Benim ilk hamileligimde lise 1 oln cocuklar nasil bakti bana dun. Haha bu kadin da he sene doguruyor demislerdir. Koridorlar sinuflar nasil kokuyor benim midem de cok fena oldu. Nobetciyim bugun ayh
Ama hareket oluyor okul yoksa evde yat yat cok kilo aliyorum.
canım insan bakar ki niye bakmasın ki hiç kimsesi olmayanlar ne yapsın dimi yanii sana bişey diyim mi geliyorlarda ne oluyor sanki 5 tane doğurmamış gibi davranıyor kv sinir şeyy bebeği yıkıyorum benim annem şöle olsun sakın çok su dökme yüzü eline baksın öle dök kafasına die bir sürü şey öğretti bana su tasını alıyor ağzına kadar dolduruyor huraaaa çocuğun kafasına birde bebeği eline alırken kafadan desteklemiyordu bir ara çığlık çığlığa kaldı kızım boynu incindi ohhhhh eşimde sölemediğini bırakmadı iyi olsun çünkü ben eşimi uyarmıştım annene söle doğru düzgün tutsun bebeği die sonra gözüyle görünce çıldırdı oda
Yaptirilmasinda fayda var aman aman şart değil ama riskli bi durumda faydasi var zararı yokteşekkür ederim ya bana doktor hiç demedi tetanoz falan herkesin yaptırması mı gerekiyomuş acaba
ayyyy aynen bende öle düşünüyorum tek çare başka bebek kuzum yoksa zaman vs hiçte unutturmuyor yok canımm hiç takmıyorum ben alıştım artık onlaraBenim de doktor üç aydan sonra demişti ama yedinci aya kadar olmayınca stres olmuştum. Allah biliyor ne zaman vereceğini de işte insanın yüreğine bir ateş olunca hemen çabucak olsun istiyor. Öbürküleri de takma gelen gelsin gelmeyen gelmesin. Akıllı olsunlar vicdanlı olsunlar yeter.
çok güzel haberlerle gelmişsin maşallah kuzunagenelde 18. haftada yapılmıyor aşı canım. 20 den sonra yapılıyor. aşıda tetenoz aşısı.
ben bu sabah yaptırdım canım
2 tüp kan verdim ilk haftadaki gibi aç karnına gidiyosun
kan değerlerine bakıyolar
kan ilacı kullanmıyorsan bu değere göre ilaç başlanıyor
ebe bana bunu doktorunda yapmak isterse yaptırma boş yere para verme dedi
işte 2 tüp kan aldı sonra tetanoz aşısı yaptı
sen kaçıncı haftadasınki
bana 18. haftada gelirsin demişti ebe
dünde kendisi aradı gel diye
kan tahlili de yaptı
selam kızlar. hala iyileşemediğim için giremedim. şimdi düne göre baya iyiyim.öksürük falan saymazsak en azından kafam yerinde
bu arada dün doktora gittim biliyorsunuz fetal ekom vardı. allaha şükür kalbimizde birşey çıkmadı. ama karaciğer ile kalp arasında olan bir kapakçık henüz gelişmemiş. tabi senin haftanda normal. gelişmese bile bu sıkıntı yaratacak birşey değil dedi doktor bakan doktorda profesördü o yüzden içimi rahatlattı. 6 hafta sonraya yani bebek iyice büyüdüğünde bir daha bakalım dedi. 12 kasıma tekrar randevu verdi. kendi doktorumda sıkıntı yaratacak bir durum değil dedi. bunun haricinde kalbimizin her yeri sapa sağlam gelişmiş maşallah rabbime binlerce sükürler olsun ki dün doktor sırasında beklerken bir bayan 35 haftalık 3 4 kere heyet raporu çıkmış alınması gerekli diye kadında kıyamamış bebeğin kalbinin sol tarafı yokmuşbebeğin yaşama şansı çok düşükmüş ama kadın gayet güçlü idi. ve ondan sonra bir bayanda aynı şekilde diyafram hernisi demişler oda benden bir ay büyük idi. onunda doğduğunda yaşama şansı yok imiş. rabbime ne dualar ettim bize böyle acılar yaşatmasın ve göstermesin diye. binlerce sükürler olsun evlatlarımız sağlıklıysa gerisi hiç önemli değil. riskli gebeliği bu yüzden sevmiyorum. çünkü herkes sorunlu herkes üzüntülü her neyse içinizi karartmayayım kendimden haberlere devam edeyim 2 gün ayrı kaldım içim doldu
tetenoz aşı işini doktora sordum kızlar benimki gönül rahatlığı ile yaptırabilirsin dedi. yani cuma günü yaptırıcam hiç bir sıkıntı olmaz dedi. ayrıca 1 ay sonraya randevu alıcam yani 24 ila 28. hafta arası şeker yüklemesi yapılacak bir tek bu kaldı. 75. gr ogtt gibi birşey testin adı. ayrıca bacak karmplarım bel ağrılarımı sordum tabiki normal dedi. ama inanın şu 1 2 gündür ağlayarak eşimi uyandırmaya başladım. sağolsun doktorum ilaç adı söyledi devletin ödemediği 19 tl magnezyum ilacı. suya karıştırıp günde 1 defa içicem. dün içtim tadı çok kötü ama
iğne işi ise ben doğuma kadar kullanıcakmışım o yüzden karından bırak koluna geç dedi. ben karnımdan çok acıyor başka nereye yapsam diye sorunca acıması normaldir karnın gerildikçe büyüdükçe yağ dokusunu tutmak bulmak zor olucak o yüzden acı çekme direk kola geç dedi eyvallah dedim bende
