• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

Aynen canim bende ole yapiyorum sabah 6 7 gibi uyaniyo yarim saat falan geciyo uyumak istiyo diyodum yeni uyandi nasil uykusu geldi diye demekki normwlmis sonrada 8 8 bucuk gibi kalkiyo
Canım benim oğlumda emmek istemiyo.memeyle oynuyo.ağzına alıp bırakıyo sürekli.dönüp etrafa bakıp gülüyo tekrar memeyi arıyor.bazende biyeri ağrıyor gibi kıvranıyor memeyle savaşıyor.geçen sağdım 40 ml çıktı.çok canım sıkıldı.emzirirken babası bisiklet sürme hareketi yaptırıyor bacaklarına.o zmn emiyor bitek

Benim kizim eskiden cok guzel uyurdu; 7-7.30 gibi yatirirdim, sahah 10'da ancak gozunu acardi, 3 saatte 1 emzirirdim ama hic uyanmazdi.

Simdiyse aksam 8-8.30 da yatiyor ve gece en az 5-6 kere uyaniyor, geri uyumasi da cok zor oluyor, bazen sallamak bile ise yaramiyor, sabahlari da 6.30 da ayakta. Bu arada yatmadan once de yulaf puresi veriyorum yani karni da ac degil.

Uykusuzluktan esim de ben de kafayi yicez! Ne yaparsam yapiyim duzeltemiyorum uykusunu! Bu bir surec diye kendimi avutmaya calisiyorum.
Aynen iste bizde oyleyiz ama bu bizde surec degil aliskanlik oldu galiba :(/kizim gunduzleri cok emmiyo gece her uyandiginda emiyor. Bi yandan da bu gece uyanmalari olmasa memeyi birakir buna sukur diyorum.

Aynen iste bizde oyleyiz ama bu bizde surec degil aliskanlik oldu galiba :KK43:/kizim gunduzleri cok emmiyo gece her uyandiginda emiyor. Bi yandan da bu gece uyanmalari olmasa memeyi birakir buna sukur diyorum.
Benimkinin emmesinde sorun yok ama gece uykusunda donmeye calisiyor, gunduz ne ogreniyorsa gece yapmaya calisiyor.

Karni tok, alti temiz, her gece ayni duzenle ayni yerde uyuyor ama bu cocuk niye boyle oldu anlamiyorum :KK43:

Sabah erken kalkmasina raziyim aslinda, yeter ki gecenin korunde uyanip 2-3 saat bizi ayaga dikmesin.

Aynen iste bizde oyleyiz ama bu bizde surec degil aliskanlik oldu galiba :KK43:/kizim gunduzleri cok emmiyo gece her uyandiginda emiyor. Bi yandan da bu gece uyanmalari olmasa memeyi birakir buna sukur diyorum.
Uyku egitimi mi versem diyorum ama ne gucum var ne de kizimin aglamasina dayanabiliyorum. Eger bu durumla ilgili bir sey okur ya da ogrenirsen bana da haber verir misin canim?

Uyku egitimi mi versem diyorum ama ne gucum var ne de kizimin aglamasina dayanabiliyorum. Eger bu durumla ilgili bir sey okur ya da ogrenirsen bana da haber verir misin canim?
Ben dun biraktim ara ara gelip sakinlestirerek ama tabi sakinlesmedi yarim saat agladi. Uyku egitimi falan yapamiyorum yani. Tabiikicanm bsy ogrenirsem yada degisim olursa paylasirim.

Bebeğim için yemek termosu almak istiyorum. İleriki zamanlarda çok lazım olacak . Bir de sürekli yolculuk yaptığımız için ihtiyacımız oluyor .tecrübeli anneler bilgilerini paylaşabilir mi

Benimkinin emmesinde sorun yok ama gece uykusunda donmeye calisiyor, gunduz ne ogreniyorsa gece yapmaya calisiyor.

