2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Hayırlı geceler hanımlar.
Halılarım geldi yeniden temizlik yaptım, misafir ağarladım, bu günde oğluşla oradan oraya yuvarlana yuvarlana geçirdik günü.
Yemek işleri konuşulmuş. Herkes kendince doğruları uygulamaya çalışıyor işte.
@Mrssuperfine a katılıyorum bir çok konuda. Ama ben blw ci değilim.
Mıncıklıyor mıncıklıyor ama her şeyi ağzına götüren oğlum yiyecekleri götürmeye pek rağbet etmiyor.

Öncelikle bazı arkadaşların bebişlerinin büyük tuvalet problemi varmış onlara bir öneride bulunayım belki denemek isterler.
Bizim tuvalet sorunumuz yok bu arada elhamdülillah onu söyleyeyim.
Ama geçen gün 2 gün üst üste yeşil mercimek yemeği yedirdim oğluma ilk kez ve 3 gün boyunca günde 4 kez büyük tuvaletini yaptı.
Belki yedirmek istersiniz çok çalıştırdı bağırsaklarını ancak düzeldi.
9. aydan itibaren kuru fasulye nohut verilmeye başlanıyormuş. Sıra onlarda ara ara deneyeceğim inşallah.

Bu arada ben muhlamaya peynitle birlikte çırpılmış yumurta sarısı da koyuyorum.
Normal muhlama tarifinde yok yumurta ama bebişlere uydurarak böyle yapıyorum, yumurta peynir tereyağ bir arada yemiş oluyor.
Bana mısır ununu teyzem köyde görümcesinin kendi yetiştirdiği eski tohum mısırlardan yaptırıyorlar mısır ununu o veriyor.
Süper doğal olduğu için gönül rahatlığıyla veriyorum.
Diğer tam buğday unu pirinç unu buğday unu vs gelenekselpazar.com dan almıştım.
Şimdi makarnalütfenden sebzeli makarna alacağım.

İyi gidiyor gibi ek gıda olayı. inşallah daha da iyi olarak devam eder. Ama henüz tam kış gelmediği için sebze sıkıntısı çekiyorum. O yüzden yapacak çeşit bulmakta zorlanıyorum. Kışın çok çeşit olacak inşallah.

Birde gelişimlerden söz edilmiş. Evet her bebek kesinlikle çoook farklı.
Ben bebekken 7,5 aylık tamamen yürümeye başlamışım. Kalça problemim varmış erken fark edilen.
Allah'ın bir lütfu işte. Yere bastırmaya izinleri yokmuş beni hep bacak aramda kalın bezle yatırmışlar.
Kendi kendime kalkıp yerden önce sıralamaya sonra yürümeye başlamışım.

Bizim sıpacıkta çok erken döndü kalktı emekledi vs diye erken yürüyecek sandık ama hala yok.
Ellerini bırakıp daha uzun süre ayakta duruyor, jet gibi ordan oraya koşa koşa sıralıyor ama hala bi yürüyeyim yok.
Tırmanmadığı yer kalmadı evde. Her şeyin üzerine çıkıyor her yerden sarkıyor, tam bir erkek çocuğu işte.

Alkış yapmaya bayılıyor, ve bizim ellerimizi tutup alkış yaptırmaya, çığlıklar ata ata yapıyor.
Elini ağzına götürüp a-a-a-a-a-a-a-a yapıyor.
Ama gelin görün ki tel sardıramadık şu bebişe:KK70:
Tel sarar Mustafa deyip elimi kaldırdığım anda başlıyor gülmeye, yapmıyor ısrarla:mad:
Çok şükür bilinçsiz de olsa ba-ba-ba- ve de-de-de-de demeye başladı:KK70:
Anne 1 kere bile demedi, yanlışlıkla bile demedi:KK70:

Vileda aşığı hastası manyağı. Koşa koşa emekleyip elini içine daldırıp suyla oynamaya bayılıyor:KK57:
Geçen ay viledaya tutunup kalkmış ve içine eğilmişti, vileda devrildi, Mustafa nın da üzerine geldi tabi.
Bağıra bağıra bir kaçışı vardı ki ömre bedel:KK70:

Ben bebekken 7,5 aylık tamamen yürümeye başlamışım. Kalça problemim varmış erken fark edilen.
Allah'ın bir lütfu işte. Yere bastırmaya izinleri yokmuş beni hep bacak aramda kalın bezle yatırmışlar.

