2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Nego Nego canim epey macera yasamissiniz yazik eymenimize.dedigin gibi dr bulmak cok zor.bizimde sadece devlette var eh işteler.Allah düşürmesin.ins hicbiseycigi yoktur kuzucugun.
Allah yardımcınız olsun hepimizin olsun ins.

@Girlboymom cocukla zor ya ins dedigin gibi olur gelmezler.bizimkiler bebegin var gerek yok derler yine de beklerler.

@t_ugba hosgeldin canim mis evini Güle güle kirlet.

Cok işim var kizlar alinti yapanadim.yarina misafir alicam aksilik çıkmazsa. Evimin pasagini ayikliyrum bugun.oglus da uyusada işimi yapsam.oruclu da hic temizlik cekilmiyor.hele ev hic süprülmüyor sicak bir taraftan.
Yarını atlatayim rahatlarim ins.
öyle oldu canım çok yoruldum dün git gel, amin

oyy kolay geldin canım benim evi görsen sabahtan beri süpürmeye çalışıyorum ama eymen çok mız mzı aşı iyice huysuz yaptı, yeni uyudu düşün sabahın beşinden beri normalde kısa kısa da olsa uyutuyordum iki saatte bir
Merhaba kizlar cok sinir oldum kilolu oldugum yasadigim yerde kiyafet bulamiyorum 2 3 ay once bi etek buldum askili elbise tarzinda hemen kardesime resmini attim ben onu ramazan bayraminda giyecektim kardesim kaynimin nisanlisi bu arada gecen konusuyrz ne giyeceksin dedi bende o aldigim etegi dedim yok dedi onu giyme niye ee iste ben onun siyahini aldim demesin mi sinir oldum sonra bisey daha diyecem ama kizma dedi eeee dedim buyuk eltiye gostermis cok guzelmis bende aynisindan aliyim demis gelde sinirlenme ya ucumuzde ayni mi giyecez zaten kardesim bi ay oncesinden almis benden gizliyormus zatn ikiside ben ne alsam aynisini aliyorlardi iyice ucuz olduk iyi mi....
ay canım en gıcık olduğum şey ne öyle aynı giymek hiç hoş değil gerçekten, artık başka bir şey bulmaya çalış canım zor ama anlıyorum seni ben lcw de sipariş verdim bakalım nasıl olacak etekler 20 ye kadar düşmüştü
Bayanlar sizin yine gosterebildigniz bi doktorunuz var bizde oda yok minnacik bi hastanemiz var ama doktor yok ebede anca ne kadar bilirse gerci bu ay onuda bulamadik babasi pazar tartisiyla tartmis iyi mi :KK70:
canım merkeze gelmiyormusunuz hiç
Deneyemedim canım esim devlete goturmek istemiyo ,eskisi gibi zannediyo sanırım :KK43:
Canim az önce sordum doktora onların içindeki paraben yüzdelik olarak o kadar az ki zarar verici düzeyde değil ,bir kez nefes alınca bile daha çok zararlı madde giriyo vücuda dedi
anladım canım tabi zorlayamam ama özellerde çare bulamayıp devlete yöneldik bizde, önyargılı olmamak lazım, ercen bey çok iyiydi değişmediyse:)
Kızlar geldik dra kan tahlili verdik idrar ve ultrason için bekliyoruz. Kilosu o kadar az değil dedi. Beslenme aralığını 5 saate cikarmami soyledi. Mama miktarı sordum bebek ne kadar isterse miktarını kendi belirleyecek dedi. Ek gıda için de acele etme dedi 1 Ay daha böyle takip edelim ondan sonra beslenme düzenini belirleriz dedi. Bazı bebekler çok tepkili olabiliyo o yüzden bekleyelim dedi.Uzun Uzun muayene edip sorularımıza cevap verdi. Daha önce gelmediğine pişman oldum. İnşallah tahlil sonuclarimizda bi sıkıntı çıkmaz
ay hadi inşallah gönlüne göre olur doktorunuz ama 5 saat çok uzun değil mi beslenme için
Slm kizlar..
6.ay asimizi dün olduk, ateş olmadi sukur. .
kontrol iyi gecti ama kafamda bi suru soru isareti oluştu ek gidaya baslamistik ztn artik kahvalti verelim dedi.Kahvaltida yumurta sarisi, lor peyniri ya da labne, pekmez verebilirmisim..
Bugun bikac kasik yumurta sarisi verdim yavastan baslayayim diye, sutumle seyrelttim. .Bikac gun sonra da olmadı peynire baslarim ne kadar peynir isterse verebilirmisim..
Az emiyor dedim, normal dedi ustune sadece gece emse bile yeter demez mi. .Gunduz emmese cok sorun yapma dedi benim bildigim 6-8 ay % 70 anne sütü agirlikli beslenmesi lzm..
cevizi rondoda cekip verebilir misim, avakado da ayni isi gorur dedi..
Tarhana-mercimek corbasina baslayabilirmisim..Bugun tarhana denedim iki kaşık aldi midesi bulandi..Tadi berbatti cocuk nasi yesin. .Aksam mercimek corbasi veriyim sebzeli bakalim onu sevicek mi..
siz nasi yapiyosunuz tarhanayi nette epey arastirdim, yaptim ama sevmedi hic belki de bebe tarhanasi olmadığı icindir..
Corbalara kiyma koyabilirsin dedi, ne biliim ya hızlı geldi bana..
canım çok çok hızlı olmuş et 8. ayda bir kere yumurtada öyle, sen bilirsin ama zaten yazmışsında anne sütü fazla olmalı yani daha doğrusu süt fazla olmalı, resmen büyük bebek gibi beslenme listesi olmuş
Bana da cik hizli geldi canim, ozellikle yumurta ve et konusunda bence acele etme, ayrıca sadece gece emerse sutun cok azalir.