Karni tok, alti temiz, her gece ayni duzenle ayni yerde uyuyor ama bu cocuk niye boyle oldu anlamiyorum :KK43:

Sabah erken kalkmasina raziyim aslinda, yeter ki gecenin korunde uyanip 2-3 saat bizi ayaga dikmesin.
Canım bebegin gece gündüz ayrımıni yapamıyor olabilirmi? Çünkü sık uyanmasi neyse geri uyumasida zor oluyor demişsin. Gündüz uykusu nasıl tek seferde 2 saatten fazla uyuyormu

Canım bi yerde okumuştum gece kalkıp emmesini azaltmak için gündüz daha sık emzirin zamanla azalır diyordu, bi de gün içinde 2 saatte emiyorsa yatmadan önce son beslenmesinde 1 saatte bir emzirip karnını iyice doyurun diyordu

Bi arkadaş daha yazmış gece gündüz ayrımıni önemli, kızım gece uyansa da ışığı hiç yakmıyorum,odadan dışarı çıkmıyorum, onunla hiç konuşmuyorum yani iletişimi kesmek gerekiyormus bebek gece olduğunu öğrensin, oyunun gündüz oynanacağını bilsin diye, bizimki 3,5 aylık olana kadar hep gece 4-5 lerde yattığı için bayağı araştırma yapmıştım :) küçük şeyler ama işe yarıyor tavsiye ederim

Bnde gece gece uyanmalarindan kafayi yemek üzereyim. Saat basi yada yarim saatte bir kalkiyor. 4 aylik olana kadar iki kez kalkardi cok guzeldi uykulari. Su an bes ay bi haftalik. Cildiricam artik kendiside uykusuz kaliyor gozleri sisiyor yorgun ve huysuz olutor. Yarim saatte bi kalkip meme istiyo hatta meme agzinda uyumak istiyo. Memeyi veriyorum uyuyunca çekiyorum agzindan 20-30 dk sonra uyaniyo.kesinlikle ac degil ek gidaya basladim hergun yogurt sebze meyve puresi.yatmadan oncede tahil muhallebi veriyorum. Gunduz 6-7 kez emiyo. ac olmadigina eminim. Napicam memesiz uyumayi nasil ogreticem. Emzik veriyorum uyku arasında almiyO. Göğüs uclarim uyusuyo artik

Aksam 9.30da uyuyor, 12 de 2 de 4 de emmeye uyaniyor. 4ten sonra cirpina cirpina 6.30a kadar uyuyor. 6.30 en gec 7de uyaniyor. Hic kendim kaldırıp emzirmedim hep bebek uyandı. Keşke bizimkide bi uyudumu 6.7saat kesintisiz uyusa...

Gunduzleri aydinlik bir alanda uyutuorum ve en fazla 1.5 saat uyuyor her uykuda. Gece de karanlik odada, aylardir uyguladigimiz rutinle ve besiginde uyuyor. Gece gunduz ayrimi yapabildigini dusunuyorum yani.

Emme konusuna gelince de gunduz 1-1.5 saatte 1 emiyor ve yatmadan da yulaf puresi yiyor hatta onun ustune yine emiyor. Karni da tika basa dolu yani.

3.5 aylik olana kadar cok guzel uyuyordu ama ne olduysa 2-3 haftadir bitirdi bizi. Gerci o halinden memnun, gece yarisi kahkahalar atiyor, resmen oyun oynamak istiyor.

Bebekler icin gece caylari var ya acaba onlardan mi kullansam?

fat_mat fat_mat S shrrr A Almilazeyneb

Benim oğlum geceleri acıkınca sesini duyup hemen alıp emziriyorum.memeyi bırakmak istemiyor.memeyi cekip ağzına emzik veriyorum.rahat bir sekilde uyuyor.bazen gece uyandığında gülüyor oynamak istiyor.lambayı yakmıyorum konuşmuyorumda.kendi kendine oynuyor ses çıkarıyor.bu sırada uyuyorum.ağlamaya başladığında tekrar emzirip yatırıyorum.gece hiç konuşmuyorum.gülmüyorum.dişlerimi görünce başlıyor gülmeye.
Bebeği en iyi annesi tanır.mesela sırt üstü uyuduğunda elleriyle uyandırıyor kendini.yada korktuğunda irkilip uyanıyor.yüzüstü yatırıyorum geceleri.ağzınada emziğini koyuyorum.uyuyor.uyumadan önce mutlaka emziriyorum.masaj yapıyorum bazen zeytinyağıyla.bazen banyo ettiriyorum.şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür.

