• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kizlar taze fasulyeyi pure olarak nasi veriyosunuz? Patates ve kabakla filan mi?
Aynen diğer sebzelerle beraber pure yapıyorum. Birçok yerde fasulyenin tanelerini çıkarmak gerek diye okudum ama ben çıkarmıyorum.
Konu açılmışken
Kabağı püre yapıp dondurdum kış için. Konserve için kavanoz bulamadım ufak. Umarım iyi yapmışımdır...

giremiyorum çünkü küçük oğlum zıvanadan çıkmış durumda, uyumuyor artık resmen hiç uyumuyor, gündüz yanına yatıp emzirerek uyutuyorum yanından kalkınca uyanıyor, ayağımda sallayıp beşiğine yatırıyorum beş dakika sonra çığlık çığlığa uyanıyor beşiği sallıyorum ama yok resmen edepsizlik yapıyor yırtıyor kendini ,alıyorum hemen mememi veriyorum söylene söylene emiyor tekrar uyursa ne ala ki beşiğe yatınca yine aynı, yanında yatıp bekleyemem ki evde iş var bir çocuğum daha var, gece de aynı inanın 3 e kadar saat başı uyanıyor 3 te bir uyanıyor tamam resmen tamamen uyanıyor, alıyorum ayağımda bir saat sallıyorum bir saatte beşiğinde sallıyorum saati 5 ediyoruz oturma odasına geçiyoruz ışığı açıyorum oyuncakları döküyorum güne başlıyoruz, birde bağırması var abisini uyandırıyor, büyük oğlum daha yeni 7 ye kadar uyur olmuştu:( eşim bu arada gözüme batıyor gecenin ikisine üçüne kadar tv karşısında uyuyor sonra odaya geliyor benim halimi görüyor ben sallıyım diyor tabi ben hönkürüyorum haklıyım koca gibi yanımda yatmıyor...

bu sabah 7 ye kadar oda da durduk büyükle babası kalktı ben yatağıma geçtim yattım, babaannesine götürmüş beyefendi kendi bakmamış!! neyse bende resmen 3 saat deliksiz uyudum şaka gibi uzuuuun aylardan sonra:)

evin her yerini temizledim ama hala dağınık, liste plan yaptım ama eşim alınacakları yine almadığı için planım sarktı bıktım gerçekten bıktım ben niye saçımı süpürge ediyorum niye... Bayramda tatile gidenlere kızardım şimdi anlıyorum imkanım olsa bir dakika durmam inanın durmam...
allah yardımcsn olsun senı cok ıyı anlıorum.sabret sabrın sonu şelamet ıns oglunda duzelcek.kocan ıcın bıse dıemyorum

Merhaba annecikler... Uzun süredir gelemedim. Oğlumun ilk dışı çıktı şükür. 7,5 aylık şuan. Diş buğdayı yapmak istiyorum bayramdan sonra kısmet ise. Ek gıda olarak meyva püresini sevmedi bi türlü. Sizlerin bebekleri nasıl?
oh oh masalah sıze.kızım 9.5 oldu daha dıs felen yok.cogu seyı yıyor.her sabah duzenlı kahvaltısını yapar yumurta pekmez peynr ekmek zeytn zeytnyagı salatalık veryorum.kendı yedgm corbalardanda yıyo az az.meyve olarak armut seftalı muz uzum favormz masalah:)

giremiyorum çünkü küçük oğlum zıvanadan çıkmış durumda, uyumuyor artık resmen hiç uyumuyor, gündüz yanına yatıp emzirerek uyutuyorum yanından kalkınca uyanıyor, ayağımda sallayıp beşiğine yatırıyorum beş dakika sonra çığlık çığlığa uyanıyor beşiği sallıyorum ama yok resmen edepsizlik yapıyor yırtıyor kendini ,alıyorum hemen mememi veriyorum söylene söylene emiyor tekrar uyursa ne ala ki beşiğe yatınca yine aynı, yanında yatıp bekleyemem ki evde iş var bir çocuğum daha var, gece de aynı inanın 3 e kadar saat başı uyanıyor 3 te bir uyanıyor tamam resmen tamamen uyanıyor, alıyorum ayağımda bir saat sallıyorum bir saatte beşiğinde sallıyorum saati 5 ediyoruz oturma odasına geçiyoruz ışığı açıyorum oyuncakları döküyorum güne başlıyoruz, birde bağırması var abisini uyandırıyor, büyük oğlum daha yeni 7 ye kadar uyur olmuştu:KK43: eşim bu arada gözüme batıyor gecenin ikisine üçüne kadar tv karşısında uyuyor sonra odaya geliyor benim halimi görüyor ben sallıyım diyor tabi ben hönkürüyorum haklıyım koca gibi yanımda yatmıyor...

