2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
EFLALİM cokmuylu oldum.. İnş bi problem cıkmıcak.. Bîzde rahatladık şülürler olsun..
Ne demişler..
Bize ser gözükende vardır bir hayır...
Sakın isyan etme serre et sabır!!!
Bak sabrettin dua ettin bebegimizin şürler olsun bişisi cıkmıcak.. Eşinlede aran iyi olmus..inş hiçbişicik olmucak pasaya.....!

Selamlar

Sabah araştırma hastanesinde ki doç e gittik, çok iyi karşıladı çok güzel ilgilendi, epey inceledi ultrasonla, ayrıntılı ultrason yaptırmışmıydınız dedi evet dedik, orda her şey normal denildi dedik, o dönemde böbrekleri normal boyutta olabilir sonradan gelişimi durmuş olabilir, böyle durumlar oluyor dedi, böbrek kesin yok diyemem orda bir gölge var ya çok küçük ya yok ama gölge var dedi, fetal mr ı söyledi onda kesin söylenir ama şimdi yaptırmanın bir etkisi yok sadece öğrenelim kesin olsun derseniz yönlendireyim dedi, bizde endişemizi söyledik, bizim için önemli olan tek böbrekliyse bile doğar doğmaz müdahale gerekip gerekmediği öğrenmek sıkıntı olup olamayacağını öğrenmek dedik, dr da eğer kalpte sıkıntı olsaydı doğar doğmaz müdahale gerekirdi ama bu böbrek ve tek böbrekte çalışıyor görünüyor çünkü amniyon sıvısı yeterli ve şu an bebeğin idrar kesesi dolu demek ki görevini yerine getiriyor dedi, mr ı sordum ben bebeğim doğunca ona da mr yapılacak sandım e malum o da anesteziyle oluyor bebeklere, hani öyleyse ben şimdi çekiniyimde bebeğim anestezi almasın dedim, dr hayır ultrasonla bakılacak bebeğe mr çekilmiycek dedi, bizde o zaman gerek yok şimdi çekinmeye dedik, içimiz çok rahatladı tamam iki böbreği olduğu kesin değil buna üzülüyoruz ama en azından tek böbrekle sağlıklı yaşayacağını öğrenmek bizi çok ferahlattı.

Eşimle dr konusunu konuştuk, özelde ki bayan mı devlette ki erkek mi diye, bende açıkca söyledim artık benim gönlümden erkek geçiyor sende gördün ilgisini dedim, hiç bir şey demedi, onunda aklına yattı yarın ona gidicez inşaallah bakalım ne diyecek dr um, özeldekine de yine gideriz hafta sonu ama ağırlık devlettekinden yana

Oğlumu kv gile bırakıp gittiğimiz için gelince oraya girdik, kp sordu eşimde anlattı, gittiğimiz dr un erkek olduğunu öğrendi, sonra devlettekininde, yüzü düştü beyefendinin , akıl veriyor araştırma hastanesinden uzak durun falan diye kendince sanki soran var! Sonra işte özel hastaneyi övüyor ora iyi işte odaları hemşireleri falan sanki biz bilmiyoruz, derdi devlette erkeğe yaptırmamam ki yanımda çok karışmadı ama eşime kesin baskı kuracak eşim onun yüzünden vazgeçerse hiç iyi olmaz, kp bir daha konuyu açarsa özel 1000 lira baba masrafı karşılarsan orda olsun diyicem! Doğum parasını ayarladık onda sıkıntı yok sadece sinir olduğum için diyicem ki ben kesin devlet olsunda demiyorum şu an önemli olan bebeğimin sağlığı, gerekseydi araştırmda da olur doğumum, neyse böyle işte:)

Dualarınız için çok sağolun o kadar rahatladık ki kızlar anlatamam, eşimle aramızdaki bağ da kuvvetlendi hamdolsun, bunun için kötü bir şey olması gerekiyormuş çok acı..

canım inş bebeişinin herşeyi yerindedir dr lar yanılmışlardır
bu yanlış anlaşılmalarda eşinle seni yakınlaştırmak içindir rabbim tarafından inş

göğüs kalkanı kullanışlı mı peki eşim alalım dedi ama küçücük şey bana pahalı geliyor:D almaya kıyamadım açıkçası :D

canım kalkan almadım ben, ilk bebeğimde slikon uç aldım 20 gün onunla emdi oğlum ağzı çok küçüktü benimde meme ucu kısaydı, kalkan yara olunca kullanılıyor inşaallah gerek kalmaz alma şimdilik

ay cok guzeller ya bayıldım ben bunlara, en cokda krem rengi olanını begendim, ben örmeyi bilmiyorum ama etrafta ören cok var birilerine ördüreyim en iyisi. Bu arada eflalcim sevindim senin rahatlamana, inşallah hepimizin bebekleri sağlıkla gelir, ah annelik ne zor, evladının en ufak sıkıntısı olsun istemiyor insan, maddi manevi her seyi dört dörtlük olsun istiyoruz. Rabbim mutlulukla onları büyütmeyi nasip etsin bizlere inşallah..
canım ördür tabi güzel olur

