2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Valla açta olsalar istemeyince yemiyorlar benimki tadını sevmediğiyse kıvılcım gibi kendini boğup bağırıyor zjdjxksmszmmz
Off evet yeni bir şey geliştirdi dudaklarını büzüp eliyle böyle yüzünü kapatıyor istemiyorum deme şekli 😂😂😂

Bol bol konuşmanız lazım canım. Ben mesela baba gitti diyorum gittii diyor çok tatlı. Gittii kızım diyorum kapıya bakıp gitti diyor. Ver diyorum elimi uzatıyorum veri öğrendi isteyince veriyor. Hımm aferin kızıma al diyorum alıyor. Veri öğretmekle iyi yapmadım yediğim herşeyi elimdeki herşeyi isteyip ver diyor zjdjdjx
Düşünce düştü aaa düştüğü diyorum. Bittii bittiii alkışşi diyorum. Babasına genldee baaa baaaaa diyor. Banada annn annnn diye ağlıyor. Memmemm mamaaa yıda yemeği görünce.
Sesleri tekrar etmeye çalışıyorlar. Bir de ben hayır ve geli de öğretiyorum. Gel kızım gell gidiyorum gellll yapıyorum. İstemediğimde hayırrr hayırrr hayırrr diyip kızıyorum. Böyle böylee geliştirebilirsinizz zamanla konuşmaya hevesli oluyorlar. Telefonda annemle konuşurken anneanneee kızım alkışl yapp bakk diyorum. Bayy bayyy babasıı bayy bayy diyorum. Eee eeee yapalım uyuyalımmı diyorum o da ee eee diyor. Pratikle alışıyorlar
Anlıyor hepsini ama memeye bakıp meme deme dışında yok yani. Bir kere git gel oyununda dit del dedi o kadar. Bay bay falan hep hareketle. Bilinçli kelimesi az. Normalmiş.

Bu kadarı da yeterli daha ne olsun
Bir yaşta bilinçli 2-3 kelime diyordu doktorlar. Bizde nerdeyse sadece yüzde 90 beni, çok çok az konuşan eşimi duyuyor. Başka hiç kimse yok. Facetime konuşmaya çalışıyorum insanlarla. Şarkılar falan çok etkili oldu. Sürekli anlatamıyorum şunu yapıyorum diye ama şarkılar, kitaplarla bu kadar oldu. Daha çok uğraşmam lazım.

Bir yaşta bilinçli 2-3 kelime diyordu doktorlar. Bizde nerdeyse sadece yüzde 90 beni, çok çok az konuşan eşimi duyuyor. Başka hiç kimse yok. Facetime konuşmaya çalışıyorum insanlarla. Şarkılar falan çok etkili oldu. Sürekli anlatamıyorum şunu yapıyorum diye ama şarkılar, kitaplarla bu kadar oldu. Daha çok uğraşmam lazım.
Benimde kimsem yokki canım. 2 haftada 1 annem geliyor. Eşim akşam 1 saat. Dil gelişimi halledilir dert etmeyelim

• Beğen
Reactions: Gao
Yok ya babayı görünce söylemiyo anne hiç yok zaten mem mem diyo sadece meme istediği zaman. Her gördüğünü parmakla işaret edip şaşkın aaaa sesi çıkarıyo soruyo galiba bu ne diye 😄 anne nerde baba nerde diyince de bize bakmıyo
Bugün kontrole doktora gittik, şuan banılsamak yeterli dedi. 18-24 ay arası bilinçli 2-3 kelime, 24 ay sonrası 2-3 kelimelik cümleler bekliyoruz diyor

