2015 Şubat Anneleri

@Esobacim butun gece ayaktaydim ara ara girdim yoktu kimse. Bugune dek en zor gecemiz oldu kizda dakka uyumadim ve su an artik surunuyorum halim gucum yok. Devamli ateşle cebellestik daha bu saat oldu direnci yeni kirildi ne lanet atesmis.öksürükten tikandi durdu cocuk nefesi gitti kac kere hic bu kadar aralıksız sıkıntı yaşadığımz olmamsti buson olsun da.
Bebelerden sonra istesen de uykudan olsen de uyuyamiyon iste. Bunye yalvariyo ama yok artik oyle bi luks hele bu hastaliklarda yuregin agzinda hep iyi olsunlae yeter varsin uyumayalim bosa cennet analarin ayagna serilmemis bak babalar beklse de biyerden sonra yatip uyuyo

Canım geçmiş bitmiş olsun inşallah.

günaydın sevgili anneler. bir sorunum dün gece kasık ağrısından acildeydik. idrar yolu enfeksiyonu varmış. yaklaşık 10 gün önce de tahlilde çıkmış tı ama ben bol su içerek çözmeye çalıştım. dün gece yapılan tahlil sonucunda epeyce düşmüştü. ama dr ilaç verdi alıp almama konusunda kararsızım. nasıl çözebilirim acaba.

günaydın sevgili anneler. bir sorunum dün gece kasık ağrısından acildeydik. idrar yolu enfeksiyonu varmış. yaklaşık 10 gün önce de tahlilde çıkmış tı ama ben bol su içerek çözmeye çalıştım. dün gece yapılan tahlil sonucunda epeyce düşmüştü. ama dr ilaç verdi alıp almama konusunda kararsızım. nasıl çözebilirim acaba.
Idrar yolu enfeksiyonu erken dogum sebebidir. Bn olsam suyla hala gecmediyse kullanirdim ilaci. Hamileye uygun ilaci vermeye calismistir dr.

@Esobacim butun gece ayaktaydim ara ara girdim yoktu kimse. Bugune dek en zor gecemiz oldu kizda dakka uyumadim ve su an artik surunuyorum halim gucum yok. Devamli ateşle cebellestik daha bu saat oldu direnci yeni kirildi ne lanet atesmis.öksürükten tikandi durdu cocuk nefesi gitti kac kere hic bu kadar aralıksız sıkıntı yaşadığımz olmamsti buson olsun da.
Bebelerden sonra istesen de uykudan olsen de uyuyamiyon iste. Bunye yalvariyo ama yok artik oyle bi luks hele bu hastaliklarda yuregin agzinda hep iyi olsunlae yeter varsin uyumayalim bosa cennet analarin ayagna serilmemis bak babalar beklse de biyerden sonra yatip uyuyo
Canım geçmiş olsun. Size de soracaktım ne Yaptınız diye dedim belki uyumuşlardır onca sıkıntıdan sonra

Coj gecmis olsun cnim allah sifa versin. Bir salgin var ortalikta ben de hep okuldan ogluma tasiyorum. Allah korusun butun yavrulari.

Idrar yolu enfeksiyonu erken dogum sebebidir. Bn olsam suyla hala gecmediyse kullanirdim ilaci. Hamileye uygun ilaci vermeye calismistir dr.
Ne bilim şimdiden ilaçlara maruz kalsın istemiyorum. ama tabi çare yoksa içecem. çok da ağrılarım var

hiç ilaç almadan kefirle kurtulabilirsin

Gunaydin kizlar :D
3 gundur giremesm iyisiniz d mi annisler..
Eminonune tahtakale ve havuzlu hana gittim bu arada bebek sekerleri ve giysiler beni benden aldi yarabbiiim cok atlilar ya :)
Internette uygun denilen sitelerin fiyatlarindan bile daha uygun
Soyle dusunun bi bebek sekeri 1.25 se orada 1
Istanbullululara tavsiye olunur :D
allah allah arkadaşım da tam aksini söyledi çok ucuz ve modern olmadığını söyledi :s en iyisi herkesin kendi bakması galiba :)

Ewt bende öyle düşünüyorum. Çünkü en başta cengiz ismi çok güzel dimi vs.dedi ısındırmaya çalıştı bende yok ya olmaz dedim neden olmasın aklımızda olsun vs.dedi. Kayınvalideme gidince görümcem eşime bababmın lafını yerde bırakmıycaksın dimi çok heveslendi kendi isminin konulmasına dedi kayınvalidem de ewt ewt illa cengiz olcak dedi dedi. Ben şok oldum hiç bişi demedim. O günden beri eşim karnımı muhammed cengiz enes diye seviyo. Ben muhammed enes diyorum soranlara da kendim de öyle hitap ediyorum bebeğime. Sonuç ne olacak bilmiyorum ama içim kemiriliyo. Benim sülalemde hiç böyle adetler gelenekler yok sinir oluyorum ama elden ne gelir ki.....
,

