maşallah paşayaBenim iki keredir yüzünü saklayan oğlum
Sağolasın canım. :) miniklerimizin hepsine maşallah.maşallah paşaya
Günaydın canım...Günaydın annişler :)
Canim ben sifadaki Ertuğrul beye gidiyorum memnunum senin dr da biliyorum cok iyiymis alabildiniz mi bisilerMedstar Topçular'a gidiyorum. Ünal YİRMİBEŞ'e. Çok da memnunum doktorumdan. Sen?
İkiz olduğunu öğrenince doktor diyetisyene yönlendirdi. Kilomuzu başta kontrol edelim dedi. Daha önce kayıplarım olmuştu benim, sebebi araştırılırken şeker yüklemesi de yapılmıştı. Şekerli suyu içtikten sonra şekerim ilk ölçümden daha da düşük çıktı. Bu gebelik şekeri olma ihtimalini arttırıyormuş. Dikkatli beslenerek önüne geçilebiliyormuş. 1 kere gittim yarım saate yakın nasıl beslenmem gerektiğini anlattı, örnek bir liste verdi. Demir ve kalsiyum alımına dikkat etmemi özellikle vurguladı. İkiz gebelikte son aylarda vitamin takviyesine rağmen sorun olabiliyormuş. Kilomda sorun olmadığı için bir daha gitmene gerek yok dedi doktorum, şeker yüklemesinde sorun çıkarsa tekrar gideceğim diyetisyene.
Bu arada çalışıyorum, öğretmenim. İlk aylar tatile denk geldi, pek de güzel oldu. Çok şükür sıkıntısız bir gebelik geçiriyorum. Arada belim ve sırtım ağrıyor ama olacak o kadar :)
Günaydın canimGünaydın annişler :)
Gunaydin yerim yaa kizlar sahiplenici oluyor birazgunaydin hanimlar bugun erkenciyim yine midem agriyor sabah hamilieligin basindan beri ilk kez bulanti yasyorum sanirim kuz acikiyor yada burnum hic akmaz geri akintim basladi havalar soguyorkizim misil misil uyuyor canm benim aksam anne ahmet dogunca nerde yatacak dedi nerde yatsin kizim dedim benim odamda yatsin onu ozlerim annne dedi:)bugun bebek deterjani alacagim
Çok güzelmişdoğum hikayeleriniz ne güzel , yeni üyeyim ama ben de ilk doğumumu paylaşmak istiyorum.
merkezden uzak ulaşımı zor bir ilçede eşimle öğretmenlik yapıyorduk. 36. haftamda bi sancı başladı daha önce doğum sancısı nedir bilmediğimizden düştük yollara 1,5 saat yoldan sonra hastaneye gittik nstde ne sancı ne başka bişey doğum görünmüyo. zaten yolda da azalmıştı sancılar. dr bundan sonra sık sık olur her an doğuma hazırlanın dedi, bunu duyan eşim seni bir daha ilçeye götüremem annenlerde kalacaksın dedi, işte o günden sonra benim için sıkıntılı süreç başladı eşim ilçede benden uzak ben annemlerde... arayan arayana doğum yaptım mı diye bende tık yok eşim günde 20 defa arıyo sancı var mı bi sıkıntı var mı diye... annem kardeşlerim herkesde bir heyecan bir bekleyişş.. bende heyecan kalmamıştı artık beklemekten insanların aramasından eşimden uzak olmaktan sıkılmıştım. 37-38-39-derken nihayet 40. haftamı da doldurdum ama bizim paşanın gelmeye niyeti yok 41. haftaya girince eşimle rutin kontrole gittik dr alttan muayene etti doğum görünmüyor ama çatın dar bebek iri normal doğum yapamazsın hemen ameliyathaneyi hazırlayalım sezeryana gireceksin dedi. ben ilk günden beri kendimi normal doğum hazırlamıştım oysa ki..eşim de bende şaşkın ördek.. bebeğe zarar gelsin de istemiyorum ama sezeryanı da hiç düşünmemiştim..
annemi aradık devlet hastanesinde kadın doğum uzmanı bi tanıdık dr vardı o da muayene etsin gerçekten çatım dar ve normal doğum riskliyse yapacak bişey yok dedik.. gittik hastaneye dr baktı hayır bebek normal ağırlıkta doğum da yapılmayacak kadar çatın dar değil dedi.. ama kararı bize bıraktı... eve geldik..sanırım iki defa muayene olmam doğumu tetikledi ki akşam üstü 18.00 gibi sancı başladı ama şimdiye kadar olandann çok farklı adet sancısı gibi de değilde.. durmadan devam etmiyor ama sistematik bir şekilde belle zamanlarda gelip bitiyor. o zaman anladım doğum sancılarımın başladığını... biraz sancıların artmasını bekledim. sonra sıcak bir banyo yaptım. eşim saçlarımı taradı ben hem korku hem heyecanla usul usul ağladım.. eşim yumuşak bir ses tonuyla her şey geçecek evimize bebişimizle döneceğiz diyordu.. sancılar 4 dk da 1 olmaya başlayınca saat 19.30 gibi hastaneye gittik. ben içimden amann evet canım acıyo ama öyle abartıldığı gibi değil diye düşünüyordum. hastaneye gittik muayene oldum açılma 5cmdi iyi dedim az kaldı. sancı odasına girdim serumla suni sancı verdiler... işte ondan sonrası çok zordu 10 cm açılma olana kadar suni sancıyı çektim( ki ikinci de inşallah hayırlıısyla suni sancıya gerek kalmaz) 24.00 gibi doğumhaneye girdim eşim zavallı panik halde dua ediyo..