katılıyorum

Nego Nego kıyamam eymene doktor konusunda seninle Hemfikirim bende özele gidiyordum ama en sonunda soluğu devlette buldum..

@Girlboymom kolay gelsin canım..
Bende misafir almayı düşünüyorum ama az az alcam..

Selam güzel anneler..
Sabah sabah eşim gözüme dirseği indirdi:KK53: nasıl uyuyor anlamadım gözüme dirseği indiriyor kafamı okşuyor kafam değil gözüme geldi diyyorum birşey olmaz büyüyünce unutursun diyor:63:
Hala gözüm ağrıyor..

Yarın bizimde 6. Ay aşımız var hakkımızda hayırlısı olur inşallah..
Kızlar oğlum 1 2 haftadır eli sürekli kulağında uykusu geliyor diye düşünüyorum ama sürekli yapıyor görümcemde kulak burun boğaza götür dedi daha iyi bakarlar dedi götürsemmi acaba??

Bana da cik hizli geldi canim, ozellikle yumurta ve et konusunda bence acele etme, ayrıca sadece gece emerse sutun cok azalir.

oyy kolay geldin canım benim evi görsen sabahtan beri süpürmeye çalışıyorum ama eymen çok mız mzı aşı iyice huysuz yaptı, yeni uyudu düşün sabahın beşinden beri normalde kısa kısa da olsa uyutuyordum iki saatte bir

ay canım en gıcık olduğum şey ne öyle aynı giymek hiç hoş değil gerçekten, artık başka bir şey bulmaya çalış canım zor ama anlıyorum seni ben lcw de sipariş verdim bakalım nasıl olacak etekler 20 ye kadar düşmüştü

anladım canım tabi zorlayamam ama özellerde çare bulamayıp devlete yöneldik bizde, önyargılı olmamak lazım, ercen bey çok iyiydi değişmediyse:)

ay hadi inşallah gönlüne göre olur doktorunuz ama 5 saat çok uzun değil mi beslenme için

canım çok çok hızlı olmuş et 8. ayda bir kere yumurtada öyle, sen bilirsin ama zaten yazmışsında anne sütü fazla olmalı yani daha doğrusu süt fazla olmalı, resmen büyük bebek gibi beslenme listesi olmuş

katılıyorum
aynen kizlar anne sütü agirlikli gidicem, dr.a kalsa hazir muhallebi al, kasik mamasi filan yedir dedi.
ben de ben hazır vermek istemiyorum kendim yapmaya calisicam dedim sen bilirsin ama yapman zor olur sanki dedi..
saka gibi valla..

Selam güzel anneler..
Sabah sabah eşim gözüme dirseği indirdi:KK53: nasıl uyuyor anlamadım gözüme dirseği indiriyor kafamı okşuyor kafam değil gözüme geldi diyyorum birşey olmaz büyüyünce unutursun diyor:63:
Hala gözüm ağrıyor..