sağol canım amin inşaallah
Hayırlı akşamlar güzel anneler. Kızımla ilgilenmekten yazmaya fırsat bulamıyorum. Artık evimizdeyiz, Allaha şükürler olsun hersey yolunda. Inşallah sizlerden de güzel haberler alırız. Annelik çok başkaymış. Allah isteyen herkese yaşatsın.
canım çok sevindim iyi olmanıza
hadi gözün aydın cnm,o kdr benimde içim rahatladıki şöylee bir derin nefes aldımm,çok ama çok mutlu oldun,Allahın izniyle sağlıklı sıhhatli bir oğluşun olcak annesi sen içini ferah tut,yarın 4 gözle iyi haberlerini bekliuyor olacağım:KK15::KK15::KK15:
sağol canım benim amiiin
Bugün Dr kontrolüm vardı. Bebişim hala dönmemiş başı yukarıdaymış. Dr bayadır dönmedi kilo aldıkça da dönmesi zorlaşır dedi. 2635 gr 46 cm miş. Ilk defa nst ye girdim bi de. Lastikler beni çok sıktı zor dayandım 20 dk. Bebek de sıkıldı hiç etmediği kadar hareket etti. Butona çok bastım yani. Sancım da bi kere 40 ın üzerine çıkmış. Iki hafta sonra çağırdı ondan sonra da haftada bir olacakmış kontrol. Yalnız ben nst istemiyorum çok sıktı beni fena oldum biraz. Hemşire çok mu sıktı normali mi öyle anlamadım. Evde de şimdi bebeğin başı olan yer çok sancıyor. Dönmeye mi uğraşıyor bilmiyorum ama canımı acıtıyor.
maşaallah canım bebeğine

canım nst da o kadar sıkılmaması lazım sen bir dahakine çok sıktı de
Karnim cok feci kasildi bi.donse de cocuk da rshat etse
Amcam kanserle mücadele ediyo kök hücre yapıldi % 50 fayda etmis ayni islemler tekrar yapilacakmis serviste eve gelirken ağladım falan cok moralim bozuldu
Canım Rabbim şifa versin amcana
yanmam başladı benim yaa :mad::mad::mad: kızım doğum pozisyonunu alınca cayır cayır yanıyorummm.
bii ara iki gün yine yandı doktora sordum ne kullanim diye geçti şimdi sorarım yine ilaç alırım geçer :KK12: ama çok kötü :cry: yanıyo sıcak şey yiyip içemiyorum :mad::mad::KK61::KK61:
benimde tekrar başladı canım:(
İşten çıkınca başladım bugünü okumaya, eve geldim yemek yaptım o arada biraz okudum,ütü yaptım biraz, sonra homeland izledik kocacıımla o arada çaktırmadan yine okudum biraz, dizi bittiğinden beri okuyorum bugünü ancak bitirebildim. Maşallah kızlar muhabbetiniz bol olsun :D
O kadar çok ilerlemiş ki konu dedim herhalde bugün 3-4 doğum birden oldu :KK24: neyse ki beklenmedik bir durum yokmuş.
Şu sonda konusunu merak ettim, sezeryanda sonda kesin takılıyor mu? Bana hiç takılmadı da, çok rahatsız edici bişeydir diye korkuyorum. :rolleyes:
canım sezaryanda mutlaka takılıyor, dr a söyle anesteziden sonra taksınlar
Bügünde günü Şiş ve tandıyon yuksek sekilde geçirdim carsamba kontrole kadar yazıyorum ölçüp inş carsamba bebişim iyidir suyu falan...
Rabbim şifa versin canım
kizlar bugun ilk defa adedersiniz buyuk abdest sirasinda fazla ikindim heralde ki meme ucu gibi sisti canim yanio. Bi care bilen var mi :KK43:
geçmiş olsun bir bilgim yok canım
Kizlar gecmisi okuyum biraz demistim simdi gordum de mervenin profilinde gecici olarak hesap pasiftir yazıyor niye böyle oldu ki kendimi hesabini dondurdu acaba anlamadim bilen var mı:110:
aaa bak ya ne dediyse merve!
Herkese merhaba kızlar...

Ne alıntılar vardı uçtu gitti bi Sürü de olaylar olmuş... Hey Allah'ım :))

Elh. Kocişkom geldi artık kızım da gelebilir :) sağlıkla huzurla kolaylıkla... Ama Ocak'ı bekleyecekmiş gibi geliyor bana nedense...
Ablam bugün evine yolcu, gece çıkacak hem bebekle burası zor kar fırtına geliyor, hem Kocasından ayrı hem Bebeğin aşıları vs var.. Allah bin kez Razı olsun koştu geldi binbir zorlukla..

Eflalim çok sevindim içinin rahatlamasına.. Bak Rabbim gönlüne göre verdi doktor işini de ve çıplak olmuyorsun tabiki..
Ben bebeğinin de sağlıkla doğacağına Can'ı gönülden inanıyorum. Dularımız seninle..

Bebeğine hitap şekliyle doğduğunu haber verebilirsin ama yakın ailen dışında resim paylaşma. Bir arkadaşım oğlunun adı soyadı aramıza katıldı gibi resmi bir şey yapmıştı. Be yabancı Arkadaşlarıma

Here our angel ...is. Heaven sent:) diyip resmini ekleyeceğim, çünkü yabancı Arkadaşlarım bana hep çocuklarını resmini doğum anını Attı. Ondan sonra da aileme yakınlarıma normal tele.de haber veririm ama mesaj atmayacağım atsaydım ne olurdu sanırım

Göz nurumuz // Dünyaya geldi. Maşallah barakallah Sübhânallah. Dualarınızı eksik etmeyin derdim.

