2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Sağol canim.onemsemiyir değişmeyi de düşünmüyor. Yok almadim.bi firsatta alayim bari de onun icin önemi yok ki.

Alirdi nasil zorumla diye diye ama işte kıymeti olmuyo.yoruldum artik şimdi de söyledim yarin ne ayin kaci filan carsiya cikmistim o gun kendine hediye alsaydin ya diyo kütük.yine almadi illa zor edecen ummayim diyorum ama gönül istiyor.hepsi neyse de dogdugumda almiyor da dogurdum yine almadi onu kabullenemiyrum.zor unuturum
Haklisin tatlim
Ama sıkma canini bosver birgun gelir belki degisirler diywcegim ama huy bu degismiyor valla inanki ben eskiden goruyordum bu yil bir igne yok nedense

Benimki almazdı sana para vereyim git sen ne beğeniyorsan al ben hediye almasını bilmiyorum derdi..
Bende ne anlamı kalıyor diyordum sonra düşündüm zaten almıyor bari verdiği parayı götüreyimdr kendime birşeyler alayım dedim :-)
Kesinlijle bende para vermesini tercih ederim esimde hic anlamaz

minione minione hoşmgeldin canım geçmiş olsun allah bebişi korumuş:KK43:
Maşallah diş çıkarmış ardamız Ocak bebeklerinde ilk diş çıkaran arda herhalde..
Canım kafanda kötü ne varsa at gitsin abdullah ilk 3 ay resmen eziyet çektiriyordu bana gece 12 de başlıyordu sabah saat 6,7,8 de yatıyordu bütün gece kucağımda gezdiriyordum bazen artık illalah edip yatağın üstüne koyuyordum onu eşime sen bak biraz diyordum en fazla 1 saat donra tekrar benim kucağıma atardı Öyle böyle şimdi alıştım artık
Offf cok zor geceler geciRmissin cnm ya bazen dusunuyorumda abartilcak bir gece uykusuzlugum sayili gecelerdir cok sukur hamdolsun eziyetsiz uslu bir oglum var,cogu arkadasimin gazdan aglayan moraran bebeklerini gorunce arda bana pirlanta geliyor valla
Evett sanirim disi cikan ilk bebek bixiz :)

Kizlar merhaba,cok uzgunum moralimi biturlu toparlayamiyorum sizle paylasayim dedim..3 gun once sag gogsumde bi sertlik ve aci hissettim herzamanki sut kitlesi heralde dedim gece uykumda titreyerek uyandim o an mastit oldugumu anladim baktim kizarmis gogsumun ustu ve dokunamiyorum cok aciyo, doktora gittim hemen mastit olmus antibiyotik kullancaz dedi,yalniz ogunden beri o gogsumde sut bitti resmen, cok cok az geliyor..acisi simdi gecti ama sut yok oglum gelmiyor diye onu emmiyor artik..okadar uzuluyorumki..surekli sagiyorum geri gelirmi diye,yiyip iciyorum insallah gelir..diger gogsume gore kuculdu bile hemen:KK43:
Gecmis olsun cnm sakin pes etme sakin aynisi basima geldi haftasinda duzelicek merak etme sut sagma ile sagardim
Ondan 10 cc bile gwlmezdi ben yinedw emzirmeye calistim o mastir ilesince bol bol
Gelcek birde saat basi sicak dus al bol bol o gogsune masaj yapa yapa su tut birde kocakari lafi ama bende ise yaradi sac taragi ile gogsune acilsin acilsin diye tarakla degdirmeden taramistim eskiler oyle yapiyormus :)) tekrar gecmis olsun

Gecmis olsun cnm sakin pes etme sakin aynisi basima geldi haftasinda duzelicek merak etme sut sagma ile sagardim
Ondan 10 cc bile gwlmezdi ben yinedw emzirmeye calistim o mastir ilesince bol bol
Gelcek birde saat basi sicak dus al bol bol o gogsune masaj yapa yapa su tut birde kocakari lafi ama bende ise yaradi sac taragi ile gogsune acilsin acilsin diye tarakla degdirmeden taramistim eskiler oyle yapiyormus :)) tekrar gecmis olsun
Ay canim insallahhh ya,hamama gittim iyi gelir diye sicak, oglumla evde yalniz oldugumuzdan okadar sik dusa giremiyorum ancak aksamlari,,tarakla dediginide yapayim canim ne duysam yapiyorum insallah acilir umut oldu soylediklerin..20 -30cc anca cikiyor halbuki bu gogsumde sut digerinin iki katiydi..zaten yetmiyodu iyce sutsuz kaldik cok uzuluyo insan..

