2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
gunaydin kizlar internetim yoktu uzun zamandie giremedim sizi ozledim bayraminiz kutlu olsunn cok yorcu bi bayramdi ..oncesinde ipek kuzum hastaudi simdi evdeyiz kizimla her an ahmetin dogmasini bekliyoruz daha en az 9hafta olmasina ragmen kizimi 41invi haftada dogurdum ama Allah korusun bi evham icimde erken dogarsa diye dokto korkma olmaz dedi ama bu sapkin dusunce piskolojimi alt ist ett bu arada okul hayati yani calismalar devam cok yoruliyorum hamile iken anasibifi ogretmeni olmak cok zor :(

Merhaba kızlar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun. Malum bayram yoğunluğu anca girebildim.

Dün doktor randevumuz vardı çok şükür bebeğim çok iyi 36 cm 1.200 gram olmuş . Doktorumuz 1 hafta önden gidiyor iri bir bebek olacak muhtemelen dedi . Iri olması iyi olur tabi ama ben normal doğum istiyorum etkiler diye korkuyorum . Son kontrollerimizde hep kafası asagida poposu yukaridaydi bu sefer dönmüş benim minik kızım kafası yukarıda poposu asagidaymis. Ben ulturasondan hicbirsey anlamıyorum çok üzülüyorum burası kafası yüzü diyor doktor ben anlayamiyorum sinir oldum renkli göstermeye çalıştı oda görülmedi başka doktora gitmek istiyorum sırf bebegimi görebilmek için .

Bu arada kilo konusu konuşulmus ben malesef biraz hizli kilo almışım birde ona moralim bozuldu . 1 ayda 3.5 kilo almışım :KK43: toplamda 6.5 kilo aldım. Ve asıl kilo alımı bu aydan sonra başlıyor. Karnım çok kötü çatladi.kirmizi kırmızı oldu hep . Başta badem yağı suruyordum oda kıl köklerini besliyormus karnimda killanma oldu sonra vazelin surdum oda ise yaramadı . Yani catlayacagi varsa çatliyormus bunu öğrendim.

Birde bir kaç kişi karşın asagida diyor bana bu kötü birsey mi ? bende bebegimi yukarıda hissetmiyorum hep sol tarafımda hareket ediyor .

Uzun oldu kusura bakmayın :)
bana da karnın aşağıda doğumun kolay olur dedi kocakarılar :KK70:

bilge banwda karnin asagifda yoksa erken mi olacak diyo o kocakarilar korktum iyice Allah zamaninda nasip etsin ..

bilge banwda karnin asagifda yoksa erken mi olacak diyo o kocakarilar korktum iyice Allah zamaninda nasip etsin ..
yok canım .. o bebeği taşıma şeklin ile ilgili .. aklına kötü kötü şeyler getirme.. o koca karılar bana neler dediler de hadi sabah sabah yazmayayım :)

ya tam bacagimla vajina birlesimindeki kemik veeklem agriyor bacagin ic ust kismi her iki tarafta ara ara agriyor sanirim catı genislemesi basliyordu bu ay kizimda hersey sanki daha kolaydi bu hamileligi vuct olarak daha zor atlatiyorumcok cabuk yoruluyorum ahmetin hareketli masallah kuvvetli kizim daha cok tirmalardi

Vallahi canım ben öyle bir çatladim ki bu saatten sonra bana hicbirsey etki etmez.kiloyu da boşver takma ya veririz inş genelde doğumdan sonra gidiyor diyorlar. Özellikle normal doğum yapanlar daha rahat kilo veriyormus. Hayirlisi artık cnm .
ay akşam bi de baksam ben de çatlamışım ağla ağla canım cıktı ne salakım :D

25yasimi doldurmus olacagim yirmi gun sonra kizim 3yasini dolduracak kasda ona hamile oldugum da 21yasindaydim sanirim her hamilelik anneden birsey aliyor ve her gecen yil zorlasiyor hamileluk 3.uncu cocugu da yaklasik 5yil sonra 30da dusunuyorum sanirim zorlanirim e 4cocugu dusunemem Allahhayirlisinoni versin hep hayalim 4cocuktu 2de pes etmeye baslarsam bide calisan anne ilmak daha zor bakici ile paslasarak geciyor hayat Rabbim evlatlarimiza iyi aile olmayi nasip etsin