Ayy merveee zaten senden doğum haberi bekliyorum ana temizlik yapa yapa kolay doğurdu da yazıyor dedim :)) Rabbim böyle düşündüğümüz gibi doğurmamızı nasip eder inş. Sağlıkla kolaylıkla :))
Bugün dün yaşadığın talihsizliklere de bir şey diyemiyorum. Herkes seviyesini belli ediyor işte..

Canım iki ablam da Ağlayarak meme Kalkan'ı aldırmıştı ben de korkudan aldım valla.. Hiç acıma canın sonuçta..
ay canım gözünaydın eşin gelmiş çok sevindim, ablana da hayırlı yolculuklar olsun

sağol canım rahatladık, evet çıplak olunmuyormuş ben öyle sanıyordum
Yaklasık 2 saattir siteye giremedim..
Ceza aldım)))))
Allahım gülemmi aglammı...
Uslupten miş.. O kadarda üsturuplu yazdım ama biri beni kiblemiş heralde.. Neyse... Wallahı su gün bi geçse.. Bu ne arkadas..kara bulut cöktü üstüme....
hayret bir şey kim kibledi belli bayan yaşı küçük kendi olgun kişilik!!!
Nego Nego canım iyi haberler almana çok sevindim dua ettim senin ve bütün hamile arkadaşlar için. Benimde 2gündür sag ayak bilegimde bir agrı var yürürken nedenki acaba ödemmi var hayırlısıyla dogumlar olsaydı benim vücut dayanmıyor artık :)
canım çok sağol Allah razı olsun, ağırlaştık artık her yerimiz ağrıyor geçmiş olsun
Nego Nego canim guzel haberler almissin. Cok sevindim inan ki. Insaallah yarin da daha da guzel haberlerle gelirsin.
sağol canım benim
Karnımın sancımalarından yatamadım kalktım. Göbek deliğimin üzerindeki bölgede sancı. Bugün nst de çok sıktılar ondan mı acaba. Eşim derin uykularda ben kendimle baş başa oturuyorum. :KK43:
canım korkma ondan olmaz artık bebek iyice büyüdüğü için göbek deliği geriliyor
Bi suru alinti yapmistim ama gitmis hepsi. Ben de aklimda kalanlari yazdim artik..

Gelelim bana;

Bugun randevumuz vardi. Nstye girdik once. Sonra muayene olduk. Erken dogum riskim vardi rahim agzi boyum kisaldigi icin. Her muayenede alttan olcuyodu doktorum kisalmaya devam ediyo mu diye. Ama kisalma devam etmedi sukur ki. Bugun artik alttan bakmicam dedi. Bu haftalarda dogumu tetikleyebilir dedi. Nst sonucunu begendi. Sonra ultrasona aldi. Herseyi cok guzel dedi. Yalniz biraz minik dedi. Kucuk bi bebek dedi. 3 hafta once 1600grdi. Bugun 2000gr cikti. 2700-2900 civari dogar tahminimce dedi. Haliyle minik olmasina uzuldum tabi. Cunku o uc hafta oncesine kadar hep onde gidiyordu kizim. Neyse iste ama cok guzel cok rahat bi dogumun olur mis gibi dedi. Bol yuruyus yapiyosun artik dedi. Bebek dogum pozisyonunda ama kanala girmemis daha, artik yavastan yerlessin dedi. Kucuk olmasinin benim yediklerimle ilgisinin oluo olmadigini sordum. Ne onerirsiniz dedim. Hic alakasi yok artik senin yediklerinle onun kilo aliminin dedi. Yapisal dedi. Ama protein ve tahil agirlikli beslenmeni tavsiye ederim yine de dedi. Cok sukur kilo disinda bi sikintimiz yok yine. Napalim benim kizim da minnak minyon olacak dogdugunda artik. Ben de sutumle besler buyuturum ins tez zamanda :)

maşaallah kuzuna canım, tabi annesi sütün şifa olur ona, benimde oğlum 2850 doğmuştu o kadar hızlı kilo almıştı ki tosuncuk olmuştu:)

@Girlboymom gün içinde okumaya çalışıyorum ama yazamıyorum, bu saate kadar ödevle uğraştım, bitmesi birkaç haftayı daha bulur herhalde :KK43: sen 39.haftaya girmişsin maşaallah, görünce heyecan yaptım çok pis :)

Nego Nego çok sevindim, daha da güzel haberler alır bize de mutlu mutlu anlatırsın inşallah.