Bizim sıpacıkta çok erken döndü kalktı emekledi vs diye erken yürüyecek sandık ama hala yok.
Ellerini bırakıp daha uzun süre ayakta duruyor, jet gibi ordan oraya koşa koşa sıralıyor ama hala bi yürüyeyim yok.
Tırmanmadığı yer kalmadı evde. Her şeyin üzerine çıkıyor her yerden sarkıyor, tam bir erkek çocuğu işte.

Alkış yapmaya bayılıyor, ve bizim ellerimizi tutup alkış yaptırmaya, çığlıklar ata ata yapıyor.
Tel sarar Mustafa deyip elimi kaldırdığım anda başlıyor gülmeye, yapmıyor ısrarla:mad:

Vileda aşığı hastası manyağı. Koşa koşa emekleyip elini içine daldırıp suyla oynamaya bayılıyor:KK57:
Geçen ay viledaya tutunup kalkmış ve içine eğilmişti, vileda devrildi, Mustafa nın da üzerine geldi tabi.
Alkış ve tırmanma hariç hepsini benim oğlumda yapıyor :-)
Bi ara ayye fiyordu şimdi onuda demiyor nankör :)

Hele birdea-a-a-a. Yapmayı çok seviyor :)

Günaydın hanımlar çok hastayım bu halimle dün misafir ağırladım kv ve gorumce olmasaydı bayilirdim, birde dün tv yi akşam açtım haberi görünce iyice kötü oldum ne denir ki:KK43:

Bebek beslenmesiyle ilgili epey yazmışsınız bugün giremem yarın inşallah yazıcam bende:)

Kısaca şöyle diyeyim ilk oğluma bir yaşına kadar tuz şeker vermedim çok özendim çünkü yemek konusunda kolay bebekti beni zorlamadı, iki yaşına kafar asla abur cubur verdirmedim peki ne oldu 4, 5 yaşında ve her gün çikolata kraker yiyor engel olmak için mücadele verdikçe bana düşman oldu, ben ağladım yiprandim, babam ablalarim annem bana çok kızdı sen delimisin yemiyor mu yemek yemesin abur cubur mu yiyor ver sen kendini paraliyorsun kim anlıyor kocan mı oğlun mu, oğlun buyunce eline sağlık demeyecek, haklılardi demiyorlar banane yapmasaydin annesin mecbursun demiyorlar mi, iyi yetiştirirsen olmaz diyenler var çoook gördüm en güzel şekilde yetiştirilen çocuklar neler yapıyorlar...

Şimdi bu oğlumda kendimi yipratmama kararı aldim zaten uyumuyor, e yemiyor yediği şeyler normal yemeklerse ve sütüm artık yetmiyorsa aç mı kalsın o aç kaldıkca benim sinirlerim mi bozulsun, bozuk sinirle ne faydam olacak onlara, ben bir çok konuda çok çok yıpranmış bir kadınım, birde bunun için yıpranacak gücüm yok gerçekten

İşin komigi ben yemek verdikçe eşim annesi annem herkes pek mutlu sanki kendileri yiyor...

Kısa dedim güya:)

Günaydın herkese boğazım çok kötü yanıyor coldmiks sayesinde oğlum bugece yattı ama ben busefwr yatamadım:KK43:
Gecmis olsun cnm
Hemen cplus suda eriyen vitamin al ic
İlerlemeden geciriyor
Bol bol c vitamini tuket
Guzel bir ihlamur kaynat icine cubuk tarcin karanfil at,sekerli icme balla karistirip tuket
Gecmis olsun cnm

Bayanlar baldan bahsedilmis
1yasa kdr vermiyorduk ,bebeklerde zehirlenmeye neden acan arilarin balin icine kattiklari bir bakteri var ve 1 yasa kdr olan bebeklerin sindirim sistemleri daha cok ufak oldugu icin o bakteri zehirliyormus
Hatirlatmak istedim sadece
Opuyorum sizleriii
İyi geceler
Canim ben bali kendimiz icin demistim bebislere degil :) hep bebisler mi ya azicik kendimiz icinde biseyler yazalim :)) birde girlboymom un kizi 3-4 yaslarinda, onun icinnde yazmistim :)

Allah'ın bir lütfu işte. Yere bastıkorkuyorumi yokmuş beni hep bacak aramda kalın bezle yatırmışlar.

masallah ogluna butun bebislere.. Canim o temizlik kovalarina cok ama cook dikkat edelim, bir tanidigimizin cocuhu bebekken icine dusmus egilerek ve yatalak oldu, bende gormustum kadincagiz sirtinda tasiyordu oglunu :( Allah muhafaza.. Boyle felaket tellalligi hibi oldu ama :(