doğum hanede işler kolaylaşır dedim tam tersi oldu şiddetli sancı kan ter içindeyim dr ve hemşireler ıkın diyo ama takatim yok ıkınıyorum diyorum daha çok diyorlar az kaldı diyorlar sabret diyorlar ama ortada bişey yok. en son gücümü toplayıp ıkındım tamam dediler çoğu bitti kafası çıktı ondan sonrası da çok kolay oldu içimden balık gibi bişey kaydı :) ohhhh çok şükür dedim. saat 12.30 du( toplamda ilk sancıyla doğum arası 6 buçuk saat sürdü ve evet suni sancı ve ilk doğum olması dolayısıyla kolay olmadı diyemem ama bebişimin doğumuna tanıklık etmek ve doğumda tüm günahlarımın silindiğini bilmek fazlasıyla yetti bana.)
hemen bebeğimi sonrdum giydirim yanıma yatırdılar sağlıklı mı herşey yolunda mı dedim çok iyi dediler 50 cm boy 3600 kg... ben minnoşumu izlerken onlar beni dıktiler :)
sonra bebeğimi kapının önünde duran eşime verip beni tekerlekli sandalyeyle odaya götürdüler bebişimle ikimizde çok yorgunduk ama hemen kucağıma aldım doya doya kokladımm işte o an gerçekten anne olduğumu anladım. o heyecanla sabaha kadar uyuyamadım.
evet canım bende göremedim ama söyle birilerine mutlaka kameraya çeksinler biz ara ara izliyoruz ve eşimin her seferinde gözleri doluyor
ayyy aynen ya zaten grip mi nezle mi ne oldum salya sümük hepsi karıştı doğum hikayelerini okuyunca.
Doğum hikayeleriniz ne kadar güzeeel..
Maşallah hepinize. Rabbim bu doğumlarınızın da hayırlı, sağlıklı, kolay olmasını nasip etsin..
Hiç korkmuyorum desem. Okuyunca nasıl özeniyorum normal doğuma.
Benim tüp bebek olduğu için doktor sezeryan diyor. Ama ben hep normal doğum isterdim, ne sancısı ne bir şeyi hiç korkutmaz beni.
Genç kız olduğumdan beri endometriozis hastası olduğum için bayılana, kusana kadar, parmağımı oynatamayana dek sancı çekip saatlerce iki büklüm kalmayı senelerce yaşadığım için. açıkçası sancı gözümü korkutmuyor hi.
Endometriozis hastalarının normal doğum hikayelerini okuyorum bazen. Çektiğimiz sancıların yanında doğum sancısı hiç bir şey diyorlar.
Bu sancıda en azından bebeğine kavuşuyorsun.
Sancıdan yanlış teşhisle boşu boşuna apantist ameliyatı bile yaptılar bana..
Neyse o günler geçti elhamdülillah.
Yinede bir şeyi çok istemek doğru değil. O yüzden benim ve tüm hamilelerin hakkında Allah hangi doğum hayırlısıysa onu nasip etsin diyorum.
Ama şu doğar doğmaz kucağına alma, emzirme, helede tekerlekli sandalyede kucağında bebeğin doğumdan çıkabilecek kadar iyi olmak durumu beni benden alıyor. Tabi sonrasında bebeğinle kendin ilgilenebilme ..
