Kizlar persembe gunu ucak yolculugu yapicam.bebekle ucaga binen var mi aramizda ne yapmam gerekiyor bilen var mi
Canim ben kabin memuru (hostes) olarak calistim yillarca, uzman sayilirim bu konuda :)
Ozellikle inis ve kalkis aninda emzirmeni tavsiye ederim mutlaka, boylece kulaklarindaki basinci biraz olsun dengelersin. Emziremezsen bile yaninda emzik bulundur, onu ceksin en azindan. Su veriyorsan yanina biberonunu al, ucakta arkadaslardan su temin edebilirsin, onu icer iniste ve kalkista. Anlayacagin onemli olan bir seyleri agziyla cekmesi :)
Bir de tuvaletlerde alt degistirme mamasi bulunuyor, o masa duvarda katli bir sekilde durdugu icin anneler onu pek farkedemiyor. Yine arkadaslardan yardim istersen sana masayi hazirlayacaklardir.
Ucagin ici klimalardan dolayi biraz serin olabilir, minik bir battaniye ya da bir hirka yaninda bulundurmani tavsiye ederim.
Arkadaslar sana bebek icin ozel bir kemer verecek ve o kemer senin kemerinin icinden gececek. Kuzunda senin kucaginda bagli olacak. Kemeri bagli oldugunda da kucaginda yatar sekilde tutabilirsin, hic endiselenme.
Bebek arabani valizlerini verirken verme, onunla ucagin kapisina kadar gideceksin ve tam ucaga girerken onu katlarsin, asagi kargo bolumune yollayacaklar. Ucaktan indiginde de ucagin kapisinin onunden alacaksin. Eger getirmezlerse (bazen oyle aksilikler oluyor) ozellikle soyle bebek arabani istedigini.
Son olarak yanina bir de ilgisini cekebilecek 1-2 oyuncak koy, koca insanlarin bile cani sıkılıyor ucakta, minicik kuzularin da cani sıkılabilir:)
İyi ucuslar dilerim, aklina takilan bir sey olursa sorabilirsin.