bu sabah 7 ye kadar oda da durduk büyükle babası kalktı ben yatağıma geçtim yattım, babaannesine götürmüş beyefendi kendi bakmamış!! neyse bende resmen 3 saat deliksiz uyudum şaka gibi uzuuuun aylardan sonra:)

evin her yerini temizledim ama hala dağınık, liste plan yaptım ama eşim alınacakları yine almadığı için planım sarktı bıktım gerçekten bıktım ben niye saçımı süpürge ediyorum niye... Bayramda tatile gidenlere kızardım şimdi anlıyorum imkanım olsa bir dakika durmam inanın durmam...
Hayy allah ,kucuk eymene nolmus annesi boyle,gecen yazmistin hiccc ses etme biz uykumuzu yazsak haline sukredersin diye evett su yazdiklarindan sonra sukrediyorum
Ev dereceniz ne durumda tatlimm cokmu sicak,ufaklik bunaliyormu acaba
Ne biliyim aklma birsey gelmiyor cozum yollari ariyorum kafamda,gece lambasi falan yakiyorsan mesala yakma karanlik olsa,erken yatiriyorsan oyala 12 yr sarkitsan ,belki bunlari hep deniyorsun fayda etmiyor :((( napimm care ler ariyorum
Seni o kdr iyi anliyorumki ,bazen her zamnki saatinden 1 saat evvel uyandiginda bile aptal gibi oluyorum uymumu alamayinca ve o gun gecmek bilmiyor,oyle zor bakiyorum ki ardaya o gun,birde senin 2 coxuk ,halin enerjin kalmaz tabi bu swfer cabuk sinirlenirsin heerswy batar durur :((
Seninle kiyasladigimda inanki tek cocuklu olmak ,daha uzyn uyumasina ragmen bu kdr zor geliyorken bana Allah yardimcin olsun cnm ya ,eymene hayirli uykular sakinlikler versin rabbim
Esine gelince ,bu kocalar sanirim hepsi ayni tatlim,ise gidiyoruz para kazaniyoruz diye gorev lerini yaptiklarini saniyolar,coxuk bKmak annenin vazifesi,uykusuz kalmak anneye has birsey,aramizda istisna babalar vardir ama benm kocada dahil makesef hepsi ayni :(((
Dun 2 saat 5 pantolon ,5 gomlek,5 tsirtunu utuledim beyefendinin ,gece 11 de arabada canta unutmusum git al dedim diye isitmedigim laf kalmadi,aksama kdr coxuk bakiyorum yemek yap utu yap sesimi cikarmiyorum asansorle asagi inmeye useniyor,sonra gun boyu bunlari yaptim deyince vazifen essek gibi yapicaksin dwmezmi kan beynime sicradi,ben kendi adima bu bnm
Kocaya ikinci coxuk falan yapmam,igtiyaclarimizi karsilamasi disinda aksamlari 15 dk sevmesi disinda coxuk konusunda bNa yardimi dokunmuyor ama oyle kocalar taniyorumki,,camlari silip,sofraya yardim eden,esi ev hanimj olmasina ragmen hergun isi geregi takim elbise giyip onlari bile kendi utuleyen,cmt pazar en az 8 mekana esim skilmistir diye gezmege goturwn kocalarda var,sansmi diyim kadermi diyim,cirkin sansi demek daha mantikli geluyor gunaha girmekten korkuyorum anladinix siz onu :))))
Ayy eflalim nerden nereyee acildi konu :)))