slm taze anneler uzun zamandır yoktum yaklaşık 7-8 ay kadar :KK57: burayı elimden geldiğince takip etmeye çalışıyordum benim oğluş 5,5 aylık olmak üzere bende ek gıdaya başlamaya çalışıyorum yoğurt ve meyve püresi veriyorum tabiki ev yapımı hazır almak istemiyorum mecbur kalmadığım sürece inşallah almıcam internette bir yazı okumuştum avakado ile ilgili bebekler için çok sağlıklı olduğunu belirtiyorlardı avakadonun içeriğindeki yağ anne sütündeki yağa oldukça benziyormuş içinizde acaba avakado veren oldu mu nasıl verdiniz bir de bebeğiniz beğendi mi? bende aldım bugun tatdırıcam ama ön bilgi olsun diye sormak istedim
Canim merhaba ben avakado verdim ilk verdigim meyvelerden,aldigimda yeterince yumusak degildi benimki onu kagida sarip cam kenarinda 2 gun beklettim yumusacik oldu olgunlasti kremsi bi kivama geliyo zaten catalla ezip verdim,,ama tadi biraz yavan oldugu icin ikinci gun biraz seftaliyle karistirdim..

Canim merhaba ben avakado verdim ilk verdigim meyvelerden,aldigimda yeterince yumusak degildi benimki onu kagida sarip cam kenarinda 2 gun beklettim yumusacik oldu olgunlasti kremsi bi kivama geliyo zaten catalla ezip verdim,,ama tadi biraz yavan oldugu icin ikinci gun biraz seftaliyle karistirdim..
bende verdim canım kağıda sarmamıştım ama mutfakta 2 gün beklettim yumuşamıştı tadını sevdi oğlum ama değişiklik olsun diye diğer meyvelerle karıştırıcam taşk ederim canım bilgilendirdiğin için:KK52:

Merhaba hanımlar bugün mama sandelyesini çıkardım oğlumu koydum yanlarına destek verdim oğlum 4.5 aylık oturmaya başladı.. Büyük oğlumun üstünden 5 yıl geçmiş hatırlamıyorum onu siz ne zaman oturtmaya başladınız.

