2015 Şubat Anneleri

Maşallah kızlar amma hamaratsınız

canım yaptığım tek iyi şey bu herhalde. onda bişey yokki. yıkıyorsun aldıklarını tencereye koyup suyu dolduruyorsun içine bi tane kabuğu soyulmuş bütün soğan, 4-5'e bölünmüş 1 patates, 1 havuç, 4-5 adet tane karabiber atıyorsun. kaynatıyorsun yaklaşık 1 saat kadar. ben o suyla mercimek çorbası da yapıyorum, tavuk suyu çorbası da ve ya tarhana çorbası. ne olsa olur yani. güzel de oluyor. kalan suyu da kaplarıma koyup dondurucuya atıyorum.

ama bi arkadaş kelle paça çorbasından bahsetmiş. ben ce o çoook daha sağlıklı oluyordur.

Canım nette td aşısı olarak buldum tetanos ve azaltılmış difteri diyor ve gebelere yapılıyormuş. Internette de birçok bilgi yanlış çıkıyor o yüzden biraz daha araştırayım. Aslında sağlık Ocağı'na gitsem bir aşıyı incelesem diyorum

Ben bayramdan sonra 2.yi olcam eğer karma bi aşı olsa 5 doza tamamlamazlar ama canım ya :) kesin bi söylentiden ibarettir karma olayı ama guvememiyorsan hastanede ol kafan rahat etsin

takma canım uyuyordur sakiindir ondan sonuçta hissediyorsun rahat ol

Konuştur kimyager kimliğini analiz yapıcam de :)

dondurucuya bişey atmaktan korkma. kavurup koyarsan daha pratik olur. sadece saklama süresini çok uzatma. internette ne ne kadar dondurucuda saklanır diye bilgiler vardı araştır bence : )

bence sıkıntı yoktur. çünkü bana kendi drum özele gidiyorum. özellerde olma devlette sirkülasyon fazla oldugundan aşılar daha tazedir. devlette ol dedi. sağlık ocağına o yönlendirdi beni.

dondurucuya bişey atmaktan korkma. kavurup koyarsan daha pratik olur. sadece saklama süresini çok uzatma. internette ne ne kadar dondurucuda saklanır diye bilgiler vardı araştır bence : )
benim annem soğutucu kısmına koyuyordu uzunnn bir sürede hiç bir şey olmuyodu yağı koruyor diyodu ama burası çok soğuk değil bozulur die korkuyorum bende kavurup öyle atayım diyorum gerekirse iki poşetin içine koyim bir yemeklik şekilde atayım tşk ederim canım sağol fazla yapmam zaten yiyeceğimiz kadar

bende çookk seviyorumm valla ama iyice kaynar suda bekletiliyor sonra sirkeli suda azcık bekletiyorum kokusu çıkıyor öyle sevende var tabi sevmeyende

Ah canım bu anlattığın gibi yapayım diyorum ama birtürlü yapamadım. İnşallah yapıcam

gayet uygun olur bence. kavrulmuş et derin dondurucuda nasıl saklanır diye tekrar bi araştır istersen. aklın kalmasın :)

Bana doktor donmuş bişey yeme demişti dondurucuyu kullanmaya korkuyorum et bile koyamıyorum artık.

o senin dediğinin annem kavanozlara yapıyor canım. kavuruyor yağlarla eti sonra kavanoza koyup sıcak sıcak kavanoz kapağı tutunca 1 yıl kadar bir süre saklanıyor. tabi biz sevdiğimiz için hiçte 1 yıl kadar sürmüyor ya sabah kahvaltılarda tost arasında yumurtada filan iyi gidiyor. annemler danaya girdiler bu sene onun kemiklerinden bizim oğluşa kemik suyu yapıp buzluğa atıcak. hazır bulunsun 4. 5. aydan sonra veririz diyor bende karışmam yap diyorum işime geliyor

Sorun olduğunu zannetmiyorum ama doktoru arayıp danışabilirsin içinin rahat etmesi için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…