Canim bana nst ile bakmadilar, bir hemsire 1 saat kadar kasılmalarımın kaç dakika da bir olduğuna baktı, tehlikeli sıklıkta değildi çok şükür o yüzden progestan 200 kapsül verdi vajinadan kullan dedi, ve artık 2 haftada bir kontrole gidicem inşaallah ve daha çok dinlenicem, biraz daha yakından takip edilicem. Senin söylediğin ilacı bilmiyorum canım.

tamam canım teşekkür ettim benim ki daha sık olunca ilaca başladık ama kesildi çok şükür sana da çok geçmiş oldun

ayy yanlış olmuş sırt üstü yatıyorum:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:bacaklarımın altında yastık oluyor ama karnım gerilmiyor yatarken :KK70:
tamam o zaman ..rahat bir nefes aldım :KK64:bizde öyle uyuyoruz canım ..sorun yok ..ama sırt üstünü de pek tercih etme artık.. sol yan yastıkla yatmak gerekiyormuş..bazen uyurken fark etmeden bende sırtüstü oluyorum fark edince hemen toparlıyorum kendimi...

tamam o zaman ..rahat bir nefes aldım :KK64:bizde öyle uyuyoruz canım ..sorun yok ..ama sırt üstünü de pek tercih etme artık.. sol yan yastıkla yatmak gerekiyormuş..bazen uyurken fark etmeden bende sırtüstü oluyorum fark edince hemen toparlıyorum kendimi...

bende dikkat ediyorum ama sola yatarken de alttan tekmeliyo bebiş onda da rahat edemiyorum biraz sola dönük biraz sırt üstü pozisyonu ideal geliyor son zamanlar o zaman çok oynamıyor

Gunaydinlar.Hayirli cumalar. 
Simdi hastaneden bana seker testi yapilmadan diyet verildi ya. Sabah sekerli cay,peynir yumurta ekmek yiyorum balla marmelat yiyemiyom sevmiyom
Öğlen aksam ise 1er tabak corba,pilav(makarna,ekmek)
1 tabak balik et yada tavuk(et yemiyorum bende şimdilik hakkimi tavuktan tana kullaniyom)vi kasede yogurt
Aralarda meyve,meyve suyu.borek.corek.
Simdi gelelim sikintiya bal ve marmalati yemesem bisey olurmu.oglen ve aksam demis zaten simdi kahvalti ediyorum tek öğlen meyveyle geçiştirilip aksam o menuden yesrm bisey olurmu.ayriuca bu nasil diyet
Birde meyve olarak muz kullanabilirmiyim belirtilme yapilmamis seker orani dusuk meyvemi tercih etmem gerekiyor.

Herkese günaydın, hayırlı cumalar. Ben de üç gündür raporluyum, belimin bacağımın ağrısı kötü yaptı biraz beni. Oturarak da ders anlatamıyorum. Dinlenmiş olurum diye rapor aldım, haftaya çile başlayacak tekrar :)
Kuzum da dört beş gündür çok hareketli maşaallah, hiç uyumuyor galiba :) Anneannesiyle teyzesi yanımızda, onlara şov yapmanın peşinde galiba şovunu yediğim :)

Kızlar benim tansiyonum düşüyor elim ayağım kesiliyor sizdede varmı böyle şeyler

Gunaydinlar.Hayirli cumalar. 
Simdi hastaneden bana seker testi yapilmadan diyet verildi ya. Sabah sekerli cay,peynir yumurta ekmek yiyorum balla marmelat yiyemiyom sevmiyom
Öğlen aksam ise 1er tabak corba,pilav(makarna,ekmek)
1 tabak balik et yada tavuk(et yemiyorum bende şimdilik hakkimi tavuktan tana kullaniyom)vi kasede yogurt
Aralarda meyve,meyve suyu.borek.corek.
Simdi gelelim sikintiya bal ve marmalati yemesem bisey olurmu.oglen ve aksam demis zaten simdi kahvalti ediyorum tek öğlen meyveyle geçiştirilip aksam o menuden yesrm bisey olurmu.ayriuca bu nasil diyet
Birde meyve olarak muz kullanabilirmiyim belirtilme yapilmamis seker orani dusuk meyvemi tercih etmem gerekiyor.

canım diyetindeki menüde sabah bal mı var bende şeker çıktı ama yinede yedim bu sabah reçel kahvaltıda canım istiyor

Allah ablanın yar ve yardımcısı olsun, hayırlı doğumlar olsun inşallah.
Hazırladığın sepete bayıldım bayıldım, çok incesin çok hoş olmuş.
Hayırlı yolculuklar sana da, dikkat et kendine.