yani şimdilik bukadar canlarım bir geldim pir geldim. okumak zor gelmez ise bir göz atın belki işinize yarar birşeyler öğrenmişimdir doktordan
bu arada herkes lohusalık sendromuna girmiş şimdiden.benim annem haricinde kimse yardımcı olmaz bana kayınvalidem hasta kendine zor bakıyor ona çocuk bırakmam açıkçası hoş annemden kimseye fırsat kalmaz ya :) tek dayanağım annem yani ilk çocuğum çok cahilim malesef bu konuda. tamam alt bağlama yemek yedirme yıkama filan yaparım ama azıcık birinin yardım etmesinide isterim tabi buda sadece annem olmalı başka biri karışırsa kızarım bende. çünkü her kafadan bir ses çıkıyor o durumda. mesela geçen düğün için gitmiştik kayınvalidemin kızkardeşine oraya 3 4 aylık bir bebek getirdiler. herkes kucağına aldı sap sup öpmeler çocuğu. ellerini yalatmalar. yani kzıın kayınvalidesinin umurunda değil. nasıl kızdım anlatamam. herkesin elini yaladı o yavrum kadınlarda hiç yalamasın demediler. hepsi yalattılar valla. işte bunlara dikkat etmeyen insanlarada çok kızıyorum o masum birton mikrop aldı ben gripken 10 metre bile yaklaşmam bebeklere bırak öpmeyi. birde ufacık çocukalrın herkesin tarafından öpülmesine uyuz olurum. daha kırkı çıkmamış herkes şap sup öpüyor çocuğu annem yeğenlerime öyle yapanları fena halde azarlardı haklıydıda. çünkü çok küçükler daha. yani aslında kimseyi istememekte haklısınız yanınızda ama annem en azından yarı kırkına kadar durmasını isterim benimle. daha fazlada kadını işinden gücünden edemem kendi çocuğuma ağlar güler bakarım yani :)
ben bugün giremedim yazamadım ama neyse ki sevmediğim konular konuşulmuş.1- bebek şekeri ve süsleri. bana kalsa hiç yaptıramam sevmiyorum öyle ıvır zıvır şeyleri ama kuzenım cok meraklı sen istemesende bız yapıcaz dıyorlar.
o kokulu sabunlardan da cok yapıyorlar ama onlara da sinir oluyorum. hatta şimdi kokusu burnuma geldı üfff.
bende bebeklerin öpülmemesinden yanayım hatta siz siz olun dudağında uçuk olan birine bebeğinizi asla öptürüp koklatmayın onun dudağıyla tenine temas ettirmeyin, dışarıdan gelenlerin hatta evde olup sigara içenlerin dahi bebeği kucaklarına aldıklarında mama vermek istediklerinde ellerini yıkması gerektiğine inanıyorum Allah korusun bir sürü mikrop taşıyoruz....bu arada herkes lohusalık sendromuna girmiş şimdiden.benim annem haricinde kimse yardımcı olmaz bana kayınvalidem hasta kendine zor bakıyor ona çocuk bırakmam açıkçası hoş annemden kimseye fırsat kalmaz ya :) tek dayanağım annem yani ilk çocuğum çok cahilim malesef bu konuda. tamam alt bağlama yemek yedirme yıkama filan yaparım ama azıcık birinin yardım etmesinide isterim tabi buda sadece annem olmalı başka biri karışırsa kızarım bende. çünkü her kafadan bir ses çıkıyor o durumda. mesela geçen düğün için gitmiştik kayınvalidemin kızkardeşine oraya 3 4 aylık bir bebek getirdiler. herkes kucağına aldı sap sup öpmeler çocuğu. ellerini yalatmalar. yani kzıın kayınvalidesinin umurunda değil. nasıl kızdım anlatamam. herkesin elini yaladı o yavrum kadınlarda hiç yalamasın demediler. hepsi yalattılar valla. işte bunlara dikkat etmeyen insanlarada çok kızıyorum o masum birton mikrop aldı ben gripken 10 metre bile yaklaşmam bebeklere bırak öpmeyi. birde ufacık çocukalrın herkesin tarafından öpülmesine uyuz olurum. daha kırkı çıkmamış herkes şap sup öpüyor çocuğu annem yeğenlerime öyle yapanları fena halde azarlardı haklıydıda. çünkü çok küçükler daha. yani aslında kimseyi istememekte haklısınız yanınızda ama annem en azından yarı kırkına kadar durmasını isterim benimle. daha fazlada kadını işinden gücünden edemem kendi çocuğuma ağlar güler bakarım yani :)
acaıpp katılıyorum...bende bebeklerin öpülmemesinden yanayım hatta siz siz olun dudağında uçuk olan birine bebeğinizi asla öptürüp koklatmayın onun dudağıyla tenine temas ettirmeyin, dışarıdan gelenlerin hatta evde olup sigara içenlerin dahi bebeği kucaklarına aldıklarında mama vermek istediklerinde ellerini yıkması gerektiğine inanıyorum Allah korusun bir sürü mikrop taşıyoruz....
gec olmaz cnm 20-24 arası zatnkızlar ben ayrıntılı ultrasonu 22. haftamda yaptırcam nasipse. geç değil, değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?