Kızlar oğlum 1 2 haftadır eli sürekli kulağında uykusu geliyor diye düşünüyorum ama sürekli yapıyor görümcemde kulak burun boğaza götür dedi daha iyi bakarlar dedi götürsemmi acaba??
Cnm 5. Ayda kizim basladi kulaginla oynamaya hatta buraya da yazmistim rutin kontrolde dr.un bakabilir hemen bizimki uykusu gelince yapıyor, bi sey cikmadi sukur..ağrısı olsa sürter kulağını, duramaz bence .

Cnm 5. Ayda kizim basladi kulaginla oynamaya hatta buraya da yazmistim rutin kontrolde dr.un bakabilir hemen bizimki uykusu gelince yapıyor, bi sey cikmadi sukur..ağrısı olsa sürter kulağını, duramaz bence .
Öylemi oluyor canım iyi bari boşuna kulak buruna randevu almayayım ozaman görümcemin hayatı hastane doktor en ufak birşeyde bile doltora götür diyor..

Slm kizlar..
6.ay asimizi dün olduk, ateş olmadi sukur. .
kontrol iyi gecti ama kafamda bi suru soru isareti oluştu ek gidaya baslamistik ztn artik kahvalti verelim dedi.Kahvaltida yumurta sarisi, lor peyniri ya da labne, pekmez verebilirmisim..
Bugun bikac kasik yumurta sarisi verdim yavastan baslayayim diye, sutumle seyrelttim. .Bikac gun sonra da olmadı peynire baslarim ne kadar peynir isterse verebilirmisim..
Az emiyor dedim, normal dedi ustune sadece gece emse bile yeter demez mi. .Gunduz emmese cok sorun yapma dedi benim bildigim 6-8 ay % 70 anne sütü agirlikli beslenmesi lzm..
cevizi rondoda cekip verebilir misim, avakado da ayni isi gorur dedi..
Tarhana-mercimek corbasina baslayabilirmisim..Bugun tarhana denedim iki kaşık aldi midesi bulandi..Tadi berbatti cocuk nasi yesin. .Aksam mercimek corbasi veriyim sebzeli bakalim onu sevicek mi..
siz nasi yapiyosunuz tarhanayi nette epey arastirdim, yaptim ama sevmedi hic belki de bebe tarhanasi olmadığı icindir..
Corbalara kiyma koyabilirsin dedi, ne biliim ya hızlı geldi bana..
Canim daha kucuk minnos bu ne hiz dr daki anlamadım. Sen acele etme canim.bol bol anne sütü ins.

katılıyorum
Cani yaniyor kuzunun onun gonlu hos olsun iş yapılır canim.
Ben bi hızla yaptım minis uyanicak diye balkonu filsn yikadim tozu da aldim.baba ogul uyku keyfindeler.ben de is yapmaktan tepe takla dönmezsem iyi.balkon guneskiydi carparsa gunes fena yapiyor.

Ayy canim etekler 20 mi:KK57::KK57: ben 90 a aldim.etegi netten alamiyrum.malum basenler.bu etek de 48 beden:rolleyes::rolleyes:.sirf kocamin sesi cikmasin diye ki ben de dar kıyafetle rahat edemiyrum.magazadaki kiz başka birine mi aliyorsun bu sana fazla degil mi diyor
Nego Nego kıyamam eymene doktor konusunda seninle Hemfikirim bende özele gidiyordum ama en sonunda soluğu devlette buldum..

@Girlboymom kolay gelsin canım..
Bende misafir almayı düşünüyorum ama az az alcam..
Kolay gelsin canim.cok aile cagircan galiba.
Misafir alanlar süpersiniz ben annemleri bile alamıycam o derece perişan halim:KK43:

Ah canim inan her sene sadece bi kez cagiririm o da kv ve elti daha yok. Cok zorlanıyorum ben de.

Kizlar bi arkadasima tarhana corbasi tarifi sordum salcali, tuzlu bi tarif verdi..6 ayliktan bu yana bu sekilde beslemis kızını.
Anlamadim insanlar mi cok rahat biz mi irdeliyoruz bilemedim ya..
dun kayinvalidem tavuk haslamis tuzlu tuzlu yedirmeye calisti kizima suyunu cok sukur ac olmadığı icin cok az yedi..
o da biz doktorla mi buyuttuk bosver diyo..

