cok komik bebek taklit ediyor doktor erkek olabilir dedi ama eger kordon bizi yaniltirsa baska dedi erkege benziyor dedi simdilik 4 kutu ilac hepside ayni gun dedi ve sadece sabah kan ilaci istim digerleri alamadim.cunku ilac beni maf etti midem agirtti bulandirdi istahim hepden gitti yere dusecek kadar kotu oldum ustelik ben ise gidiyorum oyle ilaclarin etkilesiminj kaldiramam esime dut pekmezi kestane balı gibi seyler aldirip dogal hersey takilcam ilacsiz cok iyiyim ilac bana yaramiyor sizede verdilermi bu kadar ilac ya 4 tane ayri saba bi ac j i tok ayri ogle baska aksam baska yatarken baska iccen felan dedi ama kullanmicam ben onlarii

ya çok kararsızım doktorum verdi ama bilemiyorum işte içinde hamilelik esnasında doktora danışın ve ilk 3 ay kullanmyın diyo bende ilk üç ayın içindeyim ama akıntıda çok onunda sonucu kötü olabilir idrr testinde bol iltihap diye yazıyo
O zaman içme doktoruna git başka uygun bir ilaç versin CNm .. Kararsız kalman normal bende olsam içmem yani ilaçı yapan bunu bir çok şekilde deniyolar ve öyle sonuca varıyorlar .. Olmazsa başka bir doktora daha görün .. Çok çok geçmiş olsun ..

Bu gece uyku yok bana kızlar. :KK43:Bu akşam misafirlikteydik. Gittiğim doktorun ismini söyledim ona kesinlikle gitme dediler. Bunu söyleyen kadın bundan bir kaç ay önce engelli bir çocuğu aldırmış. Benim gittiğim doktor bunu fark edememiş. Tesadüfen başka bir doktora gidince öğrenmiş. Sonra bir kaç doktor daha gezmiş ve hepsi aynı şeyi söylemişler. Gerisi malum. Kesinlikle doktorunu değiştir diyorlar. Tavsiye ettikleri doktor da benim doktorumla hemen yanyana aynı hastanede. Benim kafam karışık. Eşime mutsuzum dedim öyle herkesi dinlersen çok mutsuz olursun dedi döndü uyudu uyuzzzz. Enfeksiyondan da şüpheleniyorum zaten. Yarın randevu alıp yakın ilçedeki bir doktora mı görünsem diyorum.

Doktor seçmek çok zormuş. Birinin kötü dediğine diğeri iyi diyor. İnsanın kafasını bulandırıyorlar.:110: Bir de hamileliğimi öğrenen herkes felaket tellalı kesiliyor başıma. Sinir oldum akşam akşam. :mad:

canım benim insallah cümlemizin güzel devam etsin.canım onada bakmıstır enfeksiyon olsa mutlaka ilaç yazardı onun için sonucunu keske alsaydın kagıdını.ama yokturdur olsa mutlaka tedavi ederdi.bol bol su iç enfeksiyonun en güzel ilacı su.ablamda hamileyken idrar yolu enfeksiyonu olmus doktor demiş ilaçmı yazayım sumu içeceksin demiş bol su içmiş gecmiş benimde gebeliğimin ilk haftalarında vardı bi toz verdi suda içtim sadece 1 içimlikti ve sonrada bol su içtim gecti suan acaba varmıdır diye baktırttım.
O tek içimlik ilacın adı nedir acaba?

Hayırlı akşamlar hanımlar ve kuzuları :) Aranızda Ankara'da yaşayıp Yenimahalle Devlet Hastanesine giden var mı? Ben yarın ikili test için oraya Özgül Özgan Çelikel'e gideceğim. Ama doktor hakkında pek bir fikrim yok. Tanıyan ve yorum yapabilecek olan var mı?

Bu gece uyku yok bana kızlar. :KK43:Bu akşam misafirlikteydik. Gittiğim doktorun ismini söyledim ona kesinlikle gitme dediler. Bunu söyleyen kadın bundan bir kaç ay önce engelli bir çocuğu aldırmış. Benim gittiğim doktor bunu fark edememiş. Tesadüfen başka bir doktora gidince öğrenmiş. Sonra bir kaç doktor daha gezmiş ve hepsi aynı şeyi söylemişler. Gerisi malum. Kesinlikle doktorunu değiştir diyorlar. Tavsiye ettikleri doktor da benim doktorumla hemen yanyana aynı hastanede. Benim kafam karışık. Eşime mutsuzum dedim öyle herkesi dinlersen çok mutsuz olursun dedi döndü uyudu uyuzzzz. Enfeksiyondan da şüpheleniyorum zaten. Yarın randevu alıp yakın ilçedeki bir doktora mı görünsem diyorum.

Doktor seçmek çok zormuş. Birinin kötü dediğine diğeri iyi diyor. İnsanın kafasını bulandırıyorlar.:110: Bir de hamileliğimi öğrenen herkes felaket tellalı kesiliyor başıma. Sinir oldum akşam akşam. :mad:
Nereye gidiyorsun canım sakıncası yoksa yazarmisin

O zaman içme doktoruna git başka uygun bir ilaç versin CNm .. Kararsız kalman normal bende olsam içmem yani ilaçı yapan bunu bir çok şekilde deniyolar ve öyle sonuca varıyorlar .. Olmazsa başka bir doktora daha görün .. Çok çok geçmiş olsun ..
çok teşekkür ederim canm olmadı öyle yaparım:KK25:

Back
X