Oglusa sirkeli sarımsaklı tavuk çorbası verdim maşallah Seçici oğlum cok sevdi sirkesini cok az koydum icerse diye malum yemeklerimizi hep oglusa gore yapıyorum...agir gelmez demi korktum biraz
sarımsak aıgr gelmezde sirke de supelıyım.sarımsak antıbıyotk nıtelgnde.bende veryorum tavuk corbası cok sevdı kuzum

Hayy allah ,kucuk eymene nolmus annesi boyle,gecen yazmistin hiccc ses etme biz uykumuzu yazsak haline sukredersin diye evett su yazdiklarindan sonra sukrediyorum
Ne biliyim aklma birsey gelmiyor cozum yollari ariyorum kafamda,gece lambasi falan yakiyorsan mesala yakma karanlik olsa,erken yatiriyorsan oyala 12 yr sarkitsan ,belki bunlari hep deniyorsun fayda etmiyor :((( napimm care ler ariyorum
Seni o kdr iyi anliyorumki ,bazen her zamnki saatinden 1 saat evvel uyandiginda bile aptal gibi oluyorum uymumu alamayinca ve o gun gecmek bilmiyor,oyle zor bakiyorum ki ardaya o gun,birde senin 2 coxuk ,halin enerjin kalmaz tabi bu swfer cabuk sinirlenirsin heerswy batar durur :((
Seninle kiyasladigimda inanki tek cocuklu olmak ,daha uzyn uyumasina ragmen bu kdr zor geliyorken bana Allah yardimcin olsun cnm ya ,eymene hayirli uykular sakinlikler versin rabbim
Esine gelince ,bu kocalar sanirim hepsi ayni tatlim,ise gidiyoruz para kazaniyoruz diye gorev lerini yaptiklarini saniyolar,coxuk bKmak annenin vazifesi,uykusuz kalmak anneye has birsey,aramizda istisna babalar vardir ama benm kocada dahil makesef hepsi ayni :(((
Dun 2 saat 5 pantolon ,5 gomlek,5 tsirtunu utuledim beyefendinin ,gece 11 de arabada canta unutmusum git al dedim diye isitmedigim laf kalmadi,aksama kdr coxuk bakiyorum yemek yap utu yap sesimi cikarmiyorum asansorle asagi inmeye useniyor,sonra gun boyu bunlari yaptim deyince vazifen essek gibi yapicaksin dwmezmi kan beynime sicradi,ben kendi adima bu bnm
Kocaya ikinci coxuk falan yapmam,igtiyaclarimizi karsilamasi disinda aksamlari 15 dk sevmesi disinda coxuk konusunda bNa yardimi dokunmuyor ama oyle kocalar taniyorumki,,camlari silip,sofraya yardim eden,esi ev hanimj olmasina ragmen hergun isi geregi takim elbise giyip onlari bile kendi utuleyen,cmt pazar en az 8 mekana esim skilmistir diye gezmege goturwn kocalarda var,sansmi diyim kadermi diyim,cirkin sansi demek daha mantikli geluyor gunaha girmekten korkuyorum anladinix siz onu :))))
hay agzına saglık cnım ya

Ben bakarsam kötü olur benim için zaten canım tatlı istiyo :kk77::KK48:
Utancimdan citir annele bile giremiyorum
Pogff cok pis bogaz cop tenekesi gibi bir midem vat obur bir kadin oldum ciktim
Off tatlii istegim cok fazla bu aralar
Aslinda kg almadim 73 le tatile gittim 74,5 la dondum dikkat etmeme rahmen 73 olmisum yine ama yaptigim cok buyuk bir yanlis var ,sabh kahvalti gxl ara ogun meyva 4,5-5 gibi aksam yemegi gibi srbze corba vs yiyorum
Derken saat 6-7 gibi bir cilginlik yapip tshin helvasi ile koca bir ekmek yada cokokremli ekmek yiyorum sonra bir pisman oluyorum ve ertesi yine ayni seyi yasiyorum,galiba oglen yemeyip ikindi gibi bi vakitte yedigim icin kan sekerim dusuyo tatli yeme istegi uyaniyo
Ama bn kendimi bilirim oldum olasi 3 ogun yemrm ,sabah kahvsltisi ve ikindide yerim,aksami meyvs ve tatlilarla gecistiririm
Ahhh su duzenimi bir degistirsem birde regl olsam ,belkide ondan cnm tatli gibi seylet cekiyo olabilirmi ki