Geçmişi okumaya çalışıyorum vücudumda bir kırıklık her yerim ağrıyor öksürük ya hiç bana göre değil hastalık yatmak, aklım ev süpürmekte hala:KK11: bugün yer sofrası kurdum eşim taktı bu aralar hafta sonu kur diyor:KK34: bir yönden iyi oldu miniğim çok sevdi sofrayı kendi yedi döke saça ilk fırsatta atıcam foto:) belki yemeyen bebişlere çare olur diye yazdım bir nevi blw ama her yer battı söylüyüm:KK45:

Benim eşimde kışın çıkmaz pek kavga dövüş çıkartcam artık napıyımm :)
aynen bende:)
Bir de bebeğim ayağa kalkıyor merdiven çıkıyor diye söylüyordum e yaşına girecek normal diyorlardı. Ama şimdi minik minik yürümeye de başladı. Erken mi normal mi hanımlar ne diyorsunuz
Sizlerden duymadım diye erken diyordum ama etrafımdaki herkes yaşına gelecek bormal diyor her çocuk yapıyor diyorlar..
normal canım yani tabi genele bakarsak erken görünüyor:) ama şimdikiler doğar doğmaz yürüse şaşırmıycam artık:)
Bizimkide cok inat bu konuda
Herseye erken basladi ,erken konusur erken yuryr dernen duraklama donemine girdik galiba
Nerdeyse 5,5 aylikken enekledi 6 da koltuga tutunup kalkiyordu 7. Ci ayda siraladi ama suan ayni durumdayiz,7. Ci ayda desteksiz oturabiliyordu
Elinden tutup yurutneye calisiyorum hopppp gotunu saliyor yere hic cabalamiyor ama yurutecine binmeden onu iteleyerek disindan yuruyor ,saatlerce ayajta koltuga dayanip duruyor ama heniz bir adim atmiyor
Sinegi lambayi cik cikleri ogrwndi nerde deyince bakiyor ama asla el cirpmiyor sallamiyor baybay yapmiyor tel sarar gel gel yapmiyo dinlemk bile istwmiyor elimle elini tutup yaptirmaya calisiyorum sinirleniyor annemde tembwll diyor hic yapcakmis gibime gwlmiyor diyo babasi kilikli diyo tembel seyyy
Anne diorum bunu kv dese kavga sebebim olurdu diorum ne alaka daha cok kucuk diyorum hadi ordan diyor
Belkide cok zekiii icinden bananee dio coxugum tel sarar nee Allah askina ne manyaksin anne yaaa diodur
Daha onemli tecrubeler kazanmak istiyordur belkide :))))
canım ya aynen hepsi farklı farklı mesela bu kuzum daha gözü açık abisinin elinden çığlık atarak oyuncak alıyor:KK70: niye tembel olsun senin kuzun daha ne yapacak ayol 8 aylık bebek bu:) benimki yeni el çırpmaya başladı gel geli çok yapıyorum daha yeni sadece parmaklarını oynatıp del del del diyor:) o da parmağı oynuyormu oynamıyor mu belli değil yani:KK70: tel sarar ne ki kız ben hiç yaptırmadım büyüğede:KK45:
Nego Nego canim umarim son yazdigimda kirmamisimdir seni simdo tejrar ojudumsa biraz sert konusmusum gibi olmus, aslinda oyle degildi :), canim benim bildigim pirinc unu nisasta dolu, nisastada bildigimiz gibi kilo yapiyor ama vitamin yonunden eksik, onun yerine tahillar bulgur irmik daha saglikli, hic vermedim kizima pitinc ilk defa dun ispanakl averdim, ben obeziteden cok ama cok korkuyorum kiz kardesimde kilo problemi var, 8 yasinda ama 14-15 yas kiyafetleri ancak oluyor :KK43: uzuluyorum boyle oldugu icin, kizimdada aynisi olursa diye korkuyorum hic kilolu olmasini istemiyorum, kardesim erken dogmustu ama kisa zamanda yasitlarini sollamisti sadece anne sutuyle..Annem bile kizim daha 2-3 aylikken fazla emzirme filan diyordu dusun oyle bir korku var yani :)

