2015 son aylar 2016 tüm aylar umudu tüp bebek olanlar

egıtım arastırma veya üniversıte hastanelerının tüp bebek merkezılerıne gıdıyosun. ama butun egıtım arastırmalar vermıyor raporu.once hangılerı verıyor onu arastır. tüp bebek merkezı esın ıcın ürolojıye ıstek yazısı yazıyor,senın ıcın dahılıyeye ıstek yazısı ve her ıkınız ıcın de psikiyatrıye ıstek yazısı yazıyor. bu ıstek yazıları her ıkınızın de degerlendırılıp IVF tedavısıne uygun olup olmadıgınıza daır bılgı ıcerıyor. esınızden sperm testı ıstıyorlar,varıkosel var mı yok mu ıncelensın dıye ultrason ıstıyorlar. sperm testının en az 1 tanesı tedavı ıcın basvurdugunuz unıversıteden olmalı mutlaka. sizden de adetın 2. gunu hormon testlerı ıstıyorlar. (fsh,lh,e2 vs. ) ayrıca adetlı olmanızın sart olmadıgı AMH testı ısteyebılırler. durumunuz degerlendırılıyor,eger zaman kaybetmemenız gereken durumdaysanız dırek tüp bebek raporu verıyorlar dısarı,ozelde yaptırabılıyorsunuz. bu raporla masrafın yarısını devlet karsılıyor,yarısını sız. ama ıstersenız de unıversıtede yaptırabılırısnız. o zaman da adınızı tüp bebek lıstesıne yazdırıyorsunuz ama unıversıte sırası gec gelebılıyor. 6-7 ay surebılır sıra gelmesı. durumunuz acıl degılse 2 defa asılama yapıyorlar. 2sı de tutmazsa rapor verıyorlar. bu rapor ıcın de 3 yıllık evlı olma sartı var,ayrıca son 900 gün kesıntısız sıgortanız odenmıs olmalı. sız calısmıyorsanız esınızın odnmıs olmalı. rapor ıstıyorsanız bır an once randevu almalısınız,cunku hastanelerın tüp bebek merkezlerı cok kalabalık. 4-5 ay sonraya da verebılıyorlar randevuları.

İyi yapmışsın canım onlar mı hep bizimle oynayacak birazda onlarla oynayalım

Benim ayın 19 unda transferim oldu şimdi bekliyorum canım :KK66: Amin hepimizee :KK33:
Anaaaam..Çok heyecanlı, senin minik tutunmuştur şimdi sana annesi...Ne zaman test yapcaksın? Buranın ilk hamile haberini senden alıcaz insallah canım;)

Bugün histereskopi oldum sabahtan. Bir sıkıntı yokmuş, kısa sürdü sevindim.polip perde vs olmamssına. Çıkışta doktorum yeni ilaçlarımıda yazdı bol östrojen içeren. Bunun yanına vitamin ve coraspin. Başladık bakalım. 3 kasımda tekrar randevum var ve rahim kalınlığına bakılcak. 5-7 arası transfer olabilir dedi. Gene bu kadar ilacı görünce sinirim tepeme çıktı. Sanırım benim psikolojim göçtü artık. Hiç bir istemiyorum ve dayanamıyorum artık karın ağrısına ne sebeple olursa olsun.
Canım sanırım senın de dondurulmuş transferın olacak...kac tane koydurcaksın, nerde olucak transfer? Hangi ilaçları verdiler sana? Amma soru sordum;) Sanırım transfer tarihlerimiz yakın olacak seninle;)

Anaaaam..Çok heyecanlı, senin minik tutunmuştur şimdi sana annesi...Ne zaman test yapcaksın? Buranın ilk hamile haberini senden alıcaz insallah canım:KK66:
Ayyy öyle demen bile nasıl heyecanlandırdı mutlu etti benii :eek: inşallah tutunmuştur canım :KK36: kaçıncı günde tutunuyor acaba? Hemen paylaşırım sizinle haberi. Doktor ayın 30unda kan testi verebilirsin dedi 11. Günü ama... Hepimiz güzel haberlerimizi verelim inşallah

Ayyy öyle demen bile nasıl heyecanlandırdı mutlu etti benii :eek: inşallah tutunmuştur canım :KK36: kaçıncı günde tutunuyor acaba? Hemen paylaşırım sizinle haberi. Doktor ayın 30unda kan testi verebilirsin dedi 11. Günü ama... Hepimiz güzel haberlerimizi verelim inşallah
Canım benim ya..Heyecan iyidir, enerjini yüksek tut, pozitif ol hep emi?;)
Embriyo, döllenmeden itibaren 5-7 gün arası tutunuyor, yani 3. gün embriyosuysa transter sonrası 2-3. gün, 5. gün embrisosuysa transfer günü ve ertesi günlerde tıtunuyor;)
Güzel haberlerini alıcaz inşallah 30 unda.Idrar testi yapcak mısın öncesinde?

Canım benim ya..Heyecan iyidir, enerjini yüksek tut, pozitif ol hep emi?:KK66:
Embriyo, döllenmeden itibaren 5-7 gün arası tutunuyor, yani 3. gün embriyosuysa transter sonrası 2-3. gün, 5. gün embrisosuysa transfer günü ve ertesi günlerde tıtunuyor:KK66:
Güzel haberlerini alıcaz inşallah 30 unda.Idrar testi yapcak mısın öncesinde?

Gunaydın kizçeler...

günaydın arkadaşlar
Günaydın kızlar :) Benim dondurulmuş 3. Gün embriyosuydu inşallah güzel haberlerle geliriz. Ayın 30 unda kan vermeye gitmeden önce idrar testi yapmayı planlıyorum :KK70: hiç olmazsa bi nebzede olsa kendimi hazırlamış olurum. Belki de yapmadan giderim bilemedim :confused:

bence bu yasadıgımız surecı herkesle paylasmamalıyız. ne kadar cok kısıye anlatırsak o kadar cok yorum oluyor. ıyı nıyetle bıle yorum yapsalar,bu sızı yorabılır. aıleden bıle herkese anlatmamalıyız bence.

Evet sana katiliyorum. Ben bir tek annemlere söylüyorum. Diğer kişiler yanlış anlayabiliyor.

Kızlar ben bidahaki denememi sizden başka hiç kimseye söylemicem ailemde dahil. Malum ilk kayıptan sonra bide tutmazsa yine üzülmesinler
Ben de aynı şeyin düşünüyorum canım. Bu kez paylasmayacagim bura dışında kimseyle. Sen ne zaman haşlayacaksın tedaviye belli mi canım.

Ben de aynı şeyin düşünüyorum canım. Bu kez paylasmayacagim bura dışında kimseyle. Sen ne zaman haşlayacaksın tedaviye belli mi canım.

Canım kasım adetimi bekliyorum şimdilik plan bu ama aralık a da kalma durumu cıktı şimdi. Sen ne zaman yaptırcan? Keşke aynı zamanda aynı hastanede yaptırsak ne iyi olurdu

Günaydın kızlar :) Benim dondurulmuş 3. Gün embriyosuydu inşallah güzel haberlerle geliriz. Ayın 30 unda kan vermeye gitmeden önce idrar testi yapmayı planlıyorum :KK70: hiç olmazsa bi nebzede olsa kendimi hazırlamış olurum. Belki de yapmadan giderim bilemedim :confused:

İnşallah güzel haberlerle gelirsin bizleri de heveslendirirsin

Back
X