ben 35 te sezeryan olmuştum ama zorunlu bi dğoumdu. görümcem 37 de suyu geldi. sezeryan oldu diğer görümcemde sezeryandı 39 da ama bebeğin kalp atışında normal doğum yapmaya çalışırken yavaşlama olunca almışlar.Peki çevrenizde sezeryanla yapanlar kaçıncı haftada doğum yaptılar arkadaşlar??
Kızlar sizlerde o duyguları en güzel şekılde yasayınnnn.... Rabbim bizleri bir avazda kurtarsın
Selam annişler herkssler iyidir inşallah. Şeker yüklemem vardı bugun çok şükür iyi çıktı darısı size
Bana doktorum yazı yazmıştı kaç haftalık hamile olduğumu ve kapıdan geçmemem gerektiğini. Havaalanında soran olmadı doktor yazısı ben de göstermedim ama karnın çok belliyse sorabilirler doktora gittiğinde yazı istersin.
Bnm ilk dogumum tecrübesizliklerle dolu bi dıgumdu.. Bir daha yasamak istemedıgım bi şekılde dogum yaptım.. Bunlar dıs etkenler.. Ben size kızımla aramaızdakı maneviyatlı hislerden bahsedicem..
Dogum zamanım geldi geçmişti bile.. 40 hafta oolduk yok
41. Hafta olduk yok gelmiuo nazlı kızım
Sonunda 42 haftasında nişanım bozuldu.. Persembe sabah 10 gibi.. Annemde kalıyoduk .. Hastane yakın diye..hemde tek kalmım ne olur be olmaz.. Bu arada sancım falan yok .. Sadece kan geldi diye gittik annemle dr a..
Ordan eşimi aradım.. Oda geldi.. İşte nst ye baglandım.. İç sancım var ama dogum baslangız sancısı...bni aldılar dogumhaneye orda alttan baktılar acılma falan yok..dedıler sancın var heran artabilir evw gitme bosuba.. Hastane parkında dolas biraz hareket et.. Dogumun baslasın artık diye..
Nese ki saat 12:30 gibi sancım cogaldı..nst de belli oldu.. Acılmamda 3 cm di..
Hemen dogumhaneye alıp hazırladılar beni ..
Ben tabi artık korkularımla bas. Basa kaldım.. 4 tane kadın sancılanmıs beklıyo..
Allahım dedım sen yardım et.. Nese esyalarımı anneme verdim.. O arada annemle göz göze geldim.. Hemen gözlerimiz dıldu ikmizinde.. Sonra eşim geldi sarıldık birbirimize.. Hadi bakalım annesi ... Bu kapıdan kzımızla cıkıcaksın... Cıkısta ne istiyosan yapıcam diyip bni rahatlatmaya calısıyodu..
Tam orada kosa kosa bbam geldi.. Ay yine duygulandım..
Kzım diye bagırdı tam kapanmadan kapı babamla sarıldık birbieimize..
Bnamı görseniz bı talımatlar.. Kızım sakın üzme sıkma kendini.. Bişi olursa biz kapıın önünde beklıyoz.. Kzım rahat ol o arada basımı oksuyo.. Ben anne olucam babam beni hala bebegiynşşim gibi seviyo..
Suan yine tutamadım kendimi
O zamanda cok aglamıstım..
Nese içeri girdim.. Yatagıma uzandım.. 2 saat sonra suyum geldi...
Ama acılmam 3 cm kaldı.. Catım dar olduu için cok zorlandım.. 2 saat 7 saat ıı yok .. Olmuyo.. Bende cabuk gelsın dıye ıkınıyorum halbukı hiç ıkınmamak gerekırmış..son dogum annda ıkınmak gerekıyomus..ne bilim.....
Kızlar bi türlü doguramıyorum.. Sabah kadar sancım tavan yaptı ama acılmam yok.. Korkuyorum... Bagırıyrun.. Kendimden geçiyorum..
Ertesi gün oldu cuma günü...
Saat 9 gibi prof geldi Allah razı olsun o dr dan..
Hemen suni sancı taktırdı ki acılmaya yardımcı oluyomus.. 1 saat gibi bi sürede 6 cm acılmam oldu... Ama hala sancım var.. Hala kzım olmadı.. O cektıgım sancılar... Dualarım.. Sabır sabır demelerin..
Neyse ki saat 10:30 da artık bebegimn kafası gözüktü dedı dr ve hemen doguma aldılar.. Nefes al ıkın... Nefes al ıkın.. O arada bagırıyorum.. Mecbur epiyoztomi yapıldı... Yüzümdeki kılcal damarlar catlamıstı ..kızamık cıkarır gibi oldum..