Hakkımızda hayırlısı diyelim yine
canım zor olmuş ama sonunda kuzuna kavuşmuşsun ikinci rahat olur inşaallahArkadaslar merhaba size kızımın doğum hikayesini anlatayım ancak fırsat buldum... son günlerde doğum yapamayanlar blirler topiğin daimi üyesi olmustum doğuramadım doguramdım die neyse 19 kasım cumartesi nst kontrolüne gittiğimi bişey cıkmadığını söylemiştim. o gün eşim hastanenin ordaki alısveriş merkezinde geszmeyi önerdi gezdik sonra kocaman bir yokuş cıktık ve benle dalga gecti yardım etmeyecegim sen bu gidişle doğuramayacaksın dedi. bizi görenler kzıınızın adını alışveriş merkezi koyun bile dediler. neyse eve geldik. hersey normal ben artık son günlerde garip sancılar falan cektiğim icin sancı gelirse ayırt edemem suyum veya kanamam olmayınca gitmem hastaneye diye düsünerek yattım. gece 2 gibi uyandım bi garip sancı gelio ve diger sancılara hic benzemio ve cekilnmeyecek bisey deil zaten ben 3.30 kadar düzenli olup olmadığını kontrol ettim ve karar verdim esime duş alacagımı söledim tabi sancılar dayanılır düzeyde oldugu icin sabah gideriz dedim. dus aldım ve sabah 10 a kadar sancılarımı cektim ve her sancıda oturup salak gibi ıkındım. aslında sadece son esnada yani doğumda ıkınılırmıs bu sancılar normal cekilirmiş.... ama ne bilim ilk dogumum ... sonra annemlere haber verdim memleketten yola cıktılar ama biz daha evdeyz ben diorumki sancı böle ise ne var ama bi yandan korkuyorum ya bugün doguramazsam ansanlar ayaklandı memleketten gelio... neyse taksi cagırdıkesimle 11de hastaneye görümcem falan ulastık .. beni sancı var deince muayeneye aldılar sok oldum ilk defa alttan muayene oldum ben nst ye baglanırım sanıyodum. doktor yatış dedii 4cm açıklık esimi cagırdı yukarı dogumhaneye cıkın dedi cıktık... esime esyalarımı verdiler bana önlük falan verdiler tabi ben bu ara cok duygulandım ona belli etmiorumonlar dısarı ben ileri odalara beni hemen ultrasona aldı baktı bi bayan doktor sonra yan odaya elinde bi cubuk suyumu boşalttı ben tabi ilk doğumum ya anlamıyorum işlemi yapınca anlıyorum suyumu boşalttı dedim. sonra sancı odasına aldılar 2 kişi yatıo 3.de ben oldum. biri sezeryanı beklio yemek yemiş onun tuzu kuru diğeride sancı cekio ama ne sancılar bana serum ve nst bagladılar basladık sancı cekmeye ben tabi önceden hazırlanmısım bagırmayacagım die bi kere bile bagırmadm bagırmıyorum ama icimden bi daha asla doğurmam keske sezeryan olsaydım die geciriorum derken yandaki kadını bi saat icinde doguma aldılar 3.dogumuymus hemen acıldı gitti.. ben diorum annemler asagıda ben doguramayacagım bugn milleti ayaklandırdım. sonra bosalan yataga bi kadın geldi 2.doğumu ve nasıl bagırıo onu gördükce ben korkuyorum diorum ki onun kadar olunca sancılar ben dayanamayacagım demekki hala cok az benm die korktukca korkuyorummm kadına doktorlar kızıo kıpırdama bak suna daha ilk dogumu yazık diolar ama kadın her snacıda kendinden gectikce bende korkuyorum neyse saat ilerlio hava kararıo ben doktor acıklıgı kontrol ettikce ne kadar sürer diorum belli olmaz ilk senin daha diolar ben tabi daha cok korkuyorum ama acıklıgım 7 cm olmus yanda bagıran kadınında 7 cm sonra ıkınmamı sölediler basımda doktor ıkınmayı ögretio ben ıkınıorum nerdeyse nefessiz kalıyorum daha güclü ıkın sana güveniyim masada ıkınacagına alacaagım söz dio ama ben elimden geleni yapıorum ama cok yoruldum artık derken yandaki bagıran kadınıaldılar dogumhaneye tekerlekli sandalyeyle ben tabi yıkıldım resmen nie beni almıyosunz ben doguramayacakmıyım die doktor son kez ıkın söz dedi: tam umutlarımtükendi ben bu işi yapamayacagım herkes boşa ayaklandı artık ölüyüm kurtuluyum Allahım die icimden gecirirken hadi sandalyeye dogumhaneye gidioruz dedi... ben tabi seviniyorum ama garip sevinc cünkü artık ne olursa olsun ama kurtuluyum sonuca ulasıyım canımdan olacagım korkusu yasıyorum ... canım kızımı bile düsünemiyorm.. tabi bu iç konuşmaları yaparken hala bagırmıorum.. sonra dogum haneye gectik ben demirleri tuttum 3 bayan doktor alttaan epizyotomi kesisi yapıo bişeyler yapıo ben ıkınıorum nerdeyse ölecgm hal kalmadı o esnada bi erkek doktor sana yardım edecegm son kez ıkın dedi ve karnıma dirseği ile bastırdı ve kızımın geldiğini ve sesini duydummm:) o kadar rahatladım ki tabi soruyorum sacı ne renk d,ie esim sarısın ben esmer hep kumral veya sarı bi kız düsünüyorum yada gözler en azından renkli bi baktım simsiyah saclı bi kız saat 16:20 ipek kızım yanımda... ben artık ordan cıkmak kacmak istiorum kızım yanımda aglayınca dayanamıorum ama bana dikişi atılıo iki kere uyuşturdular ve 40 dk dikiş sürdü bacağım uyuştu dondum artık yalvarıorum nolur bitsin die en az sancı kadar zor bi dikişti.. bebeğimmle ilk gecemiz zordu sütüm 3.gün geldi lohusalıkla ilgili her türlü depresyonu yasadım suan 16.günümz gaz problemimiz var ama ben cok mutluyum bebişim yanımda onun sevmelik olma zamnlarına gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Sunu düsünüyorum hakikaten normal dogum gibi farklı ve Allahın mucizesi yokmus her türlü zorluguna ragmen.. ve anneler hicbişey yapmasa sadece dogum yapsa annelerin hakkı ödenmez .
canım elektriksizlerden diyorsun sanırım bende işe yaramamıştıtecrübeli anneler manuel göğüs pompası almak istiyorum önerebileceğiniz kullanıp memnun kaldığınız marka var mı
hayırlı olsunMaşallah cnmAllah korusun meleklerimizi bizimde cinsiyet belli olur inşallah 20 unda gidicem. ..Dün dayanamadım bikaç kıyafet aldım miniğime tırnak makası aldım torpusuyle çok tatlılar baya gezdim birsürü bebe mağazası var burda çeşit o kadar çok ki hepsinde gözü kalıyo insanın.
canım ne kadar yakın kaçıncı hafta?doğum hikayeleri gerçekten çok ilginç...
kızlar size bir şey soracam benim doğumuma yakın girmeyi çok çok istediğim bir sınav var. 5 saatlik yol gitmem gerekebilir. 2 yıldır beklediğim bir fırsattı bu... ne yapacağım hiç bilmiyorum( bu konuda deneyimi olan varsa paylaşabilir mi benimle ?