Doktorlara göre sıradan bir durum herhalde, ne rahatmış seninki de valla pes!

Canım mesajlarını takip ettim ama yazamadım. Erkeklerin böyle bencilce davranmaları gerçekten sinir bozucu, kızmakta çok haklısın. Ne desen ne yapsan hakkındır. Ama en önemlisi senin psikolojin ve bebeğe yaptığı etki, inşallah sakinleşmişsindir ve en kısa zamanda bebişini görebilirsin. Bence eşinle beraber gitsen daha iyi olur, onu her şeye dahil edersen hislerini daha iyi anlar diye düşünüyorum. Yoksa çevreden duyduklarıyla başbaşa kalmış olacak, o öyle dedi bu böyle dedi, şuna gerek yok buna gerek yok diye seni tüketecek. Tabi dışarıdan böyle konuşuyorum ama en doğrusunu sen bilirsin. Canını sıkma demek kolay, ben de bugün muayene olamadım diye hüngür hüngür ağladım bebeğimi hiç düşünmeden. İnsanın elinde değil. Allah sana kolaylık, eşine de anlayış versin.

Canım sana iyi yolculuklar, kendini ihmal etme. sepetin de çok güzel olmuş, bayılacaklar bence :)

Canım ne güzel yazmışsın herkese pek hoşuma gitti valla. Ben de bugün pek darlandım, yarın güzel bir gün olur inşallah.

Bir arkadaşımız daha vardı aynı doktora giden ama üzücü bir şekilde aramızdan ayrıldı. Doktorumuz çok iyi sağolsun, sekreterin ihmalidir diye düşünüyorum. Çünkü randevuyu 5 hafta önce aldım ve dün arayıp teyit etmiştim, kendi dedi bana yarın 18:30'da randevunuz diye. Bu akşam kapıda kaldık aradım, aaa randevunuz mu vardı diyor. Neyse bişey demedim, gerilmek istemedim ama çok üzüldüm. Bu gibi durumlar hiç bir yerde olmamalı aslında, ne devlette ne özelde, herkesin cep telefonu var, aramak ne kadar zor olabilir ki? Sen de boş yere bir sürü yol gitmişsin yazık değil mi? Bebişi görünce unutmuşsundur hepsini, darısı başımıza dediğin gibi :)
[/QUOTE]
Çok tesekkur ederim kizlar
Ulastik çok şükür evdeyiz
Simdi ablamin sancisinin gelmesini bekleyeceğiz :)

benim beğendiğim dolaplar 2000 tl beşikler 1000 tl neden uyguna bulamuyorum ben acaba gayet de güzeller canm

cam mı aldın canım ben şundan almak istiyorum 23 olamaz her yere baktım:KK57:
Eki Görüntüle 1265289

Canim benimki orta kalite
Çok kaliteli birşey istemedim çocuk küçükken kullanacak anlamaz zarar verir diye
İnşallah 12 yasinda felan çok güzel genç odalarından alirim
anlıyorum senin duygularını canım hem de çok iyi, git en güzeli inşaallah bende pazartesiye randevu bulurum özele de giderim söylemeyi bile düşünmüyorum eşime, sende haklısın işte olmuyor olmuyor bizim gibi empati kuramıyor bu adamlar, aslında ben eşimden beklentilerimi düşürmüştüm ne kadar beklenti o kadar hayal kırıklığı demek çünkü ama hamilelik olunca hormonlar bozdu dengemi yine beklentiye girmeye başladım:KK43:

inşaallah canım

sağol canım

hayırlı yolculuklar canım ablana sağlıklı güzel hayırlı doğumlar inşaallah çok güzel doğumuda sonrasıda

canım çok sağol öyle güzel yazmışsın ki okurken yine ağladım sulu göz oldum iyice:KK43: yüreğine sağlık duana canı gönülden amin bende sabır dilemek istemiyorum artık senin duan çok iyi geldi, bundan sonra bende kolaylık diliycem

