• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kizlar sut sagmaya başladım dondurucu icin, asagi yukari 1 ayim var goreve başlamak icin..Yavas yavas atayim 4 saat icin 1 kere sut verse yeter snrm kv bi de ek gida alir zaten..Gitmeden once emzirip cikarim, gelince de emziririm..

@ideal sağol canım tavsiye için büyük oğlumda da kullanmadım kan ilacını devitide her gün vermemiştim düzenli güneş banyosu yaptırmıştım

kan ilacı konusunda kadir tuğcuyu referans aldım
okuyayım cnm kadir tugcuyu, bana da niyeyse gereksiz geldi demir ilaci..Kokulu ve koyu yapar demisti dr.

M miss_curious canım benim inşaallah kızın artık dahs huzurlu sakin bir bebek olur çok zor bazen insan çileden çıkıyor sinirleniyor anlıyorum çok çok iyi

öyle anlarda işe başlayacağını onu özleyeceğini düşün, bugünlerde geçecek bir bakacaksın kendi yiyor kendi uyuyor kendi üstünü giyiyor olacak

eşinle güzelce konuş illa sinir krizimi geçirmem lazım biraz nefes almam bana yardom etmen için de

öpüyorum seni güzel anne

Nego Nego canım kadir tuğcu dedinde bende merak ettim bronşolit ile ilgili bakayım dedim ve bunları yazmış
Doktorlardan uzak durun...
Griplerde; benim "kullanmayin" dedigim ilaclari kullanmazsaniz, basiniz belaya girmez. Ne Astim olur, nede Bronsiolit.. Ayrica da, Turk doktorlarinin her; "Bronsiolit" teshisine de inanmayin..
Griplerde; Ventolin, Peditus, Aferin, Asist, Umca, Actifed,Sudafed, Deloday, Kreval,Rupafin, OnceDay, Nasoster, Flixotide, Nasonex, Nasocort, Arveles,Fenotral,Dulera (en tehlikelisi) Prospan gibi ilaclari ASLA kullanmayin..

Sadece; Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix kullanin. Eski mailleri okuyun.

benim kafam iyice karıştı doktora gitmeyin ilaç vermeyin demiş aslında mantıklı ilaç vermemek ama nasıl iyileşecek bebişler birde bal verin demiş o_Oo_O

@Girlboymom yazmayı unuttun burun kemiği eğriliği bende de var dışardan da belli oluyor bundan on küsür sene önce dedi dr ama olamadım korktum

o ahmetin ağzını burnunu yerim haşin erkek

@ofizmir
@aslitopaloglu
@merve_uk
@sando
@Duru ipek
@hera^^
@aslianne
@Meraklii
@cafein2001
@zafergul
@idL
@yorgunsavas
@berndnz
@CCYLNTSDMR
@Habbik
bullancak bullancak
@[/QU

canım sitem etmekte haklısın iş e başladım bir ay kadar oldu oğlumu kimseye emanet edemedim annem de yaşlı büyük oğluma bakmıştı ama artık gücü kalmadı ...bizde ofisi böldük toprak tan a oda yaptık küçük yaşta iş hayatına başladı kuzum büyük oğlumda haftanın beş günü gidiyor krese anlayacağın ancak yetişe biliyorum iş ev çocuklar ..yazamıyorum ama okuyorum arada ...hatta gecen gün dukana başlamayı düşün dügünü yazmışsın bende başlamayı düşünüyorum.... nasıl yapacak diye de merak ettim acık cası kılavuz olursun diyede düşündüm kendi kendime ...kitabı aldım okudum çok da anlamadım yada anladım da enerji bulamadım kendimde başlamaya belkiii.....kilo vermem gerekli işlere yetişemiyorum çalışıyorum karma karışıgın canım....ama hatırlanmak güzelll ben sizden haber alıyorumda haber veremiyorum fırsat bulamıyorum kusura bakmayınnn