Kimse kusura bakmasın ama göz göre göre prima huggis alanlara ben o gözle bakıyorum, daha geçenlerde ablam ikinciye prima kullanıyordu abla nasıl alırsın bile bile diye bir sürü kızdım, sonra molfix aldı o da , inceymiş bende kalın sanıyordum diyor!! Kendi malımıza öyle bir ön yargı var ki şaşırıyorum her seferinde, canım illa molfix olmaz da, evy baby olur, can bebe olur, Tük malının suyu çıkmıyor , sızdırmıyorHayırlı gunler herkese selammm
Ultrasonlar ıyı geçmiş şükür..
Meryemcim bez konusunu genel olarak söledim.. Hani hangisinden alırsanız bi oaket alın bnm gibi stok yapmayın denek istedim.. 5 paket almıstım ..
Eflalım haklısın canım .. Evyap kullandım bn 2 senw olcak .. Prima hugguıes kullanmadım diye bni sınır dısı etmediler..
Hem cok pahalı hem ne gerek var.. 1 krsmi bi le vermek istemıyprum bnde..
Molfix de güsel aslında ama bnm kıN poposunu kızarttı biraz ..
Bn daha hhiiiiç bişi be aldım ne yaptım.. Ama az kaldı bayramdan sonra inş..
Şeker yüklemesi bnde kararsızım.. İlkte yaptrıdım şükür.. Erken dogum falan olmadı.. Karatay hocanın dedıklerı bazıları mantıklı gelıyor.. Hanı seker cıkarsada diyet veriyolar herhangı bi ekstra bişi yokki..
Ama biz biraz tatlı kacırsak aynı şekeri yüklüyoruz.. Ama suda var bilmem kac saatlık aclıgın üstüne kımse tatlı yıyemez diye düşünüyorum..hani ac kalıcaz üstüne birden şker yüklemesi yaptırıcaz.. Tamam ilkinde olmadı ewet .. Ama yinede anne karnındayken rahatsız oldumu bilmiyorum.. Mesela bnm kızım 2 gün oynamanıstı..
Eşim kesınlıkle yaptırma ben istemıyorum dıyo..
Gercı özeldeki dr um da aile geçmişinde seker hastası yoksa ve fazla kılo alımı olmadıysa akş tkş ye bakarım normalse yuklemeye gerek uok dedı..
Bnmde öle bı durumm yok şükür ..
Kararsızım hala yani.. Ama muhtemelen yaptırmıcam.. Kendim zaten dikkat ediyorum .. Hamur işi abur cubur cok tatlı şekerli seylerden zaten kullanmıyorum..
Afff bilmiyorum bilmiyorum..
ben hep öyleyim yükleme sonucunda korkuyorumben de tam tersi özellikle son bir haftadır tatlı delisi oldum. duramıyorumçok korkuyorummmm
Canım başın sağolsun, kuzun sağ salim doğmuş hamdolsunBen anlatayim canim 36 . Haftamdaydim ozamana kadarda calistim persembe ananemi kaybettim tabi mezarliklarda dolandim cumartesi gunu isaret dedikleri akintim geldi veeee pazartesi sabah 9.00 ayaga bir kalktim suyum geldi esimi ve doktorumu aradim doktorum sakin ol ve gel dedi oarada esim nasil uctuysa gelmisti bile sonra hasyaneye gittik sancim yoktu suni sanci verdiler saat 4.20 ebe kalp atislari yavasloyor dedi gayret etmen gerekiyor dedi deyis o deyis ve bir kuvvet aninda dogurdum sonrasi hic ne aci ne sanci ama benim oglum kanalda sikistigi icin yorgun bebekmis tipta oyuzden 3 gun tuttular hastanede 2 gunde sariliktan 5 gun sonra kavustum ogluma ama bende cikmadim hastaneden eve gidemedim bekledim ah ahhh ne gunlerdi
gözün aydınSelam annişler herkssler iyidir inşallah. Şeker yüklemem vardı bugun çok şükür iyi çıktı darısı size
aynen katılıyorumCanan Karatay dünkü programdan sonra günün mevzsu oldu doğal olarak.. Arkadaşlar sonuç olarak hamileliğin başından sonuna kadar kendinizi doktorunuza emanet ediyorsunuz Karatay'a değil..Eğer Karatay'ın dedikleri ile hareket edeceksek neden başka bir doktora gidiyoruz, gidelim kontrollerimiz o yapsın ( uzmanlık dalı olmasa bile).. Hamilelik sürecinde yaptırdığımız her test bir risk, riskleri alarak yola devam ediyoruz.. Amacımız riskleri en aza indirgemek derseniz haklısınız ama doktorlarımız bile bile bebeğimizi tehlikeye atmaz bunuda unutmayalım.. Kaldı ki ailemde şekeri olan yok tehlikede değilim diye düşünenler arkadaşlar garanti altında değilsiniz. Şeker hem normal insanlarda hem hamilelerde oldukça sinsidir. Son olarak Karatay o kadar agresif bir insanki inanın ben kendi adıma izlemeye en fazla 5 dakika dayanabiliyorum. Sinirlerimi bozuyor..
