• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

al benden de o kadar
bir demişim iki yok.
2- kv konusu. benimkini demiştim taşınacak diye. taşındı bile tekirdağa. eşim demiş yıllardır kız torun diye başımızı yediniz işte olsun biz bakarız dediniz. olacak ama siz kaçıyorsunuz. babası demiş bize mi güvendiniz de çocuk yaptınız.
hoş gerçekten bakmak zorunda degıller ama eşim adına üzüldüm ona kıymet vermeyen bir ailesi var diye düşünüyorum. o da hayatta annene babana güvenemedikten sonra ne anlamı var, siz para gerekli olunca bana güveniyorsunuz ama demiş.
Bir şey değişti mi? değişmedi tabii.
annem desen bacağında platin var geçende kalça kemiğini kırdı. yanıma bile gelemez. ben mecburen ilk günden itibaren kendim bakıcam. işle beraber biraz zorlanırım ama güçlü biriyim altından kalkabılırım sanırım.

bir demişim iki yok.
2- kv konusu. benimkini demiştim taşınacak diye. taşındı bile tekirdağa. eşim demiş yıllardır kız torun diye başımızı yediniz işte olsun biz bakarız dediniz. olacak ama siz kaçıyorsunuz. babası demiş bize mi güvendiniz de çocuk yaptınız.
hoş gerçekten bakmak zorunda degıller ama eşim adına üzüldüm ona kıymet vermeyen bir ailesi var diye düşünüyorum. o da hayatta annene babana güvenemedikten sonra ne anlamı var, siz para gerekli olunca bana güveniyorsunuz ama demiş.
annem desen bacağında platin var geçende kalça kemiğini kırdı. yanıma bile gelemez. ben mecburen ilk günden itibaren kendim bakıcam. işle beraber biraz zorlanırım ama güçlü biriyim altından kalkabılırım sanırım.
yaparız canım şahsen ben hiç korkmuyorum elbet bakarız herkese anasımı yardım etmiş sanki o kuvvet gelir bizede

bir demişim iki yok.
hııııcccc canını sıkma bazen olmamaları olmalarında daha ıyı en azından esın anlaması bazı seylerı o sana yeter de artar bıle zamanla goruceksın cnm...

Bana hiç kan alıcaz aç gel filan demediler senin orda ne güzel kana da bakmışlar ben ilk gittiğimde sadece çubukla idrar da mikrop filan varmı ona bakmışlardı kan testini dışarda yaptırabilirsin burda yapmıyoruz demişlerdi keşek bizim burdaki sağlık ocaklarında da yapılsa kan testi.ben zaten neredeyse her ay kan tam sayımı ve idrar testi yaptırıyorum bedava yaptırmış olurdum. Tetanoz aşısı ağrı yapıyor ve ateş yapıyor diye duymuştum doğru mu sende oldu mu cnm

valla hastanemizde doktor yok ama sağlık ocağımızda çok şükür herşey yapılıyor
hatta eve gelince aklıma geldi neden sağlık ocağında doğurtmuyorlar diye :KK70:
ateş şmdilik yok ama çok baş ağrısı yaptı canım
bilemiyorum belki havadandır çünkü burada 24 saattir sağanak yağış var hiç durmadı havanın kasvetindende ağrıyor olabilir
ama başımın çok ağrıdığı doğru

ebe bana 20. haftada hissedince gel demişti ilk kayıt olduğumda

heryerde farklı söylüyorlar demekki canım
fakat ben aşıyı olduktan sonra nedense hiç kıpırtıları bitmedi
baloncuk patlıyor gibi sürekli içimde:KK68:

valla hastanemizde doktor yok ama sağlık ocağımızda çok şükür herşey yapılıyor
hatta eve gelince aklıma geldi neden sağlık ocağında doğurtmuyorlar diye :KK70:
ateş şmdilik yok ama çok baş ağrısı yaptı canım
bilemiyorum belki havadandır çünkü burada 24 saattir sağanak yağış var hiç durmadı havanın kasvetindende ağrıyor olabilir
ama başımın çok ağrıdığı doğru

heryerde farklı söylüyorlar demekki canım
fakat ben aşıyı olduktan sonra nedense hiç kıpırtıları bitmedi
baloncuk patlıyor gibi sürekli içimde:KK68:

Ayy o zaman ben hemen yaptırayım belki bende hissederim hareketlerini baş ağrısı dediğin gibi havalardan olabilir burda yağmadı ama sıkıntılı bi yağsa diye bekliyorum.

Hamileligin basinda bu kadar ogurmedim ben istifra etmemek icin zor tuttum kendimi nasil itici bir koku var okulda yarabbim son 15 dk nobette off zulüm :(

bende bebeklerin öpülmemesinden yanayım hatta siz siz olun dudağında uçuk olan birine bebeğinizi asla öptürüp koklatmayın onun dudağıyla tenine temas ettirmeyin, dışarıdan gelenlerin hatta evde olup sigara içenlerin dahi bebeği kucaklarına aldıklarında mama vermek istediklerinde ellerini yıkması gerektiğine inanıyorum Allah korusun bir sürü mikrop taşıyoruz....

hiç kimse o kadar anlayışlı olmuyor canım. kimseye de bi şey diyemiyorsun. dersen de "aman sanki biz doğurmadık" "abartma" diyenler çıkıveriyor.
ben de bebeğin zırta pırta kucağa alınmasına gıcık oluyorum. daha ıyk demeden kucakta. yahu ondan sonra "bu çocuk kucağa alıştı" deyiveriyorlar. e ama bunu nasıl engelliycez.
benim kayınvalidem yanımda olacak. o çok iyi bakıyor bebeklere. ilk torununa o baktı ama sürekli kucakta. çocuk uyuyacak o uyutuyo kucağında, yemek yiycek kucağında yediriyo. olmaz ki. biz çalışan insanlarız. çocuğumuzun kendi kendine uyuması lazım, her şeyi ağlayarak yaptırmasına kadar gidiyor bu olay. sonra kullanıyor çocuklar sizi.
Hayırlısı. ben yine de kayınvalidemden allah razı olsun diyorum. yardımımıza koşuyor. kısmetse çocuğumuza da bakacak. inşallah kucağa alıştırmadan olur diye dua ediyorum.

