Tetanoz canımKızlar konunun başını bulamadım 18. haftada ne aşısından bahsediyorsunuz merak ettim bende 17+4 deyim.
Kızlar konunun başını bulamadım 18. haftada ne aşısından bahsediyorsunuz merak ettim bende 17+4 deyim.
Kızlar selam bana sağlık ocağından 20.hafta gel tetanos aşını ve takibi yapalım demişti ben aşıyı olucam dr.bebeğe faydası var ol muhakkak demişti birde kan mı veriliyor neye bakıyorlar kanda bilen yaptıran varmı
Kendi bakici seruvenimizden tecrubelerimi aktarmaya calistim allah iyi insanlarla karsilastrsin hepimizi
martta normalde doğumum ama şubat sonu gelir oğluşum kızımda 20 gün önce doğmuştusenin niye bu tarih marta kaymış
çok sağol canım bugün içerde tv karşısında yere sofra bezi serdim öle kahvaltı yapıyoruz ne romantik kızıma çizgi film açtım yoksa mümkün değil vermez bilgisayarı bana diğer bebişten sonra 5. ayımda hamiş olduğumu öğrendim dr bize 3 ay korunu yeterli demişti çünkü 3.aydan sonra bizde korunmadık oldu şükür kız onlar gelcek ayolll gelmez mi meraklı melahat ilk zamanlar gelmesinde biraz lohusalığım geçsin yoksa bilerek beni sinir edicek biliyorum
ev skıcı oluyor canım mutlaka yürüyüş yapmak lazım yada oyalanacak bişeyler bulmak lazım burası hala sıcak bugün azcık yağmur yağdı ama yüzümüze sıcak hava üflüyo sanki ondan dışarı pek çıkamıyorum evde kendime iş çıkarıyorumBenim ilk hamileligimde lise 1 oln cocuklar nasil bakti bana dun. Haha bu kadin da he sene doguruyor demislerdir. Koridorlar sinuflar nasil kokuyor benim midem de cok fena oldu. Nobetciyim bugun ayh
Ama hareket oluyor okul yoksa evde yat yat cok kilo aliyorum.
Hımm anladım doktor bana hiç bahsetmedi sorsam mı acabacanım ben tetanoz aşısı oldum bugün
ebe kan aldı kan değerlerime bakmak için
birde bebeğin kalp atışlarını dinledik
bana 18. haftada gel demişti ama arkadaşa bişey dememişler onu konuşuyorduk
teşekkür ederim ya bana doktor hiç demedi tetanoz falan herkesin yaptırması mı gerekiyomuş acabaTetanoz canım
Kızlar konunun başını bulamadım 18. haftada ne aşısından bahsediyorsunuz merak ettim bende 17+4 deyim.
Hımm anladım doktor bana hiç bahsetmedi sorsam mı acaba
canım insan bakar ki niye bakmasın ki hiç kimsesi olmayanlar ne yapsın dimi yanii sana bişey diyim mi geliyorlarda ne oluyor sanki 5 tane doğurmamış gibi davranıyor kv sinir şeyy bebeği yıkıyorum benim annem şöle olsun sakın çok su dökme yüzü eline baksın öle dök kafasına die bir sürü şey öğretti bana su tasını alıyor ağzına kadar dolduruyor huraaaa çocuğun kafasına birde bebeği eline alırken kafadan desteklemiyordu bir ara çığlık çığlığa kaldı kızım boynu incindi ohhhhh eşimde sölemediğini bırakmadı iyi olsun çünkü ben eşimi uyarmıştım annene söle doğru düzgün tutsun bebeği die sonra gözüyle görünce çıldırdı odavalla acıkcası su lohusalık donemınde bende pek ıstemıyorum kımseyı . ılk bı ıkı hafta tamamda sonra herkez dagılsın evıne :) ama bunu kırmadan nasıl soyleyecegım bılmıyorum. cocugumla yanlız kalmak ıstıyorum. kımsıde gelsınler dıye yalvarıcaksın dıyo. hıc zannetmem ama zaman ne gosterır bellı olmaz. benım bı arkadasım hem annesınden hem kv den farklı sehırde yasıyor. o dogumdan once demıs. 3 gun musade size 4. gun herkes evıne gıtsın benım bebegımle ynalız bırakın dıye. hakıkatten oyle oldu. 4 gun yanlız kaldı ve gül gibi baktı cocuguna. simdi konusuyoruz da yıne olsa yıne oyle yaparım dıyo. daha cok ayak bagı oluyolar bısey yaptıkları yok falan dıye anlatıyo
doktor bahsetmez. hemşire hatırlatır ve söyler. eğer sağlık ocağına kayıt olduysan seni arayıp gün vermesi lazım.Hımm anladım doktor bana hiç bahsetmedi sorsam mı acaba
genelde 18. haftada yapılmıyor aşı canım. 20 den sonra yapılıyor. aşıda tetenoz aşısı.
niye 18. haftada yapılmıyorki
ben 18 deyim bugün oldum
yok cansum zaten kv gelmiycek görmeye gelir gelirse kız kardeşim gelicek inşşş amann gelmesinler benim kafa rahat olsun yaaa kızıma annemle baktık cansuu şimdi tecrübeliyim çok şükür bence sende çok haklısın o sigaralar her tarafı kokutur uzak olsunlarAy birden kafamda canlandida allah su kv lere akil fikir versin ama canim hic uzulma bak benikde kv gorumce yakinimda ama hic geliriz bakariz yapariz demiyolarda zorlancaksin biraz cocugu nasil getirip goturceksin falan diyolar annemde calisiyo venim en fazla 3 gun izin alip gelebilse diyorum yeter bide sezeryan benim ama cabuk toparlanip her isimi kendim yapar kimseyede minnet etmem diye dusunuyorum bence sende uzulm tekde olsan coxugunada bakr isinide yaparsin en azindan kafan rahat olur bide benim kv gorumce 3 er paket sigara iciyo ellerinden dusmuyo istemem ondan gelmelerini zaten
Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
içim rahatladı :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?