- 25 Nisan 2014
- 3.204
- 1.618
- 178
Ben anlatayim canim 36 . Haftamdaydim ozamana kadarda calistim persembe ananemi kaybettim tabi mezarliklarda dolandim cumartesi gunu isaret dedikleri akintim geldi veeee pazartesi sabah 9.00 ayaga bir kalktim suyum geldi esimi ve doktorumu aradim doktorum sakin ol ve gel dedi oarada esim nasil uctuysa gelmisti bile sonra hasyaneye gittik sancim yoktu suni sanci verdiler saat 4.20 ebe kalp atislari yavasloyor dedi gayret etmen gerekiyor dedi deyis o deyis ve bir kuvvet aninda dogurdum sonrasi hic ne aci ne sanci ama benim oglum kanalda sikistigi icin yorgun bebekmis tipta oyuzden 3 gun tuttular hastanede 2 gunde sariliktan 5 gun sonra kavustum ogluma ama bende cikmadim hastaneden eve gidemedim bekledim ah ahhh ne gunlerdi
Bnm ilk dogumum tecrübesizliklerle dolu bi dıgumdu.. Bir daha yasamak istemedıgım bi şekılde dogum yaptım.. Bunlar dıs etkenler.. Ben size kızımla aramaızdakı maneviyatlı hislerden bahsedicem..
Dogum zamanım geldi geçmişti bile.. 40 hafta oolduk yok
41. Hafta olduk yok gelmiuo nazlı kızım
Sonunda 42 haftasında nişanım bozuldu.. Persembe sabah 10 gibi.. Annemde kalıyoduk .. Hastane yakın diye..hemde tek kalmım ne olur be olmaz.. Bu arada sancım falan yok .. Sadece kan geldi diye gittik annemle dr a..
Ordan eşimi aradım.. Oda geldi.. İşte nst ye baglandım.. İç sancım var ama dogum baslangız sancısı...bni aldılar dogumhaneye orda alttan baktılar acılma falan yok..dedıler sancın var heran artabilir evw gitme bosuba.. Hastane parkında dolas biraz hareket et.. Dogumun baslasın artık diye..
Nese ki saat 12:30 gibi sancım cogaldı..nst de belli oldu.. Acılmamda 3 cm di..
Hemen dogumhaneye alıp hazırladılar beni ..
Ben tabi artık korkularımla bas. Basa kaldım.. 4 tane kadın sancılanmıs beklıyo..
Allahım dedım sen yardım et.. Nese esyalarımı anneme verdim.. O arada annemle göz göze geldim.. Hemen gözlerimiz dıldu ikmizinde.. Sonra eşim geldi sarıldık birbirimize.. Hadi bakalım annesi ... Bu kapıdan kzımızla cıkıcaksın... Cıkısta ne istiyosan yapıcam diyip bni rahatlatmaya calısıyodu..
Tam orada kosa kosa bbam geldi.. Ay yine duygulandım..
Kzım diye bagırdı tam kapanmadan kapı babamla sarıldık birbieimize..
Bnamı görseniz bı talımatlar.. Kızım sakın üzme sıkma kendini.. Bişi olursa biz kapıın önünde beklıyoz.. Kzım rahat ol o arada basımı oksuyo.. Ben anne olucam babam beni hala bebegiynşşim gibi seviyo..
Suan yine tutamadım kendimi
O zamanda cok aglamıstım..
Nese içeri girdim.. Yatagıma uzandım.. 2 saat sonra suyum geldi...
Ama acılmam 3 cm kaldı.. Catım dar olduu için cok zorlandım.. 2 saat 7 saat ıı yok .. Olmuyo.. Bende cabuk gelsın dıye ıkınıyorum halbukı hiç ıkınmamak gerekırmış..son dogum annda ıkınmak gerekıyomus..ne bilim.....
Kızlar bi türlü doguramıyorum.. Sabah kadar sancım tavan yaptı ama acılmam yok.. Korkuyorum... Bagırıyrun.. Kendimden geçiyorum..
Ertesi gün oldu cuma günü...
Saat 9 gibi prof geldi Allah razı olsun o dr dan..
Hemen suni sancı taktırdı ki acılmaya yardımcı oluyomus.. 1 saat gibi bi sürede 6 cm acılmam oldu... Ama hala sancım var.. Hala kzım olmadı.. O cektıgım sancılar... Dualarım.. Sabır sabır demelerin..
