2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Ben doktoruma sordum hocam seker yuklemesi yaptırmcakmısınız diye. Doktorum daha 21 yaşindasın sende ne şekeri olacak dedi ztn tokluk sekerinde iyi çikmiş dedi . Tokluk sekerinde bir risk gordugumz zmn yaptryrz dedi . Alem bnm doktor ya seviyorum cadıyı : )
Ben karatay falan bılmem anacım. Feristahı gelse bana yaptıramaz o yuklemeyı.. Allahtan bısey cıkmazsa tabı.. Cunku ben hazel de yanı buyuk kızımda seker yuklemesı yaptırmaya gttım. Ben seker hıc kullanmayan bırıyım, cayda kahvede kullanmam. Tatlı adına bısey yemem. sadece canm cok ısterse cıkolata yerım bırz o kadar. Ama o yukleme yapıldıgında ılk olarak mıdemın bulandgnı ve basımın dondugunu hatrlıyorum. Sonra gozumu bı actım acıldeyım kolumda serum takılı. Bıda dedım tovbe..

Selam anneler çok giremiyorum artık çünkü oturunca ağrım artıyor dr kesin istirahat dedi, geçen gün ki silip süpürme sonarsı oldu zaten ağrım, demek ki gerçekten bir kadının her hamileliği farklıymış, bunda ne kadar ağrı sıkıntı varsa yaşadım zahmetli geliyor kuzum

Kızlar ben kv ile aynı binadayım aile apartmanı şikayetçi değilim ben istedim zaten biliyorsunuz seviyorum ben kv mi, dün ben dr a giderken o evimi süpürüyordu sonra ütülenecekleri almış evine götürmüş ütülemiş Allah razı olsun

Sorum şu , benim oğlum babası sabah işe giderken beni babannemgile götür diyor arada izin veriyordum ama artık istemiyorum çok uzaklaşıyor benden çünkü, bu seferde babanneme söyle baba yanıma gelsin diyor, kv de eşim gittikten sonra geliyor( son iki haftadır) kahvaltı ediyoruz oğlumla oynuyor sen yat diyor ben yatıyorum oğlumla ilgileniyor, öğlen olunca kadın haliyle evinin işini yapmak için gidiyor oğlumda bende gidicem diye ağlıyor ben izin vermiyorum çoğu zaman bazen veriyorum, kv de oğlumun duymayacağı şekilde götürüyüm istersen sende dinlen çok yoruyor seni diyor( oğlum çok çok hareketli ve sürekli oyun istiyor haliyle yaşı gereği, birde wc sıkıntımız var kakasını tutuyor benim oğlum psikolojik olarak destek alıyoruz bu konuda)

Oğlum eğer oraya giderse epey duruyor gelince canım annem diyor öpüyor ama göndermezsem hep huysuzluk ediyor bana öfkeleniyor, sen bana kızıyorsun ben orda oynuyorum diyor halbu ki ben evde daha çeşit oyunlar oynuyorum, ben ne yapayım kızlar oraya giderse mutlu oluyor ama benden uzaklaştığını düşünüyorum, kreşe veremedik bu sene wc işinden dolayı çok sıkılıyor sürekli dillendiriyor, sizce babannesine her gün göndermelimiyim doğum olana kadar yoksa pes etmiyim mi??
bnde aynı binada oturuyrm kv ile . Bn gonderpte surekli aliştrmadım . Çunku bir kere gtse ikiniciyi mutlaka istyr . Oyle olunca gondermedim bu durumada oglum alişti artık aglamiyor gidicm demiyor. Bnm duşuncem gonderme çunku babaannenin yanında duran çocuklar yaramz oluyolar.

Aciklamalari cok uzucuydu yaptiran annelerin bebeklerinde kalp hastaligi falan olur dedi, annenin sütü az olur , erken doguma sebep olur.....vs ben yaptirdim ama 2.bebegim olursa asla yaptirmam
kadın biraz dobra ama haklı yanları var.. Ben kızımda yaptırdım iki gün kızım hareket etmedi tabi dr normal dedi ama gel bana sor..
Sütümde olmadı ben strese baglıyorum ama inş öle bişi cıkmaz gönlü ferah tutmakta fayda var

Suana kadar toplam 15 kılo almısım.. Yine alırım ... Ama dert etmıyprum.. İnş dogumdan sonra veririm diye düşünüyorum..
Saglıklı olmak için saglıklı beslenırsem 3 lt suyumu içip öle hayatıma dewam edicem zaten iki cocuk vs ister istemez veririm ..