Kıııııızzz sabah sabah ağlattın beni senBnm ilk dogumum tecrübesizliklerle dolu bi dıgumdu.. Bir daha yasamak istemedıgım bi şekılde dogum yaptım.. Bunlar dıs etkenler.. Ben size kızımla aramaızdakı maneviyatlı hislerden bahsedicem..
Dogum zamanım geldi geçmişti bile.. 40 hafta oolduk yok
41. Hafta olduk yok gelmiuo nazlı kızım
Sonunda 42 haftasında nişanım bozuldu.. Persembe sabah 10 gibi.. Annemde kalıyoduk .. Hastane yakın diye..hemde tek kalmım ne olur be olmaz.. Bu arada sancım falan yok .. Sadece kan geldi diye gittik annemle dr a..
Ordan eşimi aradım.. Oda geldi.. İşte nst ye baglandım.. İç sancım var ama dogum baslangız sancısı...bni aldılar dogumhaneye orda alttan baktılar acılma falan yok..dedıler sancın var heran artabilir evw gitme bosuba.. Hastane parkında dolas biraz hareket et.. Dogumun baslasın artık diye..
Nese ki saat 12:30 gibi sancım cogaldı..nst de belli oldu.. Acılmamda 3 cm di..
Hemen dogumhaneye alıp hazırladılar beni ..
Ben tabi artık korkularımla bas. Basa kaldım.. 4 tane kadın sancılanmıs beklıyo..
Allahım dedım sen yardım et.. Nese esyalarımı anneme verdim.. O arada annemle göz göze geldim.. Hemen gözlerimiz dıldu ikmizinde.. Sonra eşim geldi sarıldık birbirimize.. Hadi bakalım annesi ... Bu kapıdan kzımızla cıkıcaksın... Cıkısta ne istiyosan yapıcam diyip bni rahatlatmaya calısıyodu..
Tam orada kosa kosa bbam geldi.. Ay yine duygulandım..
Kzım diye bagırdı tam kapanmadan kapı babamla sarıldık birbieimize..
Bnamı görseniz bı talımatlar.. Kızım sakın üzme sıkma kendini.. Bişi olursa biz kapıın önünde beklıyoz.. Kzım rahat ol o arada basımı oksuyo.. Ben anne olucam babam beni hala bebegiynşşim gibi seviyo..
Suan yine tutamadım kendimi
O zamanda cok aglamıstım..
Nese içeri girdim.. Yatagıma uzandım.. 2 saat sonra suyum geldi...
Ama acılmam 3 cm kaldı.. Catım dar olduu için cok zorlandım.. 2 saat 7 saat ıı yok .. Olmuyo.. Bende cabuk gelsın dıye ıkınıyorum halbukı hiç ıkınmamak gerekırmış..son dogum annda ıkınmak gerekıyomus..ne bilim.....
Kızlar bi türlü doguramıyorum.. Sabah kadar sancım tavan yaptı ama acılmam yok.. Korkuyorum... Bagırıyrun.. Kendimden geçiyorum..
Ertesi gün oldu cuma günü...
Saat 9 gibi prof geldi Allah razı olsun o dr dan..
Hemen suni sancı taktırdı ki acılmaya yardımcı oluyomus.. 1 saat gibi bi sürede 6 cm acılmam oldu... Ama hala sancım var.. Hala kzım olmadı.. O cektıgım sancılar... Dualarım.. Sabır sabır demelerin..
Neyse ki saat 10:30 da artık bebegimn kafası gözüktü dedı dr ve hemen doguma aldılar.. Nefes al ıkın... Nefes al ıkın.. O arada bagırıyorum.. Mecbur epiyoztomi yapıldı... Yüzümdeki kılcal damarlar catlamıstı ..kızamık cıkarır gibi oldum..
Kendimde degilim artık nerdeyse... 10:40 da kzızm dogdu.. Bana bi rahatlık vurdu ki anlatamam.. Hemen yawrumun yüzünü agzını temizlediler...ebe mavi örtüye dolayıp kızımı kıcagıma verdi.. Bu arada de altta dikiş yapıyo ama uörumda degil.. 42 haftadır bni bekleteb bıcırık kollarımda.. Agzı burnu bücüş bücüş.. Saclar simsiyah gözler deseniz yine öle.. Acıkmıs kac saattır parmagını agzına koyup cuk cuk emmiyo... Analtamam size bi kokladımm... Yokkk böle bi kokuuu..ellerini elime aldım.. Öptüm kokladım..o arada dikşim olmus.. Annemler dısarda meraktan korkudan catlıcaklar.. Nerdeyse 22 saat bekledıler.. Mahvoldu onlarda.. Kapı acılıp merve nin esyaları bevek esyaları lütfen alabılırmıyıö diyince kardeslerım eşim kv dem babam annem hepsi bi sevinc cıglıgı attılarki taa bn duydum.. Esyalarımı verdiler .. Hasta bakcı sayesinde giyebildim.. Kızımı süsledik.. Pembiş hastane cıkısını giydirdşk..