Kendimde degilim artık nerdeyse... 10:40 da kzızm dogdu.. Bana bi rahatlık vurdu ki anlatamam.. Hemen yawrumun yüzünü agzını temizlediler...ebe mavi örtüye dolayıp kızımı kıcagıma verdi.. Bu arada de altta dikiş yapıyo ama uörumda degil.. 42 haftadır bni bekleteb bıcırık kollarımda.. Agzı burnu bücüş bücüş.. Saclar simsiyah gözler deseniz yine öle.. Acıkmıs kac saattır parmagını agzına koyup cuk cuk emmiyo... Analtamam size bi kokladımm... Yokkk böle bi kokuuu..ellerini elime aldım.. Öptüm kokladım..o arada dikşim olmus.. Annemler dısarda meraktan korkudan catlıcaklar.. Nerdeyse 22 saat bekledıler.. Mahvoldu onlarda.. Kapı acılıp merve nin esyaları bevek esyaları lütfen alabılırmıyıö diyince kardeslerım eşim kv dem babam annem hepsi bi sevinc cıglıgı attılarki taa bn duydum.. Esyalarımı verdiler .. Hasta bakcı sayesinde giyebildim.. Kızımı süsledik.. Pembiş hastane cıkısını giydirdşk..
Kucagıma aldım cennet kokulumu..
Evet tekerlekli sandalyede ailemin karsısına cıktım... İşte o an sadexw anneme baktım ... Zaten herkes bni görünce agladı.. Annemi öle iyi anladım ki.. Anne olmayı .....
Eşim.odamın kapısına durmus gözleri aglamaktan kıpkırmızı olmus.. Odaya girdim..dedım babası gel bakalım.. Bu cimcime babam nerde diye sordu içerde dedim.. Öle diyince yine bi aglama... Aldı kucagına ama öle hayran bakıyo ki... Öle masum bakıyoki.. Hani susuyo ama gözleri dunyaları anlatıyo...
Sonra dedesı.. Babannesi anne annesi teyzeleri herkes minik kızlarına baktılar...
Kım actı bu konuyu .. Yıne salyasümügüm
Bnm ilk dogumum tecrübesizliklerle dolu bi dıgumdu.. Bir daha yasamak istemedıgım bi şekılde dogum yaptım.. Bunlar dıs etkenler.. Ben size kızımla aramaızdakı maneviyatlı hislerden bahsedicem..
Sonunda 42 haftasında nişanım bozuldu.. Persembe sabah 10 gibi.. Annemde kalıyoduk .. Hastane yakın diye..hemde tek kalmım ne olur be olmaz.. Bu arada sancım falan yok .. Sadece kan geldi diye gittik annemle dr a..
Ordan eşimi aradım.. Oda geldi.. İşte nst ye baglandım.. İç sancım var ama dogum baslangız sancısı...bni aldılar dogumhaneye orda alttan baktılar acılma falan yok..dedıler sancın var heran artabilir evw gitme bosuba.. Hastane parkında dolas biraz hareket et.. Dogumun baslasın artık diye..
Ben tabi artık korkularımla bas. Basa kaldım.. 4 tane kadın sancılanmıs beklıyo..
Allahım dedım sen yardım et.. Nese esyalarımı anneme verdim.. O arada annemle göz göze geldim.. Hemen gözlerimiz dıldu ikmizinde.. Sonra eşim geldi sarıldık birbirimize.. Hadi bakalım annesi ... Bu kapıdan kzımızla cıkıcaksın... Cıkısta ne istiyosan yapıcam diyip bni rahatlatmaya calısıyodu..
Bnamı görseniz bı talımatlar.. Kızım sakın üzme sıkma kendini.. Bişi olursa biz kapıın önünde beklıyoz.. Kzım rahat ol o arada basımı oksuyo.. Ben anne olucam babam beni hala bebegiynşşim gibi seviyo..
Ama acılmam 3 cm kaldı.. Catım dar olduu için cok zorlandım.. 2 saat 7 saat ıı yok .. Olmuyo.. Bende cabuk gelsın dıye ıkınıyorum halbukı hiç ıkınmamak gerekırmış..son dogum annda ıkınmak gerekıyomus..ne bilim.....
Kızlar bi türlü doguramıyorum.. Sabah kadar sancım tavan yaptı ama acılmam yok.. Korkuyorum... Bagırıyrun.. Kendimden geçiyorum..
Hemen suni sancı taktırdı ki acılmaya yardımcı oluyomus.. 1 saat gibi bi sürede 6 cm acılmam oldu... Ama hala sancım var.. Hala kzım olmadı.. O cektıgım sancılar... Dualarım.. Sabır sabır demelerin..
Neyse ki saat 10:30 da artık bebegimn kafası gözüktü dedı dr ve hemen doguma aldılar.. Nefes al ıkın... Nefes al ıkın.. O arada bagırıyorum.. Mecbur epiyoztomi yapıldı... Yüzümdeki kılcal damarlar catlamıstı ..kızamık cıkarır gibi oldum..