Canım bi yerde okumuştum gece kalkıp emmesini azaltmak için gündüz daha sık emzirin zamanla azalır diyordu, bi de gün içinde 2 saatte emiyorsa yatmadan önce son beslenmesinde 1 saatte bir emzirip karnını iyice doyurun diyordu
İste emse surekli emzirmeye calisiyorm ama cok az emiyo oda uyku sersemi denk getirirsem :(

Gunduzleri aydinlik bir alanda uyutuorum ve en fazla 1.5 saat uyuyor her uykuda. Gece de karanlik odada, aylardir uyguladigimiz rutinle ve besiginde uyuyor. Gece gunduz ayrimi yapabildigini dusunuyorum yani.

Emme konusuna gelince de gunduz 1-1.5 saatte 1 emiyor ve yatmadan da yulaf puresi yiyor hatta onun ustune yine emiyor. Karni da tika basa dolu yani.

3.5 aylik olana kadar cok guzel uyuyordu ama ne olduysa 2-3 haftadir bitirdi bizi. Gerci o halinden memnun, gece yarisi kahkahalar atiyor, resmen oyun oynamak istiyor.

Canm yukaridada bahsettigim gibi gece cayinda umut aradim ama malesef bi farki yok bayadir uyumadan once veriyorum ama bi degisijlik olmadi. İstersen sejde bi dene bakalim degisiklik olcakmi.

Canım bayağı bisey yapıyorsun cidden.. buna rağmen böyleyse kendiliğinden düzelir inşallah demek ten başka bisey aklıma gelmiyor :( tabi çayı da deneyebilirsin etkili olur inş

MasALLAH sanirim cogunun bebegi gece cok uyanmiyo. Disine bakiyorum bisey yok doktor da bakti yok dedi. Mama da veriyorum uyumadan once. Hatta gece cayi vermeye de basladim ama durum degismedi. Benim kizim 8 gibi uyuyo sabah 5 e kadar iste 2 saate bir emerek. 5 den sonrada 2/saatte bir ya yarim saat ya 45 dk uyuyo gun icinde. Ve hep sallayarak uyutuyorum. :/
Canim acaba kizin gece ile gunduzu ayirt etmiyo olabilirmi mesela bu zamana kadar daha dogrusu baslarda geceleri nasil emzirdin gece ile gunduzu ayirt etmesi icin gece isik acik olmamali sessiz bi ortam ve bebeklede mumkun oldugunca konusmamak gerekmis ben bole yapmistim bilmiyorum bundanmi bole uyuyo benim kizim ama sen nasil emzirdin geceleri

Canım benim oğlumda emmek istemiyo.memeyle oynuyo.ağzına alıp bırakıyo sürekli.dönüp etrafa bakıp gülüyo tekrar memeyi arıyor.bazende biyeri ağrıyor gibi kıvranıyor memeyle savaşıyor.geçen sağdım 40 ml çıktı.çok canım sıkıldı.emzirirken babası bisiklet sürme hareketi yaptırıyor bacaklarına.o zmn emiyor bitek
Canim benim kizim 1 haftadir biraz emiyo birakiyo bunu ozellikle sol gogsumu emerken yapiyodu bende biraz sallayip sarki soluyorum ole emiyo ama bugun almama olayini biraz yapti bakalim belki gecicidir

Kizlar ben bu yulaf ezmesini aldim sanirim cok faydaliymis tattirma olarak vercem yani simdilik gunluk 1 2 kasik vercem ama bunu nasil yapcam bolemi sizinde aldiklariniz

Eklentiler

• 20150902_165204.webp
    20150902_165204.webp
    47,1 KB · Görüntüleme: 86
Back
X