Yegeninden ornek vermissin, benim erkek kardesimede annem yapardi bebe biskuvili cay filan hatirliyorum 185 biyunda tip okuyor, ama cocuklugu hastalikla gecti astim vs var, hastaliktan cok cekti kardesim :KK43: en ufak hava degisiminden etkilenirdi..
canım seninde kendince endişelerin var yaşanmışlıkların var hep diyorum her anne kendi bebeği için en doğrusunu bilir annelik iç güdüsü her anneyle bebeğe özel, bana uyan sana uymaz sana uyan bana uymaz önemli olan mutlu anne mutlu bebek değil mi, sağlık çok çok önemli ama mutsuz oluncada sağlık kalmıyor ki, kısır döngü işte:KK51:
Nego Nego saglik ocahinin verdigi beslenme listesinde ustune basarak belirtilmis pirinc unu vermeyin diye, ama veriyorum ne yapayim cesit oluyor arada
canım ya birinin cıs dediğine bir ver diyor karışık işler bunlar:) bende veriyorum büyüğe kullanmadım pek ama buna veriyorum
@Mrssuperfine ve Nego Nego arı mama konusundaki fikrimi açıklayayım. Paket gıdalara kendi yaşantımda dahil hep karşıyım evimde hastalık düzeyinde her şeyi kendim yapmayı istiyorum. Mesleğim gıda mühendisi ve aktif olarak çalışıyorum. Ancak bu konuda çok tırmalamış biri olarak arı mamayı en az düzeylerde dahi olsa kullanıyorum muhallebilerde.
Nasıl? örnek; Gece maması: 2çay bardağı süt, 3 kaşık irmik, 1 kaşık tam yulaf unu, 2 kaşık arı mama. Piştikten sonra içine biraz meyve rendesi(muz,armut v.s)bazen sade.
Kullandığım arı mama sade olanı, meyveli olanları hiç kullanmadım meyve aromalarını desteklemediğim için. Arı mamayı neden kullanıyorum? çünkü mamaya bir yumuşaklık ve aroma veriyor daha rahat tüketiyor. Peki neden sadece arı mama yedirmiyorum çünkü kafamda acaba diye bir şey var tabi. Ama sonra düşünüyorum bunlarla büyüyen bir toplum insan var ve sorun yok.Yani kafa karışık ama ana yüreği işte böyle bir şey :)
Çocuğu beslerken de eski ile yeniyi harmanlamaya da çalışıyorum çünkü beslenme önerilerine güvenmiyorum doktorların 5 sene önce yumurta yoktu sakatat sakın yaklaşmayındı şimdi en süper gıdalar oldular.
Süt kullanıyorum günde 2 çay bardağı sadece ve gece mamasında ama doktorlara sorsan kullanma derler. Süt ana besini ile büyüyen bir nesil var. Bundan 5 sene sonra bebeklere süt verin sütsüz bırakmayın derlerse ne yapacağız? ama dediğim gibi harmanlıyorum ne süte dayanıyorum ne sütsüz bırakıyorum.
Bendeki kafa bu şekilde size kolay gelsin...
hahhh bende bunu diyorum 10 yıl önce vermeyin denilene verin deniliyor sonra aaa bu zararlıymı deniliyor, hangisine güvenicez biz, bende 2 tatlı kaşığı veriyorum canım günde arı mama ya da pirinç unu zaten kuş kadar yiyor benimki:)
Aslinda kizlar bebekleri kiyaslamak yanlis, bi ozelligi durunca digeri ilerliyor, konusamiyorsa fiziksel olarak gelisiyordur oda yda ne bilim zihinsel tada el goz vs.. Bizim gordugumuz kadari degil sadece ic dunyalarinda ne gelisimlee oluyor, korkmayi ogreniyor, baglanmayi, yabancilamayi vs vs.. Ben hepsi ayri cesit, kimi hic emeklemiyor direk yuruyor kimisi 13-14 aya kadar emekleyip sonra yuruyor, hepsinin keyfine yapmayi sevdigi aktivteye bagli :)