Canım doğum anına kadar döner sıkıntı yapma, ayrıca bebek Dönmesi için duvar siler gibi aşağı yukarı ya da gırgır yapmayı öneriyorlar. Aklında olsun.

Canım Hakan Çoker doktor tavsiyesi duvar siler gibi yapın Diyor çapa yapar gibi ya da gırgır da olabilir :)
o zaman gerçekten duvar sileyim bari, bir işe yarasın :)
şaka bir yana tabii :)

Canım çocuğun yok ama olsun çevrende görüyorsundur:) tavsiyelere göre bakıcam dışardan gözler daha iyi benim için:) sağol canım

Eflalim burnumu sokmak gibi Olmasın ama çocuğunun güvende OLDUĞUNU bildiğin yakınında bir yere göndermende hiçbir sakınca Yanlışlık yok. Kısıtlaman yanlış bu dönemde; çocuk seninle hasta evinde kalmasındans soyun oynayıp enerjisini atacağı yere yönlendirilmeli komşu evi yazın sokak parkı akraba evi kreş vs. Gibi. Yoksa çocuk annem bebek yüzündrn hasta benimle ilgilenmiyor beni mutsuz ediyor diye düşünür.
Kaldı ki çocuğun sorumluluk okul çağında değil. Öyle olsa bile Yemeğini yiyip ödevlerini bitirdikten sonra gene onu serbest bırakman Lazım...
Anneler vicdan yapıyor ama seninle kalıp hırçınlaşması seni hasta görmesi hamileliğine öfke duymasındansa babaannede yorulup seni özlesin..
Annenin yerini hiçbir şey tutmaz ve bu sadece bir dönem... Oğlun çok akıllı başının çaresine bakmaya Çalışıyor oyun arkadaşlarına gidiyor:) sen niye onu engellemesin ki?
Ablamlar ağır hamilelik geçirirken yeğenlerime ben baktım Kapıdan girer girmez Üstüme atlarlardı peşimden ağlarlardı ama bu dönem bitince yüzüme bakmadı haspalar:)
Çok normal Allah Razı olsun kv yardımcı oluyor bu senin için pozitif bir şey. Vicdan yapmadan değerlendirmeye bak. Çocuğun işin büyük bi şans.. Annesinin evde OLDUĞUNU biliyor seni seviyor ve senin onu Bıraktığın düşüncesine sahip değil. Sadece eğlenceli oyunlu izinli yere gitmek istiyor. Bu da onun hakkı. Bebişini öpe öpe uğurla ve öpe öpe kapı aç yeter:)

Aciklamalari cok uzucuydu yaptiran annelerin bebeklerinde kalp hastaligi falan olur dedi, annenin sütü az olur , erken doguma sebep olur.....vs ben yaptirdim ama 2.bebegim olursa asla yaptirmam

5 tane yiğenim var hiçbirin annesi yani ablalarım kardeşim şeker problemi yaşamadı hamileleikte
annemde babamda birinci ikinci derece yakınlarımdada şeker problemi yok
bide zaten normalde benim şekerim düşüktür
o da etkili oldu yaptırmamamda
kimseye de yaptırmayın demiyorum tabi
ama hamilelikte şeker de bebekte ciddi problemlere neden oluyor buda bi gerçek
Allah korusun bebelerimizi ne diyelim

canım inşallah sağlıkla kavuşun bir birinize ..kaç kilo şu an ..genel durumu nasıl .. Konuşmaya çalış onunla çok iyi geliyormuş diye duydum..
allah razı olsun cnım.kızım 2500dogdu cok ufak bı bebek dgl.her gecen gun ıyıye gdıyo bugun tam bı hafta oldu.yanına gttıgmde de hep konusuyorum kuveze dokunuyorum oksuyorum.cok zor bılıyomusunuz.bugunume de cok sukur

merhabalar;

telefondan girdiğim için sürekli yazamıyorum ama devamlı okuyorum yetişebildiğim kadar çok hızlı ilerliyor sayfalar :)

muhtemel doğum tarihim 1 ocak, çoğunuzdan önce doğururum herhalde :)

ilk bebeğim ve çok heyecanlıyım nasıl olacak diye, normal doğum yapmayı çok istiyorum. inşallah Allah nasip eder o duyguyu yaşamayı.