Ek gida olarak 1 ogun yogurt veriyorum 1 ogunde sebze püresi ispanak kabak semiz otu bunlardan birini veriyorum canim geniz akıntısı falan olsa huysuzlanır diye düşünüyorum ama bilmiyorum belkide oyledir

Gunde 1 kere süt veriyorum pompayla sagiyorum gun boyu en fazla 50 ml icebiliyor agzini kokutacak kadar etki eder mi ki bi de sütümü dolapta bekletiyorum biriktirip ısıtıp veriyorum ondan olabilir mi acaba

Caım bugün doktordaydım bebeklerin ağzı neden kokar dedim adam da bırakın bu işleri ya bebekleri bi rahat bırakın dedi :))) ben mors oldum olabilir normaldir dedi emiyor hareketliyse karışmayın çocuklara diye toparladı...
Soğuk Şeyler yersen göğsün Açıkta kalırsa vs süt üşür derler ama inş önemli bir şey değildir..

Kızlar geldik dra kan tahlili verdik idrar ve ultrason için bekliyoruz. Kilosu o kadar az değil dedi. Beslenme aralığını 5 saate cikarmami soyledi. Mama miktarı sordum bebek ne kadar isterse miktarını kendi belirleyecek dedi. Ek gıda için de acele etme dedi 1 Ay daha böyle takip edelim ondan sonra beslenme düzenini belirleriz dedi. Bazı bebekler çok tepkili olabiliyo o yüzden bekleyelim dedi.Uzun Uzun muayene edip sorularımıza cevap verdi. Daha önce gelmediğine pişman oldum. İnşallah tahlil sonuclarimizda bi sıkıntı çıkmaz

Ultrason neden canım? Kan aldırmak en Güzeli parmaktan acıtmadan alıyorlar biz de bugün doktordaydık Demir sonuçlarını bizimle de paylaş inş ilaca gerek kalmaz hiçbir kuzuya.. Ben de kan aldırmak istemeden tahlil yaptırmak istiyorum diyorum eşime:) anlamıyor ama anne Yüreği işte.. Allah başk dert vermesin..

Öylemi oluyor canım iyi bari boşuna kulak buruna randevu almayayım ozaman görümcemin hayatı hastane doktor en ufak birşeyde bile doltora götür diyor..
bi sey yoktur cnm rutin kontrolunde sorarsin cocuk doktoru anliyor hemen..
Bana da birisi gozunde tembellik mi var filan dedi.kızının kontrolde sordum 1 yasina kadar bebeklerde gorulur endise etme dedi...

Selam güzel anneler..
Hala gözüm ağrıyor..

:KK70::KK70:

Bizim abdullah da kulagiyka oynuyo dr sorduk normal bisi olmaz defi kadin bize guluyo zayen ee niye geldiniz diyo.tecrubemi soyleyeyim size boyle gelen hastslarin bebeklerinin kulagi gayet sağlıklı oluyor.dedi

Kizlar bugun bebegime brokoli verdim hasladim onune koydum agzina azicik bisey gidiyor, parca pincik ediyor yere atiyor hepsini, cöp oluyor yemekler yazik defil mi ya :( blw den vazgeciyorum, israf oluyor cunku, biraz daha buyuyunce veririm eline yer, eski usul pureye devam :)

M miss_curious canim evet erken geldi banada,ay bizim doktor seninkinden beter ek gida olarak ne verebilirim diye sordum bebek neyi seviyorsa onu vverebilirmisim, insan tuzsuz sekersiz vs bisey der yani bende denemek icin balda verebiliyor muyum dedim diyor yok bal verme bastan soylesene adam. Degistircem doktoru..

Kizlar bi arkadasima tarhana corbasi tarifi sordum salcali, tuzlu bi tarif verdi..6 ayliktan bu yana bu sekilde beslemis kızını.
dun kayinvalidem tavuk haslamis tuzlu tuzlu yedirmeye calisti kizima suyunu cok sukur ac olmadığı icin cok az yedi..
Aynen etrafımda bizler gibi olsni hiç görmedim.kendi yedikleti yemekler çorbalar hazır gidalar ve pastakar herseyi vereni gordum hep.