:mad:@Girlboymom tatlimm regl oldun ya fark varmi rahatladin mi karnin indimi ?
Dun gogle amcaya dogumdan sonra adet olamaymanin kg vermemeylealakasi varmi gibi birsey yazdim ve hemen kk da forum cikti 2010 senesine ait,o kdr cok kisi yazmiski 8 -10 ay olmayip ardindan regl olunca acaip zayifladik demisler
Demekki cok etkiliyor bu durum kg veremiyorum diye uzulmiyeyim ben biraz daha sabredeyim
Bu ay sonu kadin dr uma gidicem 9. Aya kdr normal sonra ilacla getittirce diodu bakalim nasil olcak
İki kg ya yskin kan vardir heralde 8 ayin toplami :KK48: 73-2 =71
Tahin helvasi felan yemem bikac gun 70 e dusetmiyim acepo_O
Ben zaten 68 le hamile kaldim ama bnm 63 e falan dusmem gerek yaa:KK23:

Evet canım ben sebze puresine karıştırıyorum yediklerini bi cesitlendiremedim gitti daha vitaminli olur gibi geliyor böyle
Ben de oyle cnm cesitlendiremedim bi türlü. .
Aynen diğer sebzelerle beraber pure yapıyorum. Birçok yerde fasulyenin tanelerini çıkarmak gerek diye okudum ama ben çıkarmıyorum.
Konu açılmışken
Kabağı püre yapıp dondurdum kış için. Konserve için kavanoz bulamadım ufak. Umarım iyi yapmışımdır...
Masallah cnm afiyet olsun kuzuya..
Ne biliyim aklma birsey gelmiyor cozum yollari ariyorum kafamda,gece lambasi falan yakiyorsan mesala yakma karanlik olsa,erken yatiriyorsan oyala 12 yr sarkitsan ,belki bunlari hep deniyorsun fayda etmiyor :KK43:(( napimm care ler ariyorum
Seni o kdr iyi anliyorumki ,bazen her zamnki saatinden 1 saat evvel uyandiginda bile aptal gibi oluyorum uymumu alamayinca ve o gun gecmek bilmiyor,oyle zor bakiyorum ki ardaya o gun,birde senin 2 coxuk ,halin enerjin kalmaz tabi bu swfer cabuk sinirlenirsin heerswy batar durur :KK43:(
Esine gelince ,bu kocalar sanirim hepsi ayni tatlim,ise gidiyoruz para kazaniyoruz diye gorev lerini yaptiklarini saniyolar,coxuk bKmak annenin vazifesi,uykusuz kalmak anneye has birsey,aramizda istisna babalar vardir ama benm kocada dahil makesef hepsi ayni :KK43:((
Eşler oyle mlsf. .
Benimkinin hakkini yemiyim uyuyana kadar ilgilenir, oynar..Hatta kiskanir oldum hayati kizi oldu, kari-koca ilişkimiz kalmadı. .sanırım gözünde ben anneyim artik esten ote..
Esin de ayıp etmiş gercekten ne demek göreviniz..Valla bazen kafam atiyo kocaya ne gerek var diyorum, her şeyimi kendim yaparken maddi-manevi ne gerek var diyorum .
M miss_curious Ins canim
ufaklik yeni yeni pütürlü ve tane yiyor oyuzden corbanin suyunu verdim bi kac tel parca geldi agzina cignedi yuttu.
Anladim cnm, afiyet olsun minige. .

Ben de oyle cnm cesitlendiremedim bi türlü. .

Masallah cnm afiyet olsun kuzuya..

Eşler oyle mlsf. .
Benimkinin hakkini yemiyim uyuyana kadar ilgilenir, oynar..Hatta kiskanir oldum hayati kizi oldu, kari-koca ilişkimiz kalmadı. .sanırım gözünde ben anneyim artik esten ote..
Esin de ayıp etmiş gercekten ne demek göreviniz..Valla bazen kafam atiyo kocaya ne gerek var diyorum, her şeyimi kendim yaparken maddi-manevi ne gerek var diyorum .