Kendimde degilim artık nerdeyse... 10:40 da kzızm dogdu.. Bana bi rahatlık vurdu ki anlatamam.. Hemen yawrumun yüzünü agzını temizlediler...ebe mavi örtüye dolayıp kızımı kıcagıma verdi.. Bu arada de altta dikiş yapıyo ama uörumda degil.. 42 haftadır bni bekleteb bıcırık kollarımda.. Agzı burnu bücüş bücüş.. Saclar simsiyah gözler deseniz yine öle.. Acıkmıs kac saattır parmagını agzına koyup cuk cuk emmiyo... Analtamam size bi kokladımm... Yokkk böle bi kokuuu..ellerini elime aldım.. Öptüm kokladım..o arada dikşim olmus.. Annemler dısarda meraktan korkudan catlıcaklar.. Nerdeyse 22 saat bekledıler.. Mahvoldu onlarda.. Kapı acılıp merve nin esyaları bevek esyaları lütfen alabılırmıyıö diyince kardeslerım eşim kv dem babam annem hepsi bi sevinc cıglıgı attılarki taa bn duydum.. Esyalarımı verdiler .. Hasta bakcı sayesinde giyebildim.. Kızımı süsledik.. Pembiş hastane cıkısını giydirdşk..
Evet tekerlekli sandalyede ailemin karsısına cıktım... İşte o an sadexw anneme baktım ... Zaten herkes bni görünce agladı.. Annemi öle iyi anladım ki.. Anne olmayı .....
Eşim.odamın kapısına durmus gözleri aglamaktan kıpkırmızı olmus.. Odaya girdim..dedım babası gel bakalım.. Bu cimcime babam nerde diye sordu içerde dedim.. Öle diyince yine bi aglama... Aldı kucagına ama öle hayran bakıyo ki... Öle masum bakıyoki.. Hani susuyo ama gözleri dunyaları anlatıyo...
Sonra dedesı.. Babannesi anne annesi teyzeleri herkes minik kızlarına baktılar...
Kizlar bugün sabah 2 bacagima birden öyle bi kramp girdi ki felc oldum sandim aglaya aglaya gecmesini bekledim ve hala bacaklarimda sızlıyor bu ne yaa boyle simdi doguma kadar böyle kramplar mi girecek
evet benimde merak ettiğim buPeki çevrenizde sezeryanla yapanlar kaçıncı haftada doğum yaptılar arkadaşlar??
Canım 2 haftadir kullaniyorum zaten ama ara ara böyle giriyor kullanmama ragmencanım doktorunla konuş magnezyum verir rahatlarsın
eşimle. zaten kv ler orda. daha doğrusu eşim kayserili bütün ailesi orda. arabayla yavaş yavaş mola vere vere gideriz artık napalım
bayramda annemlere gideceğiz 2 günlük uçakla arkadaşlar nereden bilecekler 25. haftada olduğumuzu yanımızda birşey götürmemiz gerekiyormu ya sizinki 28. haftayı geçmiş der ve almazlarsa
maşşalh canım :) benimde arada aklıma gelmiyor değil ama soramıyorum da ama değişmez sanırım artık bizde aldık bay bişey
bende bundan almayı düşünüyorum canm hangi siteden aldın
hımm yeterli gelmiyor demek ki kramp için günde bir muz , bir saşe magnezyum bide yürüyüş diyolarCanım 2 haftadir kullaniyorum zaten ama ara ara böyle giriyor kullanmama ragmen
magnezyum eksikliğinden oluyo hiç çekme doktoruna söyle magnezyum yazsın çok iyi geliyo benim 16. haftada oldu o zamandan beri hergün içiyorum rahatım çok şükürKizlar bugün sabah 2 bacagima birden öyle bi kramp girdi ki felc oldum sandim aglaya aglaya gecmesini bekledim ve hala bacaklarimda sızlıyor bu ne yaa boyle simdi doguma kadar böyle kramplar mi girecek
bide bi avuç kabak çekirdeği :)hımm yeterli gelmiyor demek ki kramp için günde bir muz , bir saşe magnezyum bide yürüyüş diyolar
rabbim yardımcın olsun canımKizlar bugün sabah 2 bacagima birden öyle bi kramp girdi ki felc oldum sandim aglaya aglaya gecmesini bekledim ve hala bacaklarimda sızlıyor bu ne yaa boyle simdi doguma kadar böyle kramplar mi girecek
Yolcu beyanı esas alınır canım, sen için rahat etsin istiyorsan doktor raporu alabilirsin
merhaba kıslar ben de 2015 ocak annesiyim. 3,5 yaşında bir oğlum var 2. oğlumda gelecek inşallh.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?