Kucagıma aldım cennet kokulumu..
Evet tekerlekli sandalyede ailemin karsısına cıktım... İşte o an sadexw anneme baktım ... Zaten herkes bni görünce agladı.. Annemi öle iyi anladım ki.. Anne olmayı .....
Eşim.odamın kapısına durmus gözleri aglamaktan kıpkırmızı olmus.. Odaya girdim..dedım babası gel bakalım.. Bu cimcime babam nerde diye sordu içerde dedim.. Öle diyince yine bi aglama... Aldı kucagına ama öle hayran bakıyo ki... Öle masum bakıyoki.. Hani susuyo ama gözleri dunyaları anlatıyo...
Sonra dedesı.. Babannesi anne annesi teyzeleri herkes minik kızlarına baktılar...
Kım actı bu konuyu .. Yıne salyasümügüm
canım planlıları 38 den sonra alıyorlar benimki plansızdı gününde oldıuPeki çevrenizde sezeryanla yapanlar kaçıncı haftada doğum yaptılar arkadaşlar??
canım muz ye her günKizlar bugün sabah 2 bacagima birden öyle bi kramp girdi ki felc oldum sandim aglaya aglaya gecmesini bekledim ve hala bacaklarimda sızlıyor bu ne yaa boyle simdi doguma kadar böyle kramplar mi girecek
hoş geldinmerhaba kıslar ben de 2015 ocak annesiyim. 3,5 yaşında bir oğlum var 2. oğlumda gelecek inşallh.
Ne güzel canım normal olmuş sağlıkla doğmuş kuzun maşaallah, ikinci daha kolay olurdoğum hikayeleriniz ne güzel , yeni üyeyim ama ben de ilk doğumumu paylaşmak istiyorum.
merkezden uzak ulaşımı zor bir ilçede eşimle öğretmenlik yapıyorduk. 36. haftamda bi sancı başladı daha önce doğum sancısı nedir bilmediğimizden düştük yollara 1,5 saat yoldan sonra hastaneye gittik nstde ne sancı ne başka bişey doğum görünmüyo. zaten yolda da azalmıştı sancılar. dr bundan sonra sık sık olur her an doğuma hazırlanın dedi, bunu duyan eşim seni bir daha ilçeye götüremem annenlerde kalacaksın dedi, işte o günden sonra benim için sıkıntılı süreç başladı eşim ilçede benden uzak ben annemlerde... arayan arayana doğum yaptım mı diye bende tık yok eşim günde 20 defa arıyo sancı var mı bi sıkıntı var mı diye... annem kardeşlerim herkesde bir heyecan bir bekleyişş.. bende heyecan kalmamıştı artık beklemekten insanların aramasından eşimden uzak olmaktan sıkılmıştım. 37-38-39-derken nihayet 40. haftamı da doldurdum ama bizim paşanın gelmeye niyeti yok 41. haftaya girince eşimle rutin kontrole gittik dr alttan muayene etti doğum görünmüyor ama çatın dar bebek iri normal doğum yapamazsın hemen ameliyathaneyi hazırlayalım sezeryana gireceksin dedi. ben ilk günden beri kendimi normal doğum hazırlamıştım oysa ki..eşim de bende şaşkın ördek.. bebeğe zarar gelsin de istemiyorum ama sezeryanı da hiç düşünmemiştim..
annemi aradık devlet hastanesinde kadın doğum uzmanı bi tanıdık dr vardı o da muayene etsin gerçekten çatım dar ve normal doğum riskliyse yapacak bişey yok dedik.. gittik hastaneye dr baktı hayır bebek normal ağırlıkta doğum da yapılmayacak kadar çatın dar değil dedi.. ama kararı bize bıraktı... eve geldik..sanırım iki defa muayene olmam doğumu tetikledi ki akşam üstü 18.00 gibi sancı başladı ama şimdiye kadar olandann çok farklı adet sancısı gibi de değilde.. durmadan devam etmiyor ama sistematik bir şekilde belle zamanlarda gelip bitiyor. o zaman anladım doğum sancılarımın başladığını... biraz sancıların artmasını bekledim. sonra sıcak bir banyo yaptım. eşim saçlarımı taradı ben hem korku hem heyecanla usul usul ağladım.. eşim yumuşak bir ses tonuyla her şey geçecek evimize bebişimizle döneceğiz diyordu.. sancılar 4 dk da 1 olmaya başlayınca saat 19.30 gibi hastaneye gittik. ben içimden amann evet canım acıyo ama öyle abartıldığı gibi değil diye düşünüyordum. hastaneye gittik muayene oldum açılma 5cmdi iyi dedim az kaldı. sancı odasına girdim serumla suni sancı verdiler... işte ondan sonrası çok zordu 10 cm açılma olana kadar suni sancıyı çektim( ki ikinci de inşallah hayırlıısyla suni sancıya gerek kalmaz) 24.00 gibi doğumhaneye girdim eşim zavallı panik halde dua ediyo..