Anladim cnm, afiyet olsun minige. .
Bir ara bende oyle dusunuyordum
5,5 yasinda ilkokula basladim ben,annem tekstilde calisirdi sabh 6 da ise giderdi daha o yasimda kucucuk ellerimle beslenmemi bazen hazirlamaya zamani olmZdi ben kendim yapardim :((
Erkek gibi buyudum,12 yasinda babamin isterine giderdim yaz tatilinde calismaya,15 yasinda araba kullanmayi ogrendim,15 de liseyi 19 da unv bitirdim,20 yasinda ise basladim ,25 yasimda esimle tanistik ve 3 yil flort ettik,27 de evlendim 33 yasimdayim taki 2 yil evveline kdr hep calistim erkek gibi,meslegimde hem bedenen hem beynen yorucu bir isti,hicbir zamn ondan is beklemedim cunku yapi olarak beklemeye sabrim yok acaip tezcanliyim,bazen kendime cok kiziyorum hicccc kizmaya diorum hakkim yok ben bu adami bu hale getirdim ona sunu da sen koy demeden getirdim,o beceremez dur ben yapiyim ,diye diye bugun bu hale geldik,cokkk dedim kendi kendime yaa bana koca lazim degilmiski,her ise ben kosturuyorum, niye evlendim ki diye cok sorguladim ama suda oluyor haftads iki gun anneme gidiyoruz cok iyi geliyor bazen de kaliyorux,ama yine evimi cok ozluyorum,yine insana hayallerindeki gibi bir kocasi olmasada evde erkegin olmasi guc veriyor yoldas oluyor galiba
Ama yeniden dunyaya gelmek gibi bir sansimiz olsaydi erkek olmayi isterdim galiba :)))

Utancimdan citir annele bile giremiyorum
Pogff cok pis bogaz cop tenekesi gibi bir midem vat obur bir kadin oldum ciktim
Off tatlii istegim cok fazla bu aralar
Aslinda kg almadim 73 le tatile gittim 74,5 la dondum dikkat etmeme rahmen 73 olmisum yine ama yaptigim cok buyuk bir yanlis var ,sabh kahvalti gxl ara ogun meyva 4,5-5 gibi aksam yemegi gibi srbze corba vs yiyorum
Derken saat 6-7 gibi bir cilginlik yapip tshin helvasi ile koca bir ekmek yada cokokremli ekmek yiyorum sonra bir pisman oluyorum ve ertesi yine ayni seyi yasiyorum,galiba oglen yemeyip ikindi gibi bi vakitte yedigim icin kan sekerim dusuyo tatli yeme istegi uyaniyo
Ama bn kendimi bilirim oldum olasi 3 ogun yemrm ,sabah kahvsltisi ve ikindide yerim,aksami meyvs ve tatlilarla gecistiririm
Ahhh su duzenimi bir degistirsem birde regl olsam ,belkide ondan cnm tatli gibi seylet cekiyo olabilirmi ki
Canim diyetisyene başlamadan önce ben de kilo vermeliyim diyordum kendimce birşeyler yapıyordum ama kaçırıyordum arada hep neyse bugünlük böyle yarından itibaren yemem diyodum yine kaçırıyordum. Gerçekten kilo vermek birşeylerin dank etmesi gerekiyor sanırım ben hep öyle olmuşumdur bu sefer de tatilde bi tuhaf oldum . Sanki herkes zayıf ben çok kiloluymusum gibi geldi resmen gitgide büyüdüğümü hissettim giydiklerimi beğenmedim filan bu böyle olmayacak diyetisyene gideyim dedim şu an gerçekten kaçamak yapasım yok bu ara tatlı isteği geliyo bana da ama düzenli meyve yiyince çok azalıyor gerçekten. 65 olduktan sonra naparim bilmem tabi :phedefim 60 ama 62 tam oluyo bana. 60 i rahat rahat yiyebilmek için istiyorum :KK48: Sen de öğlenleri bişi yemeye çalış canım bugün dyt bana istersen tost yap dedi basit olsun diye akşam yemeğine kadar 2 de ara öğün yapsan azalır bence canım yeme isteğin

