2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Tsk e
Ne kadar guzel anlatmissin anne olmak cok guzel bir duygu Allahim isteyen herkese nasip etsin insallah bakalim 2. Ye anne olmak nasil bende onu cok merak ediyorum...

Geçmiş okudum cok duygulandım ama benimki cok ama cok farklı doğumum zor geçmedi şükürler olsun ama ben yırtdışındayım dil bilmiyorum hastane eşimin çalıştığı yere 1,5 saat beni bıraktı hastaneye yüksek tansıyondan daha dogum yok denilidi gitti mecbur eşim 40+0 dayım bekliyom hastanede konuşanı anlamıyorum derdımı diyemiyorum sözlük ten bildigim kadar yemeklerınde domuz var yıyemıyotum ekmek süt domates salatalık eşim arada geliyo gerı gıdıyo 3 gün böyle kaldım gurbette bir garıp annem türkıyeden aglıyo ben çaresiz derken cok zor olmayan nir doğumla aldım kızımı kucagımada unuttum oan yanlızlıgı eşim tabı 5 6 saat sonra gelebildi duygusaldı ya ama Allah kimseye gurbete düşürmesin şimdi 1 sene oldu döndükte cok şükür

Kızlar şeker yüklemesi istemediğimi doktorumla konuştum. Beni çok şaşırttı:)) ben zaten küçük olanı yaptıracaktım sıkıntı çıkarsa diğerini isteyecektim.

Şeker çok büyük sıkıntı hamilelikte bunu bebek yapar dedi.. Şeker yüklemesi yaptırmayacak hamilelere de şeker ölçüm cihazı ile birkaç günde bir açlık tokluk ölçüp takip yapmalarını tavsiye ederim dedi..

İşte böyle...

Kizlar bugün sabah 2 bacagima birden öyle bi kramp girdi ki felc oldum sandim aglaya aglaya gecmesini bekledim ve hala bacaklarimda sızlıyor bu ne yaa boyle simdi doguma kadar böyle kramplar mi girecek
sabah benimde oldu magnezyum eksikliği var demekki vitamin içiyorum ama yetmiyor sanırım. hergün bi giriveriyor

yok yok canim merak etme sozlu olarak bildirmen yeterli.. ben en.son 22.haftada bindim priblem olmadi.. o zamana kadar doktor kontrolun varsa kcinci haftada oldugunu belirten bir rapor al icin rahat etmezse.. ama sorun olacagini sanmam canim..

canim
x-rayden gecmiyorsun canim hamileyim dediginde kenardan alip bayan gorevli elle kontrol ediyor o kadar en son 22.haftamda bindim dedigim gibi 28e kadar sozlu bildirmen yeterli.. zaten 28i gecip de haftasini az soyleyenin olur da basina birsey gelirse dogum falan baslarsa hicbir sorumluluk almiyorlar, onlarin isine geliyor yani.. o yuzden biz inanmadik rapor getirin demezler.. thy ise hamile binis proseduru bu zaten sorun olursa aninda yetkiliyi cagir sikayet et.. problem olmaz sekerler iyi ucuslar :)

canim thy hamile ucus proseduru belli olmaz ama olurda sorun cikaran gorevli olursa yetkiliyi cagur sikayet et.. kimsenin inanmam rapor goster deme hakki yok merak etme.. ayrica icin rahat olsun hamileyim dedigin anda bayan gorrvli elle kontrol ediyor o kadar :) her yerde her havaalaninda her x-ray de boyle

aynen cnm bende yaptırmıcm çok kararkıyım açlık tokluk ölçümlerimi evde yapmak istediğimi ileticem doktorum öyle sert bi kadın değil sorun çıkarmaz tahmnim zaten yediklerime de dikkat ediyorum gerisi Rabbime emanet.doktorun güzel demiş:)

harika anlatmışsın cnm Rabbim yavruna sağlık uzun ömür versin inş.
bende tam 25 ay bekliyordum 2 senem bitti ama gelde bana sor öyle zordu ki.sonunda yavrum oğluşum geldi
kendimi hep yalnız hissediyordum.onunla yüzüm güldü.inşallah sağ salim doğarda yavrum kavuşurum onun cennet kokusuna.bende yaşarım hepimiz yaşarız bu güzellikleri inşallah

Doğum hikayeleriniz ne kadar güzeeel..
Maşallah hepinize. Rabbim bu doğumlarınızın da hayırlı, sağlıklı, kolay olmasını nasip etsin..

Hiç korkmuyorum desem. Okuyunca nasıl özeniyorum normal doğuma.
Benim tüp bebek olduğu için doktor sezeryan diyor. Ama ben hep normal doğum isterdim, ne sancısı ne bir şeyi hiç korkutmaz beni.
Genç kız olduğumdan beri endometriozis hastası olduğum için bayılana, kusana kadar, parmağımı oynatamayana dek sancı çekip saatlerce iki büklüm kalmayı senelerce yaşadığım için. açıkçası sancı gözümü korkutmuyor hi.
Endometriozis hastalarının normal doğum hikayelerini okuyorum bazen. Çektiğimiz sancıların yanında doğum sancısı hiç bir şey diyorlar.
Bu sancıda en azından bebeğine kavuşuyorsun.

