• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Büyükler şımartıyorlar canım, nasıl öğretirsen öyle olur. Bende hiç sevmem evde gezerek yiyen çocuğu. Bizde yok hiç öyle. Yemek vakti mutfakta yenir kalkılır bi daha ki öğüne kadar da hiç bişi verilmez. Çocukların öğünleri daha sık zaten. Sende ki o hastalık bendede var. Kayınvalidem götümcemin çocuğunu ayırmaz yanından. Onunla gelince bende fır dönüyorum evde. Duvarda şeker lekesi herde bisküviler tv de el izleri eşyaların yeri değişmeler falan. Onlar gelmeden bi temizlik gidince bi temizlik yapıyorum. Kalcam diye ısrar etmezse hiç ses etme kayınvalidene. Boşver gitsin. Tek olsa hadi neyse. Sana zahmet böyle.

Canım malesef ki 1 kasıma alındı uçak bileti. K.validemin karşıda bacısı var kartalda biletide zaten sabihadan alındı. Oraya ne zmn gider bilmiyorum. Cidden insanlarla aynı evde yaşamadan bilinmiyormuş tam olarak huyları. Benim çok garibime gidiyor çok dedikoducu gibi geldi bana kartadaki bacısı arıyor buna havadisleri yetiştiriyor sonra akşama kızı arıyor k.valide de kızlarına anlatıyor sonra kızları birşey derse bacısına anlatıyor bana çok garip geliyor. Eşimse hiç dedikoduyu sevmez ben biriyle ilgili yorum yapsam bile susturur beni annesinin bu halleri garip geliyor bana. Nişanlılık döneminde bazı şeyler yaşandı eşimin benim tarafımda olması bnm isteklerimi önemsemesi fikirlerimi önemsemesi yüzünden eşime yüklenmişlerdi. Şimdi geliyor bana oğlan yetiştirmekten anneci olmasın die şöle yaptım fln die nutuk atıyor. karısına erkekler söle olmalı fln dio ya geçmişteki eşime yaptıkları şeyler aklıma geliyor yutuyorum lafları :) böyle yapmacık insanlardan nefret ediyorum böyle tanıdıkça içime soğukluk düşüyor. Sürekli kendilerini ailelerini aülalerini övüyorlar en iyi en doğru olanlar yapıyor onlar biliyor sanki. Geçenlerde eşimin amcaoğlu evlendi. Onun eşi ile ilgili tüm sülaleri kızın burnuyla dalga geçiyor kemerli kemikli burnu var die kıza çirkin diolar. Diyorum kim bilir bnm arkamdan sülalece ne yorumlar yapıldı neler konuşuldu. Asla yüzüme karşı bana karşı kimsenin saygıszlığı kötü lafı davranışı olmadı. Hatta haddinden fazla iyi böyle samimi canımlı fln kızımlı fln konuşuyorlar. Eşim sivaslı ailesi fln herkes orada yaşıyor bnmde teyzem sivasta yaşıyor bende belki sivasa gidebilirim die düşünüyorum şehir olarak fln seviyorum ama ben sanırım eşimin ailesini sülalesini bu kadar yakında aynı şehirde çekemem kaldıramam onları anladım ki uzak olmak en iyisi.

Ayy çok biriktirmişim kızlar k.bakmayın çok yazdım.

İyi geceler millet.
Bu ara kabak çekirdeğine sardım.kavrulmamışı faydalıymış ama bulamadım. Az kavrulmuş var heryerde. O da çok kilo aldırır mı acaba?

himm siz koltuk demisiniz ben yastik anladim :)
koltuk her zaman kullanir sallanilir egelenceli olabilir : )

Kendi kilomuzu konusuyorduk bir de bebegin kilosu eklendi. Bazi ulkelerde sık usg yapilmamasu ne kadar mntikli. Surekli olcum surekli kiyas surekli bebege gideb stres. Her bebek her hamilelik farklidir. Asil kilo son ay aliyor bebek. Nolur kiyaslamayin icim daraliyor.

bu kadar tepki vermene gerek yok ilk gebeliği olan bizler belki sana göre bazı şeyleri abartıyor fazlaca konuşuyor olabiliriz canım yapacak birşey yok herkes burada bişiler paylaşıyor sürekli kndi kilolarımzdan da bahsediyoruz herkesin bünyesi farklı ozmn onlardan da bahsetmeyelim.