görümcene ne oluyosa, cok meraklıysa kendı taksın. benımde erkek kardesım var ama hayatta demem babamın ismini tak dıye, canları isterse takarlar istemezse takmazlar ne annem ne babam karısır bu konuda. benım sana tavsıyem eger hala vazgecmezlerse sen muhammed isminden vazgec. 3 isim olmaz. hem muhammed ismi tabıkı dunyanın en guzel isimlerinden ama bıraz agır ve uzun bır ısım. enes cengiz yaparsınız enes dersiniz ama sen tabıkıde dire sonuna kadar. cok ta sıkma kendını isim konusuna takılıpta. bebegın saglıgı isminden önemli

geçmiş olsun şu aralar mevsim geçişindenmidir nedir herkes hasta bende atlattım geçen hafta solunum sıkıntısı oluyor. gece kaç kere kalktım yavrular nasıl dayansın koca insan dayanamıyorsa . rabbim sağlık sıhhat versin yavrulara

kızlar günaydın.
takip ettiğim bir sayfada bu yazı yayınlanmış bende sizinle paylaşmak istedim. yavaş yavaş başlayalım kendımızı gelisştirmeye. biz daha cok var dıye üzülüyoruz ama dogum için son 4 aydayız.

AYA GORE GELİŞİM ÖZELLİKLERİ.....

0-1 AYDA
■Yüzü koyun yatırıldığında başını kontrol etme çabası içindedir.4.haftada tutabilir ve kaldırabilir.Eli kapalıdır.Avucunun içine küçük bir nesne dokundurulduğunda sıkıca yakalar.
■Yüksek sese tepkide bulunur.
■Göz,yakın bir nesne üzerine kısa süre sabitleşebilir.Parlak renkler ve şematik şekiller üzerinde,gözün biraz daha fazla kaldığı izlenebilir.
■Tatlı,tuzlu,ekşi,acı besinleri ayırt edebilir.

1-4 AYLARDA
■Omuz ve baş kontrolü görülmeye başlar.
■3. ve 4.aylar içinde desteklendiğinde kısa bir süre oturabilir.Başını dik tutabilir.Kollarına dayanarak doğrulabilir.
■Görme duyusu gelişmiştir.Yatay hareket eden nesneleri izleyebilir.Göz ilgisini çeken nesneler üzerinde daha uzun süre kalır.
■Görme ve işitmenin işbirliği görülür.Sesin geldiği yöne bakar.
■Çevreye ilgi artar,ayak seslerine beslenme,banyo gibi hazırlıklara tepki verir.
■sosyal gülme 2. ay sonunda görülür.
■Esas sesleri taklit etme yeteneği gelişmiştir.
■Yakaladığı bir hareketi durmadan tekrar eder.
■Çıngırağı hızla sallayınca ses çıkardığını fark eder.Avuç içi ile yakalar.Herşeyi ağzına götürür.
■Eller hafif açıktır.

4-10 AYLARDA
■Sırt üstü durumundan yan yatmaya geçebilir.Emekleme denemesi 5. ayda görülür.7. ayda,sürünme ve emekleme gelişir.8.ayda tam dönüş görülür.
■Uzatılan nesneyi yakalamaya çalışır.6.ay içinde terredütlü yakalama görülür.8,9.aylarda iki küpü bir araya getirebilir. Ustaca yakalama 9. ayda görülür.Aynı ay içinde hangi elini seçtiğini belli edebilir. Sonra bu eli değiştirebilir.
■Katı mamaları,4.ayın sonu ve 5.ay içinde yiyebilir.
■Anlamlı sesler ve heceler çıkarmaya başlar,taklit yeteneği gelişmektedir.
■Destekle oturabilir.Omuz ve baş konturolü gelişmiştir.7.ay içinde desteksiz oturma görülür.
■Yardımla ayakta durabilir.Tutunarak durma 9. ve 10. ayda görülür.Emeklemede ustalaşmıştır.
■Göz ve el koordinasyonunun başlangıcı 4. aya raslar.
■6.ayb içinde tanıdık ve yabancı yüzleri ayırt etme başlar.Seçicilik görülür.
■Objeleri bir elinden diğerine geçirebilir.(Çocuklar genellikle9-12.aylar arası hangi ellerini kullanmak üzere seçtiklerini belli ederler.İki yaşına kadar sağ elini kullanmasına yardım ve özendirme söz konusu olabilir,oyuncağı sağ eline uzatmak,sağ elini rahat kullanacağı bir biçimde oturtmak gibi-ikinci yaştan sonra,sol elini seçtiğini ortaya koyarsa herhangi bir karışma zararlı olabilir.)