@Mrssuperfine gözünaydın, ne mutlu olmuşsundur ne güzel.. Eşin bir şey getirmiş mi Japonya'dan :) bir gün gitmeyi hayal ettiğim tek ülke.. Rüyalarda gidiyorum şimdilik belirli aralıklarla :)

Kaç gündür okuyorum yazamıyorum, bir sürü alıntı yapacağım şey vardı ama unuttum hep. Telefondan yazdığım için bu @ olayı olmamış olabilir, nicklerinizi kafamdan yazdım yanlışlık yoktur inşallah :)

Bu arada ben son on günde resmen çatır çatır çatladım. Bebegim sağlıklı olsun tabi her şeyden önemlisi o ama benim hiç çatlağım olmadı şimdiye kadar. Vücuduma da çok önem verirdim, hiç kilo almazdım sporumu yapardım. O yüzden bu halimi görmek o kadar üzüyor ki beni :KK43: kıpkırmızı kocaman yarıklar var karnımda, hızla da yayılmaya devam ediyor maalesef :KK43:
sağol canım bizde seni merak etmiştik kolay gelsin
Kızlar ya alttan muayene dogumumu tetıkledı acaba :KK43: yoksa doguracaktm da anlamadm aksam on bırde basladı sankı oturdugum yerde soguk ter dokuyordum kım yanıyorum herkes usuyor ben yatarken esıme sankı sancım var dedım olsun askım dedı sımdı de uyandım wc ye gttm bısey yok ama ama karnımın ust tarafına gırınce cıkmayan sancı gırıyor sabaha kadar annemı faln uyandırmıcam sabah 8de esım babamı hastaneye goturecektı eger sancım gecmezse annemle benı de doguma bıraksın ıslerı kısa gerı gelsın yanıma :KK43: kızımdada bu saatte baslamıstı sancım ıkındı 16.20de dogdu fıstıgım en ıyısı ben sabahı bekleym busefer yarn sabah onda dogar en gec bana dua edın ya :KK43: Allahım sen yawrumu ve benı saglıkla kurtar evımıze kızımıza kavustur
canım duamı ettim:)
ayyy ne kdr doğru bilmiyorum ama dün tecrübeli annişler vardı dedilerki büyük geniş kalçalı kadın lar çok daha kolay doğururlarmış,tmm dev gibi bişi oldum çok şişmanladım ama bnm halen popom yokki,şimdi kolay doğuramıycakmıyım acaba:KK53:
canım öyle derler evet kv de buna örnek bizde çooook geniştir kalçası:KK70: 7 taneyi evde doğurmuş
günaydın bacılarr... bugün çok mutluyum. dün dr giittik. bebişim iki haftada 700 gr almış. 2726 gr çıktı boyuda iki hafta önde gidiyor. 3700 falan doğar dedi dr. elleri yine yüzündeydi göremedik paşayı. kızım çok zayıftı. bu toplu bi bebek olucak bakımı daha kolay olacak o yüzden mutluyum çok. birde doğumun ertesi günü sünnet olacağı için kilo bizim için önemliydi.
maşaallah canım bebeğine kilo almasına sevindim
Ben hala evdeym kızlar bu kadar hafıf sancı olursa doguramam dye gtmedm gunduz olsa barı oglum bakıyorum ne kadar da sanvcı var olduguna kahvaltı yapıcam kızımda ac durdum da halsız dustum sonra ısım bıtınce dus alırım baakalım nolcak :)

Gece daha sancılıydı sımdı daha hafıf uyudum bıle hatta bı ara kızımda hıc uyuyamamıstm boyle gıderse yarn gunduze kadar beklerm :)
canım dur bakalım hemen olur diye düşünme, ye tabi aç kalma sakın güce ihtiyacın var
haha çok iyiymiş ya. şeyim açık ama başım kapalı olcak hiç üzülme deseydin :)
aynen ya:KK70::KK70::KK70: bende onu demeye getirdim açıkca deyip yüreği,ne indirmiyim dedim:KK70:
kılzra size bir şey soracağım... dün nst ye girdim doktor normal dedi. ama sancı var mı yok mu onu sormayı unuttum o da bir şey demedi :KK43:(
canım üstte yazan bebeğin kalp atışı alttaki sancı oluyor, olsa dr söylerdi
Kızlar çatı muayenesinde ne yapacak doktor
sadece parmağını mı sokacak :oops: yoksa hani şu muayene ederken bişey takıyor ya orayı açmak için onlar falan da var mı :KK23::KK23::KK23::KK23::KK23::KK23:
parmaklıycak canım:KK70: şaka bir yane iki parmağıyla muayene ediyor , işin püf noktsaı kendini kasmamak kasarsan acır canım
gece 4 te baldırıma bi kramp girdi eşimi uyandırdım hemen çok ağrıdı sanki hissetmiyordum ayağımı
öyle olunca eşine cimciklet kramp giren yeri
Ya ben bısey merak edıyorum aslında yarın kontrolum var orda da sorabılırım ama yınede sıze de bı sorım dedım..
Benım bu ıkıncı olacak sezeryan oldum buda sezeryan normal olarak. Hadı ılk dogumda catı muayenesı yapıyolar işk oldugu ıcın ama ikinci nasıl olsa sezeryan kesın. Alttan muayene yapmalarına gerek oluyormu acaba.s yanı ben pek hoslanmamıstım da bunda yapılmasın ıstıyorum.. Bi fikri olan varmı.
yok canım yapmaz ama erken doğum durumu olursa sancın falan doğum başlamışmı diye açılma muayenesi yapılıyor
Kızlar yaa moralim bozuldu. Bi arkadaşın arkadaşı benim doktorumda doğum yapmış, kadının bi anda kanaması gelmiş, durduramayıp başka bi hastanede kadının rahmini almışlar. Enfeksiyondan mı olmuş neymiş tamamen de kulaktan dolma bilgiler ama insan tırsıyor doğuma da az kalmışken. Doktoruma sorsam mı böyle bir şey duydum diye güvensiz gibi mi olurum?
canım direk sorsan tepki verebilir, sanki başka bir dr yapmış gibi söylesen korktum ben desen
ayy bu kv ler ayyy :))) doğumdan çok onları düşünür oldum artık,bu kadın 5 senedir ilgilenmez sormaz,bebek doğcak diye bukalemun gibi oldular görümcemle beraber,aldıkları,yaptıkları,temizlikçi tutmalar,ayy diyorumm hepsi bebek için benim için diğilki:KK51:
dün gece rüyamda allah hayır etsin,görümcem kv koca bir bavulla geliyorlar bana,bunlar ne diyorum sende yaşıycaz ya bir müddet kıyafetlerimizide yanımızda getirdik demezlermi:KK45: o şokla çişim geldide uyandım:KK53::KK53:kafayı yedim artık