İyi geceler millet.
Bu ara kabak çekirdeğine sardım.kavrulmamışı faydalıymış ama bulamadım. Az kavrulmuş var heryerde. O da çok kilo aldırır mı acaba?
kavururken yag koyyolarmiki : )
yagliysa fazla yemesen iyi olur canim

aslinda bide su var
eger hamilelik sekeir varsa bunun baska belirtileride oluyor,mesela benim oglum kilosu çok ondeydi( 4 kg dogdu)
ve suyum çok fazlaydi, son ay karnimi gorenin ilk sorusu ikiz mi diyorud, dogumda da ebenin ayagi islanmis suyumu patlatinca , bunlarin tek sebebi seker di .. ki ben o sekrli suyu içip testide yaptiramadim
ilk içtigimde 22 haftaydi suyum çok olunca hemen sekere bakdilar normal çikdi nedense, sonra sehir dgeistirdim oldugum yer eegldim burada uni ahstanesi var, 32 haftalikdim , oglum 3.5 kg gorunuyordu bu normal deil dediler tetsi yenilediler ama ben istifra ettim midemde tutaamdim,sonrada yinede seker var sayacaz dediler ve ona gore beslendim, suyum noldu bilmiyorum o sirada ama oglumun kilo alimini yavaslatabildim diyetle ..

CAnım benimde bebeğimin kilosu haftasına göre öndeymiş dr.um öle diyor. Ve şeker çıkmasından korkuyorum diyor böyle giderse bu bebek 4- 4.5 kilo doğar diyor. O yüzden de ilk 50 gr snra yüksek çıkarsa şeker 100 grlık yükleme yaptır dedi. Ben çok kilo almadım suyum içinde normal dedi. Karnım çıktı büyük yani abartı değil ama. Senin yorumunu okuyunca iyice korkmaya başladım.

Beyaz ekmek yemiyorum hamur işi fln zaten çok yemezdim şimdi tamamen kestim. Tatlı sevmememe rağmen canım tatlı çekmeye başlamıştı ama artık onuda yemicem. şeker çıkmasını yada bebeğimin şeker has.t fln olmasını asla istemem şeker kötü bir hastalık.

Ne kadar uzak o kdr huzur :) ne kdr mesafe o kdr kafa rahat
Canım malesef ki 1 kasıma alındı uçak bileti. K.validemin karşıda bacısı var kartalda biletide zaten sabihadan alındı. Oraya ne zmn gider bilmiyorum. Cidden insanlarla aynı evde yaşamadan bilinmiyormuş tam olarak huyları. Benim çok garibime gidiyor çok dedikoducu gibi geldi bana kartadaki bacısı arıyor buna havadisleri yetiştiriyor sonra akşama kızı arıyor k.valide de kızlarına anlatıyor sonra kızları birşey derse bacısına anlatıyor bana çok garip geliyor. Eşimse hiç dedikoduyu sevmez ben biriyle ilgili yorum yapsam bile susturur beni annesinin bu halleri garip geliyor bana. Nişanlılık döneminde bazı şeyler yaşandı eşimin benim tarafımda olması bnm isteklerimi önemsemesi fikirlerimi önemsemesi yüzünden eşime yüklenmişlerdi. Şimdi geliyor bana oğlan yetiştirmekten anneci olmasın die şöle yaptım fln die nutuk atıyor. karısına erkekler söle olmalı fln dio ya geçmişteki eşime yaptıkları şeyler aklıma geliyor yutuyorum lafları :) böyle yapmacık insanlardan nefret ediyorum böyle tanıdıkça içime soğukluk düşüyor. Sürekli kendilerini ailelerini aülalerini övüyorlar en iyi en doğru olanlar yapıyor onlar biliyor sanki. Geçenlerde eşimin amcaoğlu evlendi. Onun eşi ile ilgili tüm sülaleri kızın burnuyla dalga geçiyor kemerli kemikli burnu var die kıza çirkin diolar. Diyorum kim bilir bnm arkamdan sülalece ne yorumlar yapıldı neler konuşuldu. Asla yüzüme karşı bana karşı kimsenin saygıszlığı kötü lafı davranışı olmadı. Hatta haddinden fazla iyi böyle samimi canımlı fln kızımlı fln konuşuyorlar. Eşim sivaslı ailesi fln herkes orada yaşıyor bnmde teyzem sivasta yaşıyor bende belki sivasa gidebilirim die düşünüyorum şehir olarak fln seviyorum ama ben sanırım eşimin ailesini sülalesini bu kadar yakında aynı şehirde çekemem kaldıramam onları anladım ki uzak olmak en iyisi.

Ayy çok biriktirmişim kızlar k.bakmayın çok yazdım.

bende de oluyor karin agriisi ve sertlesme, uzun surmuyor diye gitmedim hastaneye

ondan sordum nst de sanci çikdimi diye
çarsamba için sabirsizlanmaya basladim bide cumaa var tabi : )
Nstye doğuma yakın almıyorlar mı canım, bu aylarda neden bakıyorlar ki?