Biraz tatilden biraz bizden bahsedeyim bu arada 5 ay olmamiza 10 gun var dr umuz asla ek
Gidaya baslatmiyor kilosu herseyi cok iyi ek gidaya zaten baslicak ama amne sutu varken 6. Ci aya kdr ben uygun gormuyorum deyince bende baslamadim
Acikcasi isime geldi kizlar,tatilede cikicaz oralarda nasil yapayim derken acik bufelerde cilgin gibi yemekten zaten sutum o kdr cok olduki gece verdigim mamayi vermedim bile,gitmeden oglum cok huysuzdu meger sebebi orda beLli oldu tam 4,5 aylikken oglumun disleri cikti simdi cok komikler minik
Minik iki kucuk dis,simdiye kdr iki kere isirdi cok pis acidi ilkinde ciglik attim cok korktu ikincide burnunu sıktım birakti,termal otele gitmistik 30 derece sicaklikta termal olmayan havuzuna hergun 25 dk kdr swimtrainer simidiyle yuzduk insnilmaz suyu seviyo hic cikmak istemedi ordan hopp hamama hamamda yikandi banyo ardindan misil misil uyudu bur haftamiz cok gzl gecerken son gun pamukkale gezizim gozyaslariyla son buldu,kaldigimiz 5 yildizli otelde oglwn 12 de oglymu uyyttum 15 yasindaki yegenim odadaydi hadi dedim cay icmeye gideyim yarim saat sonra odaya geldigimdw 20 ye yakin tahta kurusu oglymun etrafini sarmisti hmn uykusunda kaptigim gibi yan odaya annemlerin yatagina goturup soyduk vucydunda isirik yoktu cildirdim agla aglaaa perisan oldum hemn dedim dr getirin iki sat sonra dr geldi hicbir isirik olmadigini asla kylaktan yada burundan bir bocek girmedigini soylesede hic huzur bulamadim odamiz suit denen baska bir adi odayla degistirildi sabaha kdr uyumadim nobet tuttum ne pamukkaleyi gorwbildim ne tatilin stresi atildi derken stresin alaasini yasadik gzl baslayan tatil cok huzursuz bitti rabbim bunla gwlmis gecmis olsun baska aci gostermesin insallah,belkide diorum okudugumiz dular onune gectide isirmadilar yawrumu ya o kdr bocek isirsaydi ben ne yapardim bilmiyorum babamiz daha bizi salmazdi hicbir yere,cook sukur hersey geride kaldi,onun disunda cok iyiyiz disimiz cikti,kilomuz iyi,ayaklarimizi tutup emiyoruz,saclarimiz uzuyor,op amnecim deyince dudaklarini yanagima degdiriyor,dedeleri annaneyi halayi babayi herkesi taniyor ,kucak hastasi ,tam bir oyuncu,numaraci ve cam kusu sokak hastasi olduk :) bizden haberler boyle hee 2,5 aylikken emZigi birakan oglum bir aydir yine emiyor :)
Masallah masalllah:KK200: acayıp cana yakınsın hepsını okudum sıkılmadım tatıl ıcınde ayrıca uzuldum allah korumus ben koyde kalıyorum evımde bı ara fare vard dusun aklımı kacırıyorum zannettım ruyalarıma kabus oldular evımde bılumum bocek orumcek hamam bocegı aklına gelebılecek her tur bocek var onlar yuzunden gecelerı uykusuz kalıyorum neden cunku tıksınıyorum ! esım bazen sacmaladıgımı bazen abarttıgımı dusunuyor fakat hıcte oyle degıl :KK62: bu konuda senı cok cok ıyı anlıyorum sen yıne tatılde yasamısın ben her an yasıyorum bu korkuyu gezecek yerım yok bahceye cıksam etegıme ayagıma bocekler dolusuyor sonra yıne depresyon :( off ammada dertlıyım bu konuda:mad:neyse... oglun cok tatlı masallah dısı soracaktım senın bebes 22 ocak mıydı tam hatırlayamıyorum benım kı de 28 ocak alt damagında mınık beyaz noktalar gordum bu dıs mıdır efendım :KK16:

bende dun memlekete gıttım muhammd yusufumu yaladı yuttular ıykkk geece geldık Sabah kalkar kalkmaz cocugu bı guzel yıkadım sıvastan bebek ıcın tahta kasık almıstım cope atmısım cop dedıgım kutuların ambalajlarn falan ıcınde kalmıs esım copu ılceye goturuyor atmk ıcın hemn aradım duuur atmaaa dıye oda atmamıs bakack ınsallah o_Osu cılem basladı yaklasık bı haftadır su yokkk banyo bıle yapamıyorm akıncada camur akıyorr. bebegımıde ıcme suyuyla yıkadım :KK23:bulasık camasır kaldı ne yapacm bılmıyorm :KK51:

Kizlar merhaba,cok uzgunum moralimi biturlu toparlayamiyorum sizle paylasayim dedim..3 gun once sag gogsumde bi sertlik ve aci hissettim herzamanki sut kitlesi heralde dedim gece uykumda titreyerek uyandim o an mastit oldugumu anladim baktim kizarmis gogsumun ustu ve dokunamiyorum cok aciyo, doktora gittim hemen mastit olmus antibiyotik kullancaz dedi,yalniz ogunden beri o gogsumde sut bitti resmen, cok cok az geliyor..acisi simdi gecti ama sut yok oglum gelmiyor diye onu emmiyor artik..okadar uzuluyorumki..surekli sagiyorum geri gelirmi diye,yiyip iciyorum insallah gelir..diger gogsume gore kuculdu bile hemen:KK43:
geliyor merak etme,, doktor tersini söylemediyse o göğsünü emzir oğluna sürekli,,, benimde sol göğsümde problem oldu hatta sağ göğsümden epey bir küçükdü ama zaman içerisinde normale döndü sayılır,, (hala sağ göğsüm büyük ama ilk zamanlardaki gibi değil,,,
dert etme,, yeter ki stres olma,,

Selam arkadaslar uzun bi aradan sonra gelebildim. Umarim herkes iyidir. Size bir sey danismak istiyorum, doktorumuz yogurdun tarifini soyle verdi, 90 cc sek gunluk sütün icine 1,ölcek sma mama bu sekilde yogurt yapicaksin dedi. Olmuo ki yogurt. Sevmio yediremiorum o yuzden ısrarda etmek istiyorum. Siz nasil yogurt yapiosunuz.