doğum çantalarım, ufak tefek şeyler dışında her şeyim hazır :) kızımı bekliyorum artık :)

herkese hayırlı doğumlar dilerim :)

Sevdeangel sanırım acil olduğu için anestezi uzmanı ile ön görüşme yapamadın.. Ben doktoruma sordum bu durumu doğumdan önce anestezi uzmanı ile görüştüreceğim seni dedi. Vücut durumuna göre sanırım karar veriliyor... Atlatmışsın çok şükür dilerim en kısa zamanda sağlıkla bebeğini kucağına alırsın...
cok saol dualarn ıcın cnım.evet anestezıyle hc gorusemdm.bıde karnıma asıldıklarnda cok acı hıssettm cok bagrdım o ara bana narkoz verıp uyutmuslar.hem ıgne hem narkozu kaldıramadm galıba

Güzel anneler,

Şeker yüklemesi yerine açlık tokluk takibi ve kandan 3 aylık şeker ortalamasına bakılarak da şeker olup olmadığı Anlaşılıyor.

Şeker yüklemesine ihtiyaç duyulmuyor.

Öte yandan kadın doğumlular birleşip canan Karatay a dava açtılar, hastaları ürküterek bebek ve anneyi tehlikeye atıyor diye.

Hani çok sağlıklı beslenen, şeker çikolata vbni hamilelikte tüketmeyen, spor yapan şu doğal yogacı annelerden olsak neyse de her şeyi höpür höpür götürüp de tahlilden kaçınmak doğru değil gibi geliyor bana:)

Bu Arada ben de kan tahlillerinden takip ettim evde şeker Ölçüm cihazım var şeker yükletmedim doktorlar gerek görmedi ama görselerdi yapardım..

cok saol dualarn ıcın cnım.evet anestezıyle hc gorusemdm.bıde karnıma asıldıklarnda cok acı hıssettm cok bagrdım o ara bana narkoz verıp uyutmuslar.hem ıgne hem narkozu kaldıramadm galıba

çok geçmiş olsun,
bebeğine en kısa zaman da kavuşursun inşallah.

Mrssuperfin sana cocuk konusunda katılıyrum..
Bıraktıgımız yer güvenilir bir yerse bnce bırakmanın hiç ama hiç bi mahsuru yok.. Ayrıyeten eflalim her fırsatta söyler kv desinin ne ladar iyi oldugunu ve ne kadar iyi anlastıgını.. Hal böyleyken neden gitmesin.. Bende eflalıme buna yönelik tavsiyede bulundum zaten.. Bnm kızım 2 yasına gireli 4 ay oldu bn daha iki ay öncesine kadar kızım için babanneye anneaneye gidiyodum onları istyo diye.. Şimdi tek cıkmaıyprum öecbur haftasonunu belkkıyorum.. Eşimle gidiyoruz.. Cocuk evde annele sıkılıyo bu anneyi sevmedigi için degil hep aynı yüz aynı ses aynı ev onlar cocuk ve enerjılerı bızımkısınden coook cookk coook fazla..
Emek göstermnek farklı.. Farklı ortamda görsün diyip emanet etmek farklı

Sevdaangel canım yazıcam yazıcam yazıcam.. Dedim artık ertelemıım.. Bitanem gözün aydın tekrardan... Rabbim bi an önce yawruna kavusmayıda nasip etsin..
Bol bol sütün olsun..
Rabbim evladını evlatlarımızıhayırlı bi şekılde yetiştirmeyi nasip etsin.. Dualarımız senin ve kuzunla beraber... Kucagına alınca bi totosunu ısır benim yerime.. Niye üzmüş bizi sor o bebişe....

Back
X