Mrb bayanlar araniza yeni katildim sayilir uzun suredir takip edememistim nasip olursa subat annesiyim bende :-) 19+1 gunluguz size bir sorum olacak bu haftaya kadar sorunsuz cok rahat bir gebeligim vardi fakat gecen hafta icinde idrardan sonra bir gun kahverengi birgun icinde kirmizilik bulunan akintim oldu hemen doktora gittik gerekli kontrolleri yapti bir kanama gorunmedigini soyledi ve progestan verdi dune kadar yine birsey yoktu dunde ayni sey oldu ve hatta kirmizi kan pihtisi geldi tabi hemen kostuk yine doktora yine bir sorun olmadigini soyledi hatta vajina uzunlugunun anormal olmasidan ve acilma olabileceginden suphelendi vajinal ultrasyonla bakti uzunluk normal acilma yok vajinal bir kanamada yok calisiyorum cumaya kadar yatis verdi bugunde k.rengi akinti seklinde devam ediyor boyle birsey gelen varmi basina yada neden olabilir bir sebep yok ortada gorunen ama korkuyorum bu arada cok uzun oldu kusura bakmayin..

Canım geçmiş olsun tekrar. Fetal ekoyu nasıl çekiyorlar?

sağol canım teşekkür ederim. fetal eko dedikleri şey aslında bildiğimiz ultrason ama çocuk kardiyolojisi olan bir doktor çekiyor. benimkini profesör çekti. bebeğin tamamı gözüküyor yine hatta tekme filanda attı tam o anda. güldük doktorla :) ama sadece farklı bir programla bakılıyor kalbine işte kan akışları filan gözüküyor mavi kırmızı şekilde. akım hızı odacıklar kapaklar damarlar filan dinleniyor 3 4 kere takrar tekrar dinledik bir sıkıntı varmı diye. işte sadece ufak bir sorun çıktı oda ileride düzelir dedi düzelmezse bile sıkıntı olmaz dedi. yani bebek kalbine odaklı bir ultrason . sürekli mavi kırmızı renkler çıkıyor kalbinde. oda işte fetal eko oluyormuş :)

Ayy o zaman ben hemen yaptırayım belki bende hissederim hareketlerini baş ağrısı dediğin gibi havalardan olabilir burda yağmadı ama sıkıntılı bi yağsa diye bekliyorum.

revirdeki hemşireyle konuştum şimdi baş ağrısı ve halsizlik yapar normaldir bol su iç dedi
içimiz dışımız su zaten yav:KK51:

Sıcaklar da su içiliyorduda ben artık eskisi kadar su içemiyorum dr.larda susamasan bile bol su iç diyorlar bende sürekli wc ye gitmekten bıktım artık akşamları daha az su içmeye başladım yoksa tüm gece yarım saatte bir wc ye kalkıyorum ömrüm wc de geçiyor aralıksız uyumayı özledim bir bardak su içiyorum 3 bardaklık idrara çıkıyorum bu naısl iş anlamadım içerde neler oluyorsa artık :)

Midemin yanmasından fenalık geldi yemin ederim ya içim cayır cayır bir çare söyleyin ! :(

ayyy hayatımın en susuzzz donemını yasıyorumm. daırede 3. kattayım lavobolar yenılenıyor teeeee -1 dekı mescıdın orayı kullanmamız gerekıo e bende ın cık kac gundur harapp oldum.. ıcmemeye calısıom ama eve gıdınce dayanıorum suyaa :)

ayyy hayatımın en susuzzz donemını yasıyorumm. daırede 3. kattayım lavobolar yenılenıyor teeeee -1 dekı mescıdın orayı kullanmamız gerekıo e bende ın cık kac gundur harapp oldum.. ıcmemeye calısıom ama eve gıdınce dayanıorum suyaa :)

ben 2 litre içemiyorumdur nerede 3 litre içmek
ilaç içerken 2 bardak içiyorum gece her wc ye kalktığımda içiyorum ama toplasan 2 litre yapmaz

Sıcaklar da su içiliyorduda ben artık eskisi kadar su içemiyorum dr.larda susamasan bile bol su iç diyorlar bende sürekli wc ye gitmekten bıktım artık akşamları daha az su içmeye başladım yoksa tüm gece yarım saatte bir wc ye kalkıyorum ömrüm wc de geçiyor aralıksız uyumayı özledim bir bardak su içiyorum 3 bardaklık idrara çıkıyorum bu naısl iş anlamadım içerde neler oluyorsa artık :)

aynen sıcaklarda oluyo ama şimdi olmuyo o iş.
soda ayran çay falan onlarla idare etmeye çalışıyorum bende

Midemin yanmasından fenalık geldi yemin ederim ya içim cayır cayır bir çare söyleyin ! :KK43:

küp şeker at ağzına bi tane

Mide yanmasına ibrahim saraçoğluydu galiba bi adamdan dinlemiştim işe yarıyormuş istersen sende bi dene, yarım bardak kadar ılık süt iç yavaş yavaş ilaç niyetine ben ne zaman midemde bi sıkıntı olsa hemen birkaç yudumluk ılık süt içiyorum rahatlatıyor bide hamile lerde reine duo da öneriyormuş dr.lar

Back
X