geliyor merak etme,, doktor tersini söylemediyse o göğsünü emzir oğluna sürekli,,, benimde sol göğsümde problem oldu hatta sağ göğsümden epey bir küçükdü ama zaman içerisinde normale döndü sayılır,, (hala sağ göğsüm büyük ama ilk zamanlardaki gibi değil,,,
dert etme,, yeter ki stres olma,,
Surekli emziriyorum tabi onu cok emmek istemiyor o cikariyo ben sokuyorum oyle oyle bugun biraz daha iyi sanki sukurler olsun..insallah geriside gelir,ama yukardan bakinca bariz kuculmus,birgunde nasi bukadar kuculdu aklim almadi..doktor emzir dedi iltihap sute gecmiyormus cunku zaten kalmadi iltihap artik bide sut gelirse super olcak..cevaplariniz icin tesekkur ederim kizlar..Allah sutlerimizi bollastirsin hepimizin..

Selam arkadaslar uzun bi aradan sonra gelebildim. Umarim herkes iyidir. Size bir sey danismak istiyorum, doktorumuz yogurdun tarifini soyle verdi, 90 cc sek gunluk sütün icine 1,ölcek sma mama bu sekilde yogurt yapicaksin dedi. Olmuo ki yogurt. Sevmio yediremiorum o yuzden ısrarda etmek istiyorum. Siz nasil yogurt yapiosunuz.
Canim bende gunluk keci sutunden mayaliyodum ama doktorumuz inek sutu al sutculerden dedi artik bildigimiz sutcu sutunden normal ev yogurduyla mayaliyorum cokta seviyo,,inek sutunun verilmedigini sordum doktora ayni sey degil yogurt fermente olmus hali yogurdunu verebilirsin dedi..dogal yogurt vermek varken neden icine.mama katmani soyledi anlamadim..

Yine uzun zaman sonra girebildim kk'ya. :) En tembel konu annesi benim heralde :D ayın başında beşinci ay kontrolü vardı minnoşun. Tahmin ettiğim gibi kilo almamış. Sadece 150 g almış. Dr ek gıdaya geçelim çok az kilo almış dedi. Ben kendimi de onu da kampa aldım. Tekrardan kompostolar kaynatıldı evde. Pek dikkat etmiyordum yalan yok. Yediklerime içtiklerime özen göstermeye başladım. Kızıma her mızıklandığında dayadım memeyi :) on gün sonra tekrar tartıma götürdüm. 200 g almış on günde ;) kendime çok kızdım tabi. Aç bırakmışım kuzucuumu. Şimdi de sebze çorbasına başladım. Severek yiyor şükür. Çok keyifli günlerimiz. Yuvarlanıyor yerlerde :) Ben de onunla...
Bir de kaka yapma sorunu yaşattı bize. Mister dörtnal gibi b.k nöbeti tutuyorduk :D demirden şüphelendim. Olabilir dedi dr. Değiştirdik. Şimdi daha iyice. Ama yeni kakalar hiç de masum değil. Rengi, kıvamı, kokusu eskileri mumla aratıyor :( Sizlerde durum nedir?

Surekli emziriyorum tabi onu cok emmek istemiyor o cikariyo ben sokuyorum oyle oyle bugun biraz daha iyi sanki sukurler olsun..insallah geriside gelir,ama yukardan bakinca bariz kuculmus,birgunde nasi bukadar kuculdu aklim almadi..doktor emzir dedi iltihap sute gecmiyormus cunku zaten kalmadi iltihap artik bide sut gelirse super olcak..cevaplariniz icin tesekkur ederim kizlar..Allah sutlerimizi bollastirsin hepimizin..[/QUO
Amin insallah

Iyi gclr kizlar
benim minik uyuyor bikac gundur 5 te kalkıyor hanımefendi uykusunu almis bi şekilde ve 2 saat oyaliyoruz geri uyuyor..
benim cadi sebze corbasini hic sevmedi bikac kasik aliyo o kadar zorlamak da istemiyorum napicam Corba olarak bilmiyorum. .
bugun epey yoruldu disariya ciktik, yarin evde temizlik var sabah erken gelir kadinlar..
merve_uk merve_uk ben yogurdu makina aldim.onunla yapiyorum memnunum günlük pastorize sutten yapıyorum ama her gün değil 2-3gunde bir..

Back
X