doğum hanede işler kolaylaşır dedim tam tersi oldu şiddetli sancı kan ter içindeyim dr ve hemşireler ıkın diyo ama takatim yok ıkınıyorum diyorum daha çok diyorlar az kaldı diyorlar sabret diyorlar ama ortada bişey yok. en son gücümü toplayıp ıkındım tamam dediler çoğu bitti kafası çıktı ondan sonrası da çok kolay oldu içimden balık gibi bişey kaydı :) ohhhh çok şükür dedim. saat 12.30 du( toplamda ilk sancıyla doğum arası 6 buçuk saat sürdü ve evet suni sancı ve ilk doğum olması dolayısıyla kolay olmadı diyemem ama bebişimin doğumuna tanıklık etmek ve doğumda tüm günahlarımın silindiğini bilmek fazlasıyla yetti bana.)
hemen bebeğimi sonrdum giydirim yanıma yatırdılar sağlıklı mı herşey yolunda mı dedim çok iyi dediler 50 cm boy 3600 kg... ben minnoşumu izlerken onlar beni dıktiler :)
sonra bebeğimi kapının önünde duran eşime verip beni tekerlekli sandalyeyle odaya götürdüler bebişimle ikimizde çok yorgunduk ama hemen kucağıma aldım doya doya kokladımm işte o an gerçekten anne olduğumu anladım. o heyecanla sabaha kadar uyuyamadım.
Canım tebessümle okudum espirili anlatmışsın:) maşaallah kuzuna ikinci çok daha kolay olur inşaallahGelelim benim hikayeme :) benimde 39 haftalık olmuştu doktor bugün yarın bekliyoruz demişti tabi biz her hafta nst ye giriyoruz ama tık yok tabi neyse bir cuma günü canım nasıl sıkılıyor allahım attım kendimi dışarı o gün pazarda vardı oo çarşı pazar geziyorum pazardan çıktım arkadaşıma uğradım derken eşimin yanına geçtim en son akşam hadi artık eve gidelim dedi biz eve döndük yemek falan derken saat akşam 10 oldu hafiften midem ağarmaya başladı amaaann dedim bu ne şimdi :) sonra eşim koltukta sızdı bende karşı koltukta saat 2 gibi hafif bir sızıntı anamm ne oluyor dedim neyse altıma bi ped koydum 10-15 dk sonra bi daha yok bez yetişmiyor beni aldımı bir telaş neyse saat 4 kadar böyle geçti sonra baktım olacak gibi değil eşimi kaldırdım dedimki telaş yapma ama bi hastaneye gitsek mi dedim bi gidip gelelim tabi kime dedim telaş yapma diye eli ayağına dolaştı neyse hastaneye gittikkk. Hemşireler gözleri şiş şiş :) gel bi bakalım dediler doğumhaneye aldılar suyum gelmiş doktorumu aradılar ama bende hiç sancı yok oohhh ne güzelmiş bu diyorum ne var bunda 10 tane doğururum :) hemşirecim benim sancım yok biz gidelim o vakit diyorum nereye diyor geç bakalım odaya ahada ranza yok yok demeden beni üstümü başımı çıkarıp odaya alıyolar sabaha kadar bende tık yok sabah doktorum geliyor kontrol falan derken saat 9 gibi sunı sancı verin diyorr o ne ki derken damla damla serum kolumda saat 10 da annemler geliyor benim sancım hafif hafif başlıyor işte böyleymiş diyorum sanırım olması gereken oluyor neyse 4 saat sancıdan sonra beni doğumhaneye alıyolar ama sancılar öyle tavan yapmışki saat 13,00 da doğumhanedeyim doktora vazgeçtim beni sezeryan yapıyorum dedim hee hee oldu dedi oda az kaldı hadi bi ıkın diyo hemşire tabi ben ona sen kaç defa doğurdun da konuşuyosun diyorumneyse 13.20 de kızım doğdu o an dünya durdu sesler sustu sadece kızımla ikimiz vardık göz gözeydik burun buruna kokusu içimde işte geldim diyo bana herşey geçti acılar sancılar bitti video ya almışlar dışarda kızım çıkarken babasının kucağına veriyolar onlarda bakışıyolar ve babamız orda ağlıyor ben içerde ağlıyorum kızım ilk sesini dünyaya duyuruyor. İşte bizdede böyle
maşaallahBenim iki keredir yüzünü saklayan oğlum
çok güzelKızlar okuyun cok hoşEki Görüntüle 1252357
Canım zor olmuş tek başına, şimdi güzel olur inşaallahGeçmiş okudum cok duygulandım ama benimki cok ama cok farklı doğumum zor geçmedi şükürler olsun ama ben yırtdışındayım dil bilmiyorum hastane eşimin çalıştığı yere 1,5 saat beni bıraktı hastaneye yüksek tansıyondan daha dogum yok denilidi gitti mecbur eşim 40+0 dayım bekliyom hastanede konuşanı anlamıyorum derdımı diyemiyorum sözlük ten bildigim kadar yemeklerınde domuz var yıyemıyotum ekmek süt domates salatalık eşim arada geliyo gerı gıdıyo 3 gün böyle kaldım gurbette bir garıp annem türkıyeden aglıyo ben çaresiz derken cok zor olmayan nir doğumla aldım kızımı kucagımada unuttum oan yanlızlıgı eşim tabı 5 6 saat sonra gelebildi duygusaldı ya ama Allah kimseye gurbete düşürmesin şimdi 1 sene oldu döndükte cok şükür
Canım keşke normal doğurabilsen, evet kesinlikle normal doğum sancısı adet sancısı gibi, bende o rahatsızlıktan yoktu ama iğne yiyecek kadar bulantılarla soğuk terlerle çekerdim adet sancımı, o yüzden hiç zor değildi bana, amin diyorum duanaDoğum hikayeleriniz ne kadar güzeeel..