O yuzden uzulmeyin anneler, sizinki suan kalkmiyorsa kalkan bebekten daha iyi yaptigi baska seyler vardir :KK66:
katılıyorum canım her insan aynı olsa dünya çok sıkıcı olurdu
Benim oğlumda bir haftadır pturuyor tutunup kalkıyor ama hala emekleyemiyor her an peşindeyim mutlaka biryerde tehlikeli birşey buluyor çok yoruyor beni:KK43:
bende canım ya çok yoruyor beni
Teşekkür ederim canım..
Benimde organik takıntım yok ama keşke herşeyin doğalını bulup verebilsek çocukşarımıza ama oda bu devirde mümkün değil aldığımız hava bile zararlı olmuş artık:KK43:
aynen canım
Kizlarr cok mutluyum. Benim esim mac hastasidir dolayisiyla evde digiturk/lig tv vardi. Bugün digiturku kapatma karari aldik ve kapandii :) yorgan gitti kavga bitti artik az mi kavga ettiydik maclar yuzunden cunku oyle boyle hasta degildir esim. Ayyy cok sukur cooook sukurr :)
gözünaydın:)
Gecmisi okudum simdi bende dusuncelerimi yazayim daha bebegim dogmadan tam bugday unlari ruşeymler organik urunler falan evi doldurmaya baslamistim ekmegini bile kendim yapacaktim guya neyse oglum dogdu daha 2 ayligiz soylemesi ayip maras dondurmasi yiyorduk bi baktim oglanin agzi bembeyaz sapur supur yalaniyor dedesi demezmi cani cekmesin diye dondurma verdim sonra nereye gittiysek vermeyin yasak dedigim herseyi agzina soktular kv ictigi demli sekerli cayi kaseye dokup icinde pasta ezip yedirmis cikolatalar cipsler neler neler verdiler ve hep benden habersiz ben bi seyle mesgulken niye verdin diye kizdigimda biz boyle buyuttuk ne olmus sagliksizmi cocugumuz aslan gibi cevabini alinca biraktim artik mücadeleyi kimseye laf anlatamiyorsun dun bakicisi bile salcali patates yaptim yedirdim diyo salca yasak niye koydun dedigimde oyle renksiz yemez demez mi e ben hangi biriyle ugrasayim onlarin yedirdiklerinin yaninda pirinc ununu ari mamayi falan gayet masum buluyorum ve pirinc unlu muhallebi yediriyorum icine ceviz badem ya da findik ezip katiyorum meyve rendeliyorum bence bu sekilde gayet besleyici oluyor..
canım onlarda kendilerince doğrusunu yapıyor biliyormusun bizimde torunumuz olunca aynını yapıcaz
Canimsin valla herkes yazsin tariflerini ben burdan cok tarif alip yaptim allah razi olsun yarinda su meshurrrrrr mıhlamayı yapacam:kk77: ama misir unum yok tam bugday unuyla yapicam bakalim olacak mi
evet bencede yazsın:)
Kızlar oğlum yine yaramzlık yapıp bi badire atlattı..
Eşim laptoptsn film ixliyor her gece sehpaya koyup koltukta izliyor sabah oğlum sehpayı üzerine devirdi hemde çok ağır yüzünde çizik gibi bir morluk oldu allah bebişlerimizi korusun şimdide ilk işimiz televizyonu değiştirmek biximtelevizyon sabit durmuyor düğün hediyesi gelmişti bize ayağı yok duvara monte edelim diyprum onuda yapmıyor eşim..
ödüm kopuyor televizyonu üzerine devirecek diye:-(
ayy canım çok geçmiş olsun
Bir de genel olarak en kızdığım ama bebek büyütürken de en sık duyduğum şey

Herkes yapıyor, eskiler böyle yapmış da ne olmuş vs.

Bence bu tamamen araştırmayı tartışmayı kapatıyor. Mesela hanileyken eleviy içiyordu burada bayanlar. İçinde domuzyağı vardı.

E bütün hamileler içmiş
Devlet veriyor olsa vermezdi
Eskiler içmiş de ne olmuş Bebişler sağlıklı
E benim annem kardeşime verdi kardeşim çok zeki

Böyle mi düşünmeli araştırmalı öı?

Yıllardır içilen devletin verdiği ilaçta bile neler çıkıyor, ben araştırmaktan her şeye açık olmaktan yanayım.

Bu arada elevit hiç içmedim. Alıp içeriğini araştırdıktan sonra muadili bir ilaç kullandım. Bu da benim yapım:) başak Burcu mükemmellietçiüi ve titizliği :)
ah canım ya çok yıpranıyor insan bu kadar araştırma vs. zorda kalınca yapmam dediğini yapar oluyorsun:( başak mı eşimde başak hiç taşımaz özelliğini:) benim yükselen başak
Bende 4 aya kadar hem mama hem anne sutu verdim mamaya dogar dogmaz kv dem alistirdi senin sutun yok diye diye 4.ayda beni tamamen emmedi sagarak verdim ama simdi 2 aydir hic anne sutu almiyor sutum cekildi cunku sadece mama ve ek gida aliyor...simdi burda okuyunca gercekten aklima takiliyor obez mi olacak diye ama oyle sisko bir bebek degil hatta zayif bile insallah daha da şişmez
o kv ye benden:KK11:

Anam ne konuşmusunuz hiç cevap veremicem:63::63:
ver canım ya:KK66:
Valla kime inanacagimi şaşırdım kaldım. Bizim aile hekiminin yardımcısı ebenin kizimdan 1 ay küçük oğlu var. Israrla pirinç ununa şeker kat diyo. Anlamadım gitti...
Ben anlayana kadar kızım büyüyecek...
bizim ebede aynı:) aynı aylık bebeklerimiz yediriyormuş her şeyi