Kizlar mrb epeydir yazamadim ama firsat buldukca okumaya çalıştım.
Bizim bugun kontrol vardi dr.a sordum ek gidaya ne zaman basliim diye o da yavastan baslayalim dedi.Önümüzdeki ay cesitlendiririz dedi.Aslinda 750 gr almisiz bu ay..
Simdi ne ile baslamam lzm dr.Patates-kabak-havucu blenderdan gecir üzerine biraZ zeytinyagi koy ver dedi.2 tatli kasigi ile baslayin dedi. Meyve olarak da elma-armutu rendele ver dedi.Ama bicok kisi yogurt ile başlanir diyo..Kafam karıştırdı açıkçası. .
benim oğlumda yarın 4 aylık olucak inşallah,, benimde kontrölüm bu cumartesi günü,, ben daha konuşmadım ek gıda ile ilgili olarak,,ben 4-5 hafta sonra yavaş yavaş geçmeyi planlıyorum,,,,
bu arada bir kaç zamandır internette okuyorum ek gıdaya geçiş ile ilgili olarak,,,
ben ilk başta, kendi sütümden yoğurt yapacağım,,, zaten çok cıvık bir yoğurt oluyormuş,, daha sonra sebzelerle başlayacağım, kabak, havuç, taze fasulye v.s ama bunları buharda haşlayıp çatalla ezip vermeyi düşünüyorum,içinede bir çay kaşığı kadar zeytinyağı damlatırım,,,
blender ile geçirilen sebzelerde topaklar olmadığı için bebekler çiğneme arifesinde zorluk çıkartabiliyorlarmış,,,
meyvelere gelince her meyveden cam rende ile rendeleyip vermeyi düşünüyorum,,,
çorbayı çok fazla önerilmiyor çünkü miğdeyi şişirip az yemek yediği için,
bu arada her sebzeyi ve meyveyi verdikden sonra 3 gün beklemek gerekiyormuş, alerjik reaksiyonu var mı diye,,,
ben karpuz vermeyi düşünmğyorum çünkü ne kadar istersen iste karpuz çekirdeği, kaçabilyormuş bebeklerin ciğerlerine,, (evlerden uzak),,
bu arada çiğdem falan da yiyorsanız veya kabak çekirdeği bebeklerden uzak tutalım,,, aman benim iki tanıdığım 3 yıldır uğraşıyor, bebeşinin ciğerlerine kaçmış,,, dediğim gibi evlerden uzak,,,,

ayrıca ben yaklaşık iki aydan beri biz yemek yerken bebişimi masaya dahil ediyorum, anakucağı ile ama arada kucağımda oturuyor, biz yemek yerken çok dikkatli bizi inceliyor, ağzını oynatıyor bizim gibi,,, bıraksak dalıcak ama :)))

M miss_curious canım benim inşaallah kızın artık dahs huzurlu sakin bir bebek olur çok zor bazen insan çileden çıkıyor sinirleniyor anlıyorum çok çok iyi

öyle anlarda işe başlayacağını onu özleyeceğini düşün, bugünlerde geçecek bir bakacaksın kendi yiyor kendi uyuyor kendi üstünü giyiyor olacak

eşinle güzelce konuş illa sinir krizimi geçirmem lazım biraz nefes almam bana yardom etmen için de

öpüyorum seni güzel anne
Sagol cnm benim tavsiyelerin icin dikkate alicam ben de seni opuyorum..:KK15:
Bu arada ek Gıda için takibindeyim haberin olsun:KK48:

L leble benim oğlumda yarın 4 aylık oluyor kendi sütünden yoğurt oluyormu gerçi olsada benim sütüm anca oğluma yetiyor yoğrda nasıl yetsin:-)

Kizlar benim kafam karisti bebislerin ayını hesaplarken matematigim zaten kotu dilciyim malum:KK66:
simdi bizim bebisler 4 u bitirmiş Oluyomus ben 4 e girdik saniyodum:KK64:

Hakikaten kendi sutumuzden oluyo mu yogurt makinasi almistim denesem mi bi..
bilmiyorumki L leble arkadaşımız yazmış ama bana mantıklı geldi.
şimdi aklıma ne geldi geçen (1 erkek 1 kadın 2 çocuk) izliyordum arkadaşları gelmişti ve onlara sütlü kahve yapacak gitmiş kadının sağıp dolaba koyduğu sütten yapmış :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
gülmekten koptum

Ayyyyyyyyyyyy çıldırmak üzereyim çok sıkıntı doluyum aha da böyle yapmak istiyorum onlara:KK20::KK67:sonrada:63::KK47:
offff offff:KK12:
bence sen çok sinirli ve stresli olduğun için o bebeğine geçmiş,,, bende de oluyor ne yazık ki,,,,
ben çok stresli olduğumda ağlama krizlerine giriyor meme istemiyor,, ben daha geriliyorum,,,,
onun için dein derin nefes al,sakinleşmeye çalış,,, imkanın varsa yürüye çık,,,
ben bazen oğlumu alıp yatak odasına gidiyorum yatakda yuvarlanıyorum oğlumla,,,

bilmiyorumki L leble arkadaşımız yazmış ama bana mantıklı geldi.
şimdi aklıma ne geldi geçen (1 erkek 1 kadın 2 çocuk) izliyordum arkadaşları gelmişti ve onlara sütlü kahve yapacak gitmiş kadının sağıp dolaba koyduğu sütten yapmış :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
gülmekten koptum
Amanin iyiymis:-):-):-)
Yalniz sen onu yazinca aklima geldi kuzenimin sutu cokmus muhallebi yapiyomus kizina yalniz anne sutu direk pişirilmez diye biliyorum olur mu acaba oyle..

bence sen çok sinirli ve stresli olduğun için o bebeğine geçmiş,,, bende de oluyor ne yazık ki,,,,
ben çok stresli olduğumda ağlama krizlerine giriyor meme istemiyor,, ben daha geriliyorum,,,,
onun için dein derin nefes al,sakinleşmeye çalış,,, imkanın varsa yürüye çık,,,
ben bazen oğlumu alıp yatak odasına gidiyorum yatakda yuvarlanıyorum oğlumla,,,
Dun aksam bizzat yasadim mlsf..:KK43:
hissediyorlar gercekten..

Back
X