Neyse ki saat 10:30 da artık bebegimn kafası gözüktü dedı dr ve hemen doguma aldılar.. Nefes al ıkın... Nefes al ıkın.. O arada bagırıyorum.. Mecbur epiyoztomi yapıldı... Yüzümdeki kılcal damarlar catlamıstı ..kızamık cıkarır gibi oldum..
Kendimde degilim artık nerdeyse... 10:40 da kzızm dogdu.. Bana bi rahatlık vurdu ki anlatamam.. Hemen yawrumun yüzünü agzını temizlediler...ebe mavi örtüye dolayıp kızımı kıcagıma verdi.. Bu arada de altta dikiş yapıyo ama uörumda degil.. 42 haftadır bni bekleteb bıcırık kollarımda.. Agzı burnu bücüş bücüş.. Saclar simsiyah gözler deseniz yine öle.. Acıkmıs kac saattır parmagını agzına koyup cuk cuk emmiyo... Analtamam size bi kokladımm... Yokkk böle bi kokuuu..ellerini elime aldım.. Öptüm kokladım..o arada dikşim olmus.. Annemler dısarda meraktan korkudan catlıcaklar.. Nerdeyse 22 saat bekledıler.. Mahvoldu onlarda.. Kapı acılıp merve nin esyaları bevek esyaları lütfen alabılırmıyıö diyince kardeslerım eşim kv dem babam annem hepsi bi sevinc cıglıgı attılarki taa bn duydum.. Esyalarımı verdiler .. Hasta bakcı sayesinde giyebildim.. Kızımı süsledik.. Pembiş hastane cıkısını giydirdşk..
Kucagıma aldım cennet kokulumu..
Evet tekerlekli sandalyede ailemin karsısına cıktım... İşte o an sadexw anneme baktım ... Zaten herkes bni görünce agladı.. Annemi öle iyi anladım ki.. Anne olmayı .....
Eşim.odamın kapısına durmus gözleri aglamaktan kıpkırmızı olmus.. Odaya girdim..dedım babası gel bakalım.. Bu cimcime babam nerde diye sordu içerde dedim.. Öle diyince yine bi aglama... Aldı kucagına ama öle hayran bakıyo ki... Öle masum bakıyoki.. Hani susuyo ama gözleri dunyaları anlatıyo...
Sonra dedesı.. Babannesi anne annesi teyzeleri herkes minik kızlarına baktılar...
Kım actı bu konuyu .. Yıne salyasümügüm
bööööööggggdoğum hikayeleriniz ne güzel , yeni üyeyim ama ben de ilk doğumumu paylaşmak istiyorum.
merkezden uzak ulaşımı zor bir ilçede eşimle öğretmenlik yapıyorduk. 36. haftamda bi sancı başladı daha önce doğum sancısı nedir bilmediğimizden düştük yollara 1,5 saat yoldan sonra hastaneye gittik nstde ne sancı ne başka bişey doğum görünmüyo. zaten yolda da azalmıştı sancılar. dr bundan sonra sık sık olur her an doğuma hazırlanın dedi, bunu duyan eşim seni bir daha ilçeye götüremem annenlerde kalacaksın dedi, işte o günden sonra benim için sıkıntılı süreç başladı eşim ilçede benden uzak ben annemlerde... arayan arayana doğum yaptım mı diye bende tık yok eşim günde 20 defa arıyo sancı var mı bi sıkıntı var mı diye... annem kardeşlerim herkesde bir heyecan bir bekleyişş.. bende heyecan kalmamıştı artık beklemekten insanların aramasından eşimden uzak olmaktan sıkılmıştım. 37-38-39-derken nihayet 40. haftamı da doldurdum ama bizim paşanın gelmeye niyeti yok 41. haftaya girince eşimle rutin kontrole gittik dr alttan muayene etti doğum görünmüyor ama çatın dar bebek iri normal doğum yapamazsın hemen ameliyathaneyi hazırlayalım sezeryana gireceksin dedi. ben ilk günden beri kendimi normal doğum hazırlamıştım oysa ki..eşim de bende şaşkın ördek.. bebeğe zarar gelsin de istemiyorum ama sezeryanı da hiç düşünmemiştim..
annemi aradık devlet hastanesinde kadın doğum uzmanı bi tanıdık dr vardı o da muayene etsin gerçekten çatım dar ve normal doğum riskliyse yapacak bişey yok dedik.. gittik hastaneye dr baktı hayır bebek normal ağırlıkta doğum da yapılmayacak kadar çatın dar değil dedi.. ama kararı bize bıraktı... eve geldik..sanırım iki defa muayene olmam doğumu tetikledi ki akşam üstü 18.00 gibi sancı başladı ama şimdiye kadar olandann çok farklı adet sancısı gibi de değilde.. durmadan devam etmiyor ama sistematik bir şekilde belle zamanlarda gelip bitiyor. o zaman anladım doğum sancılarımın başladığını... biraz sancıların artmasını bekledim. sonra sıcak bir banyo yaptım. eşim saçlarımı taradı ben hem korku hem heyecanla usul usul ağladım.. eşim yumuşak bir ses tonuyla her şey geçecek evimize bebişimizle döneceğiz diyordu.. sancılar 4 dk da 1 olmaya başlayınca saat 19.30 gibi hastaneye gittik. ben içimden amann evet canım acıyo ama öyle abartıldığı gibi değil diye düşünüyordum. hastaneye gittik muayene oldum açılma 5cmdi iyi dedim az kaldı. sancı odasına girdim serumla suni sancı verdiler... işte ondan sonrası çok zordu 10 cm açılma olana kadar suni sancıyı çektim( ki ikinci de inşallah hayırlıısyla suni sancıya gerek kalmaz) 24.00 gibi doğumhaneye girdim eşim zavallı panik halde dua ediyo..
doğum hanede işler kolaylaşır dedim tam tersi oldu şiddetli sancı kan ter içindeyim dr ve hemşireler ıkın diyo ama takatim yok ıkınıyorum diyorum daha çok diyorlar az kaldı diyorlar sabret diyorlar ama ortada bişey yok. en son gücümü toplayıp ıkındım tamam dediler çoğu bitti kafası çıktı ondan sonrası da çok kolay oldu içimden balık gibi bişey kaydı :) ohhhh çok şükür dedim. saat 12.30 du( toplamda ilk sancıyla doğum arası 6 buçuk saat sürdü ve evet suni sancı ve ilk doğum olması dolayısıyla kolay olmadı diyemem ama bebişimin doğumuna tanıklık etmek ve doğumda tüm günahlarımın silindiğini bilmek fazlasıyla yetti bana.)
hemen bebeğimi sonrdum giydirim yanıma yatırdılar sağlıklı mı herşey yolunda mı dedim çok iyi dediler 50 cm boy 3600 kg... ben minnoşumu izlerken onlar beni dıktiler :)
sonra bebeğimi kapının önünde duran eşime verip beni tekerlekli sandalyeyle odaya götürdüler bebişimle ikimizde çok yorgunduk ama hemen kucağıma aldım doya doya kokladımm işte o an gerçekten anne olduğumu anladım. o heyecanla sabaha kadar uyuyamadım.
Gelelim benim hikayeme :) benimde 39 haftalık olmuştu doktor bugün yarın bekliyoruz demişti tabi biz her hafta nst ye giriyoruz ama tık yok tabi neyse bir cuma günü canım nasıl sıkılıyor allahım attım kendimi dışarı o gün pazarda vardı oo çarşı pazar geziyorum pazardan çıktım arkadaşıma uğradım derken eşimin yanına geçtim en son akşam hadi artık eve gidelim dedi biz eve döndük yemek falan derken saat akşam 10 oldu hafiften midem ağarmaya başladı amaaann dedim bu ne şimdi :) sonra eşim koltukta sızdı bende karşı koltukta saat 2 gibi hafif bir sızıntı anamm ne oluyor dedim neyse altıma bi ped koydum 10-15 dk sonra bi daha yok bez yetişmiyor beni aldımı bir telaş neyse saat 4 kadar böyle geçti sonra baktım olacak gibi değil eşimi kaldırdım dedimki telaş yapma ama bi hastaneye gitsek mi dedim bi gidip gelelim tabi kime dedim telaş yapma diye eli ayağına dolaştı neyse hastaneye gittikkk. Hemşireler gözleri şiş şiş :) gel bi bakalım dediler doğumhaneye aldılar suyum gelmiş doktorumu aradılar ama bende hiç sancı yok oohhh ne güzelmiş bu diyorum ne var bunda 10 tane doğururum :) hemşirecim benim sancım yok biz gidelim o vakit diyorum nereye diyor geç bakalım odaya ahada ranza yok yok demeden beni üstümü başımı çıkarıp odaya alıyolar sabaha kadar bende tık yok sabah doktorum geliyor kontrol falan derken saat 9 gibi sunı sancı verin diyorr o ne ki derken damla damla serum kolumda saat 10 da annemler geliyor benim sancım hafif hafif başlıyor işte böyleymiş diyorum sanırım olması gereken oluyor neyse 4 saat sancıdan sonra beni doğumhaneye alıyolar ama sancılar öyle tavan yapmışki saat 13,00 da doğumhanedeyim doktora vazgeçtim beni sezeryan yapıyorum dedim hee hee oldu dedi oda az kaldı hadi bi ıkın diyo hemşire tabi ben ona sen kaç defa doğurdun da konuşuyosun diyorumneyse 13.20 de kızım doğdu o an dünya durdu sesler sustu sadece kızımla ikimiz vardık göz gözeydik burun buruna kokusu içimde işte geldim diyo bana herşey geçti acılar sancılar bitti video ya almışlar dışarda kızım çıkarken babasının kucağına veriyolar onlarda bakışıyolar ve babamız orda ağlıyor ben içerde ağlıyorum kızım ilk sesini dünyaya duyuruyor. İşte bizdede böyle
eşimin bebeğimizi ilk aldığını ben göremeyecem
çok duygusallllll
ayyy aynen ya zaten grip mi nezle mi ne oldum salya sümük hepsi karıştı doğum hikayelerini okuyunca.böööööögggg
çok ağlattınız bugün beni yaaaaa
maşallah Allah hepinizin bebeğini sağlıklı sıhhatli eylesin
Kaç çıktı cnm benim yüksekti yarin 2. Gidicem dua edin bana
doğum hikayeleriniz ne güzel , yeni üyeyim ama ben de ilk doğumumu paylaşmak istiyorum.
merkezden uzak ulaşımı zor bir ilçede eşimle öğretmenlik yapıyorduk. 36. haftamda bi sancı başladı daha önce doğum sancısı nedir bilmediğimizden düştük yollara 1,5 saat yoldan sonra hastaneye gittik nstde ne sancı ne başka bişey doğum görünmüyo. zaten yolda da azalmıştı sancılar. dr bundan sonra sık sık olur her an doğuma hazırlanın dedi, bunu duyan eşim seni bir daha ilçeye götüremem annenlerde kalacaksın dedi, işte o günden sonra benim için sıkıntılı süreç başladı eşim ilçede benden uzak ben annemlerde... arayan arayana doğum yaptım mı diye bende tık yok eşim günde 20 defa arıyo sancı var mı bi sıkıntı var mı diye... annem kardeşlerim herkesde bir heyecan bir bekleyişş.. bende heyecan kalmamıştı artık beklemekten insanların aramasından eşimden uzak olmaktan sıkılmıştım. 37-38-39-derken nihayet 40. haftamı da doldurdum ama bizim paşanın gelmeye niyeti yok 41. haftaya girince eşimle rutin kontrole gittik dr alttan muayene etti doğum görünmüyor ama çatın dar bebek iri normal doğum yapamazsın hemen ameliyathaneyi hazırlayalım sezeryana gireceksin dedi. ben ilk günden beri kendimi normal doğum hazırlamıştım oysa ki..eşim de bende şaşkın ördek.. bebeğe zarar gelsin de istemiyorum ama sezeryanı da hiç düşünmemiştim..
annemi aradık devlet hastanesinde kadın doğum uzmanı bi tanıdık dr vardı o da muayene etsin gerçekten çatım dar ve normal doğum riskliyse yapacak bişey yok dedik.. gittik hastaneye dr baktı hayır bebek normal ağırlıkta doğum da yapılmayacak kadar çatın dar değil dedi.. ama kararı bize bıraktı... eve geldik..sanırım iki defa muayene olmam doğumu tetikledi ki akşam üstü 18.00 gibi sancı başladı ama şimdiye kadar olandann çok farklı adet sancısı gibi de değilde.. durmadan devam etmiyor ama sistematik bir şekilde belle zamanlarda gelip bitiyor. o zaman anladım doğum sancılarımın başladığını... biraz sancıların artmasını bekledim. sonra sıcak bir banyo yaptım. eşim saçlarımı taradı ben hem korku hem heyecanla usul usul ağladım.. eşim yumuşak bir ses tonuyla her şey geçecek evimize bebişimizle döneceğiz diyordu.. sancılar 4 dk da 1 olmaya başlayınca saat 19.30 gibi hastaneye gittik. ben içimden amann evet canım acıyo ama öyle abartıldığı gibi değil diye düşünüyordum. hastaneye gittik muayene oldum açılma 5cmdi iyi dedim az kaldı. sancı odasına girdim serumla suni sancı verdiler... işte ondan sonrası çok zordu 10 cm açılma olana kadar suni sancıyı çektim( ki ikinci de inşallah hayırlıısyla suni sancıya gerek kalmaz) 24.00 gibi doğumhaneye girdim eşim zavallı panik halde dua ediyo..
doğum hanede işler kolaylaşır dedim tam tersi oldu şiddetli sancı kan ter içindeyim dr ve hemşireler ıkın diyo ama takatim yok ıkınıyorum diyorum daha çok diyorlar az kaldı diyorlar sabret diyorlar ama ortada bişey yok. en son gücümü toplayıp ıkındım tamam dediler çoğu bitti kafası çıktı ondan sonrası da çok kolay oldu içimden balık gibi bişey kaydı :) ohhhh çok şükür dedim. saat 12.30 du( toplamda ilk sancıyla doğum arası 6 buçuk saat sürdü ve evet suni sancı ve ilk doğum olması dolayısıyla kolay olmadı diyemem ama bebişimin doğumuna tanıklık etmek ve doğumda tüm günahlarımın silindiğini bilmek fazlasıyla yetti bana.)
hemen bebeğimi sonrdum giydirim yanıma yatırdılar sağlıklı mı herşey yolunda mı dedim çok iyi dediler 50 cm boy 3600 kg... ben minnoşumu izlerken onlar beni dıktiler :)
sonra bebeğimi kapının önünde duran eşime verip beni tekerlekli sandalyeyle odaya götürdüler bebişimle ikimizde çok yorgunduk ama hemen kucağıma aldım doya doya kokladımm işte o an gerçekten anne olduğumu anladım. o heyecanla sabaha kadar uyuyamadım.
bi avazda doğuran komşumun torunu var normal günü gelmiş hiç sancısı olmamış . akşam yemek yemişler bulaşık yıkamışlar suyu gelmiş birden hemen eşi bindirmiş arabaya tam hastaneye gitmişler annanesiyle eşi hastanenin asansörde bi çığlık atmış bebek düşüyo diye annanesi pijamasının içine elini sokup bebeği tutmuş düşmesin diye kucağına almış . bu kadar basit doğurmuş . dedimki çok güzel bi doğum ağrısız sancısız dikişsiz. maşallah dünden önceki gün anlattı komşum
Benim iki keredir yüzünü saklayan oğlum
slm kızlar uzun bir ara yoktummmm herkeze hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim bugun oğlumuz arasın odası bitti yani duvar kagıdı boya badana ayyyy cok fenaydıııı rabbim hepimize kolaylıklar nasip etsinnn
Masallah vallahi,guzel gunlerde kullansin insallah,erken gibi geliyor ama dusuncel olursak gayet normal aslinda,oda kurulumu havalandirma vs,derken 1 ayda oyle gececek,temizlikti perde secimiydi,yol halisi yok lambasi,alinanlarin yikanip yerlesmesi,dogum cantasi hazirla,dogum hediyeleri,valla sayarken yoruldum hatta acaba yetisebilcekmiyiz bile diyorum yanislm kızlar uzun bir ara yoktummmm herkeze hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim bugun oğlumuz arasın odası bitti yani duvar kagıdı boya badana ayyyy cok fenaydıııı rabbim hepimize kolaylıklar nasip etsinnn
Masallah vallahi,guzel gunlerde kullansin insallah,erken gibi geliyor ama dusuncel olursak gayet normal aslinda,oda kurulumu havalandirma vs,derken 1 ayda oyle gececek,temizlikti perde secimiydi,yol halisi yok lambasi,alinanlarin yikanip yerlesmesi,dogum cantasi hazirla,dogum hediyeleri,valla sayarken yoruldum hatta acaba yetisebilcekmiyiz bile diyorum yanislm kızlar uzun bir ara yoktummmm herkeze hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim bugun oğlumuz arasın odası bitti yani duvar kagıdı boya badana ayyyy cok fenaydıııı rabbim hepimize kolaylıklar nasip etsinnn
Taaa Demre'denRica ederim canim sen nerden gelceksin
Ciddenmi bende maraştayım ayrıca maraşlıyım hangi doktora gidiyorsunKahtamanmarasyatiz
Yaa evet biraz uzakmis buraya hangi hastaneye geliyosun pekiTaaa Demre'den
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?