Zaten öyle oluyor ilk çocuk ağlatıyor ikincide nasıl buyuyor anlamıyorsun karışıklığa geliyor:rolleyes:
anaaaaam benim ikinci daha çok ağlatıyor beni:KK53::KK53:
Gidin uyuyun anneler ben nöbetteyim kızım hasta elimi tut diyor midesi bulanıyor cisi geliyor en iyisi hic uyumamak sersem olmayim:KK14:
oyy kıyamam ipek kuzuya çok geçmiş olsun
Bu gece banada uyku yok heralde burnu fena tıkalı uyanıp duruyo burun aspiratörüyle temizledim şimdi yıktı ortalığı ağlamsktan gece gece. Bütün apartman duymuştur sesimizi ama yapcak bişey yok ... Yatana kadar gayet iyiydi burnu ya uyuyunca oldu :KK43:
gece çok tıkanıyor maalesef
Slmlar herkese
nnightsaill nnightsaill gecen yazmayi unuttum cnm kusura bakma ben 4 yil sigara ictim birakmam kolay oldu ozel birsey yapmadim yani
@Mrssuperfine kendi adima konusayim canim yazdiklarina uzulmedim hic... gunluk hayattada cok duydugum birsey mama icen tombis olur obez olur falan diye burdada surekli soylenince aklima takilmiyor degil hani onu dile getirdim sadece tek saglikli olsunlar hepimizin ortak derdi bu...
canım yok ya yeğenim tombiş bebekti hiç anne sütü almadı şimdi uzun güzel bir kız:) kilosu normal
yok canım bende üzülmüyorum sen kendi uyguladıklarını yazıyorsun bizi eleştirmiuorsun bunu biliyoruz mama konusunda seninle hemfikirim ama işte süt olmayınca olmuyor inan ben çok çana gösterdim 2 hafta boyunca 7 24 oğlumu emzirdim olmayınca olmuyor beni çok strrse soktular ve en sonunda mamayı verdim ama şuna şükrediyorum oğlum birazda olsun anne sütü aldı elhamdulillah..
Yanlış anlaşılmaya sebep olduysam özür dilerim hakkını helal et..
o strese sokanlara benden:KK11:
Kızlar Bebişler çok çok keyifli olmaya başladı mı? Maşallah barakallah.. Büyüdükçedaha keyifli oluyorlar sanki:)

Anlayıp gülmeleri seslenmeleri ömre bedel... Uyuyan yiyen çocuk olsa bir de hamileliğim kolay geçse üç tane hatta beş tane daha doğururdum hahah:))). Ama böyle çocuk da zor bulunur..

Herkese iyi haftasonları...
evet en tatlı zamanları
Bıxım yatakodası buram buram coldmix kokuyor vicks in sıvı hali vicks daha etkili bısde use yaramadı 30 to boşa verdık kızım bürde alerjık oldugundan kokular daha kötü yapıyor vicks sürünce kasınıyor:KK43: cold mix en azında. Kasıntı yapmadı ama etki etmedi

Bu gece ınsallah kolay gecer antıbıyotkk başladık düşük doz bı yılki ilk ve son antıbıyotık olur inşallah babamızda nöbetçi arkadaşım geli oğluyla oturduk biraz keyif yaptım ahmet sabah8 de kalktı 2 de uyudu nedir bu ya sisinkileedr boyle az mı uyuyor
bize etki ediyor canım vicksi ayak altına sürün diyorlar deneyemedim bir türlü
ellerine sağlık
Kizlar ufakken burun tikanikligi icin serum fizyolojik kullaniyordum ama simdi buyudu diyemi ne hic etki etmiyo
Dr uma danisarak sprayli giffer in okyanus suyunu aldik binbir eziyetle sikmamiza ragmen iki kullanimda nezlesi gecti burnu acildi ne cold mix ne birsey ise yaramiyorduu
Cokkk memnunum superr birseyyy
aklımda olsun:)
Hayırlı geceler hanımlar.
Halılarım geldi yeniden temizlik yaptım, misafir ağarladım, bu günde oğluşla oradan oraya yuvarlana yuvarlana geçirdik günü.
Yemek işleri konuşulmuş. Herkes kendince doğruları uygulamaya çalışıyor işte.
@Mrssuperfine a katılıyorum bir çok konuda. Ama ben blw ci değilim.
Mıncıklıyor mıncıklıyor ama her şeyi ağzına götüren oğlum yiyecekleri götürmeye pek rağbet etmiyor.