:KK70::KK70::KK70::KK70: rüyanın tersi çıksın inşaallah

Hanımlar merhaba benim ikizlerim aceleci çıktı. 3 Aralıkta 31+4'te aniden suyumun gelmesi sonucu sezaryen ile doğum yaptım. 3 cm açılmam vardı ama bebeklerim küçük olduğu için normal doğum stresine dayanamayacaklarını söyledi doktorum. 1100 ve 1400 gram doğdular hala kuvözdeler, en az 1 ay kalacaklar. Çok şükür organ gelişimleri tamamlanmış, oksijen desteği almıyorlar.
Uzun zamandır stres yapıyorum diye fazla okumuyordum. Doğumdan sonra da yorgunluktan fırsat bulamadım. Umarım herkes iyidir.
ayy canım sağlıkla büyüsün kuzuların inşaallah çabuk toparlanırlar evinizde beraber olursunuz
Mideeeeeem :mad::mad::mad: ağrıyo çok doktor yolu gözüküyo yine bize galiba dayanamıyorum bi yandan yanıyo ağrısı da kdv si allahım yardım et bana:mad::mad::mad:
canım en iyisi git serum takıyorlar çok iyi geliyor çekme çok zor anlıyorum seni bugün bir ara oldu bana renni iyi geldi ama sana faydası olmamış git çekme
Kızlar bı arada dogumun popoyla hiç b alakası olduunu sanmıyorum..
Bnm popo kayık gibiydi ama 22 saatte zor dogurdum... Rahım catısıyla alakası var.. Dar ise zor dogum oluyo ama degilse pırt diye doguruyolar bı kac saat sancı cekıp..
:KK70::KK70::KK70: kayık gibi demek
İste karsinizda bennn ve göbüşümmm:KK76:Eki Görüntüle 1338372
maşaallah canım
EFLALİM cokmuylu oldum.. İnş bi problem cıkmıcak.. Bîzde rahatladık şülürler olsun..
Ne demişler..
Bize ser gözükende vardır bir hayır...
Sakın isyan etme serre et sabır!!!
Bak sabrettin dua ettin bebegimizin şürler olsun bişisi cıkmıcak.. Eşinlede aran iyi olmus..inş hiçbişicik olmucak pasaya.....!

sağol canım benim inşaallah gönlümüz ferahladı çok şükür

canım kalkan almadım ben, ilk bebeğimde slikon uç aldım 20 gün onunla emdi oğlum ağzı çok küçüktü benimde meme ucu kısaydı, kalkan yara olunca kullanılıyor inşaallah gerek kalmaz alma şimdilik

canım ördür tabi güzel olur

sağol canım amin inşaallah

canım çok sevindim iyi olmanıza

sağol canım benim amiiin

maşaallah canım bebeğine

canım nst da o kadar sıkılmaması lazım sen bir dahakine çok sıktı de

Canım Rabbim şifa versin amcana

benimde tekrar başladı canım:KK43:

canım sezaryanda mutlaka takılıyor, dr a söyle anesteziden sonra taksınlar

Rabbim şifa versin canım

geçmiş olsun bir bilgim yok canım

aaa bak ya ne dediyse merve!

ay canım gözünaydın eşin gelmiş çok sevindim, ablana da hayırlı yolculuklar olsun

sağol canım rahatladık, evet çıplak olunmuyormuş ben öyle sanıyordum

hayret bir şey kim kibledi belli bayan yaşı küçük kendi olgun kişilik!!!

canım çok sağol Allah razı olsun, ağırlaştık artık her yerimiz ağrıyor geçmiş olsun

sağol canım benim

canım korkma ondan olmaz artık bebek iyice büyüdüğü için göbek deliği geriliyor

maşaallah kuzuna canım, tabi annesi sütün şifa olur ona, benimde oğlum 2850 doğmuştu o kadar hızlı kilo almıştı ki tosuncuk olmuştu:)

sağol canım bizde seni merak etmiştik kolay gelsin

canım duamı ettim:)

canım öyle derler evet kv de buna örnek bizde çooook geniştir kalçası:KK70: 7 taneyi evde doğurmuş

maşaallah canım bebeğine kilo almasına sevindim

canım dur bakalım hemen olur diye düşünme, ye tabi aç kalma sakın güce ihtiyacın var

aynen ya:KK70::KK70::KK70: bende onu demeye getirdim açıkca deyip yüreği,ne indirmiyim dedim:KK70:

canım üstte yazan bebeğin kalp atışı alttaki sancı oluyor, olsa dr söylerdi

parmaklıycak canım:KK70: şaka bir yane iki parmağıyla muayene ediyor , işin püf noktsaı kendini kasmamak kasarsan acır canım