Canim diyetisyene başlamadan önce ben de kilo vermeliyim diyordum kendimce birşeyler yapıyordum ama kaçırıyordum arada hep neyse bugünlük böyle yarından itibaren yemem diyodum yine kaçırıyordum. Gerçekten kilo vermek birşeylerin dank etmesi gerekiyor sanırım ben hep öyle olmuşumdur bu sefer de tatilde bi tuhaf oldum . Sanki herkes zayıf ben çok kiloluymusum gibi geldi resmen gitgide büyüdüğümü hissettim giydiklerimi beğenmedim filan bu böyle olmayacak diyetisyene gideyim dedim şu an gerçekten kaçamak yapasım yok bu ara tatlı isteği geliyo bana da ama düzenli meyve yiyince çok azalıyor gerçekten. 65 olduktan sonra naparim bilmem tabi :phedefim 60 ama 62 tam oluyo bana. 60 i rahat rahat yiyebilmek için istiyorum :KK48: Sen de öğlenleri bişi yemeye çalış canım bugün dyt bana istersen tost yap dedi basit olsun diye akşam yemeğine kadar 2 de ara öğün yapsan azalır bence canım yeme isteğin
Tmm su bayrami atlatayim oglene kucuk bir tost yada corba sokup ogunu 3 e cikarmayi calisip tatliyi cikaricam insallah hayatimdan

oh oh masalah sıze.kızım 9.5 oldu daha dıs felen yok.cogu seyı yıyor.her sabah duzenlı kahvaltısını yapar yumurta pekmez peynr ekmek zeytn zeytnyagı salatalık veryorum.kendı yedgm corbalardanda yıyo az az.meyve olarak armut seftalı muz uzum favormz masalah:)
Maşallah canım. Bizimki de kahvaltı yapıyor. Ama kendi çorbamdan daha vermiyorum malum tuzlu oluyor. Ona tuz katmadan tarhana çorbası verdim geçen gün. Haftada bir de balık vermeye çalışıyorum. Biraz önce kıymalı sebze püresi verdim ama çok az yedi.

Ben minigi uyuttum simdi ortalik toparliyim diyorum cnm..
Keyif yap sen de..:KK66:

Cnm normalde bayram donusu kadin gelecek pztsi gunu ama canim sıkılıyor aslinda pek evde durmaycagiz gelen de olmuyor Allah'tan..Detayli yapmiycam ztn de ortaligi toparlasam yeter..:KK66:

Cnm 8.ay kontrolunde cocuk dr.umuz gerek yok yaptirmana dedi bize 3-4 ay korur dedi asi sonra yine yaptirman lzm ben oyle diyince vazgeçtim. .

Ne biliyim cnm sagolasin dedigin gibi fazla takmayayim iyisi mi..
bende yokum o yüzden normalde ne yapıyorsam onu yaptım o kadar bayramdan sonra yardıma birini çağırcam dip temel mis gibi yapıyor valla temizlik için bile canımı sıkamıycam:KK66:

Maşallah canım. Bizimki de kahvaltı yapıyor. Ama kendi çorbamdan daha vermiyorum malum tuzlu oluyor. Ona tuz katmadan tarhana çorbası verdim geçen gün. Haftada bir de balık vermeye çalışıyorum. Biraz önce kıymalı sebze püresi verdim ama çok az yedi.
masalah hepsine.benım kızım ıstahlı sıkıntı yasamıorum o yuzdn yemek konusunda.kendı corblarmdan verıorm derken salcasız tereyag yada zeytnyaglı ve az tuzlu yapıorum.bu aksam sehrye corbsı yaptm mesela.dunde zeytnyaglı kabk yemegı.pure yapmıorm ben alıstı yıyo kucuk parcaları.bence sızde pure yapmyn artk.alısmaları gec oluyo

masalah hepsine.benım kızım ıstahlı sıkıntı yasamıorum o yuzdn yemek konusunda.kendı corblarmdan verıorm derken salcasız tereyag yada zeytnyaglı ve az tuzlu yapıorum.bu aksam sehrye corbsı yaptm mesela.dunde zeytnyaglı kabk yemegı.pure yapmıorm ben alıstı yıyo kucuk parcaları.bence sızde pure yapmyn artk.alısmaları gec oluyo
Belki 8 aydan sonra denerim canım. Daha yeni ek gıdaya alışıyor oğlum.

Back
X