Selam güzel anneler..
Hala gözüm ağrıyor..

ayyy morardımı gözün

canım kulak için tedbir iyidir yatırarak besliyormusun öyle olunca kulak iltihabı olabiliyor
aynen kizlar anne sütü agirlikli gidicem, dr.a kalsa hazir muhallebi al, kasik mamasi filan yedir dedi.
ben de ben hazır vermek istemiyorum kendim yapmaya calisicam dedim sen bilirsin ama yapman zor olur sanki dedi..
saka gibi valla..
anlaşılan hiç kimse doktorundan memnun değil:) sen annelik iç güdüne güven canım
M miss_curious canım sizin doktor tam bir kocakarıymış :-) kv denle anlaşmamı yapmışlar acaba:))
ayy bencede doğru tespit:)
Canim daha kucuk minnos bu ne hiz dr daki anlamadım. Sen acele etme canim.bol bol anne sütü ins.

Cani yaniyor kuzunun onun gonlu hos olsun iş yapılır canim.
Ben bi hızla yaptım minis uyanicak diye balkonu filsn yikadim tozu da aldim.baba ogul uyku keyfindeler.ben de is yapmaktan tepe takla dönmezsem iyi.balkon guneskiydi carparsa gunes fena yapiyor.

Ayy canim etekler 20 mi:KK57::KK57: ben 90 a aldim.etegi netten alamiyrum.malum basenler.bu etek de 48 beden:rolleyes::rolleyes:.sirf kocamin sesi cikmasin diye ki ben de dar kıyafetle rahat edemiyrum.magazadaki kiz başka birine mi aliyorsun bu sana fazla degil mi diyor

Kolay gelsin canim.cok aile cagircan galiba.

Ah canim inan her sene sadece bi kez cagiririm o da kv ve elti daha yok. Cok zorlanıyorum ben de.
canım eşimde evde olunca büyükle ilgileniyor ben hem küçüğe bakıyorum hem iş yapıyorum

herkesin yetiştirmesi farklı oluyor canım kimisi uğraşmak istemiyor kimisi alışssın diye öyle yapıyor, aceleleri neyse 6 ay sadece özel yemek yapıcaz

M miss_curious canım sizin doktor tam bir kocakarıymış :-) kv denle anlaşmamı yapmışlar acaba:))
:KK70::KK70:olabilir cnm .
yalnız kv de cok komik bi yandan emzir kizim dra bakma sen anne sütü onemli dio diger yandan 1 saat içinde hem yogurt hem tavuk suyu vermek istedi..Bi de her lokmadan sonra kizimin agzini siliyo ki cadim hiç sevmez..
ayyy morardımı gözün

canım kulak için tedbir iyidir yatırarak besliyormusun öyle olunca kulak iltihabı olabiliyor

anlaşılan hiç kimse doktorundan memnun değil:) sen annelik iç güdüne güven canım

ayy bencede doğru tespit:)

canım eşimde evde olunca büyükle ilgileniyor ben hem küçüğe bakıyorum hem iş yapıyorum

herkesin yetiştirmesi farklı oluyor canım kimisi uğraşmak istemiyor kimisi alışssın diye öyle yapıyor, aceleleri neyse 6 ay sadece özel yemek yapıcaz
Evet cnm insanları anlamak zor epey, ben de senin gibi kafama uyan bi dr. Bulamadim,hastalık konusunda iyi ama ek gida konusunda hic onaylamadim..normalde 4.ay baslatiyodu ek gidaya..

Yok canım görümcem le kaynananam birde yanındaki eltimi birgün alacam..
Büyük kaynım kızı damadı nıda bir gün alacam..
Bir kaynım daha var onu çağırıp çağırmamakta kararsızım eşim çağıralım derse onuda ayrı birgün alırım..
Kendi ailemde bu sene beni mazur görsünler :-)

Adam gibi bir cocuk doktoru bana da henuz denk gelmedi canim, esim benim memnuniyetsiz oldugumu dusunuyor ama dogru duzgun ilgilenen anlatan bir doktor karsimiza ciktida mi ben begenmedim diyorum. Kaka tahlili mutlaka yaptir canim, kan degeri de normal cunku bu aylarda referans araligi 9dan basliyor diye okumustum, ben de tahlil yaptirdim kansizlik su.an yok diye erteledim kan ilaci kullanmayi.
Ben de bir dürü çocuk doktoru denedim hep abarttığını söylüyordu eşim ama biri mama dedi biri vitamin yazdı biri antibiyotik verdi biri işinde iyi ama çocuğa çok sert davranıyor derken en sonunda doktorumu buldum ve eşim farkı anladı. HAKLI olduğuma karar verdi.. Inş siz de gönlünüze göre bulursunuz..

Back
X