Nasilsa baskasinin evi diye rahatlik geliyor insanlara saliyorlar cocugu. Kendi temizleyecek olsa vermezler eline meyve falan. Yani ben koc insan olmusum yemegimi mutfakta yiyorum odaya birsey getirsem de altina tabak ortu vs koyuyorum tum eve dokmuyorum di mi. Nasil tuvaleti konusmayi vs ogretiyorsak yemek nasil yeniri de ogretmemiz lazim cocuklara. Yani cocuk olunca illa kirlenir koltuk hali. Hele acik renkse ama bunu bir siniri olmali. 2 yasinda oglum masada yer yemegini meyvesini mutfagi kirletir arkasindan supurur silerim ama yataginin tepesinde yemeye calismiyor hic. Bir kere goz yumsan tamam cocuklar icin. Ben oyle temizlik takintili degilim ama her seyin belli yasta ogretilecegini dusunuyorum. Simdi ogrenmezse ilerde hic ogrenmez.

Ne güzel söyledin canım. Bende öyle düşünüyorum çocuğa öğretilmeli çok küçükken benim kaynım eşinden ayrıldı çocuğunu k.validem 5 aylıktan beri büyütüyor biraz annesiz die herşeyini sanırım hoş gördüler kıyamadılar şımarttılar. Kızan hiç kimse yok bende şimdi kızıyorum bazı davranışlarına çocuk şubatta 2 yaşına girecek maşaAllah çok tatlı dilli bişi konuşuyor vitrini fln elleyince hemen adımı söylüyor çünkü sürekli bişileri ellemesin die ınzar kızar diyorlar çocukta bişi ellemeye kalkınca kendiliğinden ınzar diyor bana bakıyor. Çocuğa sınır kural koyulmamış. bende asla böle şımarıklığa dayanamam zarar verecek işleri engellerim. Ayrıca çocuk hep dışarda gezmeye alışmış atta diyor ayakkabılarını giyip gitmek istiyor saati vakti olmadan gün içinde sürekli dışarı istiyor eşim götürüyor k.validem götürüyor ağlıyor die hemen götürüyorlar ben olsam asla götürmem mesela bir kere gitti tamamdır gecenin yarısı dışarımı olur. Ben çok kurallı disiplinli bir anne olurum sanırım eşimde ailesine benzerse kuralsız olur bnm kurallarımı çiğnerse çok çatışırız. Eşimede belirttim biraz böyle çocuk büyütmem ben sende kurallarıma saygı duycaksın çocğu şimartmıcaksın her istediğini yapmıcaksın dedim hadi bakalım inş. iyi çocuk eğitiriz biraz kaygılıyım acıkcası.

İyi geceler millet.
Kabak çekirdeği baya yağlı diye biliyorum esoba,çekirdeklerden en masumu karpuz çekirdeği oda istanbulda bulunur mu bilmem

bu kadar tepki vermene gerek yok ilk gebeliği olan bizler belki sana göre bazı şeyleri abartıyor fazlaca konuşuyor olabiliriz canım yapacak birşey yok herkes burada bişiler paylaşıyor sürekli kndi kilolarımzdan da bahsediyoruz herkesin bünyesi farklı ozmn onlardan da bahsetmeyelim.
Valla ikinci üçüncü çocuğu olanlar bazen bize tahammül edemiyorlar sanırım. Belki konuştuklarımız sıkıcı geliyordur onlara ama biz de ilk kez yaşadığımızdan biraz pipirikliyiz.
Herkes biraz daha anlayışlı olsa keşke.

Kabak çekirdeği baya yağlı diye biliyorum esoba,çekirdeklerden en masumu karpuz çekirdeği oda istanbulda bulunur mu bilmem
Kız o yeniyor mu?? İlk kez duydum ama sanki geçen kuruyemişçide gördüm öyle bir şey.

Kız o yeniyor mu?? İlk kez duydum ama sanki geçen kuruyemişçide gördüm öyle bir şey.
Yeniyor yeniyor :) diyarbakır Antep yörelerinde satılır ama başka yerlerde görmedim. Rastgelirsen bir dene belki seversin, irilerinden al ama küçükleri çok sinir bozucu oluyor kadar çıtlıyon çıtlıyon içindenden azcık çıkıyo :)

Anladım maral, ayy zamanı gelene kadar olmasın inş hiçbirimizde
insallah , yavrularimiz vakdinde gelsin hepsi ..
çocuklardan firsat bulup gidemedim ben hastaneye ,birakacak kimse yok, okul saatleri kisa derken zaten 5. ay randveum geldi

bide benim unutmadan aklimdakileri not etmem lazim dr a soaracaklarimi, yoksa hepsini unuturum

Back
X