• Beğen
Bol bol konuşmanız lazım canım. Ben mesela baba gitti diyorum gittii diyor çok tatlı. Gittii kızım diyorum kapıya bakıp gitti diyor. Ver diyorum elimi uzatıyorum veri öğrendi isteyince veriyor. Hımm aferin kızıma al diyorum alıyor. Veri öğretmekle iyi yapmadım yediğim herşeyi elimdeki herşeyi isteyip ver diyor zjdjdjx
Düşünce düştü aaa düştüğü diyorum. Bittii bittiii alkışşi diyorum. Babasına genldee baaa baaaaa diyor. Banada annn annnn diye ağlıyor. Memmemm mamaaa yıda yemeği görünce.
Sesleri tekrar etmeye çalışıyorlar. Bir de ben hayır ve geli de öğretiyorum. Gel kızım gell gidiyorum gellll yapıyorum. İstemediğimde hayırrr hayırrr hayırrr diyip kızıyorum. Böyle böylee geliştirebilirsinizz zamanla konuşmaya hevesli oluyorlar. Telefonda annemle konuşurken anneanneee kızım alkışl yapp bakk diyorum. Bayy bayyy babasıı bayy bayy diyorum. Eee eeee yapalım uyuyalımmı diyorum o da ee eee diyor. Pratikle alışıyorlar
O kadar çok konuşuyoruz ki inanamazsın. Alakası yok bence nerdeyse her gün dedesi babaannesi de geliyor her yaptığını yaptığımızı kelime kelime söylüyoruz. Komut alıyo alkış, baybay, öpücüklü baybay hatta öp diyince yanağımıza dudaklarını koyuyo. Hayırı biliyo anlıyo al ver falan hepsi tamam ama kelimesi yok sadece meme diyor🤦‍♀🤷‍♀️

Anlıyor hepsini ama memeye bakıp meme deme dışında yok yani. Bir kere git gel oyununda dit del dedi o kadar. Bay bay falan hep hareketle. Bilinçli kelimesi az. Normalmiş.
Bizim de aynı her şeyi anlıyor su ister misin diyorum parmağıyla suluğunu işaret ediyo ama bilinçli tek kelimesi meme😄

• Beğen
Kızlar ben mi beceremiyorum bu işi sizlerde öyle misiniz çocuğuma çeşit çeşit yemekler kahvaltılar hazırlayamıyorum hele kahvaltı hep aynı zaten geceden bitik halde uyanıyoruz elim bir şey yapmaya gitmiyor sosyal medyada tarif için takip ettiğim annelere bir bakıyorum neler neler yapıyorlar hiç yorulmuyorlar mı geceden hiç uykusuz kalmıyorlar mı anlamıyorum bu sefer kendime kızıp bebeğim için üzülüyorum. Gün içerisinde sürekli bir ağlama hali dizlerime yapışıyor bende de bir gergin ruh hali hayallerimdeki gibi ilgikenemiyorum enerjim gerçekten yetmiyor son zamanlarda
Gerçekten bu ay yeniden başa döndük gibi hissediyorum ben de. Asla ayrılmıyor, sabretmiyor, hep bi ağlama ve sıkılma hali. Herşeyi istiyor, alınca atıyor, istediği olmazsa vuruyor, ağlıyor. Ne mutfağa girebiliyorum ne kendime bakabiliyorum. Şu yaz günlerinde susuz geçirdiğim saatler var, aç kalıyorum. İlla biri olacak yanımızda.. Bi de yediği, sevdiği şeyleri de reddetmeye başladı. Ben de çok zorlanıyorum yemek konusunda. Ne yapacağımı bilmiyorum, hep aynı şeyleri yapıyorum. Cidden çok yorucu..

Bizim de aynı her şeyi anlıyor su ister misin diyorum parmağıyla suluğunu işaret ediyo ama bilinçli tek kelimesi meme😄
Bizde parmakla gösterme de yok 😄 sizinle 1 ay var ama galiba aramızda. İnşallah bizimki de öğrenir. Sadece bqkıp ağlıyor bir şey isteyince 😄

O kadar çok konuşuyoruz ki inanamazsın. Alakası yok bence nerdeyse her gün dedesi babaannesi de geliyor her yaptığını yaptığımızı kelime kelime söylüyoruz. Komut alıyo alkış, baybay, öpücüklü baybay hatta öp diyince yanağımıza dudaklarını koyuyo. Hayırı biliyo anlıyo al ver falan hepsi tamam ama kelimesi yok sadece meme diyor🤦‍♀🤷‍♀️
Bizim de hiç kelimemiz yok, babolfama çok nadir, alkış bye bye var, işaret parmağıyla gösterme var, ama sıfır kelime.. Çok sessiz bi çocuk. Al ver yapıyoruz, nerdeymiç burdaymış yapıyoruz vb. Perşembe kontrolümüz va3 bakalım.