öyle olunca eşine cimciklet kramp giren yeri

yok canım yapmaz ama erken doğum durumu olursa sancın falan doğum başlamışmı diye açılma muayenesi yapılıyor

canım direk sorsan tepki verebilir, sanki başka bir dr yapmış gibi söylesen korktum ben desen

:KK70::KK70::KK70::KK70: rüyanın tersi çıksın inşaallah

ayy canım sağlıkla büyüsün kuzuların inşaallah çabuk toparlanırlar evinizde beraber olursunuz

canım en iyisi git serum takıyorlar çok iyi geliyor çekme çok zor anlıyorum seni bugün bir ara oldu bana renni iyi geldi ama sana faydası olmamış git çekme

:KK70::KK70::KK70: kayık gibi demek

maşaallah canım

sağol canım benim inşaallah gönlümüz ferahladı çok şükür
Anladım canm cook sagol bılgı verdıgın ıcınn..:KK52:

Selamlar

Sabah araştırma hastanesinde ki doç e gittik, çok iyi karşıladı çok güzel ilgilendi, epey inceledi ultrasonla, ayrıntılı ultrason yaptırmışmıydınız dedi evet dedik, orda her şey normal denildi dedik, o dönemde böbrekleri normal boyutta olabilir sonradan gelişimi durmuş olabilir, böyle durumlar oluyor dedi, böbrek kesin yok diyemem orda bir gölge var ya çok küçük ya yok ama gölge var dedi, fetal mr ı söyledi onda kesin söylenir ama şimdi yaptırmanın bir etkisi yok sadece öğrenelim kesin olsun derseniz yönlendireyim dedi, bizde endişemizi söyledik, bizim için önemli olan tek böbrekliyse bile doğar doğmaz müdahale gerekip gerekmediği öğrenmek sıkıntı olup olamayacağını öğrenmek dedik, dr da eğer kalpte sıkıntı olsaydı doğar doğmaz müdahale gerekirdi ama bu böbrek ve tek böbrekte çalışıyor görünüyor çünkü amniyon sıvısı yeterli ve şu an bebeğin idrar kesesi dolu demek ki görevini yerine getiriyor dedi, mr ı sordum ben bebeğim doğunca ona da mr yapılacak sandım e malum o da anesteziyle oluyor bebeklere, hani öyleyse ben şimdi çekiniyimde bebeğim anestezi almasın dedim, dr hayır ultrasonla bakılacak bebeğe mr çekilmiycek dedi, bizde o zaman gerek yok şimdi çekinmeye dedik, içimiz çok rahatladı tamam iki böbreği olduğu kesin değil buna üzülüyoruz ama en azından tek böbrekle sağlıklı yaşayacağını öğrenmek bizi çok ferahlattı.

Eşimle dr konusunu konuştuk, özelde ki bayan mı devlette ki erkek mi diye, bende açıkca söyledim artık benim gönlümden erkek geçiyor sende gördün ilgisini dedim, hiç bir şey demedi, onunda aklına yattı yarın ona gidicez inşaallah bakalım ne diyecek dr um, özeldekine de yine gideriz hafta sonu ama ağırlık devlettekinden yana

Oğlumu kv gile bırakıp gittiğimiz için gelince oraya girdik, kp sordu eşimde anlattı, gittiğimiz dr un erkek olduğunu öğrendi, sonra devlettekininde, yüzü düştü beyefendinin , akıl veriyor araştırma hastanesinden uzak durun falan diye kendince sanki soran var! Sonra işte özel hastaneyi övüyor ora iyi işte odaları hemşireleri falan sanki biz bilmiyoruz, derdi devlette erkeğe yaptırmamam ki yanımda çok karışmadı ama eşime kesin baskı kuracak eşim onun yüzünden vazgeçerse hiç iyi olmaz, kp bir daha konuyu açarsa özel 1000 lira baba masrafı karşılarsan orda olsun diyicem! Doğum parasını ayarladık onda sıkıntı yok sadece sinir olduğum için diyicem ki ben kesin devlet olsunda demiyorum şu an önemli olan bebeğimin sağlığı, gerekseydi araştırmda da olur doğumum, neyse böyle işte:)

Dualarınız için çok sağolun o kadar rahatladık ki kızlar anlatamam, eşimle aramızdaki bağ da kuvvetlendi hamdolsun, bunun için kötü bir şey olması gerekiyormuş çok acı..