Öncelikle bazı arkadaşların bebişlerinin büyük tuvalet problemi varmış onlara bir öneride bulunayım belki denemek isterler.
Bizim tuvalet sorunumuz yok bu arada elhamdülillah onu söyleyeyim.
Ama geçen gün 2 gün üst üste yeşil mercimek yemeği yedirdim oğluma ilk kez ve 3 gün boyunca günde 4 kez büyük tuvaletini yaptı.
Belki yedirmek istersiniz çok çalıştırdı bağırsaklarını ancak düzeldi.
9. aydan itibaren kuru fasulye nohut verilmeye başlanıyormuş. Sıra onlarda ara ara deneyeceğim inşallah.

Bu arada ben muhlamaya peynitle birlikte çırpılmış yumurta sarısı da koyuyorum.
Normal muhlama tarifinde yok yumurta ama bebişlere uydurarak böyle yapıyorum, yumurta peynir tereyağ bir arada yemiş oluyor.
Bana mısır ununu teyzem köyde görümcesinin kendi yetiştirdiği eski tohum mısırlardan yaptırıyorlar mısır ununu o veriyor.
Süper doğal olduğu için gönül rahatlığıyla veriyorum.
Diğer tam buğday unu pirinç unu buğday unu vs gelenekselpazar.com dan almıştım.
Şimdi makarnalütfenden sebzeli makarna alacağım.

İyi gidiyor gibi ek gıda olayı. inşallah daha da iyi olarak devam eder. Ama henüz tam kış gelmediği için sebze sıkıntısı çekiyorum. O yüzden yapacak çeşit bulmakta zorlanıyorum. Kışın çok çeşit olacak inşallah.
canım mısır ununun kimin yaptığından ziyade tohum önemli, gdo sus hibritsiz mısır tohumu yok diye biliyorum artık

yerim o mustafayı, canım dikkat et su dolu kovaya aman diyeyim praline yazmış bende maalesef böyle bir şey duydum:(
Ankarada ölenlerden biri eşimin akrabasıymış:KK43:
başınız sağolsun:(
Günaydın herkese boğazım çok kötü yanıyor coldmiks sayesinde oğlum bugece yattı ama ben busefwr yatamadım:KK43:
canım senide tutmuş hastalık, dikkat et cins bir şey önce boğaz o geçer gibi oluyor sonra burun o geçer gibi oluyor sonra öksürük halsizlik başlıyor
Gecmis olsun cnm
İlerlemeden geciriyor
Bol bol c vitamini tuket
Guzel bir ihlamur kaynat icine cubuk tarcin karanfil at,sekerli icme balla karistirip tuket
Gecmis olsun cnm

bende aldırayım toparlanamadım:(

aysimason aysimason basiniz sagolsun canim
Nego Nego cook gecmis olsun bugun yat dinlen artik yorma kendini bir gun kaliversin isler..
Bizdede gece sık uyanma devam ediyo ne dişmiş arkadaş ya cikamadilar gittiler isin kotu tarafi uykuyu cok seven ben uyuyamiyorum artii. Sabah 8de esim uyandi sen git yat ben bakarim oglana dedi sersem gibuiydim zaten ama don don uyuyamadim sersem sersem geziniyom ole

Canim ben bali kendimiz icin demistim bebislere degil :) hep bebisler mi ya azicik kendimiz icinde biseyler yazalim :)) birde girlboymom un kizi 3-4 yaslarinda, onun icinnde yazmistim :)
Cocukla okuyunca demek yanlis anlasiliyor :)))
Hep ek gidadan bahsedilince herseyi bebek icin saniyorum
Haklisin birazda kendimiz icin tarifler yazalim dimi ama mesala sac dokulmesiiii
Korkunccc saclarim dokuluyor ev heryerrr sac besigin ici bile
Yerde emeklerken heryer sac :(
Hergun supuruyorum ama fayda etmiyo

masallah ogluna butun bebislere.. Canim o temizlik kovalarina cok ama cook dikkat edelim, bir tanidigimizin cocuhu bebekken icine dusmus egilerek ve yatalak oldu, bende gormustum kadincagiz sirtinda tasiyordu oglunu :KK43: Allah muhafaza.. Boyle felaket tellalligi hibi oldu ama :KK43:
Allah muhafaza
Gecen haberlerde bebwk 10 aylik
Anne mutfakta is yapiyor
Bebek emekleyerek banyoya gidiyor ve vileda su dolu icine sarkiyo ve bogularak oluyor :((((
O haberi duydugumdan beri tam bir ruh hastasi oldum her sn pesindeyim

Başınız sağolsun...
Ani ölüm çok zor...
Allah sabır versin...

