ben şididen araştırmaya başladım,,,,
bol bol dere otu,, mümkünse günde bir bağ,,,, tabiii o öyle birraz zor yenebilir,,, onun için okudum anneler salatalık yoğurt ile karıştırıyorlarmış,,,,
omega 3 hala çok önemli,,, onun için haftada 2 kere balık yemeye devam,,,
kırmızı et,,, oda çok önemli,,, bebeğin gelişimi için,,,bebeğin beyin gelişimi halen oluyor,,,
bol bol sebze yemekleri,,, az zeytinyağlı,,, baharatlı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor,,,, bol acı, tuzlu, ekşi,,,
meyve özellikle muz,,, yediğin herşeyin tadı 20 dakika sonra süte geçiyor,,,
bol bol su,, eğer gaz yapmıyorsa süt,,,
çiğ soğandan ziyade soğan kavurması sütü artırıyormuş,,, çiğ soğan & sarımsak yrmrmek gerekiyormuş,,,
birde peynir,, yumurta, yani protein,,,yemek gerekiyor
denilenin aksine şeker sütü çoğaltmıyor,,,
yani kısacası sağlıklı beslenme doğumla bitmiyor çünkü hala daaha ne yiyorsak onu alıyor bebişler,,,
hatta bir yerde okudum bebişlerin kakası bile farklı renk oluyormuş,, misal semix otu ıspanak yedin yeşil oluyormuş,,,
ha bu arada günde minumum 1800 calori almak gerekiyor,,,
eğeer çok hızlı kilo verirsen keton dediğimiz şey süte geçiyormuş,,, yani ayda 2 kilodan fazla kilo vermek yokmuş,,, tabii ilk 40 gün 6-10 kiiilo veriyoruz,,, ondan bsahsetmiyorum,,,
aaa birde en önemli şey sütü artıran, azaltan,, kalitesini düşüren hatta gaz yapan şey,,, STRES
STRESDEN uzak duruyoruz,,,,
bu kadar dikkat edersen bence aptamil gibi yapay şeylere ihtiyacın olacağını sanmam,,,,
umarım hepimizin göğüslerinden sütler taşar,,, bebişlerimizde hapur hupur emer,,,
Tesekkurler canim yanit icin. Dereotuna vayilirim cacik icine dograrim artik :) Insallah bebislerimiz gazli olmazlar yaa sutlerimiz de bol olsun insallah. Aptamil vs almak tabi istemem yapay sonucta ama tum bunlari hazirlamak simdiden usendirio beni. Allahtan annem burda olcak