Canım 3 ay önce arkadaşım doğum yaptı. Son zamanlarda neneğin bir böbreğinin olmadığını kistik yapı olduğunu falan söylediler. Hemde 2 farklı hastanede göründü. Şimdi bebiş sapasağlam maşallah böbreklerinde de bir sorun yokmuş meğer. İçini ferah tut sen inşallah hiç bişeycik çıkmaz

Selamlar

ohh çok şükür iyi şeyler duymuşsun geçmişi bırak şimdi doğumuna ve bebeğine yönel.aman canım eşinizle arani Allah bozmasın.ben bu insanları anlamıyorum gerçekten ya doktır erkek olsa ne olacak...kızlarını okutmaz bazı insanlar ama hastaneye geldimi bayan doktor isterler.ya afedersin ama bizim kendimizin utanıp sıkılması gereken yerde erkeklere noluyo :KK11: belki bizim öyle konumuz olmadı çok şükür rahat konuşuyom ama sağlık bu ya doktorun erkeği bayanı olmaz.doktorun iyisi kötüsü olur..he eşin devletteki doktoru gördü ve ilgisini alakasınıda gördü sizin için en mantıklı olanı seçer inşallah.şahsen benim devletteki doktorum öküzün tekii şu ana kadar bana hamileliğim boyunca bi kere onu yapma bunu yapma dememiştir beni hiç bi konuda bilgilendirmemiştir.ben burdan sizlerden öğrendim çoğu şeyi.32.haftama kadar ona gittim bana ilişkiyle alakalı tek kelime etmemiştir.uyarması lazım.suyum azmış soruyorum benim yapmam gereken ne var senin yapacak bişeyin yok dedi bana.:KK67:nasıl yok ya be manyak adam desene bol su iç :KK11::KK11::KK11::KK11:
bak işte doktor var doktorcuk var.benimkisi doktorcuk :mad::mad:
sen dün 300 kişiye günde bakıyo demiştin ve beni hatrladı demiştin.benim doktoruma sabah gidim öğleden sonra bi daha gidim hatırlamaz eminim ki.eminimki de senin doktorun kadar da hastası yoktur.neyse konu amacından saptı :KK76:
gerçekten güzel şeyler duymana çok sevindim.Hakkınızda hayırlısı olsun.oğlun sağlıkla olsunda ister devlette yap ister özelde hepsi boş.:KK15::KK15:

Kızlar birde sezaryanda bilmiş bilmiş çıplak olunuyor diyordum ya ben:KK70::KK70::KK70: dün araştırdım öyle değilmiş yani kısa süreliğine oluyormuş batikon sürülürken ameliyat önlüğünü çıkarıyorlarmış sonra ameliyat örtüsü örtüyorlarmış 3-4 kat karın kısmı açık

Ben de ne bileyim spinal oldu ya önlüğü çıkardılar benden batikonu sürdüler soğuk soğuk sonrasında belden aşağım uyuştuğu için örtü örttüklerini anlamamışım:KK70::KK70:eee önümde de örtü vardı benim suçum yok:KK70:

Dün nickini hatırlayamadım bir arkadaş demişti bende bilmişlik taslamıştım kusura bakmasın:oops:

Hanımlar merhaba benim ikizlerim aceleci çıktı. 3 Aralıkta 31+4'te aniden suyumun gelmesi sonucu sezaryen ile doğum yaptım. 3 cm açılmam vardı ama bebeklerim küçük olduğu için normal doğum stresine dayanamayacaklarını söyledi doktorum. 1100 ve 1400 gram doğdular hala kuvözdeler, en az 1 ay kalacaklar. Çok şükür organ gelişimleri tamamlanmış, oksijen desteği almıyorlar.
Uzun zamandır stres yapıyorum diye fazla okumuyordum. Doğumdan sonra da yorgunluktan fırsat bulamadım. Umarım herkes iyidir.
ay canım benim gözün aydın çok şükür organları gelişmiş inşallah bir an önce çıkarlar küvezden. Sütün geliyormu yoksa mama mı veriyorlar küvezde. Bende uzun zamandır giremiyordum ara ara okuyup çıkıyordum senide göremedim merak etmiştim. Benim kuzular şimdilik iyiler kızım biraz geriden geliyor binada şükür. İnşallah acele eezler de zamanında gelirler

Bu daha kotu valla ya.sanki benim durumum farklı olacak altimda yasiyo KV buradan cikmayacak ve fikirleri ve bana karismalariyla beni sinirden öldürecek. Tamam bebek bakmamis olabilirim daha önce belki faydasida olacak olabilir ama o herşeye karisir he agzinin payini alir oturur assa o ayri ama stresi yetiyo iste :-(
allah bize sabır versin başka diycek söz yok gerçekten

canım sadece karnındaysa kaşıntı büyük ihtimal çatlıycaksın gidince doktoruna söyle tahlil istey,p bakıyor ama benim de karnımdaydı sadece ve rahatsız edici hatta beni uyutmayacak derecedeydi çatladı ve kaşıntılar geçti
Canım doktora gittim, karaciger değerlerimde birazcık yükselme varmış, bebeğin sağlığı yerinde çok şükür, kontrol altında tutacakmış. Değerler yükselirse ona göre planlama yaparız dedi.

Selamlar

Canm cok sevındıkk güzel haberlerinee.. İçini ferah tut bak.. Ne güzel seyler duymussunn..