Gecmis olsun cnm
İlerlemeden geciriyor
Bol bol c vitamini tuket
Gecmis olsun cnm

Basiniz sagolsun canim gercekten uzucu :KK43:

çok geçmiş olsun canım sanada oğluşunada..akrabanız içinde başınız sağolsun allah rahmet eylesin

aynen bende:)

normal canım yani tabi genele bakarsak erken görünüyor:) ama şimdikiler doğar doğmaz yürüse şaşırmıycam artık:)

canım ya aynen hepsi farklı farklı mesela bu kuzum daha gözü açık abisinin elinden çığlık atarak oyuncak alıyor:KK70: niye tembel olsun senin kuzun daha ne yapacak ayol 8 aylık bebek bu:) benimki yeni el çırpmaya başladı gel geli çok yapıyorum daha yeni sadece parmaklarını oynatıp del del del diyor:) o da parmağı oynuyormu oynamıyor mu belli değil yani:KK70: tel sarar ne ki kız ben hiç yaptırmadım büyüğede:KK45:

canım seninde kendince endişelerin var yaşanmışlıkların var hep diyorum her anne kendi bebeği için en doğrusunu bilir annelik iç güdüsü her anneyle bebeğe özel, bana uyan sana uymaz sana uyan bana uymaz önemli olan mutlu anne mutlu bebek değil mi, sağlık çok çok önemli ama mutsuz oluncada sağlık kalmıyor ki, kısır döngü işte:KK51:

canım ya birinin cıs dediğine bir ver diyor karışık işler bunlar:) bende veriyorum büyüğe kullanmadım pek ama buna veriyorum

hahhh bende bunu diyorum 10 yıl önce vermeyin denilene verin deniliyor sonra aaa bu zararlıymı deniliyor, hangisine güvenicez biz, bende 2 tatlı kaşığı veriyorum canım günde arı mama ya da pirinç unu zaten kuş kadar yiyor benimki:)

katılıyorum canım her insan aynı olsa dünya çok sıkıcı olurdu

bende canım ya çok yoruyor beni

aynen canım

gözünaydın:)

canım onlarda kendilerince doğrusunu yapıyor biliyormusun bizimde torunumuz olunca aynını yapıcaz

evet bencede yazsın:)

ayy canım çok geçmiş olsun

ah canım ya çok yıpranıyor insan bu kadar araştırma vs. zorda kalınca yapmam dediğini yapar oluyorsun:KK43: başak mı eşimde başak hiç taşımaz özelliğini:) benim yükselen başak

o kv ye benden:KK11:

ver canım ya:KK66:

bizim ebede aynı:) aynı aylık bebeklerimiz yediriyormuş her şeyi

anaaaaam benim ikinci daha çok ağlatıyor beni:KK53::KK53:

oyy kıyamam ipek kuzuya çok geçmiş olsun

gece çok tıkanıyor maalesef

canım yok ya yeğenim tombiş bebekti hiç anne sütü almadı şimdi uzun güzel bir kız:) kilosu normal

o strese sokanlara benden:KK11:

evet en tatlı zamanları

bize etki ediyor canım vicksi ayak altına sürün diyorlar deneyemedim bir türlü

ellerine sağlık

aklımda olsun:)

canım mısır ununun kimin yaptığından ziyade tohum önemli, gdo sus hibritsiz mısır tohumu yok diye biliyorum artık

yerim o mustafayı, canım dikkat et su dolu kovaya aman diyeyim praline yazmış bende maalesef böyle bir şey duydum:KK43:

başınız sağolsun:KK43:

canım senide tutmuş hastalık, dikkat et cins bir şey önce boğaz o geçer gibi oluyor sonra burun o geçer gibi oluyor sonra öksürük halsizlik başlıyor

bende aldırayım toparlanamadım:KK43:

aysimason aysimason basiniz sagolsun canim
Nego Nego cook gecmis olsun bugun yat dinlen artik yorma kendini bir gun kaliversin isler..
Bizdede gece sık uyanma devam ediyo ne dişmiş arkadaş ya cikamadilar gittiler isin kotu tarafi uykuyu cok seven ben uyuyamiyorum artii. Sabah 8de esim uyandi sen git yat ben bakarim oglana dedi sersem gibuiydim zaten ama don don uyuyamadim sersem sersem geziniyom ole
teşekkür ederim kızlar..

Back
X