10-12 AYLARDA
•Yardımsız ayağa kalkabilir.Tutunarak yürür.Erken yürüme görülebilir.Ortalama yürüme zamanı 13-15 aylar arasıdır.
•Yatma durumundan oturmaya geçebilir.Düşmeden,eğilebilir.
•Çevrede gördüğü davranışları taklit edebilir.
•Parmaklarını deliklere sokmaya çalışır;halkaları yakalar.
•Yetişkinlerin sallanarak ve vurarak yaptığı oyunlardan zevk alır.
•Üç küpü yan yana getirmeye çalışır.
•Ulaşmak istediği nesneyle arasındaki engeli kaldırabilir.Amaç-sonuç bağlantısını kura bilmektedir.Bu ilk zeka belirtisidir.Nesneleri son kayboldukları yerde değil,ilk denemede bulduğu yerde arar.
•Topu karşısındaki kilşiye atma denemeleri yapar.
•Önceden anlama,kestirme görülür.Annenin kalkmasının onun gideceğine işaret olduğunu sezinlerve ağlayabilir.
•Yabancılardan çekinme ve korkma görülür.
•Kendini besleme isteği gösterir.Kaşığı kullanmak ister.
•Kahkaha ile gülebilir.Sevgi gösterir
18-24 AYLAR
■Sandalyede rahatlıkla oturabilir.
■Elinden tutulduğunda,merdivenleri inip-çıkabilir.Tek ayak üstüne atlayabilir.Atlamada iki ayağını birden kullanamaz.
■Koşabilir;ancak ani dönüşlerde dengesini kaybeder.
■Kaşığı doğru tutar ve ağzına götürebilir.
■Araç kullanarak,ulaşmak istediği nesneyi yakalayabilir.
■Tekerlekli arabayı çekebilir.Topa tekme vurabilir.
■Bebeğinin gözünü,kulağını,ağzını v.b organlarını gösterebilir.
■Bazı nesneleri veya canlıları resimlerinden tanır ve gösterir.
■Objelerle ilgili etkinliklerde,yatay kavramına doğru bir yöneliş izlenir.
■Doğrudan algı alanında olmayan,ancak daha önce gördüğü bir olayı,taklityoluyla,ortaya koyabilir.
■İlgi alanında dikkat topalama ve hatırlama süresi,yaklaşık 15 dak.dolaylarındadır.
■Yeni etkinlikler dener;beceremediğinde,önce ustalaştığı benzer bir davranışı tekrarlayarak çözüm arar.Düşüncelerini,taklit yoluyla,davranış ve tavır alışlarıkyla ortaya koyar.
■Yapması istenen basit istekleri yerine getirebilir.Oyuncaklarını bir sepete koyabilir.
■Kitap sayfalarını üçer-beşer çevirebilir;tek tek çevirmeyide becerebildiğini,zaman zaman,ortaya koyar.
■Kağıdı katlamaya çalışır;el seçimini ortaya koyar;ancak zamanla bu seçimi kendiliğinden değiştirebilir.
■Tahta küpleri kutudaki yerlerine yerleştirebilir.
■Bir kelimelik cümleler çoğunlukta olmakla birlikte,iki kelimelik zaman zamanda,üç kelimelik cümleler kurabilir.
■Öz-yönelim çok güçlüdür;sevdiği kişi ve nesneleri paylaşmak istemez.Mutluluk ve haz duygularını,yoğun biçimde,belli eder.Utanma,korku,öfke kıskanma duyguları belirir.
■Diğer çocuklara ilgi artar.Onlarla birlikte olmak ister;ancak,yan yana sürdürülen paralel oyunlar görülür.
■Dışkılama konturaolü gelişmektedir.

Ne bilim şimdiden ilaçlara maruz kalsın istemiyorum. ama tabi çare yoksa içecem. çok da ağrılarım var

cnm tabıkı ilaç içmek hiç birimizin tercihi değil ama allah korusun enfeksıyonun yayılması ve bebege ulaşması daha kotu. bence sen doktorunu dinle. benımde gecen hafta boynumda beze cıktı. ceneın altında. ve buyudu baya acımayada başladı. doktor iltihap toplamıs bı hafta daha gecmezse antıbıyotık verıcem dedı. allaha sukur gectı kendılıgınden. ama gecmese bende doktoruma guvenıp içmek zorunda kalıcaktım. eger için hala rahat degılse bır doktorun daha gorusunu al. ama bence ıhmal de etme

kızlar günaydın,
ben yine aç uyandım ve hala bişey yiyemedim iş yerindeyim yeni eleman gelmiş (malum iki gebeyiz yanyana çalışıyoruz adam yerimize eleman alcak ) ona işi anlatmamı istiyo :S açım diyorum açım :D anlamıyor erkek ne anlar hamile halinden içimdeki canavar tırmalıyo şuan bile :)

Öyle herkes kendini düşünüyor hiç empati yapan bile yok. Allah yardımcımız olsun inşallah.

bizde eşimle kararlaştırdık zehra olsun diye , eşim hala diyorki öneriler gelir : )) ben çıtlatırım ismi belli diye falan diyor sanki gizli iş çeviriyoz arkadaş bu ne çekince , biz kendi anne babamızdan çekinmiyoz isim önerseler karşı çıkabiliyoz bu erkekler bi acayip

Back
X