Canım 3 ay önce arkadaşım doğum yaptı. Son zamanlarda neneğin bir böbreğinin olmadığını kistik yapı olduğunu falan söylediler. Hemde 2 farklı hastanede göründü. Şimdi bebiş sapasağlam maşallah böbreklerinde de bir sorun yokmuş meğer. İçini ferah tut sen inşallah hiç bişeycik çıkmaz
ayy canım sağol ne güzel bir örnek bu inşaallah bizimkide öyle olur
ohh çok şükür iyi şeyler duymuşsun geçmişi bırak şimdi doğumuna ve bebeğine yönel.aman canım eşinizle arani Allah bozmasın.ben bu insanları anlamıyorum gerçekten ya doktır erkek olsa ne olacak...kızlarını okutmaz bazı insanlar ama hastaneye geldimi bayan doktor isterler.ya afedersin ama bizim kendimizin utanıp sıkılması gereken yerde erkeklere noluyo :KK11: belki bizim öyle konumuz olmadı çok şükür rahat konuşuyom ama sağlık bu ya doktorun erkeği bayanı olmaz.doktorun iyisi kötüsü olur..he eşin devletteki doktoru gördü ve ilgisini alakasınıda gördü sizin için en mantıklı olanı seçer inşallah.şahsen benim devletteki doktorum öküzün tekii şu ana kadar bana hamileliğim boyunca bi kere onu yapma bunu yapma dememiştir beni hiç bi konuda bilgilendirmemiştir.ben burdan sizlerden öğrendim çoğu şeyi.32.haftama kadar ona gittim bana ilişkiyle alakalı tek kelime etmemiştir.uyarması lazım.suyum azmış soruyorum benim yapmam gereken ne var senin yapacak bişeyin yok dedi bana.:KK67:nasıl yok ya be manyak adam desene bol su iç :KK11::KK11::KK11::KK11:
bak işte doktor var doktorcuk var.benimkisi doktorcuk :mad::mad:
sen dün 300 kişiye günde bakıyo demiştin ve beni hatrladı demiştin.benim doktoruma sabah gidim öğleden sonra bi daha gidim hatırlamaz eminim ki.eminimki de senin doktorun kadar da hastası yoktur.neyse konu amacından saptı :KK76:
gerçekten güzel şeyler duymana çok sevindim.Hakkınızda hayırlısı olsun.oğlun sağlıkla olsunda ister devlette yap ister özelde hepsi boş.:KK15::KK15:

ah canım ah o kızları okutmayan zihniyet benim kp:KK62: hem de zehir gibi bri zekaya sahip olan görümcemi, kızın ilkokuldna beri beşin altında notu olmadı hep başarı onur belgesi aldı okul birincisi oldu, babası yüzündne açıköğretim okumak zorunda kaldı o zekayla kapasiteyle kız çok daha iyi yerleri okuyabiliyordu, açıköğretimide birincilikel bitirdi onur belgeleriyle, o yüzden kp re bu anlamda herkes kıl gıcık:KK62::KK62: dediğin gibi yaşamayın anlamıyor bende ailemde görmedim böyle şey ama varmış işte, onu hiç ilgilendirmez ben kv açıkca dedim gerekirse oğlunada kocanada resti çekerim benim ve bebeğimin sağlığı söz konusu dedim, kp aklı varsa bulaşmaz bana çünkü tersim pistir çok iyi bilir beni:KK62: bu işgüzarlığı yüzünden kızı araştırma hastanesinde onlarca asistanın izlediği bir doğumu gerçekleştirmiş oldu hep mp in kınamasının sonucu bu!!

konu sapıtmadı canım çok doğru yazmışsın, inşaallah sende iyi bir dr bulursun

ayy bu kv ler ayyy :))) doğumdan çok onları düşünür oldum artık,bu kadın 5 senedir ilgilenmez sormaz,bebek doğcak diye bukalemun gibi oldular görümcemle beraber,aldıkları,yaptıkları,temizlikçi tutmalar,ayy diyorumm hepsi bebek için benim için diğilki:KK51:
dün gece rüyamda allah hayır etsin,görümcem kv koca bir bavulla geliyorlar bana,bunlar ne diyorum sende yaşıycaz ya bir müddet kıyafetlerimizide yanımızda getirdik demezlermi:KK45: o şokla çişim geldide uyandım:KK53::KK53:kafayı yedim artık
işte artık rüyalarda görür olduk bende öyleyim bir de ertesi güne kesin bir şey der bir şey bulur ben rüya görünce napıcaz böyle sabırr:)

Kızlar merhaba, dr kontrolümden geldim. Birazcık kafam karıştı. 33+5 olarak gözüküyorum. Bebeğimin kilosu vs herşey normal çıktı. Doktoruma doğum tarihini belirleyelim dedim. Doktorum 14 şubat olarak belirledi. "14 ocak demek istediniz herhalde" dedim. "Hayır şubat'ın ortlarına denk geliyor" dedi. Fazla da bilmişlik yapmak istemedim ama 38. haftada sezeryanla alacagını söylüyordu, o hesaba göre 4 hafta sonra doğum yapmam gerekmiyor mu?

geçmiş olsun hayırlısıyla sağlıkla alırsın bebeklerini kucağına inşallahh

Kızlar merhaba, dr kontrolümden geldim. Birazcık kafam karıştı. 33+5 olarak gözüküyorum. Bebeğimin kilosu vs herşey normal çıktı. Doktoruma doğum tarihini belirleyelim dedim. Doktorum 14 şubat olarak belirledi. "14 ocak demek istediniz herhalde" dedim. "Hayır şubat'ın ortlarına denk geliyor" dedi. Fazla da bilmişlik yapmak istemedim ama 38. haftada sezeryanla alacagını söylüyordu, o hesaba göre 4 hafta sonra doğum yapmam gerekmiyor mu?

dr un kafası karışmış herhal

Back
X