Bizim de hiç kelimemiz yok, babolfama çok nadir, alkış bye bye var, işaret parmağıyla gösterme var, ama sıfır kelime.. Çok sessiz bi çocuk. Al ver yapıyoruz, nerdeymiç burdaymış yapıyoruz vb. Perşembe kontrolümüz va3 bakalım.
Her çocuğun gelişimi kendine has ya benimki de çok erken tutunup kalktı mesela ama yürüme belirtisi yok sadece tutunup geziniyo. Bazısı da erken konuşuyo geç yürüyo belli olmuyo yani

Hanımlar merhaba ☀️ umarım hepiniz bebişleriniz iyisinizdir🙏🏽
Son yazılanları okuyabildim. Annelik sonsuz güzellik ama yanında anksiyete de yüklüyor sanıyorum, kaygılı olma süreci. Vicdan muhakemesi, zaman zaman tükenmiş hissetmemiz hep bunlardan biliyorum. Yine de onlara her şey değer, yeter ki sağlıklı ve mutlu olsunlar 🙏🏽
Bizim de babıldama çok ama anlamlı kelimesi sadece meme-mama ve su (bubu) şeklinde. Anne gibi bir şeyler diyor ama anlamlı ve şahsıma yönelik olduğunu sanmıyorum 🤭 keza baba da öyle 😆 duvarda dedesinin resmi var dede nerede diyince dönüp bakıyor sanıyorum anlıyorlar artık birşeyleri.
Ama alkış, bay bay öpücük gibi taklitsel hareketler yok. Bay bayı bir ara yaptı şimdi asla yapmıyor. Dün doktor kontrolümüz vardı her bebek yapmaz, zorunda değil dedi doktorumuz, canı isterse yaparmış vs.

Ayrıca emekleme veya sürünme de yapmıyor, sıralamıyor. Bu çok canımı sıkıyor, hep kucak istiyor, ya da yürümek istiyor. Ellerinden tutunca tam basıp sağlam yürüyor. Canı isterse tutunup kalkıyor, özellikle memeyi gösterince atılıyor ama ne yaptımsa emeklemiyor ve hemen oturma pozisyonuna alıyor kendisini. Yatarken isterse kalkıp oturuyor da. Poposunun üstünde dönüyor sağa sola, oyuncaklara eğilip kalkıyor, bağırıyor ver diye gözümün içine bakıp alamayınca. Emekleme pozisyonuna getirince hemen sinir ve ağlama, mümkün değil. Çabuk ta devriliyor ayakta. Kaç tane doktora sordum kas tonusu iyi her çocuk emeklemez normal diyor ama şu kaygıyı atamıyorum içimden.

En çok canımı sıkan da dün kan tahlilinde hemoglobin ve ferritin düşük çıktı epey 😞 Yani kansızlık var. Ocean microfer kullanıyoruz 4. Aydan beri. Doktor Sabah akşam 1 ml ver, toplamda 2 yap dedi. Bilemiyorum iştahı da kötü bir bebek değil. Neden olabiliyor bu ? Başından geçen önerisi olan var mı ? Et, mercimek, yumurta sarısı vs. De veriyoruz. Ciğer yediren var mı aranızda?
Motor gelişimi de etkiliyor olabilir mi diye düşündüm bu sonuçtan sonra😟 yani anlayacağınız yeni bir kaygı yüklendi kansızlık çıkınca. Reçeteli tedavi edici demir ilaçları da korkunç kabızlık yapıyor diyorlar. Doktor da önermedi. Bilemiyorum, dolandım iyice 😖

Back
X