canım doğum sonrası endişeler ilk gebelikte çok olur seni tabi ki çok iyi anlıyorum kim ne diyecek sorun çıkacak mı beni bunaltacaklar mı bebeğimi herkes kucağına mı alacak sütüme mi karışacaklar giydirmememi karışacaklar bir sürü soru var şimdi kafanda, bunlar çok normal ama sakın düşünüp kurup stres yapma, doğum sonrası evet her şey planladığımız gibi olmayabiliyor, bunun için doğum sonrası sıkıntımda olabilir sorunda çıkabilir ama ben ve bebeğim iyi olduktan sonra sorunlar geçer gider diye kendini hazırla, kv den mi çekniyorsun ya da görümceden, herkes akıl verir zaten, sen güçlü dur kendinden emin ol ve eşin çok öenemli o senin destekçinse inan gerisi boş, sütün yetmiyor diyen kv ye cevabı eşin verecek hayır mis gibi yetiyor diyecek sen kendini yormuycaksın bile, şöyle yap diyenlere itiraz edersen çok yıpranırsın kısaca he he diyeceksin ama bildiğini işleyeceksin:KK66: hem o insanlar susacak aaa iyi bak dediğimi dinliyor diye hem de sen bildiğinden şaşmamış olacaksın

doğum sonrası ben bebeğime yeterim diye her işi kendim yapıcam diye sakın kendini yıpratma hep diyorum mutlaka anlayışlı sevdiğiniz insanlarda yardım alın, süper anne olmaya çalışmayın sonunda piliniz biter, uykun çoksa anne uyumaya ihtiyacım var demekten çekinme ya da eşine söyle, çok bunaldıysan bebeğinde soğuk olduğu için çıkamayacak durumdaysa sütünü sağıp bebişini uyutup annene ya da yanında kim kalacaksa ona bırakıp bir yarım saat dışarıya çıkmayı kendine çok görme, her şeye yetmeye çalışan anneler çok yıpranıyor ve sonunda sıkıntısını hem kendi hem bebeği çekiyor bunalım kapıya geliyor çünkü:KK66:

mesala ben ilk doğumumda gurbetteydim eşimin ailesinin doğum öncesi gelmesini istememiştim eşimde tamam demişti annem gelmişti ayy ne yanlış bir kararmış annem ben demeden iş yapmazdı ben deyince yemek yapardı vs. kendi annem beni delirmişti doğum sonrası kv gil cümbür cemaat geldiler eyvah dedim ama kp gitti otelde kaldı annem olduğu için rahatsız etmek istemdi, kv iki görümcem canla başla iş yaptılar yemek yaptılar beni öyle nazladırlar ki anlatamam, yaaa eflal dedim ön yargılı olursan Allah böyle gözüne sokar kendi annen nazlamadı seni kvde el üstünde tuttu, ben iki saatde bir hastaneye emzirmeye gittikçe kv ah yavrum dedi yürekten dediğini biliyorum çok severim kendisini Allah bozmasın,ordan burdan duyduğum şeylerle aman eşimin ailesi gelmesin muhabetileriyle yanlış düşünmüşüm, bazen düşündükelerimiz yanlış çıkabiliyormuş,şimdi ki doğumda annemi asala istemiyorum ne hastanede ne evimde kusura bakmasın ben 20 günlükken dayanamadı sıkıntıya gitti evine beni tek başıma bıraktı gurbette bunları asla unutmam ben:KK43:

canım emmezse diye değilde sütünü sağıp birine bırakman gerekince iyi oluyor ya da çarşıya çıkınca her yerde emziremiyorsun ben sütümü sağıp yanıma alırdım acıkınca verirdim

canım acaba yanmada var mı reflüden olmasın

sağol canım, ilk hamileliğimde hep beraber gittik hep gördü oğlumuzu doğum sonrası neler yaşadım gördü şimdi çok değişti:KK43: artık gurbette değiliz ya nasılsa ben olmasam bir sürü kişi var ilgilenecek diye düşünüyor sanırım

Canım Alllah kolaylık versin canınız sağolsun borç elbette biter bunaltma kendini, bebeğin nasibiyle gelir gör bak

amin canım

yok canım kıstırmazsın korkmasın eşin
Sagolasin canim yazdiklarinda da çok haklisin

Back
X