Maşallah hepinize. Rabbim bu doğumlarınızın da hayırlı, sağlıklı, kolay olmasını nasip etsin..
Hiç korkmuyorum desem. Okuyunca nasıl özeniyorum normal doğuma.
Benim tüp bebek olduğu için doktor sezeryan diyor. Ama ben hep normal doğum isterdim, ne sancısı ne bir şeyi hiç korkutmaz beni.
Genç kız olduğumdan beri endometriozis hastası olduğum için bayılana, kusana kadar, parmağımı oynatamayana dek sancı çekip saatlerce iki büklüm kalmayı senelerce yaşadığım için. açıkçası sancı gözümü korkutmuyor hi.
Endometriozis hastalarının normal doğum hikayelerini okuyorum bazen. Çektiğimiz sancıların yanında doğum sancısı hiç bir şey diyorlar.
Bu sancıda en azından bebeğine kavuşuyorsun.
Sancıdan yanlış teşhisle boşu boşuna apantist ameliyatı bile yaptılar bana..
Neyse o günler geçti elhamdülillah.
Yinede bir şeyi çok istemek doğru değil. O yüzden benim ve tüm hamilelerin hakkında Allah hangi doğum hayırlısıysa onu nasip etsin diyorum.
Ama şu doğar doğmaz kucağına alma, emzirme, helede tekerlekli sandalyede kucağında bebeğin doğumdan çıkabilecek kadar iyi olmak durumu beni benden alıyor. Tabi sonrasında bebeğinle kendin ilgilenebilme ..
Hakkımızda hayırlısı diyelim yine
geçmiş olsun canım, canım sende gündüz kuzunun yanında odasında yatırabilirsin ben öyle yapıcam inşaallahgunaydin hanimlar bugun erkenciyim yine midem agriyor sabah hamilieligin basindan beri ilk kez bulanti yasyorum sanirim kuz acikiyor yada burnum hic akmaz geri akintim basladi havalar soguyorkizim misil misil uyuyor canm benim aksam anne ahmet dogunca nerde yatacak dedi nerde yatsin kizim dedim benim odamda yatsin onu ozlerim annne dedi:)bugun bebek deterjani alacagim
Canım öyle deme ikinciler gününde önce geliyorkizimin kucuklugunden kalan unisex kiyafetleri yikayip yen aldiklarimla hazirlayacagim bu haftadan sonra bu hafta daha gecince 7ay bitiyor aslinda hic erken dogacagini dusunmuyorum kizim 40+4 de dogurmus biri olarak oglumu da en erken 41de bekliyorum ama :) nasip bu isler alisveris yapmadim ama aldigim esyalarla bi ufak dogum cantasi hazirlayacagim
Canım böyle rüyaları daha çok görürsün:)herkese günaydındün akşam sofrayı da yememe rağmen karnım çok acıktı hattta açlıktan midem bulanıyor kzılar ben neden böyle oldum
kızçem beni geceleri uyandırıyor artık tekmelerine uyanıyorum 1 -2 gecedir
geçen gece rüya görmüştüm sizle paylaşayım
hamileym ruyamda dabebeğim karnımda dolaşıyor önce yavaş yavaş sonra hızlı hareketlerle dolanıyor korkmaya başlıyorum dsha da hızlanıyor sonra göbeğimi kesiyor bir çizgi halinde içimden ve kesiklerden kan akmaya başlıyor damla damla tabi o arada tutmaya çalışıyorum ki bebek çıkmasın hastaneye gidelim hemen diyorum eşime
eşim de nerden çıktıysa o an
sonra uyandım ama korkmadım
kan görünce rüya bozulurmuş zaten
Kızlar bende oğlumun odasını ayarlamaya çalışıyorum.. Odasında bir park beşik bir dolap ve emzirme koltuğu olacak. Dolabı geldi :) bu hafta sonu eşyalarını yıkayıp ütüleyip poşetlere koyarak kaldıracağım , hazır olsun .. Rahat rahat beklerim sonrasında ..Aklınızda olsun ; yeni gelen mobilyallar çok fena kokuyor. Biraz erken alıp bol bol havalandırın.. Sabah evim marangozhane gibi kokuyorduBadana boya ve yeni mobilya işini çok geçe bırakmayın.. Nacizhane tavsiyem ..
Bir de iyi ki varsınız, sayenizde kendimi hiç yalnız hissetmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?