Sancıdan yanlış teşhisle boşu boşuna apantist ameliyatı bile yaptılar bana..

Neyse o günler geçti elhamdülillah.
Yinede bir şeyi çok istemek doğru değil. O yüzden benim ve tüm hamilelerin hakkında Allah hangi doğum hayırlısıysa onu nasip etsin diyorum.

Ama şu doğar doğmaz kucağına alma, emzirme, helede tekerlekli sandalyede kucağında bebeğin doğumdan çıkabilecek kadar iyi olmak durumu beni benden alıyor. Tabi sonrasında bebeğinle kendin ilgilenebilme..
Hakkımızda hayırlısı diyelim yine

Teşekkürler canım

Birde şekeri yüklemesini ben kesinlikle yaptırmayı düşünmüyordum Canan Karatay'a hak veriyorum çünkü hala.
Ama doktorum yaptırman gerekiyor, zararlı bir şey olsa biz istemeyiz zaten dedi bende yaptırdım.
Ama hala hak veriyorum Canan Karatay'a.
Onun beslenme ile anlattıklarıyla yemek yemeyi denedim 2 ay önce;
ekmeksiz , yumurtalı, tereyağlı, peynir, zeytin, ceviz, süt domatesle; normalde o kadar sık acıkmama rağmen hamileyken 6 saat en ufak bir açlık dahi hissetmemiştim 1 hafta.. Çok memnundum aslında, ama sonra bozdum maalesef... Uygulamak biraz zor oluyor ve her gün o kadar yumurta yersem bir süre sonra hiç yemeyecektim, ara verdim derken bıraktım...
Ben önümüzdeki 10 yıl içinde şeker yüklemesinin bizzat sağlık bakanlığı tarafından yasaklanacağı görüşündeyim.
Bizden önce annelerimizde vs yoktu bu yüklemeler, muhtemelen bizden sonrada olmayacak. Yine aradaki deneme tahtası biz olacağız diye inanıyorum.

Bu arada sılam cee yapıp kaçıyor artık görebiliyorum neyse ki. Çok şükür iyiymiş.

Sezincim hoşgeldin canım, sende yoktun bayadır. Allah kolaylık versin işlerinizde. Şu taşınma işleri gerçekten çok zor.
Benimde annem İzmit'e taşındı yakın zamanda, ben hiçbir yardımda bulunamadım tabi ki ablam yazık her şeye o koşturdu.
Arkadaşların dediğine katılıyorum aile mevzusunda, eşinin sana muamelesi iyiyse boş ver aileni.
Öyle olmuyordur eminim ama böylede hep sen mutsuz olacaksın. İnsan hamileyken gerçekten de ekstra ilgi görmek istiyormuş, bu bir şımarıklık değil ihtiyaçmış bunu öğrendim bende.
Zaten bebiş gelince Allah'ın izniyle şu ilk doğum zamanını atlatınca hepimiz mutlu olacağız inanıyorum.
İlk zamanlar ilgi gösterdiler göstermediler hep sorun olacak bizim için sanırım.
Kimi aşırı ilgiden bıkacak kimide ilgisizlikten.. Bakalım her şeyin hayırlısı hakkımızda...

Mssdelyyyyyy nerelerdesin seeennn???

Yaa evet biraz uzakmis buraya hangi hastaneye geliyosun peki
Medstar Topçular'a gidiyorum. Ünal YİRMİBEŞ'e. Çok da memnunum doktorumdan. Sen?
neden diyetisyene gidiyosun canım?hiç kiloda almamışsın?
ayrıca nasıl gidiyor gebelik?çalışıyor musun?
İkiz olduğunu öğrenince doktor diyetisyene yönlendirdi. Kilomuzu başta kontrol edelim dedi. Daha önce kayıplarım olmuştu benim, sebebi araştırılırken şeker yüklemesi de yapılmıştı. Şekerli suyu içtikten sonra şekerim ilk ölçümden daha da düşük çıktı. Bu gebelik şekeri olma ihtimalini arttırıyormuş. Dikkatli beslenerek önüne geçilebiliyormuş. 1 kere gittim yarım saate yakın nasıl beslenmem gerektiğini anlattı, örnek bir liste verdi. Demir ve kalsiyum alımına dikkat etmemi özellikle vurguladı. İkiz gebelikte son aylarda vitamin takviyesine rağmen sorun olabiliyormuş. Kilomda sorun olmadığı için bir daha gitmene gerek yok dedi doktorum, şeker yüklemesinde sorun çıkarsa tekrar gideceğim diyetisyene.
Bu arada çalışıyorum, öğretmenim. İlk aylar tatile denk geldi, pek de güzel oldu. Çok şükür sıkıntısız bir gebelik geçiriyorum. Arada belim ve sırtım ağrıyor ama olacak o kadar :)

gunaydin hanimlar bugun erkenciyim yine midem agriyor sabah hamilieligin basindan beri ilk kez bulanti yasyorum sanirim kuz acikiyor yada burnum hic akmaz geri akintim basladi havalar soguyor kizim misil misil uyuyor canm benim aksam anne ahmet dogunca nerde yatacak dedi nerde yatsin kizim dedim benim odamda yatsin onu ozlerim